Μια σαλάτα coleslaw παρέα με τον οβελία


Καλησπέρα σας!!! Επιτέλους κατάφερα να καθίσω για λίγο και να κάνω τη σημερινή ανάρτηση!! Μια από τις σαλάτες που θα στρογγυλοκαθίσουν στο πασχαλινό μας τραπέζι αν και καθόλου ελληνική. Τί πειράζει όμως;;;;
Εμείς οι Έλληνες διακρινόμαστε για το πνεύμα της φιλοξενίας μας, έτσι δεν είναι;;;; Εξ άλλου η σαλάτα αυτή που είναι ουσιαστικά ή γνωστή μας λαχανοσαλάτα λίγο πιο εμπλουτισμένη, ταιριάζει απόλυτα με το ψητό κρέας. Γενικά, πάντως, η αρχή μας σαν οικογένεια είναι ότι το τραπέζι στις μεγάλες αυτές γιορτές πρέπει να είναι φορτωμένο με σαλάτες για να αποφεύγονται οι... κραιπάλες με πολύ λίπος και πολύ κρασί για να μην έχουμε δυσπεψίες κι άλλα προβλήματα υγείας. Εντάξει, μέρα χαράς, γιορτής και παρέας αλλά καλό είναι να προσέχουμε τη διατροφή μας, όπως τονίζουν και οι ειδικοί. Για τον λόγο αυτό, καλό είναι να υπάρχουν στο τραπέζι μερικές διαφορετικές σαλάτες που θα μας βοηθήσουν να κρατήσουμε μια διατροφική ισορροπία και να φορτωθούμε με λιγότερες θερμίδες!!! "Παν μέτρον άριστον" όπως έλεγαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Η συνταγή της coleslaw είναι της Β. Αλεξιάδου.
ΥΛΙΚΑ για 4-6 μερίδες
280 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
4 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
Για το dressing
1 φλ.τσ. μαγιονέζα με 3% λιπαρά
1/2 φλ. τσ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
1/4 φλ. τσ. μηλόξιδο
1 1/2 κ.γλ. μουστάρδα
1/2 κ.γλ. μέλι
Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το λάχανο σε ένα μπολ και το αφήνουμε για 4-5 ώρες στο ψυγείο με το ξίδι.
Δύο ώρες πριν σερβίρουμε τη σαλάτα, στραγγίζουμε το ξίδι, προσθέτουμε το καρότο και το κρεμμύδι.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
Αδειάζουμε το dressing στα λαχανικά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τη σερβίρουμε στολισμένη με ένα κλωναράκι μαϊντανού ή ένα ραπανάκι.
TIPS
*Στη σαλάτα αυτή, βάζουμε και horseradish αλλά εγώ δεν βρήκα στο super market κι έτσι δεν έβαλα.
* Μπορούμε, εάν θέλουμε, να προσθέσουμε κι ένα ξινόμηλο κομμένο σε κύβους.
Καλό βράδυ κι αύριο με υγεία!
Tante Kiki
32 Comments
No