Αρωματικό κοτόπουλο με καραμελωμένα κρεμμύδια


Καλησπέρα σας!! Σαββατοκύριακο έφτασε πάλι... τί θα λέγατε για ένα κοτοπουλάκι, διαίτης, για αύριο που είναι Σάββατο... έτσι για να μπορέσουμε να φάμε και γλυκό την Κυριακή;;;  Λίγες θερμίδες και πολλή γεύση!!! Υπέροχος συνδυασμός, έτσι;;;; Εύκολο και γρήγορο αν και ...όχι για όλη την οικογένεια. Είναι όμως φορές που θέλουμε κάτι διαφορετικό για μας... έτσι για ν' ασχοληθούμε και λίγο με τον εαυτό μας. Δεν είναι κακό... μα καθόλου κακό!!! Βέβαια, το κοτόπουλο μπορεί να δελεάσει όλη την οικογένεια με τη μεστή και παιχνιδιάρικη γεύση του και... αλλάζοντας γαρνιτούρα, μπορεί άνετα να ικανοποιήσει την "κολώνα" της οικογένειας αλλά και τα παιδιά!!
Δοκιμάστε το λοιπόν, χωρίς ενδοιασμούς γιατί σίγουρα είναι νόστιμο...
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
2 μπουτάκια κοτόπουλου
80ml λευκό ξηρό κρασί
150 ml νερό
1 κ.σ. μουστάρδα 
1 πρέζα θυμάρι
1 πρέζα μελισσόχορτο (ή λουίζα)
ελάχιστη ρίγανη
4-5 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κέτσαπ με σκόρδο και μαϊντανό
1 κόκκινη πιπεριά
αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το κρασί με τη μουστάρδα, τη κέτσαπ  και τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά, έως ότου διαλυθεί η μουστάρδα.
Σε ένα μικρό μπολάκι αναμιγνύουμε το θυμάρι, το μελισσόχορτο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Πλένουμε και πασπαλίζουμε το κρέας με το αρωματικό μείγμα που φτιάξαμε.
Σε μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το μισό νερό, το μείγμα του κρασιού και τα μπουτάκια του κοτόπουλου.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για 10-15 λεπτά.
Ύστερα γυρίζουμε το κρέας από την άλλη πλευρά και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει το κοτόπουλο έως ότου τα υγρά του εξατμιστούν.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό, τα κομμένα κρεμμύδια και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Αφήνουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια, ανακατεύοντάς τα συχνά έως ότου μαραθούν.
Ύστερα, βάζουμε και το κοτοπουλάκι μας στο τηγάνι και σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να εξατμιστεί το ξίδι και σερβίρουμε όπως είναι ζεστό το φαγητό μας.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πουρέ κι ένα ωραίο άσπρο κρασάκι.
TIPS
* Στο συγκεκριμένο φαγητό μπορούμε να προσθέσουμε, εάν θέλουμε, και μανιτάρια.
* Είναι πολύ ωραίο να  συνοδεύσουμε το πιάτο μας με το ίδιο κρασί που χρησιμοποιήσαμε και για το μαγείρεμά του... και προσοχή: ποτέ δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε στο φαγητό μας ένα κρασί που δεν είναι καλό γιατί αλλοιώνεται το άρωμα του φαγητού.
Tante Kiki
14 Comments
No