Γειά σας και πάλι! Σήμερα θα σας πω ένα μυστικό!
Ό,τι εποχή του χρόνου και να είναι, με τις πίτες έχω ένα θέμα... πάντα το είχα και πάντα θα το έχω... τις λατρεύω και το χειρότερο είναι ότι δεν μπορώ να τους αντισταθώ αλλά και δεν μπορώ χωρίς αυτές!
Νομίζω ότι είναι μια σχέση καρμική χαχαχα!!! Συμφωνείτε;
Την περασμένη Τρίτη, η μαμά μου έφτιαξε μια καταπληκτική και αρωματική χορτόπιτα, βάζοντας μέσα και μάραθο. Αν και γκρίνιασα λίγο, μου άρεσε πάρα πολύ. Βέβαια, εγώ για αντιπερισπασμό, πρόσθεσα εστραγκόν (μια και το βάλαμε σε πρασόπιτα σε κάποιο σεμινάριο που πήγα). Τελικά έγινε υ π έ ρ ο χ η και γι αυτό σας δίνω τη συνταγή (εάν ήταν χάλια σιγά μη σας την έδινα... για να με βρίζετε;)
ΥΛΙΚΑ1 πακέτο ζύμη σφολιάτας (2 φύλλα)
200 γρ πράσα
200 γρ σπανάκι
200 γρ σέσκουλα (μπαζιά τα λέει η μαμά μου)
100 γρ φύλλα από παντζάρια
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 ξερά κρεμμύδια
1 ματσάκι μάραθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
300 γρ φέτα light
3-4 αυγά
2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κοφτή κ.σ. εστραγκόν ξερό
Πιπέρι και ελάχιστο αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ανοίγουμε το πακέτο της σφολιάτας, την στρώνουμε στο ταψί μας και την ραντίζουμε με λίγο λάδι. Εάν, χρειάζεται μεγαλώνουμε λίγο το φύλλο με τον πλάστη, για να ταιριάσει στο ταψί.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά, τα αρωματικά και τα ξερά κρεμμύδια και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με το περισσότερο ελαιόλαδο, να σωταριστούν για 5 λεπτά, ανακατεύοντάς τα συχνά.
Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό και τα σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά τους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και προσθέτουμε τη φέτα κομματιασμένη ή τριμμένη στο τρίφτη και τέλος τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα.
Προσθέτουμε το εστραγκόν, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Τα στρώνουμε στο ταψί και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας.
Τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι που περίσσεψε και ελάχιστη μαργαρίνη (εάν θέλουμε).
Ψήνουμε για 1 περίπου ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
TIPS
Η πίτα μπορεί να γίνει και με χωριάτικο φύλλο ή σπιτικό φύλλο!
TIPS
Η πίτα μπορεί να γίνει και με χωριάτικο φύλλο ή σπιτικό φύλλο!
Καλή Όρεξη !!