Τούρτα Nutella με καραμελωμένα φουντούκια


Καλημέρα, καλημέρα!!! Πρώτη μέρα του μήνα σήμερα κι ας την ξεκινήσουμε γλυκά... όσο πιο γλυκά μπορούμε. Ας καλοπιάσουμε την άνοιξη γιατί εχθές , εδώ στην Θεσσαλονίκη είχε έναν απίστευτο αέρα και αρκετό κρύο!!!!

Και τώρα θα σου εξομολογηθώ κάτι αγαπημένη μου μπλογκογειτονιά... πριν μερικές μέρες ...αμάρτησα!!!! Ναι, ναι αμάρτησα για τα καλά!!! Και, αν και είμαι επιρρεπής στις ...αμαρτίες, τον τελευταίο καιρό το αποφεύγω λόγω διατροφής. Ευτυχώς που η αμαρτία περιορίστηκε σε 2 κουταλίτσες, τόσο δα μικρούλες, Nutella και λίγα καραμελωμένα φουντούκια!!! Το ορκίζομαι δεν πείραξα τίποτε άλλο!!!! Αλλά, έπρεπε να ...δοκιμάσω εάν... ήταν καλή η Nutella, όπως και αν καραμέλωσα καλά τα φουντούκια!!! Κάθε καλή νοικοκυρά, που σέβεται τον εαυτό της και τους  καλεσμένους της ... το κάνει αυτό, έτσι δεν είναι;;;; Βέβαια η συνταγή ήταν της αδερφούλας μου που έχει ξαναφτιάξει την συγκεκριμένη τούρτα αλλά, να... ήθελα να δω εάν την πέτυχα κι εγώ!!!! -:))))))
Γέμισε το στόμα μου Nutella και καραμελωμένο φουντούκι!!!! Άλλο πράγμα σας λέω!!!! Όσο για την επικάλυψη της πικρής σοκολάτας... έρχεται και εξισορροπεί τη γλυκιά γεύση της Nutella!!! Τώρα σκέφτομαι ...ίσως είναι λίγο βαριά, μπορεί και λίγο πιο χειμωνιάτικη αλλά δεν γίνεται, δεν μπορώ να αντισταθώ σε τόση σοκολάτα!!!!! Αφήστε που είχα κουραστεί για να την φτιάξω και πώς αλλιώς να ξεκουραστώ;;;;; Εεεε, λοιπόν, με μια τοσοδούλα κουταλίτσα...πάει η κούραση, εξαφανίστηκε κι έκανε χώρο για τη νοστιμιά και την σοκολατένια έκρηξη στον εγκέφαλο!!!! Τί σου είναι η σοκολάτα!!!! Όσο για το σοκολατένιο παντεσπάνι είναι το παντεσπάνι του Στ.Παρλιάρου, ξέρετε, διαχρονική αξία!!!!
Διαβάστε τί έκανα και μετά αποφασίστε εάν... φταίω τόσο πολύ...-:))))))
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι σοκολάτας
125 γρ. Zάχαρη
125 γρ. Aλεύρι, κοσκινισμένο
5 Aυγά
30 γρ. Kακάο

 Για το σιρόπι
150 γρ. Zάχαρη
150 γρ. Nερό
120 γρ. κονιάκ ή ρούμι

Για τη γέμιση
1 βάζο Nutella 750 γρ.
250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
Για τη ganache πικρής σοκολάτας
450 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο, σε κομμάτια
560 ml (2 1/3 φλ.τσ.) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
60 ml (1/4 φλ.τσ.) μέλι 
80 γρ. βούτυρο
Για τη διακόσμηση
150 γρ. φουντούκια
120 γρ. ζάχαρη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για το παντεσπάνι σοκολάτας
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου το μείγμα ασπρίσει και αφρατέψει.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το κακάο χτυπώντας το μείγμα στη χαμηλή ταχύτητα.
Αλείφουμε με μαργαρίνη και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 25-26 εκατοστών.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί το βάζουμε στο ταψάκι και το ψήνουμε για 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά.
Ύστερα, το κόβουμε σε 3 οριζόντιες φέτες.
Για το σιρόπι
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε και το κονιάκ.
Για τη γέμιση
Ανακατεύουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα τη Nutella με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για τη ganache πικρής σοκολάτας
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και το μέλι να ζεσταθούν.
Μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της κουβερτούρας και ανακατεύουμε λίγο για να λιώσουν.
Το γλάσο μας γίνεται παχύρρευστο, γυαλιστερό και ομοιογενές με λίγο ανακάτεμα.
Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και καλύπτουμε την τούρτα, στο επάνω μέρος της και γύρω γύρω.
Για τη διακόσμηση
Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη και τα φουντούκια.
Αφήνουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη και  τα φουντούκια.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε μερικά κομμάτια για να στολίσουμε την τούρτα και την υπόλοιπη πραλίνα την θρυμματίζουμε στο multi, για την επικάλυψη της τούρτας.
Σύνθεση της τούρτας
Όταν όλα τα παραπάνω είναι έτοιμα, ξεκινούμε να συνθέτουμε την τούρτα.
Σε μια πιατέλα, βάζουμε τον ένα δίσκο παντεσπανιού και με ένα πινέλο τον βρέχουμε με το σιρόπι.
Τον καλύπτουμε με την μισή σοκολατένια κρέμα μας.
Βάζουμε τον άλλο δίσκο, τον σιροπιάζουμε και τον καλύπτουμε πάλι με την υπόλοιπη κρέμα.
Τέλος, τοποθετούμε και τον τρίτο δίσκο και αφού τον σιροπιάσουμε, καλύπτουμε με την ganache όλη την τούρτα, επάνω και γύρω γύρω.
Πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα καραμελωμένα φουντούκια και βάζουμε στο ψυγείο.
Την ώρα που θα την σερβίρουμε την στολίζουμε με το κομμάτι ή τα κομμάτια των καραμελωμένων φουντουκιών.
Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την Γλυκοπαραμυθένια για το πανέμορφο και λαχταριστό βραβείο που μου χάρισε... Να ξέρετε ότι μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν μου κάνετε την τιμή να με σκέφτεστε για τα βραβεία, κυρίως γιατί νιώθω ότι σας αρέσουν οι συνταγές μου κι έτσι θέλω ακόμη περισσότερο να συνεχίσω τις αναρτήσεις. Σε μια εποχή όπου όλα είναι τόσο ρευστά και τόσο προβληματικά... θεωρώ πώς είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις ότι σε τιμούν και σε εκτιμούν. Και πάλι ευχαριστώ πολύ.
Κι εγώ με τη σειρά μου το χαρίζω στα παρακάτω καταπληκτικά blogs και τις κατόχους τους φυσικά:
2- Στέλλα του http://stellamark.blogspot.com/
3- Ελπινίκη του http://elpinikicook.blogspot.com/
5- Ελένη του http://eleniscooking.blogspot.com
6- cook, Mπέττυ, navarino-s του http://cookthebook.blogspot.com/
7- Μάνια του http://smart-0-mania.blogspot.com/
8- Μισιρλού του http://misirlouhandmade.blogspot.com
Φυσικά όλα τα blogs αξίζουν το βραβείο αυτό και όχι μόνον γι αυτό, όποια μπλογκοφίλη θέλει να το πάρει για να στολίσει το σπιτάκι της, της το χαρίζω με όλη μου την αγάπη. Να είστε καλά!!!
Καληνύχτα, γιατί αύριο δεν θα ξυπνάω!!!
Tante Kiki
70 Comments
No