Καλημέρα! Οι σαλάτες και μάλιστα οι φρέσκες είναι πάντα καλοδεχούμενες σ' ένα τραπέζι. Αποτελούν την ...βίβλο της υγείαςαλλά και της δίαιτας. Όταν, μάλιστα συνοδεύονται από ένα νοστιμότατο και δροσερό dressing μας "προκαλούν" αυθάδικα να τις γευθούμε και μάλιστα χωρίς ενοχές.
Στη συγκεκριμένη σαλάτα η νοστιμιά βρίσκεται στο dressing... χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα λαχανικά δεν είναι από μόνα τους μια πολύχρωμη νοστιμιά αλλά η άσπρη και λαμπερή επικάλυψη γιαουρτομαγιονέζας με την ελαφρά γλύκα τους δίνει μιαν άλλη νότα. Η ίδια σαλάτα μπορεί να γίνει και μόνον με καρότο... η απόλυτη αρμονία του πορτοκαλί με το άσπρο αλλά και η απόλυτη πανδαισία της καροτένιας γλύκας με την ελαφρά πικάντικη γεύση της γιαουρτομαγιονέζας.
ΥΛΙΚΑΣτη συγκεκριμένη σαλάτα η νοστιμιά βρίσκεται στο dressing... χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα λαχανικά δεν είναι από μόνα τους μια πολύχρωμη νοστιμιά αλλά η άσπρη και λαμπερή επικάλυψη γιαουρτομαγιονέζας με την ελαφρά γλύκα τους δίνει μιαν άλλη νότα. Η ίδια σαλάτα μπορεί να γίνει και μόνον με καρότο... η απόλυτη αρμονία του πορτοκαλί με το άσπρο αλλά και η απόλυτη πανδαισία της καροτένιας γλύκας με την ελαφρά πικάντικη γεύση της γιαουρτομαγιονέζας.
Μερικά φύλλα σγουρού μαρουλιού
2 μεγάλα καρότα
1/2 λάχανο άσπρο
Για το dressing μαγιονέζας
4-5 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 1/2 κ.γλ. μέλι
αλάτι και λευκό πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε και κόβουμε τα φύλλα του μαρουλιού και το λάχανο.
Εάν το λάχανο είναι σκληρό, το αλατίζουμε και το τρίβουμε με το χέρι μας για να μαλακώσει.
Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη το καρότο.
Για το dressing μαγιονέζας
Ζεσταίνουμε λίγο το μέλι για να γίνει πιο ρευστό και αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά.
Περιχύνουμε τη σαλάτα και τη σερβίρουμε αμέσως.