Γειά σας και πάλι! Σήμερα θα σας πω ένα μυστικό!
Ό,τι εποχή του χρόνου και να είναι, με τις πίτες έχω ένα θέμα... πάντα το είχα και πάντα θα το έχω... τις λατρεύω και το χειρότερο είναι ότι δεν μπορώ να τους αντισταθώ αλλά και δεν μπορώ χωρίς αυτές!
Νομίζω ότι είναι μια σχέση καρμική χαχαχα!!! Συμφωνείτε;
Την περασμένη Τρίτη, η μαμά μου έφτιαξε μια καταπληκτική και αρωματική χορτόπιτα, βάζοντας μέσα και μάραθο. Αν και γκρίνιασα λίγο, μου άρεσε πάρα πολύ. Βέβαια, εγώ για αντιπερισπασμό, πρόσθεσα εστραγκόν (μια και το βάλαμε σε πρασόπιτα σε κάποιο σεμινάριο που πήγα). Τελικά έγινε υ π έ ρ ο χ η και γι αυτό σας δίνω τη συνταγή (εάν ήταν χάλια σιγά μη σας την έδινα... για να με βρίζετε;)
ΥΛΙΚΑ1 πακέτο ζύμη σφολιάτας (2 φύλλα)
200 γρ πράσα
200 γρ σπανάκι
200 γρ σέσκουλα (μπαζιά τα λέει η μαμά μου)
100 γρ φύλλα από παντζάρια
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 ξερά κρεμμύδια
1 ματσάκι μάραθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
300 γρ φέτα light
3-4 αυγά
2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κοφτή κ.σ. εστραγκόν ξερό
Πιπέρι και ελάχιστο αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ανοίγουμε το πακέτο της σφολιάτας, την στρώνουμε στο ταψί μας και την ραντίζουμε με λίγο λάδι. Εάν, χρειάζεται μεγαλώνουμε λίγο το φύλλο με τον πλάστη, για να ταιριάσει στο ταψί.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά, τα αρωματικά και τα ξερά κρεμμύδια και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με το περισσότερο ελαιόλαδο, να σωταριστούν για 5 λεπτά, ανακατεύοντάς τα συχνά.
Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό και τα σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά τους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και προσθέτουμε τη φέτα κομματιασμένη ή τριμμένη στο τρίφτη και τέλος τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα.
Προσθέτουμε το εστραγκόν, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Τα στρώνουμε στο ταψί και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας.
Τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι που περίσσεψε και ελάχιστη μαργαρίνη (εάν θέλουμε).
Ψήνουμε για 1 περίπου ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
TIPS
Η πίτα μπορεί να γίνει και με χωριάτικο φύλλο ή σπιτικό φύλλο!
TIPS
Η πίτα μπορεί να γίνει και με χωριάτικο φύλλο ή σπιτικό φύλλο!
Καλή Όρεξη !!
πραγματική πανδαισία λαχανικών!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και οι πίτες με σφολιάτα δεν μου αρέσουν η σύνθεση της γέμισης εξαιρετική!!
ΑπάντησηΔιαγραφήPansofix, για το καλωσόρισμα σε κερνώ ένα κομμάτι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή, έχεις κάτι με τη σφολιάτα;
Με αυτα που εγραψες..ενα εχω να πω οτι ταιριαζουμε απολυτα..πεθαινω για πιτες...τις αγαπω τις λατρευω και τις τσακιζω..και η συγκεκριμενη πιτα σου τι να πω τωρα...ειναι φανταστικη..πως θα ηθελα τωρα να την ετρωγα...μπραβο γεια στα χερια σου.Φιλια πολλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλως σε βρηκα και εδω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η δικη μου σχεση με τις πιτες ειναι.. ιδιαιτερη, κι αυτη την εποχη πειραματιζομαι στη σπιτικη σφολιατα!
Τελεια φαινεται η πιτα σου!
gwgoyla μου έλα σε περιμένω για καφέ ή τσάι και πίτα!! Δεν είναι πεντανόστιμες; φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπινίκη χαίρομαι που ταιριάζουμε, η αλήθεια είναι ότι κι εγώ θα τη δοκιμάσω τη σφολιάτα κάποια στιγμή αλλά όχι τώρα, γιατί μας της έδειξαν σε κάποιο σεμινάριο αλλά μου φάνηκε περίπλοκη και χρονοβόρα. Δες και την πίτα με το καστανιώτικο φύλλο... είναι κι εκείνο ωραίο, απλά διαφορετικό. Καλό βράδυ!!
τι νόστιμη και θρεπτική που είναι αυτή η πίτα, πεθαίνω για ένα κομματάκι
ΑπάντησηΔιαγραφήthis looks so delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήi want 2 slices please ^ ^
Τέλεια η πιτούλα και σίγουρα μυρωδάτη! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓαστεροπλήξ, Amelie νομίζω δεν υπάρχει καλύτερο και πληρέστερο γεύμα από μια πίτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήEdible Art, it would be my pleasure to give you not only 2 but 4 slices!!-:))
αχ και να είχα λιγη απο την πιτούλα σου !!! γιατί ήσουνα ενάντια στον μάραθο? είναι πολύ ωραίος αρκει να μην χρησιμοποιείται σε μεγάλη ποσότητα γιατί είναι πολύ εντονη η μυρωδιά του. Ειδες η μανουλα δίκιο που είχε ???
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια στα χεράκια σας !!
φιλια πολλά και καλό σ/κ
Καλημέρα Tante Kiki!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σε βρήκα στο μπλοκόσπιτό σου και σε ευχαριστώ για την πρόσκληση!
Πανέμορφο το σπιτάκι σου και οι συνταγές σου πεντανόστιμες και πάνω από όλα καλομαγειρεμένες!!
Σημειώνω την συνταγή της πίτας,θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε!!
Πολλά φιλιά!!!!
Φαίνεται πεντανοστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο εστραγκόν μου αρέσει πάρα πολύ, και μπράβο που το δοκίμασες σε πίτα... είχα πάντα την απορία άν ταιριάζει σε πίτες... μάραθο βάζω κι εγώ συχνά σε χορτόπιτες!
Φιλάκια πολλά!!
Ο μάραθος ταιριάζει πολύ όμορφα στις χορτόπιτες, θα συμφωνήσω με την μανούλα, αλλά και το εστραγκόν πιστεύω θα έδεσε όμορφα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα για τις πίτες τι να πω??
Υποφέρω από την ίδια καρμική σχέση χα χα χαα!
Φιλάκια, καλό ΣΚ!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!!!!ΚΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΑΤΡΕΥΩ ΧΟΡΤΟΠΙΤΤΕΣ!!!!
ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΚ!
ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΥΧΝΑ!
ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ!
ΦΙΛΙ Χ 2
ΜΑΡΙΑ
handmade+art ουαουυυυ! Τί σύμπτωση!!!! Καλώς ήρθες!! Χάρηκα πολύ !!! Θα τα λέμε σίγουρα!!!!!! Και οι δυο από Καβάλα, και οι δυο Θεσ/νίκη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά Φιλιά!!!
Kαλησπέρα και καλώς σε βρήκα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΉρθα για το κέρασμα που μου είπες.Βέβαια εγώ είμαι του γλυκού καλύτερα.Καμμιά καλή συνταγή για εκμεκ-κανταίφι;Ωραία εμφάνιση έχει,φαντάζομαι απο γεύση θα ¨σκίζει¨