Μπουγιουρντί ... το απλούστατο ορεκτικό σε πήλινο!

Κυριακή της Τυροφάγου και το τυρί δεν λείπει από τα περισσότερα, αν όχι όλα ελληνικά τραπέζια... όχι μόνον για να διατηρούνται οι παραδόσεις αλλά και γιατί μπορεί να πάρει χίλιες δυό μορφές. Ταιριάζει κι αυτό με την αποκριά. "Μασκαρεύεται" ανάλογα με τις ορέξεις μας. 
Μπουγιουρντί ένα κλασσικό Μικρασιάτικο ορεκτικό, της τελευταίας στιγμής μια και τα υλικά υπάρχουν πάντα σε κάθε σπίτι.
ΥΛΙΚΑ
1 κομμάτι τυρί φέτα
2-3 φέτες ντομάτας
2-3 κομμάτια κόκκινης πιπεριάς
2-3 κομμάτια πράσινης πιπεριάς
Πιπέρι τρίχρωμο
Ρίγανη
Πάπρικα γλυκιά
Δεντρολίβανο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά τα υλικά (τυρί, ντομάτες και πιπεριές).
Βάζουμε στο πήλινο πρώτα μία φέτα τυριού, μετά πιπεριές και ντομάτα και ξανά τυρί, πιπεριές και ντομάτα.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε χλιαρό με κόκκινο κρασί.
Καλή Κυριακή και Καλή Αποκριά!!!

3 σχόλια:

  1. νομιζω καθαρα πιατο βορειοελλαδίτικο,ως προς την ονομασια τουλαχιστον!το φτιαχνει αγαπημενος φίλος από Κιλκίς και πολύ το αγαπώ...καλως σας βρήκαμε στη μπλογκογειτονια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στη νότια ελλάδα το έχω ακούσει ως 'τουρλουμπούκι' λολ.
    ειναι φανταστικο ορεκτικο ειδικα με ρετσινα η γενικα ασπρο κρασι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρηκα cook που με βρήκατε!!! Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου και να με επισκέπτεστε συχνά... και μέρα που είναι σας κερνάω ορεκτικό μπουγιουρντί και γλυκό γαλακτομπουρεκοκαταϊφι!!-:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!