Φιλέτο κοτόπουλου γεμιστό με τυρί κρέμα και λιαστές ντομάτες, λουσμένο με σάλτσα ροκφόρ

Σε λίγες μέρες αρχίζει η νηστεία, σήμερα όμως, θα δώσω μια συνταγή για ζουμερό κοτόπουλο, με φοβερή γεύση λιαστής ντομάτας και ροκφόρ... 
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
6 φιλέτα (στήθος) κοτόπουλου ανοιχτά
500 γρ τυρί κρέμα (2 κουτάκια τυρί φιλαδέλφεια)
12 φέτες λιαστής ντομάτας σε λάδι (2 φέτες σε κομματάκια για κάθε φιλέτο)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γλ.πιπέρι τρίχρωμο φρεσκοτριμμένο
1 κ.γλ. κουρκουμά ή σκόνη μουστάρδας
1/2  κ.γλ.ρίγανη
1/4 κ.γλ. ξερό θυμάρι
1/2 κ.γλ. ξερό δεντρολίβανο
Για τη σάλτσα ροκφόρ
200 γρ ροκφόρ
1 κρέμα γάλακτος
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Πλένουμε και χτυπούμε τα φιλετάκια κοτόπουλο (όπως για το σνίτσελ).
Φτιάχνουμε ένα μίγμα μπαχαρικών αναμιγνύοντάς τα όλα μαζί και πασπαλίζουμε μ' αυτό τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές.
Μοιράζουμε την κρέμα τυριού σε 6 ίσες ποσότητες και αλείφουμε τα φιλέτα.
Κόβουμε από 2 φέτες λιαστής ντομάτας για κάθε φιλέτο σε κομματάκια και τα προσθέτουμε πάνω στο τυρί.
Τυλίγουμε τα φιλέτα σε ρολά και τα στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα μέχρι να ψηθούν.
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου (εξαρτάται από το φούρνο), στο μεσαίο διάζωμα, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα ροκφόρ
Πολτοποιούμε με το πιρούνι το ροκφόρ (ή οποιοδήποτε άλλο μπλε τυρί).
Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το ροκφόρ, ανακατεύοντας μέχρις ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αφήνουμε να βράσει, για λίγο, σε σιγανή φωτιά, για να γίνει η σάλτσα μας παχύρρευστη.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
Σερβίρουμε χλιαρά (για να αναδειχθεί όλη η γεύση τους) γαρνιρισμένα με σάλτσα ροκφόρ και πουρέ πατάτας.
Ένα απλό, σχετικά, πιάτο με μια μοναδική γεύση πριν να ξεκινήσει η Σαρακοστή!!  ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!

11 σχόλια:

  1. Φτιάχνω και εγώ γεμιστά κοτόπουλα με ότι μου έρθει η έμπνευση. Πολύ νόστιμο και τρυφερό το κοτοπουλάκι σου Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κική μου θα πρέπει να είναι πολύ νόστιμο! Τόσο πλούσια υλικά! Μόνο που μετά θα πρέπει να νηστέψεις και τις 40 μέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατερίνα μου ευχαριστώ πολύ!
    Αγγελική μου, αν χρησιμοποιήσεις τυρί-κρέμα light, και δεν βάλεις σάλτσα ροκφόρ, δεν έχει ιδιαίτερα αυξημένες θερμίδες. Αν, δε, το γαρνίρεις και με βραστά λαχανικά (π.χ. λαχανάκια Βρυξελλών) οι θερμίδες πέφτουν κατακόρυφα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάλι δεν θα αφαιρούσα τίποτα!!!
    Πόσες φορές θα απολαύσεις αυτήν την λιχουδιά??
    Βρίσκω το φαγάκι σου τέλειο και πεντανόστιμο!!
    Με όλα τα αγαπημένα μου υλικά!
    Γεια στα χέρια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν και δεν είμαι φίλος του κοτόπουλου λέω πως ήρθε η ώρα ν'αλλάξω γνώμη...Αν κρίνω από τις φωτογραφίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Cette recette est bien intéressante, un mélange de saveur qui me plaît bien.

    Bonne journée et bise du Québec :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Bonne journée et bise de Grèce, Isabelle! Ton blog est super!! Merci de tes compliments!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ροκφόρ μου αρέσει πολύ! Τέλειο φαγάκι για να γιορτάσουμε τη νηστεία που έρχεται:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ροκφορ είναι πολύ παρεξηγημένο τυράκι. Και εμείς τώρα τελευταία τα βρήκαμε!!!!! Πολύ νόστιμα ρολάκια, έχω και τέλεια λιαστή Τήνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νostimia μου φτιάξτο, εγώ το λατρεύω... Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!