Παγωτό cheese cake βανίλια και μόκα


Ένα παγωτάκι παρακαλώ;;; Μέσα στον καύσωνα τί άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς πέρα από ένα παγωτό γεμάτο γεύση και γλύκα;;; Παγωτό, λοιπόν, σήμερα σε δύο γεύσεις... cheese cake βανίλια και cheese cake μόκα! Εύκολα και γρήγορα έχουμε 2 λίτρα παγωτού για μας και την παρέα μας. Βέβαια λίγο το παγωτό, λίγο η σάλτσα φρούτου για το γαρνίρισμα... ζητάει λιγουλάκι από το χρόνο μας αλλά ...αξίζει!!! Κι όσο για τη γεύση του... αν αγαπάμε τα τυρογλυκάκια ...τότε είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψουμε!
ΥΛΙΚΑ
Για τη γεύση cheese cake
200 γρ. τυρί κρέμα
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση cheese cake
1 ζαχαρούχο γάλα
1 (400 ml) γάλα εβαπορέ πλήρες ή ελαφρύ + 100 ml νερό
1.000 ml γάλα φρέσκο πλήρες ή ελαφρύ
1-2 κάψουλες βανιλίνης
1 κ.σ. μέλι
Για τη σάλτσα βερίκοκου *
1 φλ.τσ. πολτοποιημένα βερίκοκα
3 κ.σ. νερό
2-3 κ.σ. ζάχαρη **
1 κοφτή κ.γλ. κόρν φλάουρ
Για τη γεύση μόκας
1 φουσκωτή κ.σ. στιγμιαίο καφέ
50 ml νερό
Για το σερβίρισμα
2-3 μπισκότα petits-beurre ή digestive θρυμματισμένα
"Ξύσμα" κουβερτούρας 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα ζαχαροπλαστικής, με γεύση cheese cake, με το εβαπορέ στο οποίο έχουμε προσθέσει άλλα 100 ml νερό, για 5 λεπτά.
Ύστερα, συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το τυρί κρέμα, τη βανίλια, το μέλι και το φρέσκο γάλα.
Το τελικό μας μείγμα, που είναι περίπου 2 λίτρα, πρέπει να είναι σχετικά αραιό (όχι σαν πηχτή κρέμα).
Εάν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα και σε λίγο είναι έτοιμο (σύμφωνα με τις οδηγίες της).
Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε σε μπολ (κατά προτίμηση μεταλλικό αλλά και σε πλαστικό είναι εντάξει) στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να στερεοποιηθεί.
Ύστερα το χτυπάμε έως ότου ξαναγίνει σαν κρέμα και το βάζουμε να ξαναπαγώσει.
Εάν θέλουμε, επάναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές και μετά το αφήνουμε να παγώσει εντελώς.
Για τη γεύση μόκας
Χωρίζουμε το 1/3 από το μείγμα του παγωτού και προσθέτουμε τον καφέ διαλυμένο στο νερό. 
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο.
Μόλις παγώσει εντελώς το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός και το ξαναβάζουμε να παγώσει.
Εάν θέλουμε, επάναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές και μετά το αφήνουμε να παγώσει εντελώς.
Για το σερβίρισμα
Βάζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα στη βάση του μπολ και από πάνω το παγωτό.
Εάν είναι με γεύση cheese cake βανίλια, το γαρνίρουμε με σάλτσα βερίκοκου ή ροδάκινου, με γλυκό του κουταλιού ή με μαρμελάδα.
Εάν είναι με γεύση μόκας, το γαρνίρουμε με "ξύσμα" κουβερτούρας.
TIPS
* Φυσικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βερίκοκο με ροδάκινο ή με κάποιο γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας ή ακόμη και με μαρμελάδα.
Προσωπικά το δοκίμασα και με ψιλοκομμένο γλυκό περγαμόντο και ήταν τέλειο με τη ραφινάτη γεύση και άρωμα του περγαμόντου. 
** Μπορούμε να αυξομειώσουμε τη ζάχαρη ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλουμε τη σάλτσα φρούτου και ανάλογα με το πόσο ώριμο ή άγουρο (άρα και ξινό) είναι το φρούτο.
** Εάν θέλουμε να σερβίρουμε, όπως κάνουμε συνήθως, και τις δύο γεύσεις μαζί, μπορούμε να γαρνίρουμε με κάποιο γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα που ταιριάζει στη γεύση της μόκας γιατί αυτή η γεύση είναι η πιο "δύσκολη".
Μπορούμε, π.χ., να γαρνίρουμε με γλυκό βύσσινο και να πασπαλίσουμε με "ξύσμα" σοκολάτας.

Tante Kiki
20 Comments

20 σχόλια:

  1. Μικρη παντα μοκα επαιρνα.Τρελαινομουν για την διακριτικη γευση καφε που ειχε!!!Ευχαριστω για την συνταγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λίγο απ'όλα σε παρακαλώ!!!!!!!!! Όλες οι παραπάνω γεύσεις μου αρέσουν!!!!
    Κολάστηκα πρωϊ-πρωϊ!!!!

    Καλημέρα!!! Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και παγωτό και cheesecake! Και μάλιστα σε 2 γεύσεις!
    Νομίζω ότι το συγκεκριμένο θα μου αρέσει πολύ! Ίσως μάλιστα στο παγωτό βανίλια να ενσωμάτωνα και λίγο τριμμένο μπισκότο, για περισσότερο εφέ cheesecake!
    Φιλιά Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Ερμιόνη μου... κι εγώ έχω, και στις δύο γεύσεις τριμμένα petits-beurre (αλλιώς πώς θα ήταν cheese cake), απλά τα έβαλα από κάτω (το γράφω στη συνταγή)και ενσωματώνεται όπως το τρώμε...
      Φιλιά καλή μου!

      Διαγραφή
  4. Πολύ εύκολη η διαδικασία και πολύ καλοκαιρινό γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα Κικη μου
    Πλεον δεν πρεπει να εκπλησσομαι..πρεπει να το παρω αποφαση..οι συνταγουλες σου δεν εχουν τελος!Μας τις προσφερεις μεγαλοπρεπα,μεγαλοκαρδα και με ..χωρις μετρο!Τι να πρωτοπρολαβει να κανει κανεις?Μας κτυπας αλυπητα με καινουργιες αναρτησεις,η μια καλυτερη απο την αλλη,με σκοπο να μας αποτελειωσεις!η σημερινη δε ειναι προκλητικα υπεροχη.Διπλη απολαυση σε συνδυασμο γλυκου και παγωτου ετσι για να κακοπαθουμε.Μπραβο Κικη που φροντιζεις να μας αποπλανεις καθημερινα.Φιλια πολλα,πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Φωτεινή μου έτσι που το λες... με κάνεις κι έχω τύψεις!! Όχι και σας χτυπώ αλύπητα!!!!!!!!!!!!! Και σίγουρα δεν έχω σκοπό να σας αποτελειώσω αλλά να σας γλυκάνω... Φιλιά

      Διαγραφή
  6. αυτό το κατατάσσω στα υπεργλυκά και τσιζκεικ κ μοκα...οιμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλέ δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω!!! λίγο κι απ'τα δυο παρακαλώ (ή μάλλον μπόλικο κι απ'τα δυο)!!!!
    φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι από τα δύο να πάρεις...φυσικά!!! Έτσι για να δροσιστείς!

      Διαγραφή
  8. Αγαπημένες γεύσεις!!Αχ να είχα τώρα λίγο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κική, πλούσιο παγωτό, πλούσια γεύση, πλούσια εμφάνιση. Με βρίσκει απολύτως σύμφωνη η επιλογή των υλικών που έχεις κάνει, για την σημερινή συνταγή. Έτσι μου αρέσουν και εμένα, τα παγωτά. Πλούσια και λαχταριστά!!
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι είναι πολύ νόστιμο και πλούσιο!!! Χαίρομαι που σου άρεσε Ειρήνη!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!

No