Ευχές και Cupcakes με βουτυρόκρεμα κανέλας του Στ. Παρλιάρου

Καλημέρα αγαπημένη μου μπλογκογειτονιά! Ελπίζω να είστε καλά και να μην κρυώνετε πολύ!
Η σημερινή μου ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε μια φίλη, την Ελίνα, που είχε τα γενέθλιά της την προηγούμενη εβδομάδα. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Ελίνα, να είσαι πάντα γερή, τυχερή και να έχεις γύρω σου ανθρώπους που σε αγαπούν
Η Ελίνα, εδώ και καιρό ήθελε να της φτιάξω cupcakes βανίλιας με άρωμα πορτοκαλιού για να τα μετατρέψει σε ...τούρτα! Φυσικά, δεν θα μπορούσα να της χαλάσω χατήρι κι έτσι φτιάξαμε μικρά κεκάκια βανίλιας, ένα για κάθε της χρόνο και τα στολίσαμε με μια χρωματιστή βουτυρόκρεμα με γεύση και άρωμα κανέλας, βασισμένη σε μια πολύ απλή συνταγή του αγαπημένου Στ. Παρλιάρου, από το περιοδικό "Γλυκές Ιστορίες" του Αυγούστου 2011.
Έγιναν νοστιμότατα, πανέμορφα και η Ελίνα ενθουσιάστηκε. Κάθε cupcake είχε και ένα κεράκι. Τόσα κεκάκια όσα και τα χρόνια της Ελίνας μας. ΄Ηταν τόσο όμορφα που μαζί με την Ελίνα, ενθουσιάστηκε και η ανιψούλα μου, η Ιωάννα, που θα έχει κι αυτή τα γενέθλιά της σε λίγες μέρες. 
Έτσι, η μεν Ελίνα απόλαυσε τα γενέθλιά της η δε Ιωάννα θέλει τέτοια cupcakes για να κεράσει την άλλη Δευτέρα στο σχολείο!!! Ξέχασε, βέβαια, ότι και πέρυσι στη γιορτή της είχαμε φτιάξει cupcakes για κέρασμα στο σχολείο της και μετά φτιάχναμε για κάθε φίλη της που γιόρταζε!!! Ετοιμάζομαι, λοιπόν, για δεύτερη "φουρνιά"... αν και όχι τα ίδια, φυσικά!! :))) (Είδατε τί τραβούν οι θείες;;;; χαχαχα ...να μην λέω ψέμματα ...είναι ευτυχία, όλα αυτά και καθόλου ταλαιπωρία)!!!
Για να επιστρέψω στη συνταγή της βουτυρόκρεμας που  στόλισε τα cupcakes, είναι νοστιμότατη, σταθερή, δεν κάνει καθόλου κρούστα και γαρνίρει ωραιότατα κέικ και τούρτες. Για να την βάψω χρησιμοποίησα υγρά χρώματα προσθέτοντας και λίγη άχνη. Εμείς, τα συγκεκριμένα τα στολίσαμε με λίγα κας κας και άσπρα λουλουδάκια ζαχαρόπαστας.
Εκείνο που έχω να πω είναι ότι η βουτυρόκρεμα του Στ. Παρλιάρου είναι καταπληκτική και στέκεται πάρα πολύ ωραία... αφήστε που είναι και νηστίσιμη και σε συνδυασμό με ένα κέικ νηστίσιμο γίνεται ένα καταπληκτικό γλυκό αλλά και ένα πολύ ωραίο δωράκι από τα χεράκια μας.
ΥΛΙΚΑ για 30-36 cupcakes
500 γρ. μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. βανίλια "υποβρύχιο"
2 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γλ. κανέλα
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη (την πρόσθεσα επειδή έβαλα υγρό χρώμα)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε με το εξάρτημα Κ ή φτερό, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει σαν κρέμα.
Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε στο μπολ, λίγο-λίγο το "υποβρύχιο", το κονιάκ, την κανέλα και την άχνη.
Κατά διαστήματα, σταματούμε το μίξερ και με μια σπάτουλα μαζεύουμε το μείγμα που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του μπολ και το βάζουμε μαζί με το υπόλοιπο μείγμα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για 10-15 λεπτά, έως ότου το μείγμα μας ασπρίσει και αφρατέψει.
Προσοχή: Το "υποβρύχιο" ή φοντάν βανίλιας πρέπει να ομογενοποιηθεί κι αυτό σας το λέω γιατί ενώ το μείγμα φαινόταν αφράτο, δεν είχα προσέξει ότι ένα μέρος από το φοντάν είχε μαζευτεί σε ένα σημείο στο "φτερό". Χρειάστηκε να σταματήσω το μίξερ, να ξεκολλήσω το φοντάν από το "φτερό" και μετά από λίγο ομογενοποιήθηκε.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, το χωρίζουμε σε δύο μέρη και βάζουμε στο καθένα άλλο χρώμα για να φτιάξουμε δύο διαφορετικού χρώματος βουτυρόκρεμα και να γαρνίρουμε τα cupcakes.
Προσθέτουμε στο κάθε ένα μέρος βουτυρόκρεμας, 2-3 σταγόνες υγρού χρώματος (υπάρχει στα σούπερ μάρκετ), ανάλογα πόσο έντονο θέλουμε το χρώμα, και έτσι έχουμε 2 διαφορετικά χρώματα βουτυρόκρεμα (εδώ είχαμε ροζ και τυρκουάζ).
Ανακατεύουμε την κρέμα έως ότου ομογενοποιηθεί το χρώμα ή ανακατεύουμε λίγο κι έχουμε βουτυρόκρεμα με αποχρώσεις και όχι εντελώς βαμμένη.
Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ, γαρνίρουμε τα cupcakes.
Και του χρόνου Ελίνα!!!! Να είσαι καλά, να σε χαιρόμαστε!!! -:)))

25 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά στην Ελίνα και συγχαρητήρια σε σένα για αυτά τα τόσο όμορφα κεκάκια που της έφτιαξες! Υπέροχα χρώματα χρησιμοποίησες! Φαντάζομαι και από γεύση θα είναι σούπερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά κι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

      Διαγραφή
  2. Κική, να είναι πολύχρονη η καλή σου φίλη, να την χαίρεστε. Της έφτιαξες την πιο ωραία...τούρτα, και από ότι βλέπω, δεν θα σταματήσεις σε αυτήν μόνο!! Το γλάσο έγινε πολύ ωραίο και αφράτο. Είναι βολικό για τα καπ-κέικς αλλά και για τούρτες. Ωραία τα καπ-κέικ σου!!
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ειρήνη μου... όχι δεν θα σταματήσω, έχω κι άλλες τέτοιες γλυκές υποχρεώσεις...-:)))
      Πράγματι η συγκεκριμένη βουτυρόκρεμα είναι ωραιότατη και για τούρτες!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  3. Πολύ όμορφα! Να τη χαίρεσαι τη φίλη σου Κικη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι όμορφα που φαίνονται!
    Να χαίρεσαι την φίλη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Νοτούλα κι ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  5. Χρόνια Πολλά στην Ελίνα και στην ανηψούλα σου, προσεχώς!Ευτυχώς που με αφορμή τα γενέθλια τους, θα δοκιμάσω να φτιάξω τις ομορφιές που προτείνεις...όχι δεν έχω ξαναδοκιμάσει και μου την "βγαίνει" η φοιτήτρια μου (που ήμαρτον, δεν ήξερε να "βράσει αυγό" και έχει εξελιχθεί σε ζαχαροπλάστη πρώτο), έτσι μόλις έρθει θα την περιμένει μια εκπληξούλα...αν τα πετύχω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Αρμονία μου και είμαι σίγουρη ότι θα τα πετύχεις γιατί δεν είναι καθόλου δύσκολα! Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  6. Χρόνια πολλά στην φιλεναδίτσα σου Κική μου, την τυχερή φιλεναδίτσα σου που της έφτιαξες τέτοιες ομορφιές!
    Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία σου έγιναν, Κική μου! Μου άρεσε και η χρωματιστή βουτυρόκρεμα.
    Πολύχρονη η φίλη σου, να τη χαίρεσαι!
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενδιαφέρουσα η βουτυρόκρεμα που μας δείχνεις με το υποβρύχιο, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο!
    Νόμιζα ότι την φίλη σου θα τη λένε Σπυριδούλα αλλά να την χαίρεσαι όπως και να 'χει! :)
    Και πράγματι τα cupcakes είναι πρώτης τάξεως μικρές τουρτίτσες! Φαίνονται νοστιμότατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι του Παρλιάρου Dark και είναι ωραιότατη!
      Η Ελίνα είχε γενέθλια όχι γιορτή. -:)))
      Χαίρομαι που σου άρεσαν και πράγματι ήταν πολύ ωραία!

      Διαγραφή
  9. Κική μου, δεν έχω επιχειρήσει ποτέ να φτιάξω βουτυρόκρεμα γιατί νομίζω πως θα νιώθω το βούτυρο στη γεύση και γενικά θα είναι κάτι που ίσως δεν μου αρέσει. Αλήθεια πώς είναι στη γεύση και στην υφή όταν το τρως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Princess... δεν απέχει πολύ από την αλήθεια αυτό που λες... έχει τη γεύση του βουτύρου ΑΛΛΑ αν την κάνεις με κάποια μαργαρίνη που σου αρέσει και με τη συγκεκριμένη συνταγή δεν θα σου φανεί άσχημη. Γίνεται πολύ ωραία και μυρίζει κανέλα. Μπορείς επίσης να βάλεις κάποιο λικέρ αντί για κονιάκ ή μια μικρή ποσότητα από τυρί κρέμα (αν σου αρέσει, σαντιγύ ή κακάο για να μη σε ενοχλεί.
      Όσο για την υφή είναι ...κρεμώδης αλλά όχι τόσο σφιχτή όσο το βούτυρο.
      Πειραματίσου με μια μικρή ποσότητα για να δεις πώς σου αρέσει γιατί αξίζει τον κόπο ιδιαίτερα σε τούρτες και κεκάκια.
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  10. Τι όμορφα είναι να σε κανακεύουν και να σου δείχνουν την αγάπη με τόσο εντυπωσιακές δημιουργίες!!!Χρόνια πολλά στην γλυκύτατη Ελίνα!Είναι τυχερή που γιόρτασε με τις υπέροχες ζαχαρένιες δημιουργίες σου!
    Θα σου εκμυστηρευτώ το εξής ...ποτέ μα ποτέ δεν έχω κάνει βουτυρόκρεμα.Φοβάμαι την υπερβολική συνύπαρξη άχνης ζάχαρης και βουτύρου!!!Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι υπέροχο,μαγευτικά ωραίο,μα τόση ποσότητα λιπαρών και ζάχαρης με τρομάζει!Βέβαια η ποσότητα που αναλογεί σε κάθε κομμάτι δεν είναι υπερβολική ,όμως...όταν αντικρύζω το μισόκιλο βούτυρο με ισόποση περίπου ζάχαρη τρομάζω...έχω το απωθημένο της καταπληκτικής διακόσμησης που επιτυγχάνει η βουτυρόκρεμα,μα συμβαδίζει με τις σοβαρές επιφυλάξεις μου.Συνηθίζω να διακοσμώ τα κεκάκια μου με ταπεινή λιωμένη σοκολάτα,αλλά φυσικά το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο!!
    Πάντως ειλικρινά ζήλεψα την θαυμάσια εμφάνιση των ροζ και βεραμάν cupcakes!!Λουλουδιασμένα και αρωματικά,σίγουρα καταναλώθηκαν με γρήγορες και συνοπτικές διαδικασίες!!!
    Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Φωτεινή μου κι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
      Όσο για τη βουτυρόκρεμα... σου προτείνω την εξής λύση... χρησιμοποίησε μια μαργαρίνη και μάλιστα light με βανίλια "υποβρύχιο" όπως η συγκεκριμένη του Παρλιάρου. Δεν έχει τα μειονεκτήματα που έχει το βούτυρο, όσον αφορά στην υγεία μας, και γίνεται εξ ίσου νόστιμη. Μαργαρίνη light + "υποβρύχιο" βανίλια ή και μαστίχα αν θέλεις + μικρή ποσότητα ... ελπίζω να μειώσω τις επιφυλάξεις σου. Εξ άλλου δεν είναι κάτι που το τρώμε κάθε μέρα!!
      Φιλάκια πολλά Φωτεινή μου!

      Διαγραφή
  11. Πανέμορφα είναι Κική μου, μπράβο σου!Η βουτυρόκρεμα άπαιχτη!Χρόνια πολλά στη φιλενάδα σου!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ελένη μου κι ευχαριστώ για τις ευχές.
      Η βουτυρόκρεμα, πράγματι, είναι ωραιότατη!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  12. απλά λαχταριστά!!!!!!!!!!!άξιζε ο ΄κοπος!φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά στην τυχερή Ελίνα.
    Αφού την δοκίμασες εσύ και την εγκρίνεις, θα την δοκιμάσουμε και εμείς την βουτυρόκρεμα.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι τυχερη ανηψουλα και φιλενδα!!! Να τις χαιρεσαι και τις δυο Κικη και να εισαι παντα γερη να τους τα φτιαχνεις!!! Μια φορα εχω φτιαξει βουτυροκρεμα και βγηκε χαλια. Θα δοκιμασω και τη δικη σου/ Παρλιαρου και θα σου πω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!