Πολύχρωμες πιπεριές με αβγά στο φούρνο


Καλησπέρα σας! Τί κάνετε;;; Πώς τα πάτε με τη ζέστη;;; Ελπίζω να προσέχετε και να είστε καλά! Εξ άλλου, το Σαββατοκύριακο έφτασε και οι περισσότεροι θα αφήσετε τις πόλεις για την κοντινότερη παραλία έστω και για λίγο! Αυτή είναι μια από τις ευλογίες της χώρας μας... οι υπέροχες παραλίες μας που, αν τις προσέχουμε και λίγο... θα μας συνεχίζουν να μας χαρίζουν τη δροσιά, την ομορφιά και τη χαλάρωση.
Και μια που έρχεται το Σαββατοκύριακο, για σήμερα σας έχω μια συνταγούλα από το βιβλίο που σας έχω ήδη αναφέρει "Μαγειρική για κορίτσια"... βέβαια προσαρμοσμένη στα μέτρα των γευστικών απαιτήσεων της οικογένειας! Εύκολη, γρήγορη, πολύχρωμη, νόστιμη και καλοκαιρινή!
Σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα...δοκιμάστε την για μεσημεριανό ελαφρύ γεύμα ή για δείπνο με μπυρίτσα παγωμένη και δεν θα το μετανιώσετε...
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 μέτριο κρεμμύδι
4 αβγά 
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και τρίχρωμο πιπέρι
Πάπρικα (καπνιστή ή γλυκιά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε σε κομματάκια τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο να μαραθούν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Μόλις μαραθούν, τα βάζουμε σε ταψάκι πυράντοχο και ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό.
Από πάνω, βάζουμε, προσεκτικά για να μην σπάσουν* τα αυγά (κρόκο και ασπράδι).
Πασπαλίζουμε με πάπρικα και βάζουμε στο φούρνο για 20-30 λεπτά, έως ότου ψηθούν τα αβγά και απορροφηθεί το νερό τους.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά) και το συνοδεύουμε με ζυμωτό, σπιτικό ψωμάκι και κρύα μπύρα.
* Βέβαια, και να σπάσει ο κρόκος, σας διαβεβαιώνω ότι η γεύση είναι το ίδιο ωραία... απλώς χαλάει η εμφάνιση (εμένα μου έσπασε ο ένας κρόκος... αλλά κανένα πρόβλημα). 
Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε!!
Tante Kiki
22 Comments
No