ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!


Καλημέρα! Ανήμερα Χριστούγεννα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους Χρήστους, τις Χριστίνες και σε όλο τον κόσμο! 
Ηλιόλουστη μέρα εδώ στη Θεσσαλονίκη, ό,τι καλύτερο για  επισκέψεις σε αγαπημένους αλλά ίσως και σε κάποιους που χρειάζονται την παρουσία μας, τη συμπαράστασή μας αλλά και ... ένα πιάτο μαγειρεμένο φαγάκι κι ένα γλυκό. Μερικές φορές ακόμα κι ένα τηλέφωνο για χρόνια πολλά μπορεί να δώσει τόση χαρά όση δεν φανταζόμαστε. 
Ας δούμε δίπλα μας κι ας φροντίσουμε όλους αυτούς που τους λείπουν λίγα, πολλά ή τα πάντα αλλά κι αυτούς που ζουν μόνοι τους. Ας μην αφήσουμε τη θλίψη και τη μελαγχολία να τους κυριεύσει και ειδικά σ' αυτή την περίοδο των κοινωνικών ανατροπών και της οικονομικής κρίσης, όπου τα πάντα ...αλλάζουν και τα περισσότερα προς το χειρότερο ...δυστυχώς, όπου ακόμα και τα αυτονόητα των περασμένων χρόνων, όπως η δουλειά, γίνονται ..."καθημερινά δώρα"!
Εξάλλου Χριστούγεννα δεν είναι μόνον τα λαμπιόνια, τα στολισμένα έλατα, οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και τα δώρα. Είναι κάτι πολύ περισσότερο... είναι ο εορτασμός της Θείας Γέννησης που είναι γεμάτος από συμβολισμούς. 
Η εικόνα της φτωχικής φάτνης, του μικρού Ιησού, της Παναγιάς, του Ιωσήφ, των βοσκών και των μάγων  ξεχειλίζουν από το θαύμα της ζωής, την ελπίδα της αναγέννησης, την αγάπη, την αλληλεγγύη, την προσφορά. 
Ας φροντίσουμε λοιπόν να ανοίξουμε κι εμείς την καρδιά μας και με μικρές ή μεγαλύτερες κινήσεις να δώσουμε χαρά στους γύρω μας, σ' αυτούς που φέτος έχουν πραγματικά ανάγκη από συμπαράσταση. 
Ας ανοίξουμε την καρδιά μας κι ας αφήσουμε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων να ...τρυπώσει σ' αυτήν. Ας αισθανθούμε ότι έχουμε ο ένας τον άλλον κι όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις δυσκολίες παρά ο καθένας απομονωμένος στον ...μικρόκοσμό του!
Και του χρόνου με υγεία, αγάπη, χαρά κι ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για όλους! Καλά να περάσετε!
Tante Kiki
38 Comments
No