Χαλβάς Φαρσάλων ή σαπουνέ

Καλησπέρα σας!!! Τί κάνετε;; Ελπίζω να είστε καλά!!! Πωπώωωω! Κοντεύουμε στην Ανάσταση, πόσο τρέχει ο χρόνος αυτή την εβδομάδα!!! Κι όσο η Μεγάλη Εβδομάδα προχωράει, τόσο οι προετοιμασίες γίνονται πιο πιεστικές. Μόλις πριν από λίγο, καταλήξαμε ότι στο Πασχαλινό τραπέζι θα είμαστε 15 άτομα... αρκετά θα έλεγα και η χαρά μου είναι μεγάλη γιατί θυμάμαι, μετά από αρκετά χρόνια, τα Πασχαλινά τραπέζια στο σπίτι της γιαγιάς μου που ποτέ δεν ήμασταν λιγότεροι από 15 (περισσότεροι ήμασταν αρκετές φορές). Τρώγαμε συνήθως έξω, όταν ο καιρός ήταν καλός και το τραπέζι ήταν πάντα έτοιμο να δεχτεί ακόμα περισσότερους. Άλλα χρόνια εκείνα... πιο απλός ο κόσμος, πιο φιλόξενος (ευτυχώς τελευταία αρχίζουμε πάλι να θυμόμαστε παλιές συνήθειες), πιο χαρούμενος και γεμάτος αγάπη!!! Αυτό είναι και το νόημα της γιορτής αυτής!!! Η αγάπη!!! Έτσι αρχίζω τις πυρετώδεις προετοιμασίες και θα κάνω βόλτα μέχρι και το Σάββατο πρωί σε όλα τα σπιτάκια της μπλογκογειτονίτσας μας για αναζήτηση νέων συνταγών αλλά θα προσπαθήσω να σας δίνω και δικές μου προτάσεις (ελπίζω να τα καταφέρω μέχρι και το Σάββατο...θα δούμε!!!).
Σήμερα, τελείωσα και τη δεύτερη δόση τσουρεκιών και σε λίγο θα πάω να βράσω τα αβγουλάκια μου (μετά από πολλά χρόνια βρήκα επιτέλους άσπρα για να βάψω και μερικά ροζ και λιλά για τις πριγκιπισοανιψούλες μου... κι ας με κοροϊδεύει η αδερφή μου)-:))))
Λοιπόν, για σήμερα σας έχω εύκολο γλυκάκι που το φτιάχνω κάθε χρόνο στη νηστεία... τον χαλβά Φαρσάλων... Περνάω αμέσως στη συντάγη...
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλ. τσ. ηλιέλαιο
2 φλ. τσ. νισεστέ
2 1/2 - 3 φλ.τσ. ζάχαρη
6 φλ. τσ. νερό χλιαρό
1 φλ. τσ. αμύγδαλα (με τη φλούδα), ψιλοκομμένα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη να "βράσουν" έως ότου η ζάχαρη πάρει ένα καστανό χρώμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Λιώνουμε το νισεστέ στο νερό και το προσθέτουμε, προσεκτικά για να μην καούμε, στη ζάχαρη.
Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά τον χαλβά να "δέσει" ανακατεύοντας συχνά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί που το έχουμε αλείψει με λίγο ηλιέλαιο και αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείο ή εάν βιαζόμαστε στο ψυγείο.
Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και κανέλα.
Για έναν χαλβά με λιγότερες θερμίδες, μπορούμε να μειώσουμε τη ζάχαρη στο 1 1/2 φλ. τσαγιού, να βάλουμε 4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο και να την καραμελώσουμε με το νερό. Μετά θα προσθέσουμε το ηλιέλαιο.

54 σχόλια:

  1. Ο αγαπημένος μου χαλβάς!! Υπέροχα! Καλό ξημέρωμα Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eπίσης Έφη μου και σε μένα αρέσει πολύ αυτός ο χαλβάς! Φιλιά και καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εγώ τρελαίνομαι για σαπουνέ χαλβά ! Κική μου, σου εύχομαι χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου αρέσει Marie-Anne μου!!! Επίσης Καλή Ανάσταση και να περάσετε πολύ πολύ όμορφα!!!

      Διαγραφή
  4. Αγαπημένος χαλβάς, ιδιαίτερα η κρούστα που κάνει επάνω, με τρελαίνει! Συνήθως κόβω το δικό μου κομμάτι... εγκάρσια!
    Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουάουυυυυ!! Εγκάρσια εεεεεε;;;;;;;; Χαίρομαι που σου αρέσει και κερνάωωωωω! Καλή Ανάσταση και σε σένα και να περάσετε όμορφα!!!

      Διαγραφή
  5. Γεια σου Κική μου,ο χαλβάς δείχνει καταπληκτικός,μου έβαλες ιδέες...χιχι..Εύχομαι να περάσετε Χαρούμενη Ανάσταση με την οικογένεια,πάντα με υγεία και αγάπη!ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρούλα μου, φτιάξτον είναι πανεύκολος και πολύ νόστιμος, άσε που αν τον φτιάξεις και με λιγότερες θερμίδες είναι μια γλυκομπουκιά ό,τι πρέπει!!! Καλή Ανάσταση, με υγεία και χαρά και σε σένα και τους δικούς σου!!!! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Πολύ μου αρέσει αυτός ο χαλβάς! Αλλά δεν έχω φάει ποτέ σπιτικό.. Αυτή τη καραμελωμένη κρούστα από πάνω που έχουν οι έτοιμοι ξέρεις πως μπορεί να γίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κικίτσα μου καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Μάνια μου, καλά να περάσετε!!!! Φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Αυτός είναι ο αγαπημένος χαλβάς της μητέρας μου και μου αρέσει κι εμένα πολύ!Τέλεια!!!Καλό Πάσχα σου εύχομαι και Καλή Ανάσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Σπυριδούλα μου! Επίσης Καλή Ανάσταση, με υγεία και χαρά!

      Διαγραφή
  9. Μου αρέσει πολύ αυτός ο χαλβάς,αν και πάντα είχα την εντύπωση πως είναι δύσκολος στην παρασκευή του,τα κάνεις όλα να φαίνονται εύκολα,θα τον δοκιμάσω.Καλή ανάσταση σε όλους μας,να περάσουμε όμορφα και να μην παραφάμε,πολλά φιλιά eviv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eviv μου γλυκιά όχι δεν είναι καθόλου δύσκολος και θα το καταλάβεις όταν τον φτιάξεις. Είμαι σίγουρη ότι δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου. Έχεις δίκιο το Πάσχα δεν είναι μέρα για να παραφάμε απλά για να χαρούμε την ημέρα και να συνειδητοποιήσουμε την έννοια της Ανάστασης, συντροφιά με τους αγαπημένους μας. Καλά να περάσετε με υγεία και χαρά!

      Διαγραφή
  10. Πω πω πω τι συνταγή έβαλες!!! Τον λατρεύει ο άντρας μου και πρέπει να σου πω πως δεν είχα ιδέα πως φτιάχνεται. Σε ευχαριστούμε πολύ για την τόσο ωραία σου συνταγή. Φιλάκια!!! Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι beauty str, κάνε έκπληξη στον άντρα σου!!-:))))) Καλή Ανάσταση και σε σένα και καλά να περάσετε!!! Φιλιά!

      Διαγραφή
  11. πολύ μου αρέσει ο συγκεκριμένος χαλβάς..πολύ νόστιμος!!!μπράβο Κική μου..να είσαι καλάαααα...καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα να έχεις!!!φιλια πολλααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Τάνια!!! Η νοστιμιά του συγκεκριμένου χαλβά είναι στην καραμελωμένη ζάχαρη! Καλή Ανάσταση και καλά να περάσετε!

      Διαγραφή
  12. Κική μου αυτός ο χαλβάς είναι απο τα αγαπημένα μας γλυκά εδώ στη Λάρισα!!!Τον έκανες τέλειο!Εύχομαι να περάσεις καλά!!!
    Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ελένη μου, χαίρομαι που σου άρεσε!!! Επίσης, Καλή Ανάσταση και καλά να περάσετε!

      Διαγραφή
  13. Καλή Ανάσταση Κικίτσα μου θα το δοκιμάσω το χαλβά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης, Τζενούλα μου,να περάσετε όμορφα!! Δοκίμασέ τον χαλβά σου!!!

      Διαγραφή
  14. kalo pasxa na perasis kyria kiki mou!!!me ygia!!
    filia polla!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Βασιλική και καλά να περάσετε, με υγεία και χαρά!

      Διαγραφή
  15. Απο οτι κατάλαβα δεν σε χαιρετάω ακόμη για Πάσχα Κική μου έτσι?
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά δεν ξέρω Έρη μου!! Λέω σήμερα να κάνω ακόμη ανάρτηση και μετά να σταματήσω!!!-:))))) Πολλά φιλάκια και θα σου πω Καλό Πάσχα και καλά να περάσετε ...και βλέπουμε! χαχαχα Φιλάκια!

      Διαγραφή
  16. Απαντήσεις
    1. Επίσης Δήμητρά μου! Καλή Ανάσταση και καλά να περάσετε!

      Διαγραφή
  17. Ωραίος χαλβάς.. μπράβο!!!!!!
    Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση εύχομαι με υγεία!!!
    Φιλιά Κική μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Ελένη μου, επίσης και σε σένα καλή Ανάσταση με υγεία και χαρά! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  18. Αγαπημένη μου Κική!! Χάθηκα ε;
    Λοιπόν πάντα προτιμούσα των σιμιγδαλένιο από τον χαλβά Φαρσάλων. Βέβαια οι γεύσεις μου αλλάζουν μεγαλώνοντας!! Ο δικός σου φαίνεται τόσο λαχταριστός! Γεια στα χεράκια σου.
    Να περάσετε όμορφα Κική μου.
    Φιλιά και καλό Πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιτσάκι μου γλυκό!!! Κι εγώ παλιότερα δεν τον έτρωγα γιατί μου φαινόταν ότι μύριζε ...σαπούνι!!!!!!!!!!!!!!! χαχαχα Μην ρωτήσεις γιατί δεν ξέρω (ίσως το λάδι που χρησιμοποιούν)!!!!!!!! Ο συγκεκριμένος που έφτιαξα έχει τη γεύση της καραμελωμένης ζάχαρης πάντως και είναι ωραίος!!! Καλή Ανάσταση Λίτσα μου και να περάσετε πολύ ωραία με υγεία και χαρά! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  19. Δεν φανταζόμουν ότι είναι τόσο εύκολος αυτός ο χαλβάς!!!Συνήθως τον αγοράζουμε σε πανηγύρια.....να΄σαι καλά που μας τον έφτιαξες!!!Καλό Πάσχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλενα, λες ν' αρχίσω να τον πουλάωωωω;;;;;; χαχαχαχα ...Εξαρτάται από την οικονομική κρίση!!!!!!!!! Είναι πανεύκολος κι έχει γεύση καραμελωμένης ζάχαρης!!! Καλή Ανάσταση, να περάσετε όμορφα με υγεία και χαρά!

      Διαγραφή
  20. Μ.Παρασκευή αύριο και θα με βάλεις να μαγειρέψω...Είναι αγαπημένο γλυκό (χαλβά παζαριώτικο τον λέγαμε...).Καλή Ανάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Οστρια, γλυκιά μου, εάν πρόκειται για γλυκό ...αξίζει τον κόπο...χαχαχαχαχα Επίσης καλή Ανάσταση, με υγεία και χαρά! Φιλάκια

      Διαγραφή
  21. Κική μου γλυκιά , σ'ευχαριστώ για όλες τις συνταγές σου, εγώ η άσχετη! Αυτός ο χαλβάς Φαρσάλων, δεν είναι πολύ δύσκολος;;!! Έτσι που το λές φαίνεται απλός! Λες να δοκιμάσω, γιατί μας αρέσει πολύ!! Σε περιμένει βραβείο στο μπλογκ μου, να το παραλάβεις , και μη νομίζεις ότι ξέχασα το Tag σου, το έχω έτοιμο , απλώς θα το αναρτήσω με την πρώτη ευκαιρία! Καλή σου Ανάσταση γλυκούλα, νόστιμη, και όμορφη φιλενάδα!!Να περάσετε υπέροχα τις γιορτές του Πάσχα! φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ Φανή, σταμάτα να λες ότι είσαι άσχετη γιατί δεν είσαι και το ξέρεις!!! Καθόλου δύσκολος ο χαλβάς, δοκίμασε να τον φτιάξεις και θα δεις!!! Αααααααααααααα, σ' ευχαριστώ που με σκέφτηκες για το βραβείο και είμαι σίγουρη ότι δεν ξέχασες το παιχνίδι!!! Μην αγχώνεσαι και γι αυτό, μας φτάνουν όλα τα άλλα, δεν νομίζεις. Γλυκιά μου Φανή, επίσης καλή Ανάσταση, με υγεία και χαρά!!! Μετά τις 12 Μαϊου που τελειώνω με τις εξετάσεις πρέπει να βρεθούμε!!! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  22. Λατρεύω το Χαλβά φαρσάλων...τέλεια συνταγή!! Κάναμε τα κουλουράκια σας και τα αναρτήσαμε και τα λατρέψαμε!!! Φιλιά πολλά Κική μου και πολλές ευχές για ένα υπέροχο Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινούλα μου χαίρομαι!!! Όταν θα έρθω στα σεμινάρια που κάνετε (μετά τις 12 Μαίου, το είπα και στη Ρένα) θα φτιάξω και θα σας φέρω!!! Χαίρομαι που σας άρεσαν τα κουλουράκια μου!!! Πολλά φιλάκια, καλή Ανάσταση και καλά να περάσετε!!!!

      Διαγραφή
  23. Έτσι όπως πας, θα μας προσθέσεις καμιά δεκαριά κιλά σε χρόνο μηδέν!!!!
    Χαλάλι σου, είσαι απίθανη μαγείρισσα....
    Καλή Ανάσταση γεμάτη φως, αγάπη και ελπίδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλία μου, δεν θέλω να σας προσθέσω κιλά γι αυτό γράφω και την ελαφριά εκδοχή!!! -:))))))) Να είσαι καλά για τα γλυκά σου λόγια! Επίσης καλή Ανάσταση, με υγεία και χαρά!

      Διαγραφή
  24. Καλή Ανάσταση και Χαρούμενο Πάσχα Κικίτσα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εύχομαι το Άγιο Φως να γεμίσει την καρδιά σου ζεστασιά,αγάπη και πίστη για ένα καλύτερο μέλλον. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Χαραυγή μου!! Καλή Ανάσταση με υγεία και χαρά!!!

      Διαγραφή
  26. ΚΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΕΡΟΧΟΣ! ΤΟΝ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ....
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε μιας και ξέρεις τί ωραία γεύση καραμέλας έχει!!! Καλή Ανάσταση και σε σένα και φιλιά!

      Διαγραφή
  27. Κικίτσα μου, υπέροχος κι αγαπημένος!
    Πώς νόμιζα ότι ίναι δύσκολος και θέλει πολύ ανακάτεμα ή μας έδωσες μια εύκολη εκδοχή; Πάντως μου αρέσει πολύ και θα τον τιμήσω!

    Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ελενίτσα μου! Χαίρομαι που σου άρεσε! Επίσης καλή Ανάσταση με υγεία και χαρά! Καλά να περάσετε! Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  28. ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΚΙΚΗ ΜΟΥ Ο ΧΑΛΒΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟΣ!!!
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΜΟΡΦΑ!!!!
    ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης καλή μου Καλή Ανάσταση!!! Χαίρομαι που σου άρεσε ο χαλβάς. Φιλιά!

      Διαγραφή
  29. Καλησπέρα, Για πόσες μερίδες είναι αυτή η συνταγή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!