Αρακάς με καλαμάρια ή θράψαλα


Ένα πιάτο για "ψαροφάγους", με αυθεντική γεύση θάλασσας! Συνδυασμός αρμονικός και υγιεινός για ένα πιάτο οικονομικό (ειδικά με θράψαλα), χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις μαγειρικής ικανότητας αλλά και προσοχής. Το απόλυτο καθημερινό φαγάκι για όλη την οικογένεια!! 
Είπαμε όμως ...αυστηρά για όσους αγαπούν τις θαλασσινές γεύσεις!!!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. καλαμάρια ή θράψαλα κατεψυγμένα, σε ροδέλες
450 γρ. κατεψυγμένο αρακά
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη
3 -4 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσ. άσπρο κρασί
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πριν αρχίσουμε το μαγείρεμα, πλένουμε τα καλαμάρια και τα βάζουμε σε μπολ με νερό και σόδα, για μισή ώρα.
Μετά, τα πλένουμε και αρχίζουμε το μαγείρεμα.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τα καλαμάρια, τον αρακά, το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού, αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τη ντομάτα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα καλαμάρια και ο αρακάς.
Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ελέγχουμε πάντα το φαγητό έτσι ώστε  να μην τελειώσει το νερό του (αναπληρώνουμε εάν χρειαστεί) και στο τέλος, αφήνουμε το αφήνουμε να μείνει με το λάδι και το ζουμί του.
Καλή σας όρεξη!!
Tante Kiki
17 Comments

17 σχόλια:

  1. Λατρεύω αυτά τα απόλυτα καθημερινά φαγάκια!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ είμαι η απόλυτη ψαροφάγος που λατρεύει όμως και τον αρακά!! Πιάτο για μένα λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κική μου και τα θράψαλα μας αρέσουν και ο αρακάς μας αρέσει!!!!Πολύ ωραίος συνδυασμός μπράβο!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Suas receitas são sempre magníficas.

    °º♫♫
    Páscoa é renascer.
    Feliz recomeçar!
    Feliz Páscoa!

    。°º..(
    。°º.(,)
    。°º|::::|.☆¸.¤ª“˜¨
    。°º|::::|)/¸.¤ª“˜¨˜“¨
    。°º|::¸.¤ª“˜¨¨˜“¨
    。˛º°%¤ª“˜¨¨
    °°º❊#ª“˜¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λατρεύω τα καλαμάρια και τον αρακά!Τέλειο φαγάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλειο το φαγητό,τέλεια και η παρουσίαση...Καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ αγαπώ και τις θαλασσινές γεύσεις μα και τον αρακά!
    Αρα δικαιούμαι μερίδα!
    Πολύ νόστιμα τα συνδύασες Κικίτσα μου!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικαιούσαι όσες μερίδες θέλεις!!! Χαίρομαι που σου άρεσε Ελενάκι μου!!

      Διαγραφή
  8. ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ ΚΙΚΙΤΣΑ ΜΟΥ!!!!!
    ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΤΗΤΟ, ΩΡΑΙΟ ΦΑΙΝΕΤΕ!!!!!!!
    ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρενάκι μου, εάν είσαι ψαροφάγος είναι πολύ ωραίο!!! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  9. έκανα μιά βόλτα σε παλαιότερες αναρτήσεις σου και η ψυχή μου γέμισε γλύκα..είναι τόσο όμορφα τα εισαγωγικά κειμενάκια που παραθέτεις πριν τις συνταγές.Νάσαι καλά,για τον χρόνο που αφιερώνεις,την όρεξη και το κέφι να γράφεις τις συνταγές με τόσες χρήσιμες λεπτομέρειες κ πληροφορίες.Σ'ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου eviv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες! Εγώ σ' ευχαριστώ για το σχόλιο με τα τόσα υπέροχα λόγια! Χαίρομαι που σου άρεσε το σπιτάκι μου κι ελπίζω να τα λέμε συχνά! Εάν κάποια στιγμή χρειαστείς κάποια επεξήγηση, άφησέ μου σχόλιο ή στείλε μου mail και θα σου απαντήσω πολύ ευχαρίστως! Καλό σου βράδυ και να περάσεις μιαν όμορφη Κυριακή!

      Διαγραφή
    2. Σ'ευχαριστώ πολύ.΄Αν κάποια στιγμή ο δρόμος σου σε φέρει στην Αθήνα,θα χαρώ πολύ να τα πουμε από κοντά.Την ηλεκτρον.μου δ/νση την είδες,φαντάζομαι,καλό σου βράδυ

      Διαγραφή
  10. Όχι, για κάποιον λόγο που δεν ξέρω δεν μου δείχνει το προφίλ σου ούτε εντόπισα το εικονίδιό σου (αν υπάρχει) κι έτσι δεν έχω την ηλεκτρ. διεύθυνση... αν θέλεις στείλε μου τη ή πες μου πώς να την δω... Κι εγώ θα χαρώ να τα πούμε από κοντά ή στην Αθήνα ή στην Θεσ/νικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!

No