Πώς να το περιγράψεις;;; Μαλακό...λιώνει στο στόμα, καλοψημένο... τόσο όσο χρειάζεται, νόστιμο... σαν να βρίσκεσαι στο Μέτσοβο που είναι η καταγωγή του, ένα κοντοσούβλι με όλη τη σημασία της λέξης και μάλιστα ψημένο στο φούρνο της κουζίνας μας!!!! Τα σχόλια είναι περιττά!!! Ας αφήσουμε τη γεύση του να μας κατακτήσει...
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό κρέας (μπριζόλα λαιμού για να έχει και λίγο πάχος) κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
Για τη μαρινάδα
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
2 κλωνάρια μαϊντανό
1 κ.γλ. πιπέρι σε κόκκους
1 κ.γλ. ρίγανη
1/2 κ.γλ. θυμάρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος μέσα και το αφήνουμε για όλη τη νύχτα.
Την επομένη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, βάζουμε το ένα κομμάτι "κολλητά" στο άλλο (ή το περνούμε σε ξυλάκια για σουβλάκια), το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και το βάζουμε σε ένα ταψί να ψηθεί, για 1 1/2 ώρα περίπου (προσοχή: αυτό εξαρτάται και από την ποιότητα του κρέατος).
Το σερβίρουμε με τη λαδόκολλα μέσα σε πιατέλα κι αν θέλουμε το συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες φούρνου ή ρύζι.