Μια σαλάτα που μας έκανε την τιμή να στρογγυλοκαθήσει στο πασχαλινό μας τραπέζι και να μας χαρίσει απλόχερα τη νοστιμιά της. Μια σαλάτα που εγώ (ειδικά σε περιόδους διατροφής) θα την έλεγα ένα πλήρες γεύμα ειδικά αν συνοδευτεί από φρυγανισμένο ψωμάκι.
Υγιεινή αλλά και με μια ...ροζ νότα αμαρτίας που την κάνει θελκτική και ακόμα πιο γευστική μ' εκείνη την γλύκα των παντζαριών που είναι ασυναγώνιστη! Αρχίζεις να την γεύεσαι και δεν θέλεις να σταματήσεις!! Κι αν πάλι δεν μας αρέσουν τα τσιπς παντζαριού... τη συνοδεύουμε με σκέτα παντζάρια, γιατί... και τότε οι δυό τους κάνουν καλή παρέα προκειμένου να ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο μας αλλά και την υγεία μας με τις λίγες θερμίδες τους! Ασυναγώνιστος συνδυασμός, ανοιξιάτικος σαν τον ανοιξιάτικο ήλιο αλλά και δροσερός. Προσθέτοντάς του και ελάχιστη παρμεζάνα, ειδικά όταν αναλάβει τον ρόλο του διαιτητικού πιάτου... η απόλαυση από την ολοκληρωμένη του παρουσία... κορυφώνεται. Ας την απολαύσουμε...
ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομαΥγιεινή αλλά και με μια ...ροζ νότα αμαρτίας που την κάνει θελκτική και ακόμα πιο γευστική μ' εκείνη την γλύκα των παντζαριών που είναι ασυναγώνιστη! Αρχίζεις να την γεύεσαι και δεν θέλεις να σταματήσεις!! Κι αν πάλι δεν μας αρέσουν τα τσιπς παντζαριού... τη συνοδεύουμε με σκέτα παντζάρια, γιατί... και τότε οι δυό τους κάνουν καλή παρέα προκειμένου να ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο μας αλλά και την υγεία μας με τις λίγες θερμίδες τους! Ασυναγώνιστος συνδυασμός, ανοιξιάτικος σαν τον ανοιξιάτικο ήλιο αλλά και δροσερός. Προσθέτοντάς του και ελάχιστη παρμεζάνα, ειδικά όταν αναλάβει τον ρόλο του διαιτητικού πιάτου... η απόλαυση από την ολοκληρωμένη του παρουσία... κορυφώνεται. Ας την απολαύσουμε...
1 μαρούλι σγουρό
1 μαρούλι romaine
5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
4 αβγά βραστά κομμένα σε φέτες
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. κρουτόν σκόρδου (προαιρετικά)
Για τα τσιπς παντζαριού
6-7 φέτες στρογγυλές παντζαριού (από βάζο), κομμένες στη μέση
3-4 κ.σ. καλαμποκάλευρο (κίτρινο ή άσπρο)
4 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το dressing
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.γλ. μουστάρδα
1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
Πώς γίνονται τα τσιπς παντζαριού |
Για το dressing
Ετοιμάζουμε πρώτα το dressing της σαλάτας, ανακατεύοντας όλα τα υλικά και βάζοντάς το στην άκρη, έως ότου το χρησιμοποιήσουμε.
Για τα τσιπς παντζαριού
Κόβουμε τις στρογγυλές φέτες των παντζαριών στη μέση ή εάν είναι σε φετούλες στο βάζο τις αφήνουμε έτσι.
Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν από τα υγρά τους.
Τις καλύπτουμε με καλαμποκάλευρο και τις βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές.
Σύνθεση της σαλάτας
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά.
Κόβουμε τα μαρούλια σε μέτρια κομμάτια και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
Προσθέτουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τον άνηθο ψιλοκομμένο.
Ύστερα, καθαρίζουμε τα αβγά και τα προσθέτουμε στη σαλάτα σε φέτες.
Ρίχνουμε τα κρουτόν.
Τέλος, προσθέτουμε τα τσιπς παντζαριού και περιχύνουμε με το dressing.
Και τώρα θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την πολύ γλυκιά Φανή Παπ. του υπέροχου http://fanypap.blogspot.com/ που μου έκανε την τιμή να μου χαρίσει το βραβείο αυτό
Κι εγώ με τη σειρά μου χαρίζω το βραβείο αυτό στα παρακάτω αγαπημένα blogs:
1- Γεωργία του http://beautystr.blogspot.com/
2- Κατερίνα του http://www.culinaryflavors.gr/
3- Cathy-Callie του http://anthomeli.blogspot.com/
4- Έρη του http://eri-captaincook.blogspot.com/
5- Cook του http://cookthebook.blogspot.com/
6- Κατερίνα του http://kapaworld.blogspot.com/
7- Λίτσα του http://fraulitsasworld.blogspot.com/
8- Ζουζού του http://zzcook.blogspot.com/
Ευχαριστώ πολύ την επίσης γλυκιά Γεωργία του http://beautystr.blogspot.com/ που με τίμησε με το παρακάτω βραβείο.
Καί τώρα, σύμφωνα με τους κανόνες που συνοδεύουν το βραβείο πρέπει να πω 7 τυχαία πράγματα για μένα ...
1- Λατρεύω τη φύση σε κάθε εποχή γιατί με ξεκουράζει, με χαλαρώνει, με κάνει να καταλαβαίνω το πραγματικό νόημα της ζωής.
2- Δεν λατρεύω τα ζουζούνια αλλά απλά τα ανέχομαι και τα αποφεύγω (και δεν μιλάω για τις πεταλούδες φυσικάααα!).
3- Δεν χορεύω ποτέ (ή τουλάχιστον πάρα πάρα πολύ σπάνια) γιατί νιώθω άβολα!
4- Λατρεύω τη λογοτεχνία και διαβάζω πάρα πολλά βιβλία. Μου είναι αδύνατον να μπω σε βιβλιοπωλείο και να μην αγοράσω κάποιο βιβλίο (όχι ότι δεν αγοράζω περιοδικά αλλά λέμε!).
5- Μου αρέσει η υγιεινή διατροφή, αποφεύγω τα πολλά λίπη και δεν είμαι του junk food παρά μόνον σαν εξαίρεση του κανόνα.
6- Θέλω να αγοράσω μια καλύτερη φωτογραφική μηχανή και δεν το κάνω γιατί θα έχω τύψεις λόγω της οικονομικής κρίσης (άλλοι δεν έχουν να φάνε κι εγώ θέλω μεγάλη φωτογραφική μηχανή;;).
7- Πριν αποφασίσω να γίνω καθηγήτρια γαλλικών ήθελα να γίνω ψυχολόγος ή δημοσιογράφος, επαγγέλματα που ακόμα λατρεύω.
Και τώρα πρέπει να χαρίσω το βραβείο σε 15 φιλικά blogs.
1- Τζένη του http://jenny-jennysstory.blogspot.com/
2- Έλενα και τα άλλα κορίτσια του http://syntageskardias.blogspot.com/
3- Έλενα του http://wwwcookwithelena.blogspot.com
4- Κική του http://justcreativemoments.blogspot.com
5- Ελένη του http://helengrblog.blogspot.com/
6- Μαρία και Χαρά του http://cookandfeed.blogspot.com/
7- Χρυσούλα του http://diaxirosxrysa.blogspot.com/
8- Ερμιόνη του http://theonewithallthetastes.blogspot.com/
9- Πηνελόπη του http://aromavanillias.blogspot.com/
10- Βάλια του http://kaneoneira.blogspot.com/
11- Σωσώ του http://para-kelsoscooks.blogspot.com
12- Ρένα του http://diaheiros.blogspot.com/
13- Αγγελική του http://lemoncinnamon.blogspot.com/
14- Μισιρλού του http://misirlouhandmade.blogspot.com/
15- Στέλλα του http://stellamark.blogspot.com/
Καλή εβδομάδα!!!