Ποιό παιδί δεν αγαπάει τη "μερέντα"; Ίσως, ελάχιστα...
Ποιά μαμά, όμως, δεν θα ήθελε για το παιδί της, μια κρέμα σαν τη Μερέντα, αλλά πιο θρεπτική, πιο υγιεινή, φτιαγμένη στο σπίτι, με ελάχιστα χρήματα και ελάχιστο κόπο; Πιστεύω καμμία...κι αν κάνω λάθος ενημερώστε με!
Στo συγκεκριμένo άλειμμα, τύπου "μερέντας", πρόσθεσα και λίγο ταχίνι που είναι ένας διατροφικός θησαυρός, ειδικά για τα παιδιά, μια και περιέχει πλήθος θρεπτικών συστατικών, πολύτιμων για την ανθρώπινη υγεία.
Πιο συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε πρωτεϊνες, βιταμίνες (Ε, Β1, Β2, νιασίνη κ.α.), αμινοξέα, υδατάνθρακες, ασβέστιο, κάλιο, ψευδάργυρο, ωμέγα 3 λιπαρά αλλά και σίδηρο!
Σπάνια μία και μόνο τροφή καταφέρνει να συνδυάζει όλα αυτά τα συστατικά, που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού και για τον λόγο αυτό, πολλοί θεωρούν, πως το ταχίνι είναι μια σούπερ-τροφή.
Γράψτε, λοιπόν, τη συνταγή της λευκής σοκολάτας με ταχίνι, που δεν χρειάζεται παρά μόνον 10 λεπτά για να γίνει.
ΥΛΙΚΑ
- 220 γρ λευκή σοκολάτα σε κομμάτια
- 100 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη soft σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 ml γάλα (φρέσκο ή εβαπορέ) ή νερό*
- 5 κ.σ. ταχίνι
- 1/2 κούπα φουντούκια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Ζεσταίνουμε το γάλα.
- Το ρίχνουμε επάνω στη σοκολάτα, που είναι κομμένη σε κομμάτια και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Την αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε στο multi τα φουντούκια και τα ψιλοκόβουμε.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το ταχίνι.
- Τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς τα φουντούκια.
- Τέλος, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ξαναχτυπάμε το μίγμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Η κρέμα σοκολάτας-ταχινιού είναι έτοιμη.
- Την βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο και την διατηρούμε στο ψυγείο*.
- Πριν τη χρήση, την αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου για να γίνει πιο μαλακή.
TIPS
* Εάν αντί για γάλα χρησιμοποιήσουμε ζεστό νερό, η κρέμα αυτή μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου.
** Εάν η κρέμα γίνει λίγο αραιή, μην ανησυχείτε, μετά από 1-2 ώρες, θα "σφίξει" και θα είναι τέλεια!
** Εάν το άλειμμα σας φανεί πολύ "σφιχτό" μετά την παραμονή του στο ψυγείο δεν έχετε παρά να το αφρατέψετε με το μίξερ και θα γίνει αφράτο.
** Εάν το άλειμμα σας φανεί πολύ "σφιχτό" μετά την παραμονή του στο ψυγείο δεν έχετε παρά να το αφρατέψετε με το μίξερ και θα γίνει αφράτο.