Μοριακή mousse σοκολάτας του Στ. Παρλιάρου, με δύο μόνον υλικά κι όμως


...οικονομική και απίστευτα νόστιμη!!!!
Καλημέρα σας και καλή μας εβδομάδα! Μετά τις χθεσινές πληροφορίες σχετικά με τη μοριακή γαστρονομία και μιας και είναι Δευτέρα σήμερα και θέλω να ξεκινήσουμε, όπως πάντα, γλυκά την εβδομάδα σήμερα θα σας δείξω μια συνταγή της μοριακής κουζίνας, που είναι πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΗ!!!!
Η συγκεκριμένη συνταγή υπάρχει σε δύο εκδοχές... η μία είναι του Hervé This και η άλλη του δικού μας, αγαπημένου Στέλιου Παρλιάρου. Τί κοινό και τί διαφορετικό έχουν αυτές οι δύο εκδοχές;;; Το κοινό τους είναι τα συστατικά τους και η διαφορά τους βρίσκεται στις αναλογίες των δύο υλικών.
Προσωπικά, δοκίμασα πρώτα του Στέλιου Παρλιάρου και έγινε καταπληκτική και πεντανόστιμη αλλά και εκπληκτικά εύκολα.
Δοκίμασα ύστερα του Hervé This... το αποτέλεσμα ήταν καλό αλλά όχι εκπληκτικό. Εξηγούμαι αμέσως... η συγκεκριμένη mousse δεν έπηξε πολύ και επιπλέον το μπολ που την περιέχει πρέπει να βρίσκεται μέσα σε άλλο μεγαλύτερο γεμάτο με παγάκια κάτι δεν είναι δύσκολο αλλά του δικού μας Στ.Παρλιάρου γίνεται πολύ πιο εύκολα.
Σας δίνω, λοιπόν, αυτή του Στ. Παρλιάρου και μην την αφήσετε ξεχασμένη εκεί στο... Tante Kiki παρά φτιάξτε την για να δοκιμάσετε μια νοστιμιά που δεν την περιμένετε από τα συγκεκριμένα δύο υλικά.
Επίσης, εγώ την "πείραξα" λίγο και έβαλα 1 κ.γλ. ρούμι και ...έπηξε κανονικά!!!
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. σοκολάτα γάλακτος
200 γρ. νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια.
Βράζουμε το νερό και το ρίχνουμε επάνω στη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά, χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 2-3 λεπτά έως ότου έχουμε μιαν αφράτη μους σοκολάτας.
-
ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!
Tante Kiki
44 Comments

44 σχόλια:

  1. Έχεις μπει σε περίεργα μονοπάτια ζαχαροπλαστικής βλέπω Κική μου! Τολμάς και νικάς!!
    Ούτε που θα το φανταζόμουν ότι από νερό και σοκολάτα μόνον θα γινόταν μια μους.
    Πραγματικά μου έχει εξάψει το ενδιαφέρον!!!

    Όσο για τον Παρλιάρο, τον εμπιστεύομαι και εγώ. Ότι εχω φτιάξει έχει πετύχει!!

    Καλημέρα μοριακή Κική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Χρυσαυγή μου... κάποια περίεργα μονοπάτια όμως είναι ωραία... έτσι δεν είναι;;; χαχαχα
      Δοκίμασε τη mousse και θα δεις ότι είναι εκπληκτικά καλή... τώρα θέλω να τη δοκιμάσω και με κουβερτούρα!
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα, Κική μου!
    Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγούλα και μου αρέσει πολύ που πειραματίζεσαι! Έτσι μαθαίνουμε κι εμείς από σένα-ευχαριστούμε!
    Φιλάκια, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ελένη μου και χαίρομαι που σας αρέσει η συνταγούλα αυτή!
      Φιλιά και καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  3. Η περιέργεια οδηγεί σε παράξενα μονοπάτια..άλλοτε ριψοκίνδυνα ,άλλοτε ευκολοδιάβατα..επιλέγεις αν έχεις την τόλμη να τα περπατήσεις!Φαίνεται ότι στη δική σου περίπτωση Κική μου,η περιέργεια σε οδήγησε να πειραματιστείς και μάλιστα με επιτυχία!Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι η απαγορευτική σχεδόν ανάμειξη νερού και σοκολάτας θα έδινε τέτοιο αποτέλεσμα!!!Τόσο γρήγορα,τόσο απλά,τόσο νόστιμα!Μousse του λεπτού, με υφή όμως της πολύωρης και πολυδιάστατης mousse που είχαμε συνηθίσει ως τώρα!Απομένει να επιχειρήσω να την παρασκευάσω,άσχετα αν χθες παραμέρισα και ειρωνεύτηκα ως απαράδεκτη τη μοριακή κουζίνα..Ποτέ να μη λες ποτέ!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή μου αυτή η περιέργεια άλλοτε με κάνει να χαίρομαι κι άλλοτε να "σπάζω τα μούτρα μου" αλλά νομίζω ότι πάντα είναι χρήσιμη!
      Δοκίμασε τη μους και στείλε μου εντυπώσεις-:)))
      Φιλιά και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  4. Προφανώς η χρήση σοκολάτας γάλακτος έχει αυτό το αποτέλεσμα που μας περιγράφεις Κική μου, γιατί έχει και άλλη σύνθεση από ότι αυτή, που έχει μια bitter!
    Πρέπει σίγουα να το κάνουμε κι' εμείς το πείραμα που μας συνιστάς :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανόν Πηνελόπη, αυτή τη μους την έφτιαξα όπως ακριβώς λέει ο Παρλιάρος αλλά θα την δοκιμάσω και με πικρή κουβερτούρα και θα σας ενημερώσω!
      Πάντως θα σας συνιστούσα να τη φτιάξετε γιατί έχει πολλά πλεονεκτήματα... είναι εύκολη, νηστίσιμη, νόστιμη και με θερμίδες όσες έχει η σοκολάτα ή ίσως και λίγο λιγότερες γιατί η σοκολάτα αραιώνεται...

      Διαγραφή
  5. Τη θυμάμαι αυτή τη συνταγή του Παρλιάρου! Ομολογώ ότι είναι από τις πιο εύκολες αν όχι η πιο εύκολη που έχει δείξει ποτέ!
    Νομίζω γίνεται και με σοκολάτα γάλακτος και με κουβερτούρα αν θέλουμε?
    Καλή βδομάδα και μπράβο για τις "μυστήριες" αλλά τόσο εύκολες & απλές συνταγές που μας δείχνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που τη θυμάσαι, την έχει στη σελίδα του στο fb.
      Η συνταγή είναι με σοκολάτα γάλακτος αλλά δεν αναφέρει τίποτε για πικρή κουβερτούρα... πάντως θα την δοκιμάσω τις επόμενες μέρες!
      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  6. Εντυπωσιακό!!
    Και τόσο μα τόσο εύκολο!!!
    Μπράβο Κικίτσα μου για την έξυπνη ιδέα!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενάκι χαίρομαι που σου άρεσε αλλά η δική μου ιδέα περιορίζεται στην εφαρμογή της συνταγής του Παρλιάρου που...φαντάζομαι είναι παραλλαγής της συνταγής του Hervé This!!!
      Φιλιά και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  7. Μπορώ να πω ότι είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο αφού είναι με σοκολάτα!!!! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τοσο ευκολα τοσο απλα, τελεια, τα παιδια θα ξετρελαθουν με τη σοκολατενια λιχουδια.Καλη εβδομαδα να εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όχι μόνον τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι...ειδικά όσοι κάνουν δίαιτα...χαχαχα
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  9. Ποτε δεν ημουν καλη δοκιμασα τις συνταγες του Παρλιαρου.Οσο για τη σοκολατα τωρα που κρυωνει ο καιρος θα εχει παλι την τιμητικη της.Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί;;; Σίγουρα θα έχει την τιμητική της αλλά για μένα η σοκολάτα έχει έτσι κι αλλιώς την τιμητική της όλο τον χρόνο!
      Ευχαριστώ πολύ για το βραβείο, με τιμά το ότι με σκέφτηκες.
      Φιλιά και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που την έφτιαξες και σου άρεσε... έτσι ακριβώς είναι!

      Διαγραφή
  11. Κική, μους σοκολάτας, στο πι και φι!! Εντυπωσιακή ευκολία! Από τα γλυκά που θα λατρέψουμε, κυρίως το πιο νεαρό μέλος της οικογένειας!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο γρήγορη Ειρήνη μου δεν υπάρχει! Είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα από νερό και σοκολάτα! Εμείς ήδη την λατρέψαμε!!
      Επίσης καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  12. ε δεν θα το περιμενα ποτε πως με μια σοκολατιτσα γαλακτος θα γινει μια μους...θα το δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια....μπραβπ του Παρλιαρου,μπραβο και της Κικιτσας που μας δινει ευκολες συνταγες!!!Φιλακια και καλο βραδυ!!!Υ.Γ.δεν ηρθα ακομη και δεν ξερω αν καταφερω να ερθω αυτο το Σαββατο,θα τηλ. αν γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Λευκοθέα... ούτε κι εγώ το περίμενα παρά το γεγονός ότι ο Στ.Παρλιάρος ξέρει τί λέει... αλλά είναι εντυπωσιακό!!! Φιλάκια και καλό σου βράδυ και περιμένω τηλέφωνοοοοοο για να βρεθούμε!!!!

      Διαγραφή
  13. .... Και με το ρούμι που πρόσθεσες θα είναι ακόμα γευστικότερη!!!
    Μ' αρέσουν οι πειραματισμοί σου, Κικίτσα....
    Καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλία μου το ρούμι τόνισε τη γεύση της αν και όταν το έβαλα... ψιλοφοβήθηκα μήπως τη χαλάσω αλλά έγινε τέλεια!!!!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  14. Τόσο εύκολα ε; Αυτά είναι!!
    Νηστίσιμη είναι φαντάζομαι στην περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα... Γίνεται όμως εξίσου καλή, τουλάχιστον σε ότι αφορά την υφή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω γιατί για κουβερτούρα ο Παρλιάρος δεν έλεγε κάτι αλλά την Πέμπτη το πρωί θα την δοκιμάσω με κουβερτούρα και θα σας ενημερώσω Ερμιόνη μου (βέβαια θα κάνω τη μισή δόση για καλό και για κακό...-:))))
      Φιλιά

      Διαγραφή
  15. Ωχ! Τόσο εύκολο;;; Με βάζεις σε πειρασμό Κική!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είναι τόσο τέλεια!!!!!όταν βλέπεις πώς γίνεται δεν το πιστεύεις!!!!
    Σίγουρα θέλω να την κάνω!!!!πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την δοκιμάσεις Ελπίδα μου, είναι εύκολη και νόστιμη!

      Διαγραφή
  17. συγγνώμη που το λέω κι ελπίζω να μην παρεξηγηθώ αλλά η σοκολάτα γάλακτος δεν είναι νηστίσιμη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. συγγνώμη που το λέω και δε θέλω να παρεξηγηθώ, αλλά η σοκολάτα γάλακτος δεν είναι νηστίσιμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο και μη ζητάς συγγνώμη γιατί μου επισήμανες ένα λάθος, εκ παραδρομής όπως καταλαβαίνεις... προφανώς έγραφα και κάποια άλλη ανάρτηση μαζί!
      Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ για την επισήμανση!!! -:)))

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!

No