Pancakes με βρώμη και καραμελωμένες φράουλες κι ένα νέο βραβείο


Καλησπέρα σας!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους όσους γιορτάζουν! Συγγενείς, γνωστοί, φίλοι, μαθητές, μαθήτριες αλλά και μπλογκοφίλοι έχουν την τιμητική τους σήμερα...κι είστε τόσο πολλοί!!! Και του χρόνου να είστε πάντα καλά, με υγεία, χαρά κι ευτυχία!!!
Προσωπικά... δεν είμαι και στα καλύτερά μου...ίσως μου βγήκε το άγχος και η κούραση των προηγούμενων ημερών, δεν ξέρω!! Εν πάσει περιπτώσει, γυρίσαμε πια στο σπίτι και αφού πήραμε το δρόμο της ανάρρωσης, πού θα πάει θα βελτιωθεί η κατάσταση!!! Πάμε να δούμε σήμερα κάτι υγιεινό αλλά και γλυκό;;;
Φράουλες, φράουλες και πάλι φράουλες... τέτοια εποχή που είναι στα καλύτερά τους ας τις απολαύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω και πολλά άτομα που να μην αγαπούν τις φράουλες και μάλιστα νομίζω ότι είναι ένα φρούτο που μας πηγαίνει πίσω... στην παιδική μας ηλικία. Προσωπικά θυμάμαι πάντα τον κήπο της γιαγιάς μου που μετά την αυλόπορτα, ήταν χωρισμένος σε δύο μέρη με το δρομάκι που μπαίναμε στο σπίτι και από την μια μεριά είχε λουλούδια κι από την άλλη λαχανικά κάθε είδους. Οι φράουλες πάντα ήταν φυτεμένες και ξεπρόβαλαν χαρούμενα (όπως τα σπιτάκια στα παραμύθια) τελευταίες, δίπλα στο πεζουλάκι που ακολουθούσε το δρομάκι... κι όταν ρωτούσα τη γιαγιά μου γιατί τις φύτευε εκεί... πάντα μου έλεγε ότι εκεί μπορούσαμε να τις φτάνουμε εύκολα κι εμείς τα παιδιά καθώς πηγαίναμε από την αυλόπορτα στο σπίτι!! Χαιρόταν πάντα να μας βλέπει να μαζεύουμε φράουλες με τα γεμάτα λαχτάρα παιδικά μας βλέμματα και να τις πλένει για να τις φάμε!!! Κι επειδή η γαστρονομική μνήμη έχει το ίδιο δυνατές αναμνήσεις με την υπόλοιπη μνήμη και δημιουργεί το ίδιο έντονα συναισθήματα κι εμείς στον κήπο μας φυτέψαμε τις φράουλες με τον ίδιο τρόπο!!! Ας περάσουμε όμως στις τηγανίτες μας...
ΥΛΙΚΑ για 4-6 pancakes
Για τα pancakes
2 ασπράδια και 1 αβγό
60 γρ. νιφάδες βρώμης με ξηρούς καρπούς αλεσμένα στο multi
30 γρ. καλαμποκάλευρο (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
1 1/2 κ.γλ. baking
1 κ.γλ. ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
3-4 κ.σ. χυμό πορτοκάλι (ή γάλα)
Καραμελωμένες φράουλες
10- 15 φράουλες
2 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ.του καφέ νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τα pancakes
Αλέθουμε πολύ καλά στο multi τις νιφάδες βρώμης έτσι ώστε να γίνουν σαν αλεύρι και τις αναμιγνύουμε με το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν και τη ζάχαρη.
Χτυπάμε τα ασπράδια,το αβγό και το χυμό πορτοκαλιού (ή το γάλα) με το σύρμα.
Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι και αφήνουμε τον πηχτό χυλό μας, για 20 λεπτά, να ξεκουραστεί.
Ύστερα, αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστη μαργαρίνη και τηγανίζουμε τα pancakes.
Καραμελωμένες φράουλες
Σε  μια μικρή κατσαρόλα ή βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις φράουλες, τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το νερό. 
Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσουν έως ότου καραμελώσουν.
Συνοδεύουμε μ' αυτές τις τηγανίτες μας.
Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω, από καρδιάς, την Χρυσόσκονη από το πανέμορφο blog http://natapakomyxri.blogspot.com/ για το βραβείο που μου χάρισε! Ευχαριστώ πολύ που  σκέφτηκες το Tante Kiki!
Με τη σειρά μου κι εγώ το χαρίζω σε όλους τους μπλογκοφίλους που με τιμούν με τα σχόλια και την παρουσία τους! Καλό σας βράδυ!
Tante Kiki
37 Comments
No