ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
6 φιλέτα (στήθος) κοτόπουλου ανοιχτά
500 γρ τυρί κρέμα (2 κουτάκια τυρί φιλαδέλφεια)
12 φέτες λιαστής ντομάτας σε λάδι (2 φέτες σε κομματάκια για κάθε φιλέτο)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γλ.πιπέρι τρίχρωμο φρεσκοτριμμένο
1 κ.γλ. κουρκουμά ή σκόνη μουστάρδας
1/2 κ.γλ.ρίγανη
1/4 κ.γλ. ξερό θυμάρι
1/2 κ.γλ. ξερό δεντρολίβανο
Για τη σάλτσα ροκφόρ
200 γρ ροκφόρ
1 κρέμα γάλακτος
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Πλένουμε και χτυπούμε τα φιλετάκια κοτόπουλο (όπως για το σνίτσελ).
Φτιάχνουμε ένα μίγμα μπαχαρικών αναμιγνύοντάς τα όλα μαζί και πασπαλίζουμε μ' αυτό τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές.
Μοιράζουμε την κρέμα τυριού σε 6 ίσες ποσότητες και αλείφουμε τα φιλέτα.
Κόβουμε από 2 φέτες λιαστής ντομάτας για κάθε φιλέτο σε κομματάκια και τα προσθέτουμε πάνω στο τυρί.
Τυλίγουμε τα φιλέτα σε ρολά και τα στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα μέχρι να ψηθούν.Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου (εξαρτάται από το φούρνο), στο μεσαίο διάζωμα, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα ροκφόρ
Πολτοποιούμε με το πιρούνι το ροκφόρ (ή οποιοδήποτε άλλο μπλε τυρί).
Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το ροκφόρ, ανακατεύοντας μέχρις ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αφήνουμε να βράσει, για λίγο, σε σιγανή φωτιά, για να γίνει η σάλτσα μας παχύρρευστη.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
Σερβίρουμε χλιαρά (για να αναδειχθεί όλη η γεύση τους) γαρνιρισμένα με σάλτσα ροκφόρ και πουρέ πατάτας.
Ένα απλό, σχετικά, πιάτο με μια μοναδική γεύση πριν να ξεκινήσει η Σαρακοστή!! ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!