Μικρά κέικ διαίτης, με σοκολάτα... στα μικροκύμματα!!!

Η καθημερινότητά μας έγινε απίστευτα γρήγορη...κάποιες φορές όλοι και όλα τρέχουν γύρω μας και μαζί τους κι εμείς! Αυτός είναι ο λόγος που είπα, σήμερα, να ανεβάσω μια συνταγή για μικρά κέικ εξπρές. 
Η ιστορία των κέικ αυτών έχει ως εξής: κάποια φίλη αγόρασε το βιβλίο της γνωστής βιολόγου-διατροφολόγου Ε.Πασχαλέρη : "Οι συνταγές που άλλαξα"  και εκεί βρήκα μια συνταγή για μικρά κέικ σοκολάτας με βρώμη που έχουν μόνον 152kcal/μερίδα! Τα έφτιαξα, λοιπόν, και μου άρεσαν.
Πριν μερικές ημέρες, ήθελα να τα φτιάξω, αλλά δεν είχα χρόνο... κι επειδή,  σε κάποιο αγγλικό βιβλίο συνταγών για κέικ, μπισκότα και μπάρες βρήκα συνταγές για φούρνο μικροκυμμάτων, αποφάσισα να κάνω μια δοκιμή. Βέβαια, όλες οι δοκιμές (4 τον αριθμό) δεν ήταν πετυχημένες.
"Ο επιμένων νικά" όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι... κι έτσι κατάφερα να βρω τον χρόνο και να φτιάξω πολύ γρήγορα μερικά μικρά κέικ που δεν διέφεραν από τα άλλα που ψήνω στο φούρνο.
Φυσικά, δεν είμαι της άποψης ότι το ψήσιμο σε μικροκύμματα μπορεί να υποκαταστήσει το ψήσιμο στον κανονικό φούρνο, αλλά όταν χρειαζόμαστε κάτι γρήγορο, λίγο και εύκολο, είναι μια λύση...
ΥΛΙΚΑ για 5-6 μερίδες
130 γρ κουβερτούρα
80 γρ νιφάδες βρώμης ψιλής (είναι πολύ μικρές νιφάδες)
50 γρ μαργαρίνη 
2 αυγά
3 κ.σ. φρουκτόζη
1/2 κ.γλ. baking powder
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αναμιγνύουμε το κουάκερ με το baking.
Χτυπάμε τα αυγά με τη φρουκτόζη, μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα μαζί με τη μαργαρίνη, και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών.
Τέλος, προσθέτουμε και το κουάκερ με το baking.
Μοιράζουμε σε βουτυρωμένα φορμάκια και βάζουμε 3 στο φούρνο μικροκυμμάτων για 2 λεπτά στην υψηλότερη ένταση ή 3 λεπτά στην μέτρια ένταση.
ΠΡΟΣΟΧΗ:Όλοι οι φούρνοι μικροκυμμάτων δεν έχουν την ίδια δύναμη. Με άλλα λόγια, την πρώτη φορά που φτιάχνουμε αυτά τα κέικ, προσέχουμε τον χρόνο ψησίματος, για να διαπιστώσουμε αν χρειάζονται 2 ή 3 λεπτά και σε ποιά ένταση στον δικό μας φούρνο μικροκυμμάτων.
Δοκιμάστε τα, θα σας εκπλήξουν ευχάριστα, τόσο με την ταχύτητα ψησίματος όσο και με τη γεύση τους. 

19 σχόλια:

  1. Έχω προσπαθήσει να ετοιμάσω κέικ στον φούρνο μικροκυμάτων, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Μου μύριζε το αυγό... Θα δοκιμάσω την συνταγή σου Κική μου! Είναι πολύ χρήσιμο να γίνεται έτσι απλά ένα κέικ γιατί μπορούν να το φτιάξουν και φοιτητές, όσοι θέλουν μια μερίδα γλυκό και όχι ένα ολόκληρο ταψί, κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία δείχνουν. Δεν έχω φτιάξει ποτέ κέικ στο φούρνο μικροκυμάτων. Ευκαιρία... (Θα μπορούσα άραγε να αλλάξω το αυγό με άλλο φουσκωτικό γιατί νηστεύω;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτή η προταση στα μικροκύματα μου έκανε πολύ κλίκ !! θα το δοκιμάσω λιαν συντόμως !!!

    καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα, άραγε φόρμες σιλικόνης μπαίνουν στο φούρνο μικροκυμάτων;;
    Ενδιαφέρον για λίγα και γρήγορα κέικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νόστιμα και γρήγορα είναι δύο αρετές που εκτιμώ ιδιαίτερα στα γλυκά!Πολύ νόστιμα δείχνουν Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα σε όλες...
    Αγγελική μου, έτσι το έκανα κι εγώ, παίζοντας με την ανιψιά μου, αν και, όπως έγραψα, στην Αγγλία είναι συνηθισμένο. Όσο για το αυγό,ίσως να χρειάζεται περισσότερο άρωμα (λεμόνι, βανίλια κλπ)αν και εγώ που επίσης αντιπαθώ την μυρωδιά αυτή, δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο! Τώρα θα σε "επισκεφθώ" γιατί θέλω τη συνταγή από τα μπισκότα σου...
    Vita, πιστεύω ότι οποιοδήποτε κέικ γίνεται, αρκεί να προσέξεις τον χρόνο ψησίματος. Δοκίμασέ το και πες μου τα αποτελέσματα.
    Μαρία, είναι βολικό γιατί κάνεις μικρή ποσότητα, πολύ γρήγορα και δεν έχει διαφορά στην υφή και στη γεύση!
    Καλησπέρα Ξανθή μου, νομίζω ότι οι φόρμες σιλικόνης κάνουν για το φούρνο μικροκυμμάτων, αυτό όμως για να είσαι σίγουρη, θα το διαβάσεις επάνω στην ίδια τη φόρμα. Επίσης, έχασα τη διεύθυνση του blog της κόρης σου που μου άρεσε και δεν μπορώ να το ξαναβρώ, μου τη στέλνεις σε παρακαλώ;
    Πάντως, ίσως το Σάββατο, θα δοκιμάσω ένα νηστήσιμο κέικ με χουρμάδες και θα σας πω τα αποτελέσματα.
    Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατερίνα μου, δοκίμασέ τα, εκτός από νόστιμα και γρήγορα είναι και διαίτης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς σε βρήκα κι εγώ!
    Θα τα φτιάξω σίγουρα τα γλυκάκια σου!
    Πέρνα αν θες και από το κυριώς χώρο του μπλογκοχώρου μου θα σου βάλω εκεί link που έχω τις μαγειρικές μου!
    Είναι εδώ:http://rena-wwwrena.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι εγώ χαίρομαι πολύ που βρεθήκαμε kiki!Νομίζω πως εμείς οι δύο θα κάναμε καλή παρέα!Θα τα λέμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μμμ...πρέπει να έχουν ιδιαίτερη γεύση τα κεκάκια με βρώμη! Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, γρήγορη συνταγή για να την κάνω μέσα στο σ/κ!
    Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψή σου στο μπλογκ μου! Θα χαρώ πολύ να τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστώ για την επίσκεψή σας rena, KONSTANTINA και Dizzy Button. Θα χαρώ κι εγώ να τα λέμε -:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. this is the first time im hearing of "baking" a cake in a microwave!
    such an interesting post ! you had my attention grabbed through the entire entry (:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πολυ μου αρεσει η συνταγη σου ειναι πολυ ιδιαιτερη,θα την δοκιμασω το συντομοτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο!Μα θα το δοκιμάσω...Ωραία συνταγούλα!Και διαίτης!Χι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για επισκέψεις που δεν περίμενες είναι!!! Φτιάχνεται στο τσακ μπαμ. Φιλάκια
    θα το δοκιμάσω με νηστίσιμο κεικ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Olá, amiga!
    Amei o seu blog.
    Delicioso!!!
    Um lindo dia!
    Beijinhos.
    Brasil ...
    ° * • ♫ ♫ ¸
    ღ ♫ ° ° º

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εάν θέλαμε να τα κάνουμε στο φούρνο πόση ώρα χρειάζεται για να ψηθούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κανονικά γύρω στα 20 λεπτά. Φυσικά, δοκιμάζουμε με το μαχαίρι και όταν είναι μέσα στεγνά... είναι έτοιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!