Φέτα πανέ με ψητές πιπεριές Φλωρίνης

 ...ένας μεζές για καλοκαιρινά βράδια
Βραδάκι κι ένα αεράκι να φυσά ευχάριστα βάζοντας τέλος σε μια καυτή μέρα. Μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, στη βεράντα, οικογένεια και φίλοι απολαμβάνουν παρέα και κουβεντούλα "τσιμπώντας" μικρές μεσογειακές μπουκιές.
Απλές, νόστιμες, χωρίς γευστικές εξάρσεις, με μεστή, όμως, γεύση και οικονομική τιμή... ψωμάκι, ελιές, ντοματούλα ψιλοκομμένη, αγγουράκι, αντζούγιες, αβγά και φέτα... φέτα τηγανιτή... ξαπλωμένη νωχελικά πάνω σε ολόγλυκες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης που ψήθηκαν στα γρήγορα στο φούρνο της κουζίνας, καλύφθηκαν με αγνό, παρθένο ελληνικό λαδάκι και λίγο χυμό από κατακίτρινο μοσχοβολιστό λεμονάκι ή πεντανόστιμο κι ευγενικό μηλόξιδο. Μια εικόνα, χίλιες λέξεις... Στιγμές που αξίζουν να τις ζεις με όλο σου το είναι, που σε γεμίζουν με το ...τίποτε, απολαμβάνοντας την παρέα ανθρώπων αγαπημένων και κοντινών. Το ουζάκι στα ποτήρια, τα ποτήρια στον αέρα να... τσουγκρίζουν και μια ευχή κυρίαρχη... στην υγειά μας!!!! Αυτό θα πει Ελλάδα... στα εύκολα και στα δύσκολα! Στιγμές που προσφέρουν απλόχερα γεύση αλλά και ψυχική δύναμη, χαρά και ανακούφιση από τη δύσκολη καθημερινότητα. Στην υγειά μας, λοιπόν... με μια συνταγή απλή, φθηνή και νόστιμη (και να σας πω κάτι;;; Δεν χρειάζεται καν να είναι η αγαπημένη μας φέτα (που πράγματι είναι το καλύτερο είδος τυριού)... κι ένα λευκό τυρί που είναι ακόμα πιο οικονομικό κάνει τη δουλειά του, κι ένας τελεμές ...έχει τη νοστιμιά του. Το σημαντικό είναι να ΖΗΣΟΥΜΕ κάποιες τέτοιες στιγμές... όσο καλύτερα μπορούμε κι αυτό το καλοκαίρι!! Να χαμογελάσουμε και να προσπαθήσουμε με όλη μας τη ψυχή να απολαύσουμε  την φθηνή όψη της καλοκαιρινής ευλογίας της χώρας μας.
ΥΛΙΚΑ
4 φέτες φέτα
1 αβγό χτυπημένο με 1 κ.σ. ούζο*
1 φλ.τσ. αλεύρι
1 φλ.τσ. φρυγανιά τριμμένη
Μερικές ψητές πιπεριές Φλωρίνης
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.γλ. μηλόξιδο
Αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια πιατελίτσα, τοποθετούμε τις ψητές κόκκινες πιπεριές.
Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολάκι το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και το μηλόξιδο και περιχύνουμε τις πιπεριές.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αβγό με το ούζο.
Σε άλλο μπολ βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.
Κόβουμε σε χοντρές φέτες το τυρί και το αλευρώνουμε.
Ύστερα το περνάμε από το χτυπημένο αβγό και τέλος το πανάρουμε στην τριμμένη φρυγανιά.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τη φέτα μας.
Ύστερα, την τοποθετούμε πάνω στις ψητές κόκκινες πιπεριές.
Στολίζουμε το πιάτο με μια φέτα λεμόνι και λίγο βασιλικό και απολαμβάνουμε με ζεστό, φρυγανισμένο ψωμάκι.
Εάν θέλουμε, μπορούμε να τρίψουμε το ζεστό ψωμάκι μας με μια σκελίδα φρέσκου σκόρδου... γίνεται μιαν απερίγραπτη νοστιμιά που ταιριάζει απόλυτα με το ουζάκι μας.
Ας περνάμε όμορφα καλοκαιρινά βράδια, μαζί με τους αγαπημένους μας γιατί το χρειαζόμαστε!!! Ας γεμίσουμε με όμορφα συναισθήματα για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες...

33 σχόλια:

  1. Οτι πρεπει για ουζακι και θαλασσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, ουζάκι, θάλασσα και κουβεντούλα χαλαρωτική!

      Διαγραφή
  2. Ό,τι πρέπει για βραδιές στη βεράντα με φίλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,ναι και τώρα το καλοκαίρι είναι ό,τι καλύτερο αυτές οι βραδιές!

      Διαγραφή
  3. Τέλεια πρόταση!!! η φτώχια θέλει καλοπέραση λένε!!! με τόσο απλά αλλά τόσο σημαντικά πραγματάκια.
    Φιλιαααααά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Μαράκι μου!!! Εξ άλλου στα απλά και καθημερινά βρίσκεται πολλές φορές η ουσία της ζωής. Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Τρελαίνομαι για παναρισμένη φέτα Κική μου!
    Είναι απίθανο καλοκαιρινό μεζεδάκι!
    Και με τόσο φανταστική θέα, πώς να μην την απολαύσατε!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ Ερμιόνη μου!!! Είναι απίστευτα νόστιμη...κι εύκολη!
      Φιλιά και καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  5. Kαλημερα Κικη μου
    Απο την αναεριστη για πολλες μερες βεραντα μου,με μουσικη υποκρουση το τραγουδιστικο ταλεντο καποιου εργατη που μαστορευει καπου κοντα, δεχομαι με ανειπωτη ευδαιμονια τις αναλαφρες ριπες του ανεμου και ταξιδευω στην χρυσαφενια ακτη που αχνοφαινεται πισω απο το χωρις ορια ομορφιας πιατο της φωτογραφιας σου.Δισταζει η ματια μου σε ποιο απο τα δυο να σταθει..το ενα δημιουργημα της φυσης με απεριγραπτη ομορφια,αναλλλοιωτη στο χρονο[ελπιζω],το αλλο κατασκευασμα της φιλης Κικης,γευστικη αναταση και γενναιοδωρη απολαυση.Αισθανομαι σχεδον ευτυχισμενη γιατι η καθημερινοτητα αλλαζει ροτα, με μια εικονα και λιγα λογια καρδιας, καποιος ακουμπα και θωπευει την ψυχη σου με αμετρητη καλωσυνη,με ανοθευτη ευχαριστηση.Φιλια πολλα,πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι λιχουδιές πράγματι βοηθούν να ξεχαστούμε, έστω και προσωρινά. Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή αλλά και η φωτό! Φιλιά

      Διαγραφή
  6. Πολύ ωραία πρόταση και είναι όντως ένας πολύ καλός και..."επίκαιρος" μεζές!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι cinemarion και χαίρομαι που σου άρεσε!

      Διαγραφή
  7. Από τα καλύτερα μεζεδάκια, τα απλά πράγματα είναι και τα πιο νόστιμα! Μια χαρά επίσης και για μπυρίτσα (μια που της έχω μεγαλύτερη αδυναμία :)
    Καλό μεσημέρι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο και ταιριάζει και με μπυρίτσα!!!
      Καλό σου απόγευμα και φιλιά!

      Διαγραφή
  8. kathe wra/mera/epoxi, mporw na faw toso nostimo piattaki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ, κι εγώ το ίδιο!!! Χαίρομαι που σου άρεσε! Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Σοφάκι μου! Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  10. Με αυτή τη συνταγή πεθαίνω. Τρελαίνομαι για τυρί με πιπεριές φλωρίνης... τα τρώω και σαν τοστ μέσα σε πίτα για γύρο...μιαμ. Θα την κάνω οπωσδήποτε! Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχιιιιιι, δεν έβαλα τη συνταγή για να ...πεθάνεις!!!!! χαχαχαχα
      Την έβαλα για να νοστιμευτείς!!!!!! Δοκίμασέ την, είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει!

      Διαγραφή
  11. Αχ αχ αχ Κική μου!!!!! Τι έπαθα μόλις μπήκα και είδα αυτη τη φωτογραφία με το τυράκι και στο βάθος τον παράδεισο! Οχι τιποτα άλλο δεν κάνει να βουτήξω κ με γεμάτο στομάχι, οπότε θα κάνω πρώτα την βουτίτσα μου στην υπέροχη θάλασσα σας και μετά θα τσιμπίσω το υπέροχο μεζεδάκι σου!
    φιλάκια Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έρη ...έλα για βουτιά και μετά έχει μεζεδάκια με ουζάκι!!! Φιλιά

      Διαγραφή
  12. οι φωτογραφίες σου εκπληκτικές, λιμπιστικές! Θα την δοκιμάσω σίγουρα την συνταγή!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε... πάρε λίγη -:))))) Δοκίμασέ τη και δεν θα το μετανιώσεις... εύκολα και γρήγορα ένα καλοκαιρινό μεζεδάκι!

      Διαγραφή
  13. Επιτέλους καιι μια συνταγή για φέτα σαγανάκι!!!! Μπράβο Κική μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε!!! Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  14. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΜΕΖΕΣ ΓΙΑ ΟΥΖΑΚΙ!!!!!ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ!!!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!!ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια fotolabida1 μου και χαίρομαι που σου άρεσε! Φιλιά

      Διαγραφή
  15. Πω, πω φετούλα! Και τί φετούλα, με πιπεριές! Πολύ ωραίο μεζεδάκι Κική μου!
    Πολλές καλημέρες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νόστιμο μεζεδάκι και εύκολο!! Ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  16. Φοβερή συνταγή Κική μου, ότι πρέπει για τα καλοκαιρινά βραδάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Λίλα μου! Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  17. Ε, καλά τώρα με κάνεις να ζηλεύω, γιατί είναι πια μεσημεράκι
    και καθώς βλέπω πως και η ροδοψημένη φετούλα είχε ωραία θέα και φόντο θαλασσινό, αναπολώ τα δικά μου όμορφα των διακοπών μου!
    Χαιρετσμούς πολλούς Κική μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!