Μια απλή κρέμα μπορεί να γίνει μια φανταστική γλυκομπουκιά με άρωμα "χίλιες και μια νύχτες"; Φυσικά... όταν αυτή η κρέμα θυμίζει αραβικά παλάτια με ολάνθιστους κήπους, συντριβάνια και λιμνούλες, περιτριγυρισμένους από ψηλούς τοίχους όπου σκαρφαλώνουν πολύχρωμες, μοσχοβολιστές αναρριχώμενες τριανταφυλλιές... Τόσο απλή κι όμως τόσο αρωματική και νόστιμη...
Δοκιμάστε την και θα εκπλαγείτε με τη γεύση και το άρωμά της που θα σας ταξιδέψει σε τόπους μακρινούς κι ονειρεμένους...
ΥΛΙΚΑ
500 ml γάλα με 1% λιπαρά
5 κ.σ. κοφτές κούσταρ πάουντερ με γεύση βανίλια
4-5 κ.σ. ζάχαρη
2-3 κ.σ. ροδόνερο
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Για το γαρνίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Παίρνουμε από το γάλα το ένα φλιτζάνι και λιώνουμε μέσα το κούσταρ πάουντερ.
Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη, έως ότου ζεσταθεί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το ροδόνερο και το γάλα με το διαλυμένο κόρν φλάουρ.
Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά έως ότου η κρέμα μας γίνει παχύρρευστη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη που πρέπει να είναι σε επαφή με την κρέμα για να μην την αφήσει να κάνει κρούστα.
Μετά από 10 λεπτά, βρέχουμε γυάλινα τα μπολάκια και τα γεμίζουμε με την κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο και όταν είναι να σερβίρουμε, γαρνίρουμε την κρέμα μας με λίγο γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο.
Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!