Cookies με διπλή σοκολάτα

Καλή σας μέρα και καλή σας εβδομάδα!! Ας ξεκινήσουμε κι αυτή την εβδομάδα γλυκά... αλλά όχι με κέικ...με μπισκοτάκια ... αμερικανικού τύπου, γλυκά, με διπλή σοκολάτα, υγιεινά, με νιφάδες βρώμης αλλά και πολύ αρωματικά, με έντονο άρωμα πορτοκαλιού. 
Δημιουργός της η αδερφούλα μου (που την παρακαλώ να γίνει συνδιαχειρίστρια του Tante Kiki αλλά προς το παρόν... αρνείται πεισματικά!!! Πού θα πάει όμως;;; Θα την πείσωωωωω!!! χαχαχα).
Η συνταγή είναι προσαρμογή από το βιβλίο της Cadbury, της J.Farrow.
Δεν θα σας ομολογήσω πολλά για την επίγευσή τους... θα πω μόνον ότι εγκαταλείποντας τη στοματική  κοιλότητα και οδεύοντας προς τον ουρανίσκο για να μην τον αφήσουν, κι αυτόν,παραπονεμένο, ο νους  γεμίζει με μια θεϊκή επίγευση πορτοκαλένιας σοκολάτας που μένει χαραγμένη για αρκετή ώρα. Είναι τότε ακριβώς, που δεν θες να φας τίποτε, μα τίποτε άλλο γιατί θέλεις αυτή η γεύση να "κρατήσει" όσο το δυνατόν περισσότερο!!!
Το άλλο που θα πω είναι ότι γίνονται με μια προετοιμασία δέκα μόνον λεπτών... άντε και άλλα 15 λεπτά ψήσιμο... και σε μισή ώρα (και άλλα 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο) παίρνεις ένα καφεδάκι ή ένα τσαγάκι (ειδικά τώρα με το κρύο) και απολαμβάνεις ένα, δύο, τρία και μετά λες "ουπςςςςς, πρέπει να σταματήσω..." και το κάνεις αλλά με "μισή καρδιά", δεν το θες!!!!
Το τρίτο που θα αναφέρω είναι ότι, Χριστούγεννα και γιορτούλες έρχονται... υπάρχει ομορφότερο δωράκι ή συμπλήρωμα για δωράκι από ένα βάζο γεμάτο τέτοια πεντανόστιμα, αφράτα μπισκοτάκια, φτιαγμένα από τα χεράκια μας, με όλη μας την αγάπη και μια καρτούλα με ευχές μέσα από την καρδιά μας;;; Νομίζω πώς όχι... 
Και το τελευταίο που θα πω είναι ότι, όταν κέρασε από τα μπισκοτάκια αυτά η αδερφούλα μου στους συναδέλφους της αλλά και στους "συμμαθητές" της στο σεμινάριο που παρακολουθεί σχετικά με την πιστοποίηση και την βιοασφάλεια τροφίμων, έγινε ...χαμός και η συνταγή αυτή σήμερα "ποστάρεται" κατόπιν απαίτησής τους... αν και είπα να την κρατήσω μυστική!!!!! χαχαχαχα
ΥΛΙΚΑ για 16-20 cookies (ανάλογα με το μέγεθος)
125 γρ. μαργαρίνη, που έχει μαλακώσει
125 γρ. ζάχαρη (καστανή ή άσπρη)
150 γρ. νιφάδες βρώμης 
125 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, σε κομμάτια
100 γρ. κουβερτούρα πικρή (55% κακάο), σε κομμάτια
Ξύσμα από 1 μέτριο πορτοκάλι, ακέρωτο
2 αβγά
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί 2 λαμαρίνες φούρνου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι το μείγμα μας να γίνει κρεμώδες και αφράτο.
Προσθέτουμε ένα ένα, τα αβγά και τη βρώμη, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Τέλος, με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το αλεύρι.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Με ένα κουτάλι σούπας, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τοποθετούμε στις λαμαρίνες που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος του κουταλιού, πιέζουμε το μπαλάκι κάνοντας το λίγο πιο πλατύ.
Ψήνουμε τα μπισκότα μας για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να κρυώσουν.
Ύστερα, τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Τα διατηρούμε σε δοχείο για μπισκότα, μεταλλικό ή γυάλινο, αεροστεγώς κλειστό.
Πηγή: "Simply Cadbury's chocolate" της Joanna Farrow

26 σχόλια:

  1. Μμμμμ!Τι μας κάνεις πρωί-πρωί! και πίνω και τον καφέ ξεροσφύρι! Είναι από το έιδος μπισκότων που μ αρέσουν πολύ! Οπότε κερνιέμαι ένα για το καφεδάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν! Πάρε όσα θέλεις!!! Είναι πράγματι πεντανόστιμα! -:))
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  2. Κική μου καλή εβδομάδα!
    Νομίζω ότι θα μπορούσα να φάω άνετα 10 τέτοια μπισκότα!
    Η βρώμη μου αρέσει πολύ, ενώ το ότι περιέχουν σοκολάτα δύο ειδών και πορτοκάλι τα κάνει ακόμα πιο ελκυστικά!
    Λογικό να γίνουν ανάρπαστα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί κρίμα Ερμιόνη μου να μην είμαστε κοντά! Να σου στείλω μερικά;;; Χαίρομαι που σου άρεσαν!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  3. ααα Να είσαι σίγουρη ότι μέσα στην εβδομάδα θα τα κάνω!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ τα Νοτούλα μου και περιμένω νέα σου!!! -:)))
      Είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψεις!
      Φιλιά! -:))

      Διαγραφή
  4. Οτι πρεπει για να αρχισεις μια γλυκια εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά τα θέλω Κική μου!!
    Πορτοκάλι και σοκολάτα σε μπισκότο? Τι άλλο θες??

    Σούπερ!
    Καλή εβδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα βάζω σ' ένα κουτάκι και σου τα στέλνω Χρυσαυγή μου!! :))
      Ο συνδυασμός ..."σκοτώνει" πράγματι!
      Φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  6. ωωωω!πορτοκαλι-σοκολάτα,σλουρπ!!
    Να την βαλεις την αδελφούλα,κι εγώ έχω τη δική μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πεντανόστιμα!!! Θα είναι ωραία όταν την πείσω αλλά προς το παρόν θέλει να κάνει τον αφανή ...ήρωα, όπως λέει!!! -:))
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Κική μου τέλεια είναι! Μοσχομύρισε ο τόπος! Με τι μπορώ να αντικαταστήσω τις νιφάδες βρώμης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αλεύρι, περίπου ίδιο στην ποσότητα καλή μου Princess. Απλά, πρόσθεσέ το σιγά σιγά, παρατηρώντας την υφή τους για να μην γίνουν σφιχτά αλλά ούτε και αραιά!
      Φρόντισε να κρατήσεις και την ακριβή ποσότητα που θα βάλεις για να ξέρεις για την επόμενη φορά. -:)))
      Καλή επιτυχία!!!

      Διαγραφή
  8. Καλή εβδομάδα Κική μου!
    Cookies διπλής ευτυχίας θα τα ονόμαζα εγώ!!!
    Βραχώδες,ακανόνιστο σχήμα που εξιτάρει τη φαντασία,συστατικά πολυαγαπημένα αλλά και έκπληξης υλικό-αυτό της βρώμης-,πανεύκολη παρασκευή-απαραίτητη προϋπόθεση για να συμπαθήσουμε ακόμα πιο πολύ ένα γλυκό-,μυρωδάτη συνοδεία εσπεριδιειδούς σε πλήρη αρμονία με τη σοκολάτα,δελεαστική εμφάνιση υπεροχής και πρόκλησης ταυτόχρονα...cookies με υψηλό φρόνημα..με αυθάδικη καπατσοσύνη κτυπούν την πόρτα μας χριστουγεννιάτικα, προσκαλώντας μας σε απογευματινό τσάι.Είναι δυνατόν να αρνηθείς τούτη την πρόσκληση???
    Δε νομίζω!!!
    Πραγματικά Κική μου τι ωραία ιδέα μου έδωσες για την Χριστουγεννιάτικη ,γλυκειά προετοιμασία που κάνω κάθε χρόνο για τα βαφτιστήρια μου!!!Έψαχνα μία συνταγή για μπισκότα με σοκολάτα και να τα μπροστά μου!Μήπως στα σεμινάρια που παρακολουθείς,σας έμαθαν και να διαβάζετε τις επιθυμίες των φίλων???Καλό βράδυ Κική μου..φιλάκια πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι νοστιμότατα Φωτεινή μου και πολύ νόστιμα για δωράκια!! Χαίρομαι που βρήκες τη συνταγή που έψαχνες κι ελπίζω να αρέσουν πολύ στα βαφτιστήρια σου!! -:))
      Έλα Φωτεινή μου, μην υπερβάλλεις απλά χαίρομαι που εκπληρώθηκε η επιθυμία σου!
      Φιλάκια και καλό βράδυ, καλή μου!

      Διαγραφή
  9. Κική μου εκπληκτικά τα cookies που μας παρουσιάζεις!!!Να την πείσεις την αδερφούλα σου, πρέπει!!!
    Φιλιά πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει Ελένη μου... εγώ το ξέρω αλλά να δω πότε θα την πείσω!!! -:)))
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Είδα διπλή σοκολάτα και μπήκα (θα έμπαινα ετσι και αλλιώς αλλα λέμε τώρα).

    Για φέρε διπλή μερίδα να δοκιμάσω ...αχ θέλω τώρα cookies.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου στείλω;;;;; Εγώ πάντως λιμπίστηκα το γλυκό σας και τώρα σε λίγο θα σου το πω από κοντά!! -:))
      Φιλιά

      Διαγραφή
  11. Τα καλά δεν τα κρατάμε μυστικά Κική μου, φανταστικά είναι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι Λίλα μου ...όλα στη "φόρα"!!! χαχαχα
      Χαίρομαι που σου άρεσαν!!!
      Φιλάκια και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  12. Τέλεια τα μπισκοτάκια Κική μου ελπίζω να πείσεις την αδερφούλα να συμμετέχει και πιο ενεργά, φανταστική ιδέα! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθώ Έρη μου...αλλά ακόμη μάταια!! χαχαχα Πού θα μου πάει όμως... θα την πείσω!!!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  13. Ωχ, τι μου κάνεις βραδιάτικα! Πολύ όμορφα Κική μου!
    Καλό μήνα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα Κική μου, και καλή εβδομάδα!!! Να την πείσεις την αδελφούλα σου να γράφετε παρέα! Αφού σόι πάει το ταλέντο όπως φαίνεται:)Θα το απογειώσετε το σπιτάκι σου!
    Έχω φτιάξει παρόμοια, χωρίς το πορτοκάλι όμως και όχι με διπλή σοκολάτα, που σίγουρα θα δίνουν άλλο τόνο στην γεύση. Αφού είναι και γρήγορα, θα τα φτιάξουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!