Καλησπέρα σας! Αιτία για το συγκεκριμένο κέικ στάθηκε μια τούρτα για ένα πάρτυ καθαρά γυναικείο που θα γίνει σήμερα το βράδυ από μια συνάδελφο και φίλη της αδερφής μου, εν όψει του γάμου της την ερχόμενη Κυριακή.
Αυτό το κέικ το έχω ξανακάνει αλλά τότε δεν το είχα φωτογραφήσει και είχα λυπηθεί γιατί είναι ωραίο κι εύκολο. Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, το χρησιμοποίησα αντί για παντεσπάνι. Έφτιαξα και μια ελαφριά βουτυρόκρεμα με γεύση φράουλας, χρησιμοποίησα και ζαχαρόπαστα για να στολίσω την τούρτα και νάμαστε!!!!!!!!!
Αυτό το κέικ το έχω ξανακάνει αλλά τότε δεν το είχα φωτογραφήσει και είχα λυπηθεί γιατί είναι ωραίο κι εύκολο. Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, το χρησιμοποίησα αντί για παντεσπάνι. Έφτιαξα και μια ελαφριά βουτυρόκρεμα με γεύση φράουλας, χρησιμοποίησα και ζαχαρόπαστα για να στολίσω την τούρτα και νάμαστε!!!!!!!!!
Βέβαια, το κέικ είναι πολύ νόστιμο και η συνταγή είναι εύκολη οπότε μη διστάσετε να το φτιάξετε για να κάνει παρέα στο καφεδάκι σας ή σαν κολατσιό, μέσα ή έξω από το σπίτι.
Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο "Simply Cadbury's Chocolate".
ΥΛΙΚΑΓια το κέικ-παντεσπάνι
175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
175 γρ. ζάχαρη (άσπρη ή καστανή)
175 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. κακάο σκόνη
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
4 αβγά
2 κ.σ. γάλα ή ρούμι
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Για τη βουτυρόκρεμα
250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
300 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ
Για το σιρόπι
3 κ.σ. μαρμελάδα
2 κ.σ. ρούμι
2 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για το κέικ-παντεσπάνι
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τις βανίλιες έως ότου έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα, για 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί.
Τέλος, προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα αλεύρι, κακάο, μπέικιν, αλάτι και το γάλα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Βάζουμε σε φόρμα με διάμετρο 26 εκατοστά, καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 35 λεπτά.
Ελέγχουμε, βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ και εάν η λάμα, όταν την βγάλουμε, είναι καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει μέσα στη φόρμα και μετά ξεφορμάρουμε κι αφήνουμε το κέικ να κρυώσει επάνω σε σχάρα.
Εάν πρόκειται να το χρησιμοποιήσουμε σαν τούρτα, μετά από 1 ή 2 ώρες που έχει κρυώσει εντελώς το κόβουμε σε 2 επίπεδα για να βάλουμε στη μέση τη βουτυρόκρεμα.
Για τη βουτυρόκρεμα
Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο που είναι ήδη μαλακό, μαζί με την άχνη, τη μαρμελάδα φράουλα και το ρούμι και τα χτυπάμε έως ότου έχουμε ένα αφράτο ροζ μείγμα.
Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε για να λιώσουν η μαρμελάδα και η ζάχαρη.
Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.
Σύνθεση της τούρτας
Βάζουμε σε πιατέλα το ένα κομμάτι κέικ και το βρέχουμε καλά με το σιρόπι.
Απλώνουμε τη μισή βουτυρόκρεμα και καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι κέικ. Καλύπτουμε καλά με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα και βάζουμε στο ψυγείο.
Εάν θέλουμε, καλύπτουμε μετά με ζαχαρόπαστα και κάνουμε διάφορα σχέδια για να την στολίσουμε.
Δεν είναι απαραίτητο να είμαστε επαγγελματίες του είδους γιατί στο εμπόριο υπάρχουν διάφορα σχέδια σε καλούπια ή φορμάκια.
Αρκεί να έχουμε φαντασία και διάθεση.
Μα τι όμορφη που την έκανες βρε Χρυσοχέρα Κική μου, φανταστική τουρτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσπάθησα Έρη μου να εφαρμόσω ό,τι μαθαίνω στα σεμινάρια για να μην λέω μόνον στους μαθητές μου να το κάνουν!!!!!! χαχαχαχα Φιλιά
ΔιαγραφήΩραία η τούρτα σου Κική. Μα...ζαχαροπλάστισσα είσαι; Καλύτερη από το ζαχαροπλαστείο!!! Καλοφάγωτη! Η ώρα η καλή στη συνάδελφο της αδελφής σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά να περάσετε!!
Όχι Ειρήνη μου, καθηγήτρια είμαι αν και ...θα ήθελα να είμαι ζαχαροπλάστισσα γι αυτό δεν αφήνω σεμινάριο για σεμινάριο... χαχαχαχα Τί να κάνω ...πωρώθηκα η γυναίκα!!! Ευχαριστώ για τις ευχές και να είσαι καλά!
ΔιαγραφήΠω πω είναι φανταστική!!! Μπράβο σου! Είσαι super!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά κι ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα Βασιλική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμορφη η τούρτα για το μπάτσελορ πάρτι των φιλενάδων!
Πολύ μου αρέσει η συγκέντρωση της "τρελοπαρέας" σε τέτοιες περιπτώσεις. Γίνεται πολύ κέφι και θα ευχαριστηθείτε και την τούρτα, με τα τόσο νόστιμα υλικά. Θα ενθουσιαστούν τα κορίτσια.
Η ζαχαρόπαστα έστρωσε πολύ ωραία, αψεγάδιαστη. Εύγε σου!
Ζ.
Να είσαι καλά Ζαμπία μου και χαίρομαι που σου άρεσε! Ναι, η ζαχαρόπαστα μου έστρωσε καλά εκτός από κάποιο σημείο στη βάση αλλά το κάλυψα χαχαχαχα
ΔιαγραφήΠράγματι, τα κορίτσια ενθουσιάστηκαν, την καταβρόχθισαν και χόρεψαν μέχρι το πρωί... από την Κυριακή, τέρμα η ελευθερία για την Ε. χαχαχαχα
Καλημέρα Κική μου καλά τέλεια η τούρτα σου μπράβο γειά στα χέρια σου.Και απο γεύση φαντάζομαι θα πρέπει να είναι πολύ καλή ειδικά με το άρωμα της φράουλας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι είναι πολύ ταιριαστό το σοκολατένιο κέικ με τη φραουλένια βουτυρόκρεμα! Φιλιά κι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
ΔιαγραφήΤι εμφάνιση.... τι κέντημα η διακόσμηση..... Και ασφαλώς θα είναι νοστιμότατο! Ευχαριστούμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Εγώ ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια Φιλία μου... Να είσαι καλά! Φιλιά
ΔιαγραφήΠολυ όμορφη η τουρτα σου Κικίτσα, επαγγελματική δουλειά θα έλεγα. Πολύ μου αρέσει η προταση σου για φραουλενια βουτυροκρεμα !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχομαι τα καλυτερότερα στην φίλη σας και στην καινούργια της ζωή !!
φιλια πολλά και καλό σ/κ
Η αλήθεια είναι Μαρία μου, ότι η βουτυρόκρεμα με τη φράουλα είναι πολύ νόστιμη και ταιριάζει με το σοκολατένιο κέικ. Ευχαριστώ για τις ευχές, να είσαι καλά!
ΔιαγραφήΠολύ όμορφη! Συγχαρητήρια! Είμαι σίγουρη πως θα αρέσει σε όλους πολύ:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω ότι πραγματικά τους άρεσε όσο έδειξαν... Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Μαράκι μου!
ΔιαγραφήΤο κέικ φαίνεται λαχταριστό κι ο στολισμός είναι εντυπωσιακός! Επαγγελματική δουλειά! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε κι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
ΔιαγραφήΚικίτσα μου το έκανες άκρως εντυπωσιακό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χεράκια σου!
Τις καλύτερες μου ευχές στην φίλη σου, η ώρα η καλή!
Φιλάκια!
Χαίρομαι που σου άρεσε Ελενάκι μου!! Εντάξει δεν είμαι επαγγελματίας οπότε... είναι οκ! Εξ άλλου ήταν ένα από τα δώρα της αδερφής μου στη φίλη της!!Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Φιλιά
ΔιαγραφήTώρα εγώ γιατί μπήκα εδώ; Για να κάθομαι να ξεροσταλιάζω χαζεύοντας αυτήν την υπέροχη τούρτα; Ααααχ Κική μου, τί ωραίο πράγμα είναι αυτό; Γειά στα χέρια σου και στην δημιουργικοτητά σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ώρα η καλή στη μέλλουσα νυφούλα!
Πολλά φιλιά και καλό μεσημέρι!
Καλώς μου την... καλά έκανες και μπήκες... έστω και διαδικτυακά πάρε ένα κομμάτι...-:))))) Να είσαι καλά κι ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι που σου άρεσε!
ΔιαγραφήOoooo! Fantastiki tourta! Paw na tsimpisw kati gluko...
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι Ελμιράκι που σου άρεσε!
ΔιαγραφήΚαταπληκτικη τουρτα και πολυ ομορφα σχεδια
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά...χαίρομαι που σου άρεσε!
ΔιαγραφήΠΑ-ΝΕ-ΜΟΡ-ΦΗ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σου Κική μου! Αν κρίνω από τα υλικά πρέπει να είναι και πεντανόστιμη. Καλά να περάσετε! Φιλιά!
Ναί Χρυσαυγή μου έγινε νόστιμη και είναι η πρώτη φορά που είμαι σχεδόν ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και καλό σου βράδυ!
Διαγραφήeimai kainourgia sto blog to cake fainetai fantastiko .mpravo
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε! -:))
Διαγραφήkikh syharhthria .mia erothsh mporo na valoboutyro anti gia margarinh stn boutyrokrema;fotini
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά και μπορείς... χωρίς κανένα πρόβλημα!
Διαγραφή