Ένα πιάτο για "ψαροφάγους", με αυθεντική γεύση θάλασσας! Συνδυασμός αρμονικός και υγιεινός για ένα πιάτο οικονομικό (ειδικά με θράψαλα), χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις μαγειρικής ικανότητας αλλά και προσοχής. Το απόλυτο καθημερινό φαγάκι για όλη την οικογένεια!!
Είπαμε όμως ...αυστηρά για όσους αγαπούν τις θαλασσινές γεύσεις!!!
ΥΛΙΚΑ500 γρ. καλαμάρια ή θράψαλα κατεψυγμένα, σε ροδέλες
450 γρ. κατεψυγμένο αρακά
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη
3 -4 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσ. άσπρο κρασί
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πριν αρχίσουμε το μαγείρεμα, πλένουμε τα καλαμάρια και τα βάζουμε σε μπολ με νερό και σόδα, για μισή ώρα.
Μετά, τα πλένουμε και αρχίζουμε το μαγείρεμα.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τα καλαμάρια, τον αρακά, το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού, αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τη ντομάτα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα καλαμάρια και ο αρακάς.
Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ελέγχουμε πάντα το φαγητό έτσι ώστε να μην τελειώσει το νερό του (αναπληρώνουμε εάν χρειαστεί) και στο τέλος, αφήνουμε το αφήνουμε να μείνει με το λάδι και το ζουμί του.
Καλή σας όρεξη!!
Λατρεύω αυτά τα απόλυτα καθημερινά φαγάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Εγώ είμαι η απόλυτη ψαροφάγος που λατρεύει όμως και τον αρακά!! Πιάτο για μένα λοιπόν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚική μου και τα θράψαλα μας αρέσουν και ο αρακάς μας αρέσει!!!!Πολύ ωραίος συνδυασμός μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Suas receitas são sempre magníficas.
ΑπάντησηΔιαγραφή°º♫♫
Páscoa é renascer.
Feliz recomeçar!
Feliz Páscoa!
。°º..(
。°º.(,)
。°º|::::|.☆¸.¤ª“˜¨
。°º|::::|)/¸.¤ª“˜¨˜“¨
。°º|::¸.¤ª“˜¨¨˜“¨
。˛º°%¤ª“˜¨¨
°°º❊#ª“˜¨
Oh, please pass the plate! It looks fantastic!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω τα καλαμάρια και τον αρακά!Τέλειο φαγάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε Σπυριδούλα! Καλό σου βράδυ!
ΔιαγραφήΤέλειο το φαγητό,τέλεια και η παρουσίαση...Καλημέρα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ Όστριά μου! Καλή Κυριακή να έχεις!!!
ΔιαγραφήΕγώ αγαπώ και τις θαλασσινές γεύσεις μα και τον αρακά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρα δικαιούμαι μερίδα!
Πολύ νόστιμα τα συνδύασες Κικίτσα μου!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!
Δικαιούσαι όσες μερίδες θέλεις!!! Χαίρομαι που σου άρεσε Ελενάκι μου!!
ΔιαγραφήΜΙΑΜ ΜΙΑΜ ΚΙΚΙΤΣΑ ΜΟΥ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΤΗΤΟ, ΩΡΑΙΟ ΦΑΙΝΕΤΕ!!!!!!!
ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!
Ρενάκι μου, εάν είσαι ψαροφάγος είναι πολύ ωραίο!!! Φιλάκια πολλά!
Διαγραφήέκανα μιά βόλτα σε παλαιότερες αναρτήσεις σου και η ψυχή μου γέμισε γλύκα..είναι τόσο όμορφα τα εισαγωγικά κειμενάκια που παραθέτεις πριν τις συνταγές.Νάσαι καλά,για τον χρόνο που αφιερώνεις,την όρεξη και το κέφι να γράφεις τις συνταγές με τόσες χρήσιμες λεπτομέρειες κ πληροφορίες.Σ'ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου eviv
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήρθες! Εγώ σ' ευχαριστώ για το σχόλιο με τα τόσα υπέροχα λόγια! Χαίρομαι που σου άρεσε το σπιτάκι μου κι ελπίζω να τα λέμε συχνά! Εάν κάποια στιγμή χρειαστείς κάποια επεξήγηση, άφησέ μου σχόλιο ή στείλε μου mail και θα σου απαντήσω πολύ ευχαρίστως! Καλό σου βράδυ και να περάσεις μιαν όμορφη Κυριακή!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ.΄Αν κάποια στιγμή ο δρόμος σου σε φέρει στην Αθήνα,θα χαρώ πολύ να τα πουμε από κοντά.Την ηλεκτρον.μου δ/νση την είδες,φαντάζομαι,καλό σου βράδυ
ΔιαγραφήΌχι, για κάποιον λόγο που δεν ξέρω δεν μου δείχνει το προφίλ σου ούτε εντόπισα το εικονίδιό σου (αν υπάρχει) κι έτσι δεν έχω την ηλεκτρ. διεύθυνση... αν θέλεις στείλε μου τη ή πες μου πώς να την δω... Κι εγώ θα χαρώ να τα πούμε από κοντά ή στην Αθήνα ή στην Θεσ/νικη.
ΑπάντησηΔιαγραφή