Χαλβάς Φαρσάλων σαπουνέ


Χαλβάς Φαρσάλων σαπουνέ

Καλησπέρα σας!!! Τί κάνετε;; Ελπίζω να είστε καλά!!! Πωπώωωω! Κοντεύουμε στην Ανάσταση, πόσο τρέχει ο χρόνος αυτή την εβδομάδα!!! Κι όσο η Μεγάλη Εβδομάδα προχωράει, τόσο οι προετοιμασίες γίνονται πιο πιεστικές. Μόλις πριν από λίγο, καταλήξαμε ότι στο Πασχαλινό τραπέζι θα είμαστε 15 άτομα... αρκετά θα έλεγα και η χαρά μου είναι μεγάλη γιατί θυμάμαι, μετά από αρκετά χρόνια, τα Πασχαλινά τραπέζια στο σπίτι της γιαγιάς μου που ποτέ δεν ήμασταν λιγότεροι από 15 (περισσότεροι ήμασταν αρκετές φορές). Τρώγαμε συνήθως έξω, όταν ο καιρός ήταν καλός και το τραπέζι ήταν πάντα έτοιμο να δεχτεί ακόμα περισσότερους. Άλλα χρόνια εκείνα... πιο απλός ο κόσμος, πιο φιλόξενος (ευτυχώς τελευταία αρχίζουμε πάλι να θυμόμαστε παλιές συνήθειες), πιο χαρούμενος και γεμάτος αγάπη!!! Αυτό είναι και το νόημα της γιορτής αυτής!!! Η αγάπη!!! Έτσι αρχίζω τις πυρετώδεις προετοιμασίες και θα κάνω βόλτα μέχρι και το Σάββατο πρωί σε όλα τα σπιτάκια της μπλογκογειτονίτσας μας για αναζήτηση νέων συνταγών αλλά θα προσπαθήσω να σας δίνω και δικές μου προτάσεις (ελπίζω να τα καταφέρω μέχρι και το Σάββατο...θα δούμε!!!).
Σήμερα, τελείωσα και τη δεύτερη δόση τσουρεκιών και σε λίγο θα πάω να βράσω τα αβγουλάκια μου (μετά από πολλά χρόνια βρήκα επιτέλους άσπρα για να βάψω και μερικά ροζ και λιλά για τις πριγκιπισοανιψούλες μου... κι ας με κοροϊδεύει η αδερφή μου)-:))))
Λοιπόν, για σήμερα σας έχω εύκολο γλυκάκι που το φτιάχνω κάθε χρόνο στη νηστεία... τον χαλβά Φαρσάλων... Περνάω αμέσως στη συντάγη...

Χαλβάς Φαρσάλων σαπουνέ

ΥΛΙΚΑ
  • 1/2 φλ. τσ. ηλιέλαιο
  • 2 φλ. τσ. νισεστέ
  • 2 1/2 - 3 φλ.τσ. ζάχαρη
  • 6 φλ. τσ. νερό χλιαρό
  • 1 φλ. τσ. αμύγδαλα (με τη φλούδα), ψιλοκομμένα
Χαλβάς Φαρσάλων σαπουνέ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Βάζουμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη να "βράσουν" έως ότου η ζάχαρη πάρει ένα καστανό χρώμα.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Λιώνουμε το νισεστέ στο νερό και το προσθέτουμε, προσεκτικά για να μην καούμε, στη ζάχαρη.
  4. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά τον χαλβά να "δέσει" ανακατεύοντας συχνά.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί που το έχουμε αλείψει με λίγο ηλιέλαιο και αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείο ή εάν βιαζόμαστε στο ψυγείο.
  6. Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και κανέλα.
Για έναν χαλβά με λιγότερες θερμίδες: Μπορούμε να μειώσουμε τη ζάχαρη στο 1 1/2 φλ. τσαγιού και να την καραμελώσουμε με το νερό. Μετά θα προσθέσουμε 4 κ.σ ηλιέλαιο.


Χαλβάς Φαρσάλων σαπουνέ
Tante Kiki
56 Comments
No