Μια αξιέπαινη προσπάθεια, εν μέσω... κρίσης!


Καλησπέρα από τη βροχερή Θεσσαλονίκη!
Δυό μέρες βροχερές... τόσο μουντές που, ξαφνικά, μετά τη λιακάδα του Πάσχα, νόμισα ότι μετακόμισα στο Λονδίνο!!! Ξαφνικά σήμερα κατά τις 8 το βράδυ και ενώ καθόμουν στην έδρα κάνοντας επιτήρηση στους μαθητές που έγραφαν τεστ για τις εξετάσεις του Μαϊου, σηκώνω το κεφάλι και τί να δω; Το απέναντι σπίτι και τα σπίτια που είναι σκαρφαλωμένα στην πλαγιά του βουνού που περιβάλλει την περιοχή που μένω... φωτισμένα με την, τελευταία της μέρας, αναλαμπή του ήλιου!!! Κόντεψα να μην το πιστέψω!!! Αφού, σκεφθείτε, ότι σηκώθηκα, πήγα στο παράθυρο και ...πράγματι ένας αχνός ήλιος, πορτοκαλοκόκκινος από τη δύση του, που ξεφύτρωσε ξανά μέσα από τα γκρίζα απομεινάρια των σύννεφων, να φωτίζει...την απέναντι πλευρά. Κρίμα που δεν μπόρεσα να τον φωτογραφήσω... άξιζε... ήταν μια φωτεινή γραμμή ελπίδας ανάμεσα στην μουντάδα και την καταχνιά. Παρόλα αυτά, ο αέρας καλά κρατεί και τα φυτά του κήπου μας ...προσκυνούν, θέλοντας και μη, στο δυνατό πέρασμά του. Όσο για το κρύο... είναι ελαφρώς τσουχτερό για την εποχή!!! Κι όμως... όλα δείχνουν ότι η Άνοιξη αρχίζει να ...σκάει μύτη, έστω και κάτω από αντίξοες συνθήκες (εξ άλλου αυτό δεν γίνεται πάντα;;;; Η ελπίδα και η αναγέννηση ξεπροβάλλουν πάντα μέσα από τις δυσκολίες για να μας δείξουν ότι είμαστε όρθιοι και δυνατοί!!!). Τελικά, σκέφτομαι, είχε δίκιο κάποιος γείτονας που, όταν μετακόμισα εδώ, μου έλεγε ότι θα απολαμβάνω, περισσότερο απ΄ότι μέσα στην πόλη, την αλλαγή των εποχών και τις αλλαγές του καιρού!!! Τα φυτά και τα όντα που τα συντροφεύουν δίνουν έντονα τα σημάδια τους και σε κάνουν να χαμογελάς, να απολαμβάνεις αλλά και να συνειδητοποιείς το μεγαλείο της φύσης και της ίδιας της ζωής... την στιγμή που κάποιοι άνθρωποι (και ξέρετε καλά ποιούς εννοώ... όλοι τους ίδιους "δείχνουμε") δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να σε ταλαιπωρούν και να σου μαυρίζουν την καθημερινότητα χωρίς να φταίς σε τίποτε!!!!!
Ξέρω, ξέρω... αναρωτιέστε ...μα πού είναι η συνταγή;;;;;;;; Σήμερα θα μας πει για τον καιρό;;;; ΌΧΙ, δεν θα σας πω για τον καιρό και η σημερινή ανάρτηση δεν ήταν ακριβώς προγραμματισμένη... απλά, νομίζω ότι η ξαφνική όσο και αναπάντεχη εμφάνιση του ζωοδότη ήλιου, μου έδωσε το έναυσμα να σας δείξω μια "κίνηση" που τη θεωρώ πολύ υγιή, ζωντανή, έξυπνη όσο και αναγκαία στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Μια πρωτοβουλία κάποιων νέων ανθρώπων, που υποψιάζομαι -μέσα στην ενστικτώδικη σιγουριά μου- ότι θέλουν να μείνουν και να προκόψουν στην πατρίδα τους, στον τόπο που γεννήθηκαν ενώ πολλοί (ανάμεσά τους κι εγώ...φλερτάρουν με την ιδέα του ξενιτεμού, όσο δύσκολος κι αν είναι!!). 
Διαβάστε μια ελπιδοφόρα ανακοίνωση...
GreekFoodShop.com Το Ποιοτικό Eλληνικό Προϊόν Διατροφής Τώρα Διαθέσιμο και στο Εξωτερικό
Το GreekFoodShop.com αποτελεί τη νέα προσπάθεια ελλήνων επιχειρηματιών οι οποίοι σε πείσμα των καιρών αναδεικνύουν τα ελληνικά προϊόντα διατροφής, επενδύοντας στην εξαγωγή τους στο εξωτερικό.

Σκοπός του GreekFoodShop είναι να κάνει προσβάσιμα τα ποιοτικά ελληνικά προιόντα σε πολίτες του εξωτερικού, έλληνες ομογενείς και ξένους. Απευθύνεται στους λάτρεις της ποιοτικής ελληνικής κουζίνας που αναζητούν συνεχώς τις καλύτερες επιλογές προϊόντων.

Η ομάδα γευσιγνωσίας του Greek Food Shop επιλέγει με αυστηρά κριτήρια τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα από όλη την επικράτεια και τα διαθέτει με ένα κλικ στην πόρτα των πελατών.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα του GreekFoodShop θα βρείτε στη διεύθυνση www.greekfoodshop.com.

Τώρα βάλτε το χέρι στην καρδιά και πείτε μου... δεν είναι μια αξιόλογη προσπάθεια νέων ανθρώπων να ...κερδίσουν την κλεμμένη από το κράτος (που δεν είναι η γη αλλά οι εκάστοτε κρατούντες) ζωή τους;;;; 
Προσωπικά, θεωρώ ότι είναι μια φιλότιμη και συγκινητική προσπάθεια, εν μέσω του γενικού χάους  και χαμού, που έχει τόσο θυμώσει αλλά και παραλύσει... κατά έναν περίεργο τρόπο. 
Σίγουρα δεν είναι αυτή η μοναδική προσπάθεια, σίγουρα υπάρχουν κι άλλες!! Και κάποιοι άλλοι προσπαθούν, με αγωνία αλλά και τιμιότητα,να κερδίσουν ένα εισόδημα έτσι ώστε να επιβιώσουν και να νιώσουν ενεργοί πολίτες. Εκείνο όμως που μου άρεσε στην συγκεκριμένη προσπάθεια είναι ότι και η χώρα μας "κερδίζει", τα προϊόντα της ευλογημένης γης μας προωθούνται και με όλο αυτό ίσως συνειδητοποιήσουν και οι ξένοι ότι οι Έλληνες δεν είμαστε όλοι τόσο τεμπέληδες  όσο κάποιοι θέλησαν να μας παρουσιάσουν κακοηθέστατα αλλά και άδικα, ίσως... γιατί έτσι ήταν όλοι αυτοί οι αυλικοί και δουλοπρεπείς που τους περιτριγύριζαν!!!
Προσωπικά, θεωρώ ότι κάποιες προσπάθειες αυτού του είδους, αυτή την εποχή είναι αξιέπαινες.
Θα ήθελα, λοιπόν, να ευχηθώ στους νέους αυτούς επιχειρηματίες να πετύχει η προσπάθειά τους, να γίνουν τα ποιοτικά, χειροποίητα ελληνικά προϊόντα ακόμα πιο γνωστά στο εξωτερικό, αλλά και οι ίδιοι να παραμείνουν καθαροί και έντιμοι σ' όλη την πορεία τους προς την καταξίωση... έτσι για να αποδείξουμε ότι ο μέσος Έλληνας δεν αντιστοιχεί στην εικόνα που του "κολλήσανε"!!!
Καλό σας βράδυ κι αύριο... σας έχω συνταγούλα που θα σας αρέσει πολύ!!! Μαντέψτε!!!!
Tante Kiki
20 Comments
No