Ρολό πράσου με γέμιση κρέμας τυριού με καλαμπόκι


...σ' ένα μαγιάτικο στεφάνι
Καλησπέρα σας από την ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη. Μια μέρα σήμερα καλοκαιρινή, πανέμορφη που μου θυμίζει συνέχεια ότι έφτασε ο Μάιος. Με μιαν αδικαιολόγητη, ίσως, αισιοδοξία άφησα σε μια γωνιά του μυαλού μου τα προβλήματα, που ποτέ δεν τελειώνουν κι επιδόθηκα στο αγαπημένο μου σπορ... τη μαγειρική!!!!!!
Κάθε Σαββατοκύριακο, το κάνω και μετά ξεκινάω το άλλο αγαπημένο σπορ... το blogging!!!! Η σημερινή ανάρτησή μου, είναι μια συνταγή που μου έκανε "κλικ" εδώ και λίγο καιρό από τη στιγμή που αγόρασα ένα βιβλίο με τίτλο "Χορτοφαγία". Βέβαια, χορτοφαγία δεν είναι ακριβώς αφού έχει μέσα τυρί αλλά, έτσι κι αλλιώς κι εγώ, ούτε κανένας άλλος στην οικογένεια, είναι χορτοφάγος!!!! Είμαστε όλοι της οικογένειας των παμφάγων, με διαφοροποιήσεις στη ποσότητα των διαφόρων τροφίμων. Εντάξει, χορτοφαγική συνταγή ακριβώς δεν μπορείς να την ονομάσεις αλλά πάντως, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι πολύ, πολύ νόστιμο πιάτο. Εγώ την χρησιμοποίησα σαν ορεκτικό αλλά και σε μπουφέ φαντάζει τέλεια και φυσικά... υπέστη την παραλλαγή της (όχι θα την άφηνα)-:))))) !!!! 
Με τη συνταγή αυτή και την τελευταία φωτό συμμετέχω στον διαγωνισμό της αγαπημένης μας Βιβής που θα δείτε ΕΔΩ.  Και τώρα στη συνταγή...
ΥΛΙΚΑ
30 γρ. μαργαρίνη
1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο στο multi
Για τη μπεσαμέλ
60 γρ. μαργαρίνη
1/2 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι καλαμποκιού
1 φλ. τσ. γάλα
4 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα εστραγκόν
Για τη γέμιση
100 γρ. τυρί ρικότα
100 γρ, τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια σκέτο
50 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια με σκόρδο και χορταρικά
300 γρ. καλαμπόκι βρασμένο και στραγγισμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνον το πράσινο μέρος
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε στο multi το πράσο.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη μαργαρίνη και το πράσο και το αφήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
Μόλις το πράσο μαραθεί, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ καλύπτουμε ένα ταψί 25x35 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190-200 βαθμούς Κελσίου.
Για τη μπεσαμέλ
Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών σε μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη μαργαρίνη και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το αλεύρι και το αφήνουμε να σοταριστεί για 1 λεπτό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα για να μην σβολιάσει η μπεσαμέλ μας.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το εστραγκόν και ξαναβάζουμε στη φωτιά.
Αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους και το πράσο και ανακατεύουμε καλά, για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τέλος, προσθέτουμε τη μαρέγκα και τη παρμεζάνα, ανακατεύουμε προσεκτικά και πάλι και μόλις το μείγμα μας είναι ομογενοποιημένο, το βάζουμε στο ταψί.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά (πάντα ανάλογα με το φούρνο) ή έως ότου ροδίσει. 
Καλύπτουμε το ρολό μας με μια βρεγμένη πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη έως ότου ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση
Αναμιγνύουμε τα τρία είδη τυριών και τα χτυπάμε για λίγο με το σύρμα έτσι ώστε να αφρατέψουν. 
Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε την πετσέτα από το ρολό και το ρολό από το ταψί.
Το βάζουμε σε μια πιατέλα και το καλύπτουμε με τη γέμιση.
Τυλίγουμε προσεκτικά (εγώ βιάστηκα και μου έσπασε, γι αυτό ΠΡΟΣΟΧΗ!) το ρολό, ξεκολλώντας το από το αντικολλητικό χαρτί.
Το κόβουμε φέτες και το γαρνίρουμε με κόκκινες πιπεριές, φύλλα μαρουλιού και φέτες καρότου. 
Καλή επιτυχία και καλή εβδομάδα!!!


Tante Kiki
42 Comments
No