Καλησπέρα σας!! Για σήμερα μια, λίγο πιο γεμάτη εκδοχή της ρεβιθάδας αλλά εξίσου αρωματική και λαχταριστή! Η επίγευσή της;;;;
Ο συνδυασμός εσπεριδοειδών και ρεβιθιών που κάνει το κοτόπουλο να ακολουθεί τις γεύσεις τους. Τα αρωματικά βοηθούν να αποτυπωθεί η γεύση στη μνήμη αφήνοντας ανεξίτηλα ίχνη που σε οδηγούν να το κάνεις μια και δυό και τρεις φορές! Δοκιμάστε το είναι από τα πιο αρωματικά πιάτα που έχετε φάει και μη σας φαίνεται τολμηρός ο συνδυασμός...μια δοκιμή θα σας πείσει!!! Και τώρα η συνταγή...
ΥΛΙΚΑ για 2-4 άτομαΟ συνδυασμός εσπεριδοειδών και ρεβιθιών που κάνει το κοτόπουλο να ακολουθεί τις γεύσεις τους. Τα αρωματικά βοηθούν να αποτυπωθεί η γεύση στη μνήμη αφήνοντας ανεξίτηλα ίχνη που σε οδηγούν να το κάνεις μια και δυό και τρεις φορές! Δοκιμάστε το είναι από τα πιο αρωματικά πιάτα που έχετε φάει και μη σας φαίνεται τολμηρός ο συνδυασμός...μια δοκιμή θα σας πείσει!!! Και τώρα η συνταγή...
2 στηθάκια κοτόπουλου
500 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
2 κρεμμύδια
2 καρότα
250 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
Χυμό από 1 λεμόνι
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη ή τρίμματα φέτας
1/3 κ.γλ. κόλιανδρο
1 πρέζα κύμινο
1 κ.γλ. ζάχαρη
Αλάτι και τρίχρωμο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προετοιμάζουμε τα ρεβίθια και αυτή τη φορά δεν τα βάζουμε από την προηγούμενη μέρα στο νερό αλλά 3-4 ώρες πριν να τα μαγειρέψουμε, τα βάζουμε σε ζεστό νερό.
3-4 ώρες μετά, ρίχνουμε το νερό, τα τρίβουμε για λίγο ώστε να βγούν κάποια φλούδια που ακόμα υπάρχουν και τους ρίχνουμε λίγη σόδα φαγητού.
Τα αφήνουμε 15 λεπτά και μετά αφού τα ξανατρίψουμε με το χέρι για λίγο, τα ξεπλένουμε 3-4 φορές με άφθονο νερό.
Τα ρεβίθια μας είναι έτοιμα να τα μαγειρέψουμε.
Βάζουμε στο multi τα κρεμμύδια, το καρότο, τη πιπεριά και τα ψιλοκόβουμε.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα στηθάκια κοτόπουλου να σοταριστούν και από τις δύο πλευρές.
Μόλις σοταριστούν, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά (κρεμμύδι - πιπεριά - καρότο).
Αφήνουμε κι αυτά να σοταριστούν για λίγο και σβήνουμε με το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού.
Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το κόλιανδρο, το κύμινο και 2 ποτήρια νερό.
Αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά, μέχρι να τελειώσει το νερό του, οπότε και ελέγχουμε εάν είναι έτοιμο.
Εάν είναι τα ρεβίθια ή το κοτόπουλο ακόμη σκληρά, προσθέτουμε άλλο 1/2 ποτήρι νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο και έχει μείνει με λίγο ζουμάκι, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και θρυμματισμένη φέτα, χλιαρό, ζεστό ή ακόμα και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.