Κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας και πουρέ λαχανικών και ένα λαμπερό βραβείο!


Καλή σας μέρα αγαπημένοι μου μπλογκογείτονες. Περιδιαβαίνοντας σήμερα στις συνταγές που έχω γράψει για κοτόπουλο, ανακάλυψα ότι δεν σας έχω δώσει μια από τις πιο αγαπημένες μας (όλου του τριωρόφου) συνταγές!!!!
Στήθος ή μπούτι από κοτόπουλο με μια κρούστα που είναι συνδυασμός της αδερφούλας μου και που είναι πραγματικά γευστικότατος. Φυσικά, το κοτόπουλο είναι ψητό, στο φούρνο γιατί, μη νομίζετε, κι εμείς τα τηγανιτά τα αποφεύγουμε! Εξ άλλου έτσι γίνεται και πιο υγιεινό αλλά και πιο εύκολα... κι αν χρησιμοποιήσουμε  αντικολλητικό χαρτί για το ταψί (που, εδώ που τα λέμε, επιβάλλεται για να μην ταλαιπωρούμαστε στο πλύσιμο) κι εκεί επάνω ψήσουμε το κοτόπουλο, εεεεεεε τότε είναι ένα φαγητό που τα συνδυάζει όλα! Γρήγορο, φθηνό και νόστιμο! Ταιριάζει με ένα σωρό συνοδευτικά, ανάλογα τί τραβάει η όρεξή μας... πατατούλες ψητές, τηγανιτές ή βραστές, λαχανικά στον ατμό ή σοτέ, πουρέ πατάτας ή ανάμεικτο λαχανικών (όπως εδώ) αλλά και με μια απλή σαλάτα αποτελεί ένα πλήρες πιάτο γεμάτο ενέργεια και γεύση.
ΥΛΙΚΑ
4 μπουτάκια κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο (ή στηθάκια)
Για την κρούστα
1/2 φλ.τσ. παρμεζάνα 
1/2 φλ.τσ. φρυγανιά τριμμένη (ή ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού)
1/2 φλ.τσ. κεφαλοτύρι (ή πεκορίνο Αμφιλοχίας)
Πιπέρι τρίχρωμο
1 κ.γλ. ρίγανη
2/3 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
2/3 κ.γλ. μουστάρδα σε σκόνη
2/3 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή
1 πρέζα θυμάρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα πιάτο ρηχό, καλυμμένο με αλουμινόχαρτο, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της κρούστας.
Βάζουμε τα μπουτάκια και τα πιέζουμε έτσι ώστε τα υλικά της κρούστας να κολλήσουν καλά στο κρέας και από τις δύο πλευρές.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα βαθύ ταψάκι και τοποθετούμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου.
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ή έως ότου το κοτόπουλο ψηθεί (μαλακώσει) και η κρούστα αποκτήσει ένα ωραίο καστανό χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό.
Το συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή πουρέ λαχανικών που θα βρούμε ΕΔΩ (στη χθεσινή ανάρτηση).
Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και το πιάτο μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
ΕΝΑ ΛΑΜΠΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
Και τώρα θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τη φίλη Μαρίνα του υπέροχου  http://illaboratoriodimmskg.blogspot.gr/2012/09/premio-scintillante.html   γιατί μου έκανε την τιμή να μου χαρίσει το παρακάτω λαμπερό αλλά και πολύτιμο βραβείο. Λαμπερό γιατί είναι ένα διαμάντι αλλά πολύτιμο όχι για τον ίδιο λόγο αλλά για τον λόγο ότι το να με τιμούν με βραβεία οι μπλογκοφίλες, μου δίνει μεγάλη χαρά και συγκίνηση και είναι ένα κίνητρο για να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω όπως το κάνω.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΜΑΡΙΝΑ!
'Οπως κάθε βραβείο που... σέβεται τον εαυτο του, συνοδεύεται κάποιους όρους, που είναι οι εξής :
- να αναφερθεί το blog που το δημιούργησε...
* Eίναι το Roby Beauty και δημιούργησε το βραβείο για να γιορτάσει το γεγονός ότι συμπλήρωσε 100 αναγνώστες
- να δοθεί σε εγγεγραμμένο αναγνώστη του blog
- Να περάσει σε 5 blogs
* Με τη σειρά μου το χαρίζω στα επόμενα 5 blogs:
1- Χρυσαυγή του http://laxtaristessyntages.blogspot.gr/
2- Ευγενία -Ευαγγελία του http://koritsiagiaspiti.blogspot.gr/
3- Ζαμπία του http://www.kitchenstori.es/
4- Μισιρλού του http://misirlouhandmade.blogspot.com/
5- Σωσώ του http://para-kelsoscooks.blogspot.gr/
Καλή σας μέρα και καλή σας συνέχεια!
Tante Kiki
30 Comments
No