Παγωτό παρφέ φράουλα

Καλησπέρα σας!!! Άνοιξη και φράουλες, πάνε μαζί, έτσι δεν είναι; Αλλά φράουλες και γλυκά, πάνε επίσης μαζί!!!! Και μια και φράουλες και γλυκιά γεύση πάνε μαζί, είπα κι εγώ αντί να φτιάξω μια πάβλοβα που μου έχει καρφωθεί εδώ και καιρό στο μυαλό, να φτιάξω ένα παγωτό αλλά τί παγωτό;;; Παρφέ... πλούσιο, αρωματικό και ...παχυντικό παρφέ!!! Εντάξει, σκεφτόμουν τα μικρά μας που είναι σαν απόγονοι της Τουίγκι και το έφτιαξα... σίγουρα δεν σκεφτόμουν εμένα!!!!! Δεν πειράζει όμως... χρειάζεται και το παρφέ... έτσι κι αλλιώς εγώ τρώω μόνον γρανίτα για ...ευνόητους λόγους!!!! 
Το κανονικό παγωτό παρφέ φράουλας έχει μέσα αβγά αλλά εγώ δεν ήθελα να βάλω αβγά κι έτσι δοκίμασα μια συνταγή που μου έδωσε μια φίλη και συνάδελφος.
Πράγματι έγινε ένα παγωτό με έντονη γεύση φράουλας και κυρίως χωρίς κρυστάλλους με ένα και  μοναδικό χτύπημα στο μίξερ!!! Και φυσικά υγιεινό και λόγω των αυξημένων του θερμίδων ό,τι πρέπει για τα παιδιά και μάλιστα τα αδύνατα παιδιά (η κατηγορία μας!)-:))))) Βέβαια, όχι ότι τα μεγάλα παιδιά δεν μπορούν ή δεν πρέπει να το πλησιάσουν... απλά με μέτρο και προσοχή... για όσα μεγάλα παιδιά... επιθυμούν παγωτά με λίγες θερμίδες... για τα υπόλοιπα, ούτε λόγος να γίνεται... είναι δροσερό και πεντανόστιμο... αφήστε που είναι και ροζ παραμυθονεραϊδένιο!!!! -:))))
ΥΛΙΚΑ 
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση φράουλα
320 γρ. κρύο γάλα πλήρες (εβαπορέ ή όχι)
250 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ.  ψιλοκομμένες φράουλες (ή άλλο φρούτο)
80 γρ. σάλτσα φράουλας (70-80 γρ. φράουλες - 1 κ.γλ. κόρν φλάουρ - 2-3 κ.σ. ζάχαρη)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε πρώτα το coulis φράουλας (σάλτσα φράουλας).
Πολτοποιούμε 80 γρ. φράουλες και βάζουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα με τις 3 κ.σ. ζάχαρη και την 1 κ.γλ. κόρν φλάουρ.
Αφήνουμε τον πολτό να βράσει για λίγο και τον αποσύρουμε από τη φωτιά για να κρυώσει πριν τον χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το φακελάκι με το άνθος αραβοσίτου φράουλα και το κρύο γάλα.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 4-5 λεπτά και η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ, σε σιγανή ταχύτητα, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το coulis φράουλας.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε και τις ψιλοκομμένες φράουλες** ανακατεύοντας προσεκτικά με μια μαρίζ (σπάτουλα).
Βάζουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε για 10-15 λεπτά εκτός ψυγείου όταν είναι να σερβίρουμε.
ΤΕΣΤ ΓΛΥΚΑΣ!!!
* Δοκιμάζουμε το μείγμα της κρέμας με το ζαχαρούχο για να καταλάβουμε εάν το θέλουμε αρκετά γλυκό το παγωτό ή όχι. Στο συγκεκριμένο παγωτό, η γλύκα μετριάζεται με τη σάλτσα φράουλας (ή άλλου φρούτου) και τις φρέσκες ψιλοκομμένες φράουλες.
* Εάν το μείγμα κρέμας και γάλακτος μας φανεί υπερβολικά γλυκό, μειώνουμε στη 1κ.σ. τη ζάχαρη στη σάλτσα φρούτου. Το αποτέλεσμα είναι ότι μαζί με τις φρέσκες φράουλες η γλύκα του παγωτού μειώνεται.
** Εάν δεν θέλουμε ωμές τις φράουλες στο παγωτό, μπορούμε να τις βάλουμε  ψιλοκομμένες όπως είναι μέσα στη σάλτσα (coulis) της φράουλας (ή άλλου φρούτου) και να τις αφήσουμε να πάρουν μια βράση χωρίς όμως να ανακατεύουμε δυνατά για να μην λιώσουν εντελώς. 
Κι ένα λουλουδάκι από τον κήπο μας για σας, να στολίσετε τα σπιτάκια σας!

43 σχόλια:

  1. Κική άρχισες τα παγωτά!! εγώ πρέπει να είναι πολύ καλοκαίρι να δοκιμάσω. Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ξανθή, εμείς πάλι τρώμε παγωτό συνέχεια, όλο το χρόνο!! Είναι εύκολη και ωραία συνταγή αλλά με πολλά λιπαρά

      Διαγραφή
  2. Να και τα ωραία παγωτά!!
    Ευχαριστούμε για την συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα, Κική μου!
    Και από εδώ σε ευχαριστώ πολύ για το βραβείο που μου χάρισες, τιμή και χαρά μου!
    Το παγωτάκι υπέροχαο, με φρουτάκια, λαχταριστό!Φράουλες καλές δεν υπάρχουν εδώ και δεν ξέρω αν με κατεψυγμένες θα πετύχει.
    Πάντως ευχαριστώ για τη συνταγή.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ελένη μου, το αξίζεις! Αλήθεια δεν υπάρχουν φράουλες καλές;;; Νομίζω ότι και με κατεψυγμένα φρούτα γίνεται απλά δεν βάζουμε φρέσκες μέσα αλλά τις βάζουμε κι αυτές στη σάλτσα του φρούτου (διάβασε στα TIPS) απλά θα υστερεί λίγο στο άρωμα!! Εξ άλλου γίνεται με οποιοδήποτε φρούτο...φιλιά

      Διαγραφή
  4. Τι έγινε??
    Αρχίσαμε τα παγωτάκια??
    Τέτοια να βλέπω να χαίρομαι!!!
    Και τι λαχταριστό και νεραϊδένιο που φαίνεται Κική μου!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί τα σταματήσαμε και καθόλου;;; Ειδικά παγωτό βανίλια και σοκολάτα τρώμε όλο τον χρόνο (οι άλλοι δηλαδή κι εγώ όταν δεν κάνω "διατροφή"= ευγενική λέξη για την δίαιτα) χαχαχαχα
      Καλή σου μέρα και φιλάκια

      Διαγραφή
  5. Μέχρι εδώ -και είναι και μακριά- έφτασε η μυρωδιά της φράουλας.
    Ωραία η συνταγή . Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαμε σίγουρα, να φτιάξουμε και άλλες γεύσεις.Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά Σωσώ, με την ίδια συνταγή για βάση φτιάχνουμε ό,τι γεύση θέλουμε και με ό,τι φρούτο θέλουμε!!! Εγώ πάντως θα συνεχίσω τα πειράματα...

      Διαγραφή
  6. Και φράουλα και παγωτό και παρφέ????? Τι άλλο να ζητήσει κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιγότερα λιπαρά μήπως;;;;;;;;; χαχαχαχα Καλή σου μέρα Λίλα

      Διαγραφή
  7. Το πρωϊ έφτιαξα σάλτσα φράουλας και αναρωτιώμουν που να την χρησιμοποιήσω... να μια λύση!!! Αύριο θα πάρω τα υπόλοιπα υλυκά και θα φτιάξω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να λοιπόν πού θα την χρησιμοποιήσεις... Καλή επιτυχία και καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  8. Φοβερό το παγωτάκι σου δεν μπορούσα να φανταστώ το παρφέ φράουλα Μπράβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Νάντια... Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια... Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  9. αμαν αμαν κ έχω όλα τα υλικά!!!! Μου κάνει εντύπωση που χωρις χτύπημα βγαίνει νορμαλ, θα το δοκιμάσω και θα δω Κική μου! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έρη δοκίμασέ το και πες μου εντυπώσεις. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν το πίστευα ότι θα γίνει χωρίς κρυστάλλους αλλά ναι, έτσι γίνεται...προφανώς λόγω των αυξημένων λιπαρών!

      Διαγραφή
  10. Καλό καλοκαίρι!!!
    Το παρφέ σου τέλειο. Ωραία και εύκολα τα υλικά που χρησιμοποίησες! Θα κρατήσω τη συνταγή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Χρυσαυγή... ναι είναι εύκολο και νόστιμο!!

      Διαγραφή
  11. Αμάν Κική τι μου κάνεις βραδιάτικα; Λατρεύω τις φράουλες και ειδικά το παγωτό..... πω, πω αύριο πρωί - πρωί τρέχω να προμηθευτώ τα υλικά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ωραίο παγωτό Νατάσα!!! Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα Κικίτσα μου ! Έχω απορίες! Μια συνταγή που έκανα και εγώ και είχε ζαχαρούχο μου βγήκε πολύ γλυκό το παγωτό μου. Σκέψου εμένα που πεθαίνω για ζάχαρη! Εσένα σου βγήκε γλυκό πολύ? έχω την ελπίδα πως δεν είναι ίδια η συνταγή. Τι άλλο από εύκολο παγωτό (γιατί από δω κι εμπρός θα είναι σε ημερήσια διάταξη όπως καταλαβαίνεις) χωρίς κρυστάλλους μπορούμε να κάνουμε? Μπορούμε αντί για φράούλες να βάλουμε κάποιο άλλο φρούτο αλλάζοντας και τα σχετικά του? Ούφ! σε τρέλανα το ξέρω αλλά δε φταίω εγώ ! εσύ φταις που τα κάνεις ωραία και έρχομαι σε σένα! χα χα χα!Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Τζένη μου, το παγωτό που έχει ζαχαρούχο γίνεται ...γλυκό.Βέβαια, το πόσο γλυκό το θέλει καθένας είναι προσωπικό. Η αδερφή μου και ο γαμπρός μου, ας πούμε τα θέλουν όλα πολύ γλυκά, εγώ πάλι όχι. Οι συνταγές πάντα επιδέχονται μικρές διαφοροποιήσεις (ή ίσως και μεγαλύτερες). Όσο για το παγωτό που έφτιαξες... εξαρτάται τί άλλα υλικά είχε δηλαδή το κλασσικό σπιτικό παγωτό που ήταν συνταγή της Μόρφατ, ήταν 1 κουτί εβαπορέ γάλα, 1 ζαχαρούχο και μια Μόρφατ. Αυτό σου φάνηκε γλυκό;;;;; Για να μετριάσουμε τη γλύκα του, στο συγκεκριμένο,μπορούμε τη σάλτσα φράουλας να την κάνουμε με 1 κ.σ. ζάχαρη ή και χωρίς ζάχαρη αρκεί να βάλουμε 2 κ.σ. κόρν φλάουρ. Πριν προσθέσεις τη σάλτσα της φράουλας ή όποιου άλλου φρούτου θέλεις δοκίμασε το για να δεις την...γλύκα του και ανάλογα ετοίμασε τη σάλτσα του φρούτου. Τα άλλα υλικά δεν μπορείς να τα διαφοροποιήσεις παρά μόνον εάν μειώσεις την ποσότητα του ζαχαρούχου αλλά αυτό θα επηρεάσει την υφή του παγωτού... Κάνε τις δοκιμές σου και πες μου!!!

      Διαγραφή
  13. Το θέλω, το θέλω!!! Φαίνεται τόσο υπέροχο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ωραίο...σε κερνάωωωωωω! Καλό βράδυ

      Διαγραφή
  14. Ααααααα παγωτό βλέπω!!! Υπέροχο!!!! Εγώ θα το βλέπω ακόμη γιατί πριν από τον Ιούνιο δεν τα αρχίζω, καθώς έχω πρόβλημα με τις αμυγδαλές μου... ΑΧ! Θα περιμένω τι να κάνω...
    Καλημέρα Κική μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνε υπομονή Ελένη, έρχεται ο Ιούνιοςςςςς!! Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή
  15. Αμαν!!!Κική είναι τέλειοοοοοοοο!!!!!!!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απίθανο παγωτάκι και με φανταστικό χρώμα!
    Πολύ εντυπωσιακό το γεγονός ότι έχει τέτοια υφή με ένα μόνο χτύπημα!
    Εύγε Κική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Ερμιόνη αλλά η υφή μάλλον οφείλεται στα αυξημένα λιπαρά!!! Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή
  17. υπεροχη η συνταγη σου για το παγωτο,σιγουρα θα το δοκιμασω να το φτιαξω....αχ εφερες το καλοκαιρι!!!!!αλλα και το λουλουδι σου υπεροχο.φιλακια~`

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ το είναι εύκολο Γιώτα μου!!! Καλό βράδυ και φιλιά

      Διαγραφή
  18. Tant Kikki
    σε ευχαριστούμε για τις όμορφες συνταγές σου.Στο σπιτακι μου σε περιμενει ενα βραβείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σ' ευχαριστώ Χρυσόσκονη για τα καλά σου λόγια αλλά και γιατί σκέφτηκες να μου δώσεις το βραβείο! Καλό βράδυ

      Διαγραφή
  19. θα δοκιμαστει άμεσα,κυριως γιατι κι εγω αντιπαθω το παρφε με αυγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ φοβάμαι πάντα ότι θα μυρίζει...!!!!

      Διαγραφή
  20. Έχει δεν έχει θερμίδες εμείς θα το δοκιμάσουμε γιατί μας αρέσουν οι φράουλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά θα κάνετε, γιατί αξίζει!

      Διαγραφή
  21. ax fainete polu nostimo.............leo na to dokimasoooooooooooooo einai megalo to pososto epituxias???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείς Μακρίνα δεν υπάρχει πιθανότητα αποτυχίας γιατί είναι πανεύκολο!!!! Ακολούθησε απλώς τις οδηγίες και περιμένω τα νέα σου!! Καλή σου επιτυχία και καλή απόλαυση!!! Να είσαι καλά, καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  22. Κική μου, το έφτιαξα... Απλά υπέροχο!!!!!!!!!!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ!! Σίγουρα θα το ξανακάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!