Γρήγορα μπισκότα πρωινού της Ελένης Πετρουλάκη


Καλησπέρα σας! Μετά από τις κραιπάλες του Πασχαλινού τραπεζιού, καλό είναι να υιοθετήσουμε μια πιο υγιεινή διατροφή... κυρίως για λόγους υγείας αλλά και γιατί... καλοκαιράκι πλησιάζει, τα μπανάκια θα αρχίσουν και οι περισσότερες (αλλά και οι περισσότεροι) θέλουμε μια καλή εμφάνιση.
Όσο, λοιπόν, γρηγορότερα αρχίσουμε τη σωστή διατροφή τόσο το καλύτερο!!! Νομίζω ότι είναι υπέροχο να νιώθουμε υγιείς αλλά και καλά με το σώμα μας, όποιος κι αν είναι ο σωματότυπός μας. Βέβαια, η εμμονή με το καλλίγραμμο σώμα είναι ...αρρώστεια μιας και όλοι δεν μπορούμε να το έχουμε αλλά μπορούμε να νιώθουμε καλά, γεροί και δυνατοί. 
Σάββατο αύριο κι είναι ευκαιρία να τα φτιάξουμε για το Κυριακάτικο πρωινό!!!
Σήμερα, λοιπόν, σας έχω μια συνταγή από το "Ημερολόγιο της διατροφής μου...", της Ελένης Πετρουλάκη που κυκλοφόρησε με το περιοδικό SHAPE. Θα ακολουθήσουν κι άλλες μιας και η διατροφή που έχει είναι πολύ ωραία.
ΥΛΙΚΑ για 16 μπισκότα (τα 3 μπισκότα είναι μια μερίδα και έχουν 190 θερμίδες)
4 φλ.τσ. δημητριακά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες και φυτικές ίνες *
1/2 φλ.τσ. νιφάδες βρώμης
1/2 φλ. τσ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. κανέλα
1/4 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο αβγό
2 ασπράδια αβγού
2/3 φλ.τσ. κεράσια αποξηραμένα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε τα δημητριακά και τις νιφάδες βρώμης στο multi και τα πολτοποιούμε (να γίνουν σαν σιμιγδάλι).
Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε το αβγό, τα ασπράδια και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε έως ότου αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κανέλα, το "αλεύρι" που φτιάξαμε με τα πολτοποιημένα δημητριακά και το μπέικιν και μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, σταματάμε το χτύπημα.
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα φούρνου και το αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Με ένα μεγάλο κουτάλι, σχηματίζουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε με απόσταση 5 εκατοστών το ένα από το άλλο.
Ψήνουμε για 12 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα στις άκρες.
Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο (είναι ακόμα μαλακά) και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 6-7 λεπτά, για να σφίξουν και να μπορέσουμε να τα βάλουμε να κρυώσουν εντελώς επάνω σε σχάρα.
Τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο.
* Εγώ χρησιμοποίησα δημητριακά light με σοκολάτα
Tante Kiki
19 Comments
No