Κυριακή της Τυροφάγου και το τυρί δεν λείπει από τα περισσότερα, αν όχι όλα ελληνικά τραπέζια... όχι μόνον για να διατηρούνται οι παραδόσεις αλλά και γιατί μπορεί να πάρει χίλιες δυό μορφές. Ταιριάζει κι αυτό με την αποκριά. "Μασκαρεύεται" ανάλογα με τις ορέξεις μας.
Μπουγιουρντί ένα κλασσικό Μικρασιάτικο ορεκτικό, της τελευταίας στιγμής μια και τα υλικά υπάρχουν πάντα σε κάθε σπίτι.
ΥΛΙΚΑ
1 κομμάτι τυρί φέτα
2-3 φέτες ντομάτας
2-3 κομμάτια κόκκινης πιπεριάς
2-3 κομμάτια πράσινης πιπεριάς
Πιπέρι τρίχρωμο
Ρίγανη
Πάπρικα γλυκιά
Δεντρολίβανο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά τα υλικά (τυρί, ντομάτες και πιπεριές).
Βάζουμε στο πήλινο πρώτα μία φέτα τυριού, μετά πιπεριές και ντομάτα και ξανά τυρί, πιπεριές και ντομάτα.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε χλιαρό με κόκκινο κρασί.
Μπουγιουρντί ένα κλασσικό Μικρασιάτικο ορεκτικό, της τελευταίας στιγμής μια και τα υλικά υπάρχουν πάντα σε κάθε σπίτι.
ΥΛΙΚΑ
1 κομμάτι τυρί φέτα
2-3 φέτες ντομάτας
2-3 κομμάτια κόκκινης πιπεριάς
2-3 κομμάτια πράσινης πιπεριάς
Πιπέρι τρίχρωμο
Ρίγανη
Πάπρικα γλυκιά
Δεντρολίβανο
Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά τα υλικά (τυρί, ντομάτες και πιπεριές).
Βάζουμε στο πήλινο πρώτα μία φέτα τυριού, μετά πιπεριές και ντομάτα και ξανά τυρί, πιπεριές και ντομάτα.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε χλιαρό με κόκκινο κρασί.
Καλή Κυριακή και Καλή Αποκριά!!!