Παγωτό παρφέ φράουλα


Καλησπέρα σας!!! Άνοιξη και φράουλες, πάνε μαζί, έτσι δεν είναι; Αλλά φράουλες και γλυκά, πάνε επίσης μαζί!!!! Και μια και φράουλες και γλυκιά γεύση πάνε μαζί, είπα κι εγώ αντί να φτιάξω μια πάβλοβα που μου έχει καρφωθεί εδώ και καιρό στο μυαλό, να φτιάξω ένα παγωτό αλλά τί παγωτό;;; Παρφέ... πλούσιο, αρωματικό και ...παχυντικό παρφέ!!! Εντάξει, σκεφτόμουν τα μικρά μας που είναι σαν απόγονοι της Τουίγκι και το έφτιαξα... σίγουρα δεν σκεφτόμουν εμένα!!!!! Δεν πειράζει όμως... χρειάζεται και το παρφέ... έτσι κι αλλιώς εγώ τρώω μόνον γρανίτα για ...ευνόητους λόγους!!!! 
Το κανονικό παγωτό παρφέ φράουλας έχει μέσα αβγά αλλά εγώ δεν ήθελα να βάλω αβγά κι έτσι δοκίμασα μια συνταγή που μου έδωσε μια φίλη και συνάδελφος.
Πράγματι έγινε ένα παγωτό με έντονη γεύση φράουλας και κυρίως χωρίς κρυστάλλους με ένα και  μοναδικό χτύπημα στο μίξερ!!! Και φυσικά υγιεινό και λόγω των αυξημένων του θερμίδων ό,τι πρέπει για τα παιδιά και μάλιστα τα αδύνατα παιδιά (η κατηγορία μας!)-:))))) Βέβαια, όχι ότι τα μεγάλα παιδιά δεν μπορούν ή δεν πρέπει να το πλησιάσουν... απλά με μέτρο και προσοχή... για όσα μεγάλα παιδιά... επιθυμούν παγωτά με λίγες θερμίδες... για τα υπόλοιπα, ούτε λόγος να γίνεται... είναι δροσερό και πεντανόστιμο... αφήστε που είναι και ροζ παραμυθονεραϊδένιο!!!! -:))))
ΥΛΙΚΑ 
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση φράουλα
320 γρ. κρύο γάλα πλήρες (εβαπορέ ή όχι)
250 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ.  ψιλοκομμένες φράουλες (ή άλλο φρούτο)
80 γρ. σάλτσα φράουλας (70-80 γρ. φράουλες - 1 κ.γλ. κόρν φλάουρ - 2-3 κ.σ. ζάχαρη)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε πρώτα το coulis φράουλας (σάλτσα φράουλας).
Πολτοποιούμε 80 γρ. φράουλες και βάζουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα με τις 3 κ.σ. ζάχαρη και την 1 κ.γλ. κόρν φλάουρ.
Αφήνουμε τον πολτό να βράσει για λίγο και τον αποσύρουμε από τη φωτιά για να κρυώσει πριν τον χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το φακελάκι με το άνθος αραβοσίτου φράουλα και το κρύο γάλα.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 4-5 λεπτά και η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ, σε σιγανή ταχύτητα, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το coulis φράουλας.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε και τις ψιλοκομμένες φράουλες** ανακατεύοντας προσεκτικά με μια μαρίζ (σπάτουλα).
Βάζουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε για 10-15 λεπτά εκτός ψυγείου όταν είναι να σερβίρουμε.
ΤΕΣΤ ΓΛΥΚΑΣ!!!
* Δοκιμάζουμε το μείγμα της κρέμας με το ζαχαρούχο για να καταλάβουμε εάν το θέλουμε αρκετά γλυκό το παγωτό ή όχι. Στο συγκεκριμένο παγωτό, η γλύκα μετριάζεται με τη σάλτσα φράουλας (ή άλλου φρούτου) και τις φρέσκες ψιλοκομμένες φράουλες.
* Εάν το μείγμα κρέμας και γάλακτος μας φανεί υπερβολικά γλυκό, μειώνουμε στη 1κ.σ. τη ζάχαρη στη σάλτσα φρούτου. Το αποτέλεσμα είναι ότι μαζί με τις φρέσκες φράουλες η γλύκα του παγωτού μειώνεται.
** Εάν δεν θέλουμε ωμές τις φράουλες στο παγωτό, μπορούμε να τις βάλουμε  ψιλοκομμένες όπως είναι μέσα στη σάλτσα (coulis) της φράουλας (ή άλλου φρούτου) και να τις αφήσουμε να πάρουν μια βράση χωρίς όμως να ανακατεύουμε δυνατά για να μην λιώσουν εντελώς. 
Κι ένα λουλουδάκι από τον κήπο μας για σας, να στολίσετε τα σπιτάκια σας!
Tante Kiki
43 Comments
No