Πατάτες με κουρκουμά


Ένα διαφορετικό συνοδευτικό χάρισε τη συντροφιά του στο Κυριακάτικο χοιρινό μας. Πατατούλες φούρνου με κουρκουμά και όχι μόνον. Πικάντικες, τυλιγμένες σε μια χρυσή κουβέρτα από γαλέτα, κουρκουμά και μουστάρδα μας εξέπληξαν ευχάριστα με την πικάντικη γεύση τους αλλά και με την ευκολία της παρασκευής τους. Απόλυτα ταιριαστές με το χοιρινό κατσαρόλας που θα δείτε αύριο, μπορούν να συνοδεύσουν κρεατικά αλλά να σταθούν και μόνες τους στο τραπέζι με μια ωραία σαλάτα και λίγο τυράκι.
ΥΛΙΚΑ
  • 5 μέτριες πατάτες κομμένες σε φέτες, μετρίου πάχους
  • 3 κ.σ. γαλέτα (ή φρυγανιά τριμμένη)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 1/2 κ.σ. κουρκουμά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  2. Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν με νερό και λίγο αλάτι για 8 λεπτά, περίπου, ανάλογα πάντα με το πάχος τους.
  3. Προσοχή: Οι πατάτες θα πρέπει να βράσουν ελαφρά και όχι να λιώνουν.
  4. Ύστερα, τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Τις βάζουμε στο ταψί και τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
  6. Τέλος, σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη γαλέτα, τη μουστάρδα, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι και πασπαλίζουμε με το μείγμα αυτό τις πατάτες ώστε να καλυφθούν καλά.
  7. Τις βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά και μετά ανάβουμε το γκριλ και τις γκρατινάρουμε ελαφρά.
Καλή σας συνέχεια!
Tante Kiki
27 Comments
No