Αγόρασα εχθές το καινούργιο τεύχος του περιοδικού "Γλυκιές ιστορίες" και με μεγάλη έκπληξη διάβασα μια συνταγή παρόμοια (όχι ίδια) με μια κρέμα-ζελέ που φτιάχνω με πολτό φρούτων!
Βέβαια, εγώ την κρέμα αυτή την έφτιαξα, ξεκινώντας από τα πολτοποιημένα φρούτα που έτρωγαν οι ανιψιές μου όταν ήταν μωράκια και απλά την τροποποίησα κάποια στιγμή καλοκαιριού που ήρθε μια φίλη στο σπίτι και δεν είχα τίποτε άλλο γιατί μόλις είχα γυρίσει από διακοπές.
Σκεφτόμουν, λοιπόν, εδώ και μερικές εβδομάδες, να ανεβάσω τη συνταγή ή δεν αξίζει, αν και είναι πολύ δροσιστική και εγώ την φτιάχνω χωρίς καθόλου ζάχαρη για να μην έχει περισσότερες θερμίδες.
Τώρα όμως, το αποφάσισα και σας την δίνω...
ΥΛΙΚΑ
1 μπανάνα
1 μήλο
3 φράουλες
150 γρ χυμό πορτοκάλι
1 κουτάκι ζελέ φράουλα ή μπανάνα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πολτοποιούμε τα φρούτα στο multi.
Διαλύουμε το ζελέ σε 1 ποτήρι ζεστό νερό και προσθέτουμε και τον πολτό φρούτων.
Βάζουμε στο ψυγείο και γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα σε κομμάτια, που τα βάζουμε επάνω αφού παγώσει και μετά, αλλά και καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα.
Είναι ένα δροσιστικό επιδόρπιο, εύκολο και γρήγορο, με όλες τις βιταμίνες των φρούτων, που μπορεί να δεχθεί πολλές παραλλαγές ανάλογα με τις επιθυμίες μας.
Σας παρουσιάζω μερικές από τις παραλλαγές αυτές...
TIPS
* Μπορούμε αντί για ζελέ φρούτων να χρησιμοποιήσουμε 8-10 γρ. απλό ζελέ σκόνη, που θα το λιώσουμε σε λίγο νερό.
* Μπορούμε να γαρνίρουμε τη κρέμα με γιαούρτι με λίγα λιπαρά.
* Εάν πάλι, θέλουμε τη κρέμα πιο γλυκιά μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 κ.σ. φρουκτόζη ή μέλι.
* Επίσης με τη κρέμα αυτή μπορούμε να φτιάξουμε ένα γλυκό σε ποτήρι, με σαβαγιάρ μουσκεμένα σε χυμό πορτοκαλιού και επάνω την κρέμα. Το γαρνίρουμε με σαντιγύ και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Κική μου, αυτές οι κρεμούλες είναι πολύ καλή λύση για ένα άγλυκο γλυκό, δροσερό και γευστικό! Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήSimple et certainement très bon. Dommage que j'ai mangé ma dernière pomme, je l'aurais à l'instant. Je prend note de la recette.
ΑπάντησηΔιαγραφήBon vendredi Tante kiki :-)
Biz
Πάρα πολύ ωραίο επιδόρπιο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μόνο που το είδα... δροσίστηκα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Κική για την ωραία ιδέα!
Περνώ για να αφήσω λίγη από τη λιακάδα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία και φαίνεται και νόστιμη. Έχω όμως μία ερώτηση: από το μήλο θα βγάλουμε το φλούδι?
Συγχαρητήρια πάντως θεία Κική για την υπέροχη συνταγή σου.
φιλάκια,
Ηλιόλουστη.
Μια πάρα πολύ καλή ιδέα για αυτούς που νηστεύουν!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πάρα πολύ καλό!!!
Αγγελική μου, εύκολη και διαιτητική η κρέμα αυτή! Φιλιά από Θεσ/νικη!
ΑπάντησηΔιαγραφήChère Isabelle, fais cette recette! Une crème facile et rapide sans calories!
Asteri και 'Ελενα, νόστιμο και δροσιστικό επιδόρπιο... κερνάω σας περιμένω-:))
Iliolousti,χαίρομαι που αφήνεις τη λιακάδα σου. Όχι το μήλο ξεφλουδίζεται κανονικά γιατί ναι μεν έχει βιταμίνες αλλά και φυτοφάρμακα... εκτός και αν είναι βιολογικό (πάλι όμως δεν έχω δοκιμάσει πως γίνεται η κρέμα αν το αλέσεις με τη φλούδα:)
irini μου και γι αυτούς που νηστεύουν και γι αυτούς που κάνουν δίαιτα (τον καημό μου λέω γιατί κάνω δίαιτα...)
Καλό βράδυ!!!
how cute!
ΑπάντησηΔιαγραφήvery pretty (:
anddd yummm ! strawberry-flavored anything taste fantastic!
I love the colour, looks so pretty!! Have a nice weekend :D)!
ΑπάντησηΔιαγραφήEdible Art, Cooking Gallery it is an easy cream and yummy! Try it and thank for your love!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝέα στο blogging αλλά οι συνταγές πολύ ωραίες και το blog πολύ όμορφο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!! Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω και περιμένω με χαρά τα σχόλιά σας για να βελτιώνομαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
φαινεται πολυ ωραιο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πολύ νόστιμη και δροσιστική... Σίγουρα θα τη δοκιμάσω...
ΑπάντησηΔιαγραφή:)