Τα αμυγδαλωτά μου... μέρος πρώτον!


...γιατί θα υπάρξει και συνέχεια!!!!
Καλησπέρα σας!! Τί κάνετε;;; Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να περιμένετε υπομονετικά τα νέα από το μέτωπο της πολιτικής και μετεκλογικής διαδικασίας! Λέτε να καταλήξουμε σε μια από τα ίδια, γιατί διάβασα μια ανακοίνωση του ΔΝΤ που μιλούσε για την ανάγκη νέων μέτρων λιτότητας... άντε να δούμε θα επαληθευτεί ο αγαπημένος μου ψυχολόγος και συγγραφέας Γ.Πιντέρης που σε κάποιο από τα βιβλία του έλεγε την φράση: "... μήνυμα που εστάλη δεν είναι απαραίτητα και μήνυμα που ελήφθη";; Άραγε τα κόμματα έλαβαν κάποιο μήνυμα μετά την χθεσινή εκλογική αναμέτρηση;;; Θα φανεί σύντομα, πιστεύω! Τέλος πάντων και τώρα στα δικά μας...
Εχθές προσπάθησα να κάνω αμυγδαλωτά...ή μάλλον εργολάβους! Θα μου πείτε γιατί λέω προσπάθησα... το λέω γιατί είχα μια συνταγή και μάλιστα υπήρχε η σημείωση ότι είναι οι εργολάβοι των ζαχαροπλαστείων που, ειλικρινά σας λέω, λατρεύω (όχι δεν θέλω σχόλια του τύπου... καλά και τί δεν λατρεύεις εσύ;;; Τη ψαροφαγία ...το έχω δηλώσει !!!-:)))))))). Ετοίμασα, λοιπόν, τα υλικά και τα έφτιαξα χαρούμενη!!! Τα έψησα και όταν πήγα να τα βγάλω από το φούρνο... αυτό που είδα και βλέπετε κι εσείς στις φωτό... ήταν κάτι αμυγδαλωτά περισσότερο σαν macarons παρά σαν εργολάβους!!!!!!!!!! Τί να γίνει, αυτά έχουν οι συνταγές που γράφονται στα τετράδια (κι έχω μπόλικες απ' αυτές, χαχαχα)!! Βέβαια, είναι  πολύ νόστιμα αμυγδαλωτά, είναι αφράτα κι ελαφρώς λαστιχωτά (η πρώτη δόση γιατί η δεύτερη μου ξέφυγε... χαρούμενα στο ψήσιμο-:(((((((() και μοσχοβολούν αμύγδαλο και λεμόνι ΑΛΛΑ δεν είναι οι εργολάβοι των ζαχαροπλαστείων. 
Η ιστορία, λοιπόν, θα έχει και συνέχεια ... αύριο θα σας τη πω!!!  Τώρα είναι η ώρα να περάσω  στα macarons που τελικά, ίσως δεν είναι και τόσο δύσκολα όσο υποστηρίζουν κάποιοι!!! Μείνετε συνδεδεμένοι λοιπόν με το Tante Kiki και την κουζίνα μου και η ιστορία συνεχίζετε (και... μη ρωτήσετε πόσες συνέχειες θα έχει... ελπίζω όχι πολλές γιατί θα ανακηρυχτώ ως ο μέγιστος καταναλωτής αμυγδάλων και αβγών!!!! χαχαχαχα).
Πάντως, δοκιμάστε τα αυτά τα αμυγδαλωτά είναι ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!!!
ΥΛΙΚΑ για 25 περίπου μικρά αμυγδαλωτά
3 ασπράδια
260 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα στο multi
25 αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα για το στόλισμα των αμυγδαλωτών
230 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γλ. άρωμα πικραμύγδαλο
2 κάψουλες βανίλιας
2 σταγόνες λεμόνι
Ελάχιστο αλάτι
1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού (προαιρετικό)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αφήνουμε τα ασπράδια 2-3 ώρες εκτός ψυγείου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Τα βάζουμε στο μπολ του μίξερ με τις 2 σταγόνες λεμόνι και το αλάτι και τα χτυπάμε στη μεσαία ή δυνατή ταχύτητα έως ότου γίνει μια μετρίως σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε 4 κ.σ. από τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το άρωμα πικραμύγδαλου και αφήνουμε να σφίξει η μαρέγκα.
Μετά, προσθέτουμε την υπόλοιπη άχνη, την αμυγδαλόσκονη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το κουτάλι έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, όχι σφιχτό που να βγαίνει με κορνέ ζαχαροπλαστικής χωρίς όμως να απλώνει.
Τοποθετούμε από ένα αμύγδαλο ολόκληρο επάνω σε κάθε αμυγδαλωτό.
Με ένα κορνέ με στρογγυλό στόμιο ή με ένα κουταλάκι βάζουμε μπαλίτσες από το μείγμα, όχι πολύ κοντά η μία στην άλλη.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή έως ότου ξανθύνει ελαφρά το αμύγδαλο που έχουμε από πάνω.
Προσοχή:Το ψήσιμο είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο των αμυγδαλωτών γιατί εάν ψηθούν έστω και ελάχιστα παραπάνω στεγνώνουν εσωτερικά και γίνονται πολύ σκληρά (προσωπική εμπειρία στη μία δόση!!).
Συνεχίζεται...
Tante Kiki
36 Comments
No