Κοτόπουλο με σάλτσα ροκφόρ

Συνταγή για κοτοπουλάκι έχω καιρό να σας δώσω, έτσι δεν είναι;;; Πράγματι, πέρασα μια φάση "αντικοτοπουλική" που διήρκεσε μερικές εβδομάδες. Ούτε ζωγραφιστώ δεν ήθελα να το δω το κοτόπουλο!! 
Παρόλα αυτά, η φάση πέρασε και σήμερα πήρα κοτόπουλο να μαγειρέψω και μάλιστα για να γιορτάσω το τέλος της φάσης...χαχαχαχα ετοίμασα και την αγαπημένη μου σάλτσα με ροκφόρ. Αν σας αρέσει το ροκφόρ, αυτή η σάλτσα είναι ένα ...όνειρο!!! Χωρίς υπερβολή... την ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή που την αντίκρυσα να απλώνεται σαν ...γαλαζοπράσινη λίμνη επάνω σε ένα κοτοπουλένιο πιάτο που είχα παραγγείλει σε κάποιο εστιατόριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από τότε, την έχω κάνει ...άπειρες φορές κι άλλες τόσες την έχω επαινέσει. Το μόνο σημείο που χρειάζεται προσοχή... το ροκφόρ ή μάλλον το μπλε τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε γιατί αυτή είναι όλη της η νοστιμιά. Εάν είναι ένα μπλε τυρί που είναι λίγο πιο αρμυρό απ΄όσο θέλουμε θα πρέπει να μειώσουμε το αλάτι στο κοτόπουλο αν όχι θα πρέπει να βάλουμε το κανονικό αλατάκι. 
Πάντως, πιστέψτε με είναι πιάτο ιδανικό ακόμη και για επίσημο γεύμα... πραγματικό γκουρμέ. Για Κυριακάτικο φαγητό, ό,τι πρέπει!!! Συνοδέψτε το και μ' ένα αρωματικό ρυζάκι ή με απλές βραστές μικρές ολοστρόγγυλες πατατούλες και θα έχετε μια μοναδική εμπειρία γεύσης.
Ελάτε στην κουζίνα μου να σας φιλέψω και να σας δείξω πώς θα το ετοιμάσετε και... μην ανησυχείτε... είναι πανεύκολο!!!!
ΥΛΙΚΑ για 3 άτομα
3 μπουτάκια ή 3 στηθάκια κοτόπουλου
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ρίγανη
Αλάτι και τρίχρωμο πιπέρι
Για τη σάλτσα ροκφόρ
1 κρέμα γάλακτος 250 ml light
50 γρ. τυρί κρέμα
80 γρ. ροκφόρ ή άλλο μπλε τυρί
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 ποτήρι νερό, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και τα μπουτάκια (ή τα στηθάκια) του κοτόπουλου.
Αφήνουμε να βράσουν και από τις δύο πλευρές και όταν δούμε ότι το νερό τελειώνει προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Αφού τελειώσει το νερό, αφήνουμε τα μπουτάκια να σοταριστούν στο ελαιόλαδο.
Ύστερα, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε στα πιάτα που θα τα σερβίρουμε.
Στο ελαιόλαδο και το ελάχιστο ζουμί που έχει απομείνει από το κοτόπουλο στο τηγάνι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και το ροκφόρ σε κομματάκια και τα πολτοποιούμε εντελώς με ένα πηρούνι, προσεκτικά για να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα στο αντικολλητικό τηγάνι.
Αφήνουμε τη σάλτσα, σε σιγανή φωτιά για 4-5 λεπτά, έως ότου "δέσει" και γίνει παχύρρευστη και σερβίρουμε, όπως είναι ζεστή, επάνω στα κοτοπουλάκια και γύρω από αυτά.
Γαρνίρουμε με κάποιο αρωματικό ρύζι ή με πατατούλες βραστές.

29 σχόλια:

  1. Πολύ νόστιμο το βλέπω αλλά και ολίγον τι παχυντικό!Δεν πειράζει!Θα μας αδυνατίσει αναγκαστικά η κρίση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι λίγο παχυντικό... αλλά αξίζει τον κόπο για μερικές φορές. Άστα ...όσο έχουμε ακόμη ας τρώμε και κανένα παχυντικό!!!!-:(((
      Καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  2. Mporei na to ftiaksw stous mousafirides mou to s/k.
    Poly yummy fenetai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, να το φτιάξεις Ozlemaki μου και είμαι σίγουρη ότι θα τους αρέσει!!! Φιλιά και καλό ΣΚ! Περιμένω εντυπώσεις!!!-:))))

      Διαγραφή
  3. Τι να σου πω Κική μου πρωινιάτικα με τη σάλτσα που μας πέταξες στα μούτρα??? Δώσε μου όλο το πιάτο και άσε με να γλύφω με τις ώρες μέχρι και την τελευταία σταγόνα σάλτσας που θα μείνει!!

    Μου αρέσουν πολύ τέτοιου είδους συνταγές και η δικιά σου φυσικά! Πολύ δεμένη και πηχτή έγινε η σάλτσα σου, ιδανική να αγκαλιάσει στοργικά το κοτόπουλο πριν το καταβροχθίσουμε!!

    Φιλάκια πάρα πολλά!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Χρυσαυγή όχι και σας την πέταξα στα μούτρα;;;; Απλά σας έδωσα μια ιδέα για την Κυριακή και χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Έλα, έλα να πάρεις όχι μία αλλά δύο μεριδούλες!!
      Φιλάκια και καλό ΣΚ να έχετε!

      Διαγραφή
  4. Εκπληκτικό πιάτο!!!!!!!!! Τρελλαίνομαι για ροκφόρ και για κοτόπουλο!!!! θα το φτιάξω όπωσδήποτε!!!!!!!!!!
    Καλημέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το ίδιο και χαίρομαι που σου άρεσε! Εάν το δοκιμάσεις θα σου αρέσει ακόμη περισσότερο!

      Διαγραφή
  5. Κοτόπουλο, τρελαίνομαι! Ροκφόρ επίσης! Το πιάτο είναι απλά... τέλειο! Σλουρπ!

    Καλό μεσημέρι Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Selcouth! Φιλιά και καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  6. ✿彡✿¸.•°

    A receita é muito sofisticada.
    Sabor inigualável!!!

    Bom fim de semana!
    Beijinhos.
    Brasil

    (⁀‵⁀,) ✿
    .`⋎´✿✿¸.•°

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και μόνο που έχει ροκφορ με έπεισε να το δοκιμάσω!
    φιλιά, καλό σ/κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ το Πέλα μου και είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει!!!
      Φιλιά και καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  8. Ωχ Κική μου με ισοπέδωσες με τη συνταγή σου!
    Λατρεύω το κοτόπουλο και τρελαίνομαι για ροκφόρ οπότε βλέποντας τις φωτογραφίες σου και διαβάζοντας και πόσο εύκολο είναι αυτό το πιάτο, έπαθα το... λαλά μου!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Ερμιόνη μου δεν το ήθελα... να σου στείλω μια μεριδούλα;;;; -:))) Χαίρομαι που σου άρεσε! Φιλιά και καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  9. Αχ Κική μου τι με κάμνεις!!! Σωστός ο Κ. Βουτσάς! Τα μπλε τυριά είναι από τα αγαπημένα μου, με βασιλιά τους το ροκφόρ βέβαια. Αν και οι γνώμες δυίστανται, άλλοι δεν το θέλουν καθόλου. Φυσικά...αυτοί χάνουν!! Χαχαχά. Το κοτόπουλο με τη σάλτσα ροκφόρ, απίθανο.
    Έχεις δίκιο σχετικά με το αλάτι στα είδη των μπλε τυριών. Αυτό της Δανίας, είναι πιο ήπιο γενικά στη γεύση του. Διαφέρουν και στην λιπαρότητα επίσης, από ότι έχω δει. Η γκοργκοτζόλα π.χ., είναι ένα εξαιρετικό τυρί αυτού του τύπου, αλλά πιο λιπαρό κατά την γνώμη μου.
    Καλοφάγωτο, που δεν νομίζω να έχει μείνει και τίποτα!!
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Ειρήνη μου που μοιραζόμαστε την αγάπη για το μπλε τυρί ή ροκφόρ ή γκοργκοτζόλα! Ναι έχουν διαφορά και στα λιπαρά και στο αλάτι!! Εξ άλλου αυτό θα πει τυρί με προσωπικότητα! Πράγματι εξαφανίστηκε ως δια μαγείας!! χαχαχα
      Φιλιά και καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  10. - Εξαιρετική εισαγωγή για να πειστούν και οι πλέον δύσπιστοι! :)
    - Εξαιρετικότερος ο συνδυασμός των γεύσεων, με εντονότερη αυτή του τυριού!
    - Εξαιρετικότατες οι λήψεις των κοντινών πλάνων για να παραδοθούμε, Βασιλική μου, άνευ όρων! :)

    Να ομορφοπερνάς!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζαμπία μου ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και ιδιαίτερα για τις φωτό (εξ άλλου είσαι master των φωτό...)-:)))))
      Χαίρομαι που σου άρεσε!!

      Διαγραφή
  11. Τρελαίνομαι για το ροκφόρ, αλλά εδώ το τρώω μόνο εγώ.... :(
    Τέλειο πιάτο Κική μου!!!
    Καλό Σαβ/κο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς εμείς το τρώμε όλοι -:))) ...ακόμη και οι μικρές!!!!!!! Χαίρομαι που σου άρεσε Ελένη μου!

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα Κική μου, τέλειο το φαγάκι σου αν κι εγω δεν είμαι και πολύ λάτρης του ροκφόρ(και απ΄ ότι είδα μάλλον είμαι και η μόνη χαχαχα), μου αρέσει σαν άρωμα και αν τύχει σε κάποιο φαγητό να έχει να το βρήσκω ελάχιστα μέσα(άκου κόλημα τώρα).Γι΄ αυτό και το δικό σου θα το φτιάξω με λίιιγο ροκφόρ μέσα,φιλιά να είσαι καλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ροδάνθη μου, δεν είναι υποχρεωτικό να βάλεις ροκφόρ ή άλλο μπλε τυρί!!! Εάν θέλεις δοκίμασε με λίγο τσένταρ ...είναι άλλη γεύση αλλά ίσως σου αρέσει περισσότερο! Φιλιά

      Διαγραφή
  13. Λατρεύω τη γεύση του!
    Να είσαι καλά και να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Εύα μου! Επίσης καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  14. Τι να πω εγώ τώρα! Καταπληκτικό το φαγητό σου Κική μου, το ροκφόρ μου αρέσει πάρα πολύ, η σαλτσούλα σου φαίνεται τέλεια!
    Καλό ΣΚ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Μαράκι μου! Επίσης καλό ΣΚ! Φιλιά!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!