Cookies με διπλή σοκολάτα


Καλή σας μέρα και καλή σας εβδομάδα!! Ας ξεκινήσουμε κι αυτή την εβδομάδα γλυκά... αλλά όχι με κέικ...με μπισκοτάκια ... αμερικανικού τύπου, γλυκά, με διπλή σοκολάτα, υγιεινά, με νιφάδες βρώμης αλλά και πολύ αρωματικά, με έντονο άρωμα πορτοκαλιού. 
Δημιουργός της η αδερφούλα μου (που την παρακαλώ να γίνει συνδιαχειρίστρια του Tante Kiki αλλά προς το παρόν... αρνείται πεισματικά!!! Πού θα πάει όμως;;; Θα την πείσωωωωω!!! χαχαχα).
Η συνταγή είναι προσαρμογή από το βιβλίο της Cadbury, της J.Farrow.
Δεν θα σας ομολογήσω πολλά για την επίγευσή τους... θα πω μόνον ότι εγκαταλείποντας τη στοματική  κοιλότητα και οδεύοντας προς τον ουρανίσκο για να μην τον αφήσουν, κι αυτόν,παραπονεμένο, ο νους  γεμίζει με μια θεϊκή επίγευση πορτοκαλένιας σοκολάτας που μένει χαραγμένη για αρκετή ώρα. Είναι τότε ακριβώς, που δεν θες να φας τίποτε, μα τίποτε άλλο γιατί θέλεις αυτή η γεύση να "κρατήσει" όσο το δυνατόν περισσότερο!!!
Το άλλο που θα πω είναι ότι γίνονται με μια προετοιμασία δέκα μόνον λεπτών... άντε και άλλα 15 λεπτά ψήσιμο... και σε μισή ώρα (και άλλα 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο) παίρνεις ένα καφεδάκι ή ένα τσαγάκι (ειδικά τώρα με το κρύο) και απολαμβάνεις ένα, δύο, τρία και μετά λες "ουπςςςςς, πρέπει να σταματήσω..." και το κάνεις αλλά με "μισή καρδιά", δεν το θες!!!!
Το τρίτο που θα αναφέρω είναι ότι, Χριστούγεννα και γιορτούλες έρχονται... υπάρχει ομορφότερο δωράκι ή συμπλήρωμα για δωράκι από ένα βάζο γεμάτο τέτοια πεντανόστιμα, αφράτα μπισκοτάκια, φτιαγμένα από τα χεράκια μας, με όλη μας την αγάπη και μια καρτούλα με ευχές μέσα από την καρδιά μας;;; Νομίζω πώς όχι... 
Και το τελευταίο που θα πω είναι ότι, όταν κέρασε από τα μπισκοτάκια αυτά η αδερφούλα μου στους συναδέλφους της αλλά και στους "συμμαθητές" της στο σεμινάριο που παρακολουθεί σχετικά με την πιστοποίηση και την βιοασφάλεια τροφίμων, έγινε ...χαμός και η συνταγή αυτή σήμερα "ποστάρεται" κατόπιν απαίτησής τους... αν και είπα να την κρατήσω μυστική!!!!! χαχαχαχα
ΥΛΙΚΑ για 16-20 cookies (ανάλογα με το μέγεθος)
125 γρ. μαργαρίνη, που έχει μαλακώσει
125 γρ. ζάχαρη (καστανή ή άσπρη)
150 γρ. νιφάδες βρώμης 
125 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, σε κομμάτια
100 γρ. κουβερτούρα πικρή (55% κακάο), σε κομμάτια
Ξύσμα από 1 μέτριο πορτοκάλι, ακέρωτο
2 αβγά
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί 2 λαμαρίνες φούρνου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι το μείγμα μας να γίνει κρεμώδες και αφράτο.
Προσθέτουμε ένα ένα, τα αβγά και τη βρώμη, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Τέλος, με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το αλεύρι.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Με ένα κουτάλι σούπας, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τοποθετούμε στις λαμαρίνες που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος του κουταλιού, πιέζουμε το μπαλάκι κάνοντας το λίγο πιο πλατύ.
Ψήνουμε τα μπισκότα μας για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να κρυώσουν.
Ύστερα, τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Τα διατηρούμε σε δοχείο για μπισκότα, μεταλλικό ή γυάλινο, αεροστεγώς κλειστό.
Πηγή: "Simply Cadbury's chocolate" της Joanna Farrow
Tante Kiki
26 Comments
No