Ευχές και Cupcakes με βουτυρόκρεμα κανέλας του Στ. Παρλιάρου


Καλημέρα αγαπημένη μου μπλογκογειτονιά! Ελπίζω να είστε καλά και να μην κρυώνετε πολύ!
Η σημερινή μου ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε μια φίλη, την Ελίνα, που είχε τα γενέθλιά της την προηγούμενη εβδομάδα. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Ελίνα, να είσαι πάντα γερή, τυχερή και να έχεις γύρω σου ανθρώπους που σε αγαπούν
Η Ελίνα, εδώ και καιρό ήθελε να της φτιάξω cupcakes βανίλιας με άρωμα πορτοκαλιού για να τα μετατρέψει σε ...τούρτα! Φυσικά, δεν θα μπορούσα να της χαλάσω χατήρι κι έτσι φτιάξαμε μικρά κεκάκια βανίλιας, ένα για κάθε της χρόνο και τα στολίσαμε με μια χρωματιστή βουτυρόκρεμα με γεύση και άρωμα κανέλας, βασισμένη σε μια πολύ απλή συνταγή του αγαπημένου Στ. Παρλιάρου, από το περιοδικό "Γλυκές Ιστορίες" του Αυγούστου 2011.
Έγιναν νοστιμότατα, πανέμορφα και η Ελίνα ενθουσιάστηκε. Κάθε cupcake είχε και ένα κεράκι. Τόσα κεκάκια όσα και τα χρόνια της Ελίνας μας. ΄Ηταν τόσο όμορφα που μαζί με την Ελίνα, ενθουσιάστηκε και η ανιψούλα μου, η Ιωάννα, που θα έχει κι αυτή τα γενέθλιά της σε λίγες μέρες. 
Έτσι, η μεν Ελίνα απόλαυσε τα γενέθλιά της η δε Ιωάννα θέλει τέτοια cupcakes για να κεράσει την άλλη Δευτέρα στο σχολείο!!! Ξέχασε, βέβαια, ότι και πέρυσι στη γιορτή της είχαμε φτιάξει cupcakes για κέρασμα στο σχολείο της και μετά φτιάχναμε για κάθε φίλη της που γιόρταζε!!! Ετοιμάζομαι, λοιπόν, για δεύτερη "φουρνιά"... αν και όχι τα ίδια, φυσικά!! :))) (Είδατε τί τραβούν οι θείες;;;; χαχαχα ...να μην λέω ψέμματα ...είναι ευτυχία, όλα αυτά και καθόλου ταλαιπωρία)!!!
Για να επιστρέψω στη συνταγή της βουτυρόκρεμας που  στόλισε τα cupcakes, είναι νοστιμότατη, σταθερή, δεν κάνει καθόλου κρούστα και γαρνίρει ωραιότατα κέικ και τούρτες. Για να την βάψω χρησιμοποίησα υγρά χρώματα προσθέτοντας και λίγη άχνη. Εμείς, τα συγκεκριμένα τα στολίσαμε με λίγα κας κας και άσπρα λουλουδάκια ζαχαρόπαστας.
Εκείνο που έχω να πω είναι ότι η βουτυρόκρεμα του Στ. Παρλιάρου είναι καταπληκτική και στέκεται πάρα πολύ ωραία... αφήστε που είναι και νηστίσιμη και σε συνδυασμό με ένα κέικ νηστίσιμο γίνεται ένα καταπληκτικό γλυκό αλλά και ένα πολύ ωραίο δωράκι από τα χεράκια μας.
ΥΛΙΚΑ για 30-36 cupcakes
500 γρ. μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. βανίλια "υποβρύχιο"
2 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γλ. κανέλα
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη (την πρόσθεσα επειδή έβαλα υγρό χρώμα)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε με το εξάρτημα Κ ή φτερό, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει σαν κρέμα.
Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε στο μπολ, λίγο-λίγο το "υποβρύχιο", το κονιάκ, την κανέλα και την άχνη.
Κατά διαστήματα, σταματούμε το μίξερ και με μια σπάτουλα μαζεύουμε το μείγμα που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του μπολ και το βάζουμε μαζί με το υπόλοιπο μείγμα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για 10-15 λεπτά, έως ότου το μείγμα μας ασπρίσει και αφρατέψει.
Προσοχή: Το "υποβρύχιο" ή φοντάν βανίλιας πρέπει να ομογενοποιηθεί κι αυτό σας το λέω γιατί ενώ το μείγμα φαινόταν αφράτο, δεν είχα προσέξει ότι ένα μέρος από το φοντάν είχε μαζευτεί σε ένα σημείο στο "φτερό". Χρειάστηκε να σταματήσω το μίξερ, να ξεκολλήσω το φοντάν από το "φτερό" και μετά από λίγο ομογενοποιήθηκε.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, το χωρίζουμε σε δύο μέρη και βάζουμε στο καθένα άλλο χρώμα για να φτιάξουμε δύο διαφορετικού χρώματος βουτυρόκρεμα και να γαρνίρουμε τα cupcakes.
Προσθέτουμε στο κάθε ένα μέρος βουτυρόκρεμας, 2-3 σταγόνες υγρού χρώματος (υπάρχει στα σούπερ μάρκετ), ανάλογα πόσο έντονο θέλουμε το χρώμα, και έτσι έχουμε 2 διαφορετικά χρώματα βουτυρόκρεμα (εδώ είχαμε ροζ και τυρκουάζ).
Ανακατεύουμε την κρέμα έως ότου ομογενοποιηθεί το χρώμα ή ανακατεύουμε λίγο κι έχουμε βουτυρόκρεμα με αποχρώσεις και όχι εντελώς βαμμένη.
Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ, γαρνίρουμε τα cupcakes.
Και του χρόνου Ελίνα!!!! Να είσαι καλά, να σε χαιρόμαστε!!! -:)))
Tante Kiki
25 Comments
No