...οικονομική και απίστευτα νόστιμη!!!!
Καλημέρα σας και καλή μας εβδομάδα! Μετά τις χθεσινές πληροφορίες σχετικά με τη μοριακή γαστρονομία και μιας και είναι Δευτέρα σήμερα και θέλω να ξεκινήσουμε, όπως πάντα, γλυκά την εβδομάδα σήμερα θα σας δείξω μια συνταγή της μοριακής κουζίνας, που είναι πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΗ!!!!
Η συγκεκριμένη συνταγή υπάρχει σε δύο εκδοχές... η μία είναι του Hervé This και η άλλη του δικού μας, αγαπημένου Στέλιου Παρλιάρου. Τί κοινό και τί διαφορετικό έχουν αυτές οι δύο εκδοχές;;; Το κοινό τους είναι τα συστατικά τους και η διαφορά τους βρίσκεται στις αναλογίες των δύο υλικών.
Προσωπικά, δοκίμασα πρώτα του Στέλιου Παρλιάρου και έγινε καταπληκτική και πεντανόστιμη αλλά και εκπληκτικά εύκολα.
Δοκίμασα ύστερα του Hervé This... το αποτέλεσμα ήταν καλό αλλά όχι εκπληκτικό. Εξηγούμαι αμέσως... η συγκεκριμένη mousse δεν έπηξε πολύ και επιπλέον το μπολ που την περιέχει πρέπει να βρίσκεται μέσα σε άλλο μεγαλύτερο γεμάτο με παγάκια κάτι δεν είναι δύσκολο αλλά του δικού μας Στ.Παρλιάρου γίνεται πολύ πιο εύκολα.
Σας δίνω, λοιπόν, αυτή του Στ. Παρλιάρου και μην την αφήσετε ξεχασμένη εκεί στο... Tante Kiki παρά φτιάξτε την για να δοκιμάσετε μια νοστιμιά που δεν την περιμένετε από τα συγκεκριμένα δύο υλικά.
Επίσης, εγώ την "πείραξα" λίγο και έβαλα 1 κ.γλ. ρούμι και ...έπηξε κανονικά!!!
Προσωπικά, δοκίμασα πρώτα του Στέλιου Παρλιάρου και έγινε καταπληκτική και πεντανόστιμη αλλά και εκπληκτικά εύκολα.
Δοκίμασα ύστερα του Hervé This... το αποτέλεσμα ήταν καλό αλλά όχι εκπληκτικό. Εξηγούμαι αμέσως... η συγκεκριμένη mousse δεν έπηξε πολύ και επιπλέον το μπολ που την περιέχει πρέπει να βρίσκεται μέσα σε άλλο μεγαλύτερο γεμάτο με παγάκια κάτι δεν είναι δύσκολο αλλά του δικού μας Στ.Παρλιάρου γίνεται πολύ πιο εύκολα.
Σας δίνω, λοιπόν, αυτή του Στ. Παρλιάρου και μην την αφήσετε ξεχασμένη εκεί στο... Tante Kiki παρά φτιάξτε την για να δοκιμάσετε μια νοστιμιά που δεν την περιμένετε από τα συγκεκριμένα δύο υλικά.
Επίσης, εγώ την "πείραξα" λίγο και έβαλα 1 κ.γλ. ρούμι και ...έπηξε κανονικά!!!
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. σοκολάτα γάλακτος
200 γρ. νερό
Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια.
Βράζουμε το νερό και το ρίχνουμε επάνω στη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά, χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 2-3 λεπτά έως ότου έχουμε μιαν αφράτη μους σοκολάτας.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!
Έχεις μπει σε περίεργα μονοπάτια ζαχαροπλαστικής βλέπω Κική μου! Τολμάς και νικάς!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟύτε που θα το φανταζόμουν ότι από νερό και σοκολάτα μόνον θα γινόταν μια μους.
Πραγματικά μου έχει εξάψει το ενδιαφέρον!!!
Όσο για τον Παρλιάρο, τον εμπιστεύομαι και εγώ. Ότι εχω φτιάξει έχει πετύχει!!
Καλημέρα μοριακή Κική!
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Χρυσαυγή μου... κάποια περίεργα μονοπάτια όμως είναι ωραία... έτσι δεν είναι;;; χαχαχα
ΔιαγραφήΔοκίμασε τη mousse και θα δεις ότι είναι εκπληκτικά καλή... τώρα θέλω να τη δοκιμάσω και με κουβερτούρα!
Καλό σου βράδυ!
Καλημέρα, Κική μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρουσα η συνταγούλα και μου αρέσει πολύ που πειραματίζεσαι! Έτσι μαθαίνουμε κι εμείς από σένα-ευχαριστούμε!
Φιλάκια, καλή εβδομάδα!
Να είσαι καλά Ελένη μου και χαίρομαι που σας αρέσει η συνταγούλα αυτή!
ΔιαγραφήΦιλιά και καλό σου βράδυ!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα!
Δοκίμασέ την... αυτό σου λέω μόνον...
ΔιαγραφήΗ περιέργεια οδηγεί σε παράξενα μονοπάτια..άλλοτε ριψοκίνδυνα ,άλλοτε ευκολοδιάβατα..επιλέγεις αν έχεις την τόλμη να τα περπατήσεις!Φαίνεται ότι στη δική σου περίπτωση Κική μου,η περιέργεια σε οδήγησε να πειραματιστείς και μάλιστα με επιτυχία!Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι η απαγορευτική σχεδόν ανάμειξη νερού και σοκολάτας θα έδινε τέτοιο αποτέλεσμα!!!Τόσο γρήγορα,τόσο απλά,τόσο νόστιμα!Μousse του λεπτού, με υφή όμως της πολύωρης και πολυδιάστατης mousse που είχαμε συνηθίσει ως τώρα!Απομένει να επιχειρήσω να την παρασκευάσω,άσχετα αν χθες παραμέρισα και ειρωνεύτηκα ως απαράδεκτη τη μοριακή κουζίνα..Ποτέ να μη λες ποτέ!Φιλιά πολλά,πολλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦωτεινή μου αυτή η περιέργεια άλλοτε με κάνει να χαίρομαι κι άλλοτε να "σπάζω τα μούτρα μου" αλλά νομίζω ότι πάντα είναι χρήσιμη!
ΔιαγραφήΔοκίμασε τη μους και στείλε μου εντυπώσεις-:)))
Φιλιά και καλό βράδυ!
Προφανώς η χρήση σοκολάτας γάλακτος έχει αυτό το αποτέλεσμα που μας περιγράφεις Κική μου, γιατί έχει και άλλη σύνθεση από ότι αυτή, που έχει μια bitter!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει σίγουα να το κάνουμε κι' εμείς το πείραμα που μας συνιστάς :-)))
Πιθανόν Πηνελόπη, αυτή τη μους την έφτιαξα όπως ακριβώς λέει ο Παρλιάρος αλλά θα την δοκιμάσω και με πικρή κουβερτούρα και θα σας ενημερώσω!
ΔιαγραφήΠάντως θα σας συνιστούσα να τη φτιάξετε γιατί έχει πολλά πλεονεκτήματα... είναι εύκολη, νηστίσιμη, νόστιμη και με θερμίδες όσες έχει η σοκολάτα ή ίσως και λίγο λιγότερες γιατί η σοκολάτα αραιώνεται...
Τη θυμάμαι αυτή τη συνταγή του Παρλιάρου! Ομολογώ ότι είναι από τις πιο εύκολες αν όχι η πιο εύκολη που έχει δείξει ποτέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω γίνεται και με σοκολάτα γάλακτος και με κουβερτούρα αν θέλουμε?
Καλή βδομάδα και μπράβο για τις "μυστήριες" αλλά τόσο εύκολες & απλές συνταγές που μας δείχνεις!
Χαίρομαι που τη θυμάσαι, την έχει στη σελίδα του στο fb.
ΔιαγραφήΗ συνταγή είναι με σοκολάτα γάλακτος αλλά δεν αναφέρει τίποτε για πικρή κουβερτούρα... πάντως θα την δοκιμάσω τις επόμενες μέρες!
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Εντυπωσιακό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τόσο μα τόσο εύκολο!!!
Μπράβο Κικίτσα μου για την έξυπνη ιδέα!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Ελενάκι χαίρομαι που σου άρεσε αλλά η δική μου ιδέα περιορίζεται στην εφαρμογή της συνταγής του Παρλιάρου που...φαντάζομαι είναι παραλλαγής της συνταγής του Hervé This!!!
ΔιαγραφήΦιλιά και καλό βράδυ!
Τέλειο Κική μου, στο πι κ φι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε Έρη μου!
ΔιαγραφήΜπορώ να πω ότι είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο αφού είναι με σοκολάτα!!!! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι Βάσω, δεν έχεις παρά να τη δοκιμάσεις!
ΔιαγραφήΤοσο ευκολα τοσο απλα, τελεια, τα παιδια θα ξετρελαθουν με τη σοκολατενια λιχουδια.Καλη εβδομαδα να εχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι όχι μόνον τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι...ειδικά όσοι κάνουν δίαιτα...χαχαχα
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Ποτε δεν ημουν καλη δοκιμασα τις συνταγες του Παρλιαρου.Οσο για τη σοκολατα τωρα που κρυωνει ο καιρος θα εχει παλι την τιμητικη της.Φιλακια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχεις βραβειακι!
ΔιαγραφήΓιατί;;; Σίγουρα θα έχει την τιμητική της αλλά για μένα η σοκολάτα έχει έτσι κι αλλιώς την τιμητική της όλο τον χρόνο!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για το βραβείο, με τιμά το ότι με σκέφτηκες.
Φιλιά και καλό βράδυ!
Καταπληκτικό ..... !
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασε την και θα δεις!
ΔιαγραφήΤην έφτιαξα μούρλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που την έφτιαξες και σου άρεσε... έτσι ακριβώς είναι!
ΔιαγραφήΚική, μους σοκολάτας, στο πι και φι!! Εντυπωσιακή ευκολία! Από τα γλυκά που θα λατρέψουμε, κυρίως το πιο νεαρό μέλος της οικογένειας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Πιο γρήγορη Ειρήνη μου δεν υπάρχει! Είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα από νερό και σοκολάτα! Εμείς ήδη την λατρέψαμε!!
ΔιαγραφήΕπίσης καλό βράδυ!
ε δεν θα το περιμενα ποτε πως με μια σοκολατιτσα γαλακτος θα γινει μια μους...θα το δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια....μπραβπ του Παρλιαρου,μπραβο και της Κικιτσας που μας δινει ευκολες συνταγες!!!Φιλακια και καλο βραδυ!!!Υ.Γ.δεν ηρθα ακομη και δεν ξερω αν καταφερω να ερθω αυτο το Σαββατο,θα τηλ. αν γινει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς την Λευκοθέα... ούτε κι εγώ το περίμενα παρά το γεγονός ότι ο Στ.Παρλιάρος ξέρει τί λέει... αλλά είναι εντυπωσιακό!!! Φιλάκια και καλό σου βράδυ και περιμένω τηλέφωνοοοοοο για να βρεθούμε!!!!
Διαγραφή.... Και με το ρούμι που πρόσθεσες θα είναι ακόμα γευστικότερη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' αρέσουν οι πειραματισμοί σου, Κικίτσα....
Καλή βδομάδα
Φιλία μου το ρούμι τόνισε τη γεύση της αν και όταν το έβαλα... ψιλοφοβήθηκα μήπως τη χαλάσω αλλά έγινε τέλεια!!!!
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Τόσο εύκολα ε; Αυτά είναι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝηστίσιμη είναι φαντάζομαι στην περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα... Γίνεται όμως εξίσου καλή, τουλάχιστον σε ότι αφορά την υφή;
Δεν ξέρω γιατί για κουβερτούρα ο Παρλιάρος δεν έλεγε κάτι αλλά την Πέμπτη το πρωί θα την δοκιμάσω με κουβερτούρα και θα σας ενημερώσω Ερμιόνη μου (βέβαια θα κάνω τη μισή δόση για καλό και για κακό...-:))))
ΔιαγραφήΦιλιά
Ωχ! Τόσο εύκολο;;; Με βάζεις σε πειρασμό Κική!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασέ την Χριστίνα και θα δεις... είναι απίστευτο!
Διαγραφήwow! that look great!
ΑπάντησηΔιαγραφήfollow?
Ι'm glad you liked it! Yes, follow each other!
ΔιαγραφήΕίναι τόσο τέλεια!!!!!όταν βλέπεις πώς γίνεται δεν το πιστεύεις!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα θέλω να την κάνω!!!!πολλά φιλιά!!!!
Να την δοκιμάσεις Ελπίδα μου, είναι εύκολη και νόστιμη!
Διαγραφήσυγγνώμη που το λέω κι ελπίζω να μην παρεξηγηθώ αλλά η σοκολάτα γάλακτος δεν είναι νηστίσιμη..
ΑπάντησηΔιαγραφήσυγγνώμη που το λέω και δε θέλω να παρεξηγηθώ, αλλά η σοκολάτα γάλακτος δεν είναι νηστίσιμη...
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις απόλυτο δίκιο και μη ζητάς συγγνώμη γιατί μου επισήμανες ένα λάθος, εκ παραδρομής όπως καταλαβαίνεις... προφανώς έγραφα και κάποια άλλη ανάρτηση μαζί!
ΔιαγραφήΣ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ για την επισήμανση!!! -:)))