Σιροπιαστό κέικ με ινδοκάρυδο


...το κέικ της Barbie!!
Ναι, ναι καλά διαβάσατε!!!! Το σημερινό κέικ έχει την ιστορία του και αφιερώνεται στην κούκλα Barbie, την καλύτερη κουκλοφίλη της μεγάλης μου ανιψιάς, Ιωάννας αλλά προσφάτως και της μικρής που παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα της "Μπαρμπίτιδας"!!-:)))
Θα σας εξηγήσω αμέσως τί εννοώ κι αν δεν βαριέστε διαβάστε το! Αν έχετε παιδάκια και μάλιστα κοριτσάκια είμαι σίγουρη ότι θα καταλάβετε, θα μπείτε αμέσως στη θέση μου και θα με ...συμπονέσετε!!!
Οι ανιψούλες μου, λοιπόν, παίζουν ένα παιχνίδι όπου η Barbie είναι ζαχαροπλάστης και φτιάχνει κέικ. Εδώ και μέρες φτιάχνουν ένα κέικ, ροζ λόγω φράουλας σε σχήμα καρδιάς. Προχθές, έρχεται η μεγάλη και μου εκφράζει, κατόπιν συμφωνίας με τη μικρή, την επιθυμία τους να τους φτιάξω το συγκεκριμένο κέικ, που είναι ροζ γιατί έχει φράουλες και σε σχήμα καρδιάς. 
Τί να κάνω τώρα εγώ ...ως χαζοθεία και μάλιστα όταν αφορά φαγητό!!!!!! Φυσικά, χωρίς δεύτερη σκέψη έτρεξα να ικανοποιήσω επιθυμίες με την ελπίδα ότι θα το εκτιμήσουν και θα γίνει ανάρπαστο το κέικ!
Άντε τώρα εσύ να βρεις φράουλες... πήγα στα 2 μάρκετ και σε κάποιο μανάβικο που έχουμε στη γειτονιά... άφαντες οι φράουλες! Να κατέβω στην κεντρική αγορά ήταν αδύνατον... έτσι σκέφτηκα το σιροπιαστό κέικ ινδοκάρυδου που ήθελα εδώ και καιρό να φτιάξω! Κατόπιν των διαπραγματεύσεων με το "τρομερό" δίδυμο (ξαναλέω ...τύφλα να έχει η Τρόικα -:))), συμφωνήσαμε να κρατήσουμε το ροζ αλλά χωρίς φράουλες!!!
Το αποτέλεσμα ήταν ένα πολύ ωραίο κέικ με γεύση ινδοκάρυδου, σιροπιαστό κι αφράτο, που η σαντιγύ με την επικάλυψη (έστω και ροζ) του συμπλήρωνε τη γεύση και την έκανε μεστή. Ένα κέικ όχι πρωτότυπο αλλά πολύ πολύ νόστιμο  που ταιριάζει τέλεια με παγωτό βανίλια!
Τελικά, βέβαια, η μικρή και οι υπόλοιποι το "τσακίσαμε" ενώ η μεγάλη μας έφαγε μόνον ΜΙΑ μπουκιά (κυριολεκτικά) και είπε ότι της άρεσε πολύ (θα ήθελα να ξέρω τί θα έκανε αν δεν της άρεσε!!!-:(())).
Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο γλυκό και βέβαια, όχι υποχρεωτικά ροζ, γιατί και άσπρο είναι πανέμορφο. Μπορεί επίσης να γίνει τούρτα γενεθλίων κι ακόμα ακόμα να το γαρνίρετε με σοκολατένια σαντιγύ και άσπρο ινδοκάρυδο για τους ...σοκολατομανείς.
Όσο για την προέλευση της συνταγής... είναι από το περίφημο τετράδιο των συνταγών μου αλλά δεν γνωρίζω από πού ακριβώς!!!
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. μαργαρίνη πολύ μαλακιά (μισολιωμένη)
300 γρ. ζάχαρη
6 αβγά
380 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
130 γρ. ινδοκάρυδο
250 ml γάλα
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Για την ροζ επικάλυψη
1 φακελάκι σαντιγύ σε σκόνη
200 ml κρύο γάλα
4 κ.σ. ινδοκάρυδο που το έχουμε βάψει ρόζ (ή άλλο χρώμα) με 2-3 σταγόνες ροζ χρώματος ζαχαροπλαστικής.
Η παρασκευή του κέικ και το σιρόπιασμά του
Η επικάλυψη με σαντιγύ βανίλιας, το βάψιμο του ινδοκάρυδου
και το πασπάλισμα του κέικ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σ' αυτό το αλάτι, τη βανίλια, το μπέικιν και το ινδοκάρυδο.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ, τη ζάχαρη με τα αβγά και τα χτυπάμε έως ότου έχουμε ένα μείγμα άσπρο που έχει  φουσκώσει και διπλασιάσει τον όγκο του (δεν γράφω ακριβή χρόνο γιατί εξαρτάται από τη "δύναμη" του μίξερ).
Ύστερα, προσθέτουμε τη μαργαρίνη που έχουμε ήδη μαλακώσει, βάζοντάς την στο φούρνο μικροκυμμάτων στη σκάλα για ξεπάγωμα για 1 λεπτό.
Χτυπάμε καλά το μείγμα έως ότου ομογενοποιηθεί.
Τέλος, προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα του άλευρου και το γάλα, έως ότου έχουμε ένα μείγμα όχι πολύ πηχτό αλλά ούτε πολύ αραιό.
Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά, περίπου.
Πριν βγάλουμε από το φούρνο, βυθίζουμε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ.
Εάν η λάμα είναι καθαρή όταν την βγάλουμε, το κέικ είναι έτοιμο, διαφορετικά το αφήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς.
Πριν το σιροπιάσουμε, κάνουμε μικρές τρυπούλες στην επιφάνειά του με μια οδοντογλυφίδα ή ένα πηρούνι ή ένα ξυλάκι για σουβλάκια.
Για το σιρόπι
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό, σε μια κατσαρόλα και βράζουμε στο σιρόπι για 3-4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε για 2-3 λεπτά και μετά σιροπιάζουμε το κέικ.
Αφήνουμε και πάλι το σιροπιασμένο κέικ να κρυώσει.
Για την ροζ επικάλυψη
Χτυπάμε τη σαντιγύ σε σκόνη με το κρύο γάλα για 5 λεπτά ή έως ότου γίνει μια "σφιχτή" σαντιγύ.
Την απλώνουμε στο κέικ.
Το βάψιμο του ινδοκάρυδου
Βάζουμε σε ένα μπολ όσο ινδοκάρυδο θέλουμε (εγώ έβαλα περισσότερο για να έχω έτοιμο) και ρίχνουμε 2 σταγόνες από το υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής που θέλουμε.
Φορώντας γάντια, τρίβουμε  με τα ακροδάχτυλά μας ελαφρά το ινδοκάρυδο μέχρι να το χρωματίσουμε στην απόχρωση που θέλουμε.
Εάν περισσέψει, το βάζουμε σε γυάλινο βαζάκι για να το διατηρήσουμε αναλλοίωτο. 
Πασπαλίζουμε το κέικ μας  με το ρόζ ινδοκάρυδο και... είναι έτοιμο!
Φυσικά, μπορούμε να βάψουμε το ινδοκάρυδο ό,τι χρώμα θέλουμε!
 TIPS
* Μπορούμε να αφήσουμε άσπρο το ινδοκάρυδο και, αν το θέλουμε για τούρτα γενεθλίων να κόψουμε οριζόντια το κέικ σε δύο κομμάτια και αφού σιροπιάσουμε το κάθε κομμάτι να βάλουμε ανάμεσα κρέμα ζαχαροπλαστικής και από πάνω άσπρη σαντιγύ και άσπρο ινδοκάρυδο.
Μπορούμε επίσης να το γαρνίρουμε με σοκολατένια σαντιγύ και να το πασπαλίζουμε με άσπρο ινδοκάρυδο.
Επίσης, μπορούμε να το σερβίρουμε με παγωτό βανίλια. Σ' αυτή την περίπτωση δεν βάζουμε τη σαντιγύ. Το σιροπιάζουμε και το πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο, βάζοντας δίπλα το παγωτό. 
Tante Kiki
30 Comments

30 σχόλια:

  1. Καλημέρα..Λατρεύω τα κέικ,τα σιροπιαστά γλυκά και το ινδοκάρυδο!Οπότε η συγκεκριμένη συνταγή,θα γίνει απο τις αγαπημένες μου..<3
    Καλό σ/κ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΙΚΗ ΜΟΥ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ!!!!!!!!
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ.ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΛΑ ΤΑ ΚΕΙΚ ΒΑΖΩ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΣΙΡΟΠΙ ΙΣΑ ΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ,ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΤΕΓΝΑ.ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ,ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΣΚΟ;ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ!!!!!!!!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε το κέικ Γιασμίν. Φυσικά και αντί για ξερό μπορούμε να βάλουμε φρέσκο... Να είσαι καλά! Καλό Σ/Κ και καλό καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  3. Το έφτιαξα κι εγώ προχθές κι έγινε ανάρπαστο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ωραίο!! Είναι ίδια η συνταγή σου Λίλα;;; Καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  4. Χα,χα,χα... καλή μου "θεία Κική" άμα θες που λένε χάλασε χατήρι!!!
    Να τις χαίρεστε :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τολμάω να χαλάσω χατήρι... άσε που δεν μπορώ!!! Όταν τρέχουν και μ' αγκαλιάζουν λιώνω!!! -:)))) Να είσαι καλά Πηνελόπη μου!

      Διαγραφή
  5. Με πέθανες κακούργα..το λατρεύω και τώρα εχω διώξει τη λέξη ζάχαρη από το σπίτι.Πριν λίγο έκανα μόνο μια κρεμ καραμελλέ για τον έρμο τον άνδρα μου που αγαπά όλες τις κρέμες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ γιατί ...κακούργα... ένα κέικ έκανα για τις ανιψιές μου, να μην σας το έδειχνα;;;; χαχαχα Φιλιά

      Διαγραφή
  6. Το ινδοκάρυδο μικρή το έτρωγα σκέτο με το κουταλάκι όταν το έβρισκα στο ψυγείο της μαμάς μου!Φαντάσου!Είμαι σίγουρη θα είναι τέλειο!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ, κι εγώ... τώρα το σταμάτησα λόγω θερμίδων όχι γιατί δεν το λατρεύω!!! Αξίζει να το δοκιμάσεις το κέικ... Φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Αχ Κική μου...τί θα κάνω με σένα;;;; Τελείωσε... πρέπει να βάλω απαγορευτικό στο μπλογκ σου!!!!
    Τί είναι πάλι αυτό το αριστούργημα;;;;
    Γιατί βρε Κική μου μας το κάνεις αυτό;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί έκανα Ειρήνη μου;;;; Όχιιιιι, μην βάλεις απαγορευτικό στο μπλογκ μου...δεν θα σου λείψει το ...καημένο;;;;; χαχαχα
      Χαίρομαι που σου άρεσε το κέικ... είναι ένα εύκολο και ωραίο επιδόρπιο για το Σ/Κ!!! Φιλιά

      Διαγραφή
  8. Μα τι γκέρλι κεκάκι έφτιαξε πάλι η θεία???
    Υπέροχα σιροπιαστό και νόστιμο!
    Μπράβο Κικίτσα μου, τυχερές οι ανηψούλες!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες Έλενα... αν θέλω ας χαλάσω χατήρι... δεν μπορώ γι αυτό και μετά με αγριεύουν όλοι ότι τους κάνω όλα τα χατήρια (όχι όλα δηλαδή)! Αυτά του φαγητού και των βιβλίων δεν τα χαλάω... υπάρχουν όμως όρια... Να είσαι καλά Ελενάκι μου και χαίρομαι που σου άρεσε αν και δεν ανακάλυψα την Αμερική!!! χαχαχα

      Διαγραφή
  9. Κική μου απίθανο!!!!!!!!
    Το ζήλεψα!!!!!!!
    Πολλά φιλάκια!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Εφούλα μου και χαίρομαι που σου άρεσε! Φιλάκια

      Διαγραφή
  10. Πω πω πω.... οι φωτογραφίες σου μου άνοιξαν την όρεξη!!! Πάω για γλυκάκι! Φιλάκια και καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεεε, γύρνα πίσω... πού πας;;;; Έλα, κερνάωωωωω!!! -:))))))))
      Φιλάκια κι επίσης καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  11. Είσαι μια φοβερή και τρομερή θεία και οι ανιψούλες σου είναι πολύ τυχερές που έχουν το προνόμιο να απολαμβάνουν κάθε λογής καλούδια από τα χεράκια σου!
    Η αλήθεια είναι ότι όταν ένα μικρό αγγελουδάκι σου ζητά να του φτιάξεις κάτι, είναι πρακτικά δύσκολο να αρνηθείς!
    Η καρύδα είναι αγαπημένο υλικό, ενώ έχω μια αδυναμία στα υγρά, ζουμερά κέικ!
    Μπράβο Κικίτσα και για την όμορφη και χαρούμενη εμφάνιση!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχχ τί να κάνω Ερμιόνη μου... δεν είναι να τους χαλάς χατήρια όταν είναι άφαγα τα πιτσιρίκια!!!! Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια κι έχεις απόλυτο δίκιο...είναι αδύνατον να αρνηθείς να φτιάξεις κάτι σε όλα τα αγγελούδια (εδώ φτιάχνω για τα μεγάλα αγγελούδια χαχαχαα). Χαίρομαι που σου άρεσε Ερμιόνη μου!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  12. Κική μου είσαι να γίνω ανιψιά σου? Θα είμαι καλό παιδί. Το υπόσχομαι. Και δεν θα τρώω πολύ... Αυτό δεν το υπόσχομαι! Με αυτά που φτιάχνεις δηλαδή, δεν το υπόσχομαι καθόλου.

    Το 100% κοριτσίστικο γλυκό σου με ξετρέλανε. Και ινδοκάρυδο, και σιρόπι και ροζ επένδυση...! Τα έχει όλα και με το παραπάνω.

    Τα ανιψάκια σου είναι πέρα για πέρα τυχερά, όχι βεβαίως μόνο για τα καλούδια που τους φτιάχνεις, αλλά γιατί μέσα από αυτά και άλλα πολλά φαίνεται η αγάπη σου γι΄αυτές!!

    Μπράβο σου Θεία Νταίζη (βλέπε τα ανιψάκια του Ντόναλτ Ντάκ)....
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι να σε κάνω ανιψιά μου και να τρως... τότε έλα αμέσως να συμπληρώσουμε τα χαρτιά για να μου φύγει κι ο καημός!!! χαχαχαχα
      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και η αλήθεια είναι ότι τις λατρεύω με όλη τη σημασία της λέξης (γι αυτό και πολλές φορές με κάνουν ό,τι θέλουν...πάντα σε ανώδυνα θέματα γιατί γενικά υπάρχουν όρια).
      Ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που σου άρεσε!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  13. Κική μου καλημέρα το κέικ σου και μόνο απο την όψη καταλαβαίνεις τι ωραίο που θα είναι φαντάσου να το φάς κιόλας.Θέλω κομματάκι οπωσδήποτε,να είσαι καλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου Κικίτσα, για μια ακόμη φορά απέδειξες το πόσο καλή θεία είσαι..!! Οι μικρούλες είναι πολύ τυχερές! Πολύ αφράτο,ευπαρουσίαστο και πεντανόστιμο το Μπαρμποκέικ! Είμαι σίγουρη ότι δε θα σταματούσα σε μια και μόνη μπουκιά όπως η μπουμπού..Φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολυ καλό.Μόνο που ξεχάσατε να γράψετε οτι προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ στο μίγμα με το αλέυρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζητώ συγγνώμην ...μόλις το διόρθωσα! :)
      Χαίρομαι που σας άρεσε!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!

No