Φέτα πανέ με ψητές πιπεριές Φλωρίνης


 ...ένας μεζές για καλοκαιρινά βράδια
Βραδάκι κι ένα αεράκι να φυσά ευχάριστα βάζοντας τέλος σε μια καυτή μέρα. Μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, στη βεράντα, οικογένεια και φίλοι απολαμβάνουν παρέα και κουβεντούλα "τσιμπώντας" μικρές μεσογειακές μπουκιές.
Απλές, νόστιμες, χωρίς γευστικές εξάρσεις, με μεστή, όμως, γεύση και οικονομική τιμή... ψωμάκι, ελιές, ντοματούλα ψιλοκομμένη, αγγουράκι, αντζούγιες, αβγά και φέτα... φέτα τηγανιτή... ξαπλωμένη νωχελικά πάνω σε ολόγλυκες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης που ψήθηκαν στα γρήγορα στο φούρνο της κουζίνας, καλύφθηκαν με αγνό, παρθένο ελληνικό λαδάκι και λίγο χυμό από κατακίτρινο μοσχοβολιστό λεμονάκι ή πεντανόστιμο κι ευγενικό μηλόξιδο. Μια εικόνα, χίλιες λέξεις... Στιγμές που αξίζουν να τις ζεις με όλο σου το είναι, που σε γεμίζουν με το ...τίποτε, απολαμβάνοντας την παρέα ανθρώπων αγαπημένων και κοντινών. Το ουζάκι στα ποτήρια, τα ποτήρια στον αέρα να... τσουγκρίζουν και μια ευχή κυρίαρχη... στην υγειά μας!!!! Αυτό θα πει Ελλάδα... στα εύκολα και στα δύσκολα! Στιγμές που προσφέρουν απλόχερα γεύση αλλά και ψυχική δύναμη, χαρά και ανακούφιση από τη δύσκολη καθημερινότητα. Στην υγειά μας, λοιπόν... με μια συνταγή απλή, φθηνή και νόστιμη (και να σας πω κάτι;;; Δεν χρειάζεται καν να είναι η αγαπημένη μας φέτα (που πράγματι είναι το καλύτερο είδος τυριού)... κι ένα λευκό τυρί που είναι ακόμα πιο οικονομικό κάνει τη δουλειά του, κι ένας τελεμές ...έχει τη νοστιμιά του. Το σημαντικό είναι να ΖΗΣΟΥΜΕ κάποιες τέτοιες στιγμές... όσο καλύτερα μπορούμε κι αυτό το καλοκαίρι!! Να χαμογελάσουμε και να προσπαθήσουμε με όλη μας τη ψυχή να απολαύσουμε  την φθηνή όψη της καλοκαιρινής ευλογίας της χώρας μας.
ΥΛΙΚΑ
4 φέτες φέτα
1 αβγό χτυπημένο με 1 κ.σ. ούζο*
1 φλ.τσ. αλεύρι
1 φλ.τσ. φρυγανιά τριμμένη
Μερικές ψητές πιπεριές Φλωρίνης
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.γλ. μηλόξιδο
Αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια πιατελίτσα, τοποθετούμε τις ψητές κόκκινες πιπεριές.
Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολάκι το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και το μηλόξιδο και περιχύνουμε τις πιπεριές.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αβγό με το ούζο.
Σε άλλο μπολ βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.
Κόβουμε σε χοντρές φέτες το τυρί και το αλευρώνουμε.
Ύστερα το περνάμε από το χτυπημένο αβγό και τέλος το πανάρουμε στην τριμμένη φρυγανιά.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τη φέτα μας.
Ύστερα, την τοποθετούμε πάνω στις ψητές κόκκινες πιπεριές.
Στολίζουμε το πιάτο με μια φέτα λεμόνι και λίγο βασιλικό και απολαμβάνουμε με ζεστό, φρυγανισμένο ψωμάκι.
Εάν θέλουμε, μπορούμε να τρίψουμε το ζεστό ψωμάκι μας με μια σκελίδα φρέσκου σκόρδου... γίνεται μιαν απερίγραπτη νοστιμιά που ταιριάζει απόλυτα με το ουζάκι μας.
Ας περνάμε όμορφα καλοκαιρινά βράδια, μαζί με τους αγαπημένους μας γιατί το χρειαζόμαστε!!! Ας γεμίσουμε με όμορφα συναισθήματα για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες...
Tante Kiki
33 Comments
No