Ομελέτα φούρνου με καλαμπόκι και ζαμπόν

Καλησπέρα σας! Ό,τι κι αν πούμε, ο χρόνος μας πλέον είναι λιγοστός κι αν όχι όλες τις ημέρες της εβδομάδας, τουλάχιστον κάποιες. Για τον λόγο αυτό, καλό είναι να έχουμε κατά μέρος και κάποιες συνταγές για φαγητά εύκολα κι απλά, νόστιμα όμως και υγιεινά και να μην χρειάζεται... ούτε να σκεφτόμαστε το junk food!!!
Με σωστή οργάνωση μπορούμε να έχουμε καθημερινό φαγητό από τα χεράκια μας, για μας και τους αγαπημένους μας, φροντίζοντας έτσι πρώτα απ' όλα την υγεία μας αλλά και την ικανοποίηση του ...ουρανίσκου μας... γιατί το καλύτερο junk food δεν συγκρίνεται με ένα δικό μας πιάτο! Από την άλλη, τα γρήγορα, εύκολα και οικονομικά φαγητά είναι απαραίτητα όχι μόνον για πολυάσχολες γυναίκες που προσπαθούν να προλάβουν τα πάντα με την "ψυχή στο στόμα" (όπως συνηθίζουμε να λέμε) αλλά και για άτομα που μένουν μόνα τους και για φοιτητές που ζουν μακριά από την "οικογενειακή εστία". 
Σήμερα, λοιπόν, μια τέτοια συνταγή για μια απλή ομελέτα φούρνου που είναι πεντανόστιμη και αν χρησιμοποιήσουμε και υλικά με λίγα λιπαρά έχει και περιορισμένες θερμίδες.
Εκλογές αύριο κι αν δεν προλάβετε να μαγειρέψετε να μια γρήγορη ιδέα...
Πάμε να δούμε τί έχει μέσα;;;; Κι αν θέλετε ...βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και προσθέστε ή αφαιρέστε υλικά, μυρωδικά και αρωματικά!!!
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
8 αβγά
5 κ.σ. γάλα
2 φλ. τσ.  καλαμπόκι βρασμένο
6 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
6 φέτες γραβιέρα, ψιλοκομμένες 
6 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα + 2 κ.σ. για το άλειμμα του ταψιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, να σοταριστούν έως ότου μαραθούν.
Ύστερα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τη γραβιέρα και το ζαμπόν σε μικρά τετραγωνάκια.
Χτυπάμε καλά τα αβγά με το γάλα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το καλαμπόκι, το ζαμπόν και τη γραβιέρα.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο το ταψάκι μας  και γεμίζουμε με το μείγμα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά, περίπου ανάλογα με το πάχος της ομελέτας και το φούρνο μας.
Δοκιμάζουμε εάν έχει ψηθεί, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού που πρέπει να είναι καθαρό όταν το βγάλουμε.

15 σχόλια:

  1. Καταπληκτική!!! Και δεν έχω κάνει ποτέ ομελέτα φούρνου, με την πρώτη ευκαιρία, θα την κάνω σίγουρα!
    Φιλιά Κική μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ωραία και λίγο πιο υγιεινή από την τηγανιτή Ελένη μου! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  2. Μια ομελέτα, είναι πάντα ευπρόσδεκτη.Ιδανική για την ημέρα της....τεμπελιάς. Σε βγάζει ασπροπρόσωπη. Φιλιά καληνύχτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, γιατί κι οι μέρες της τεμπελιάς ή της έλλειψης χρόνου είναι μέσα στην καθημερινότητα! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  3. Κική μου πρέπει να είναι πεντανόστιμη, είμαι σίγουρη!Θα τη δοκιμάσω!!!
    Φιλιά πολλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πράγματι Ελένη μου! Δοκίμασέ τη!

      Διαγραφή
    2. Δοκίμασέ της Ελένη! θα σου αρέσει! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  4. Τις ομελέτες φούρνου τις λατρεύω γιατί εκτός από νόστιμες είναι και ευπαρουσίαστες, κόβονται και σερβίρονται όμορφα σε κομμάτια!
    Η δικιά σου Κική μου δείχνει απλά πεντανόστιμη!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο Έλενά μου! Χαίρομαι που σου άρεσε! Καλό σου βράδυ και φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα Κική!Λαχταριστή φαίνεται η συνταγή σου για την ομελέτα! Μου αρέσουν οι ομελέτες γιατί γίνονται γρήγορα, είναι νόστιμες και υγιεινές!!Οπότε την δική σου πρόταση θα την σημειώσω στο τετραδιάκι μου για να την δοκιμάσω σίγουρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ την Γιώτα μου και ...περιμένω εντυπώσεις! Ελπίζω να σου αρέσει!-:)))) Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Κική μου!
    Στις ομελέτες έχω τρελή αδυναμία και ακόμα μεγαλύτερη όταν είναι φούρνου!
    Μ' αρέσει πολύ ο συνδυασμός υλικών που έχεις χρησιμοποιήσει!
    Καλαμπόκι δεν έχω βάλει ποτέ σε ομελέτα, φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα πινελιά!
    Φιλιά καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Ερμιόνη μου και πράγματι το καλαμπόκι της δίνει άλλη διάσταση! Φιλιά και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  7. Όλες μου οι ημέρες είναι έτσι Κική μου και η ομελέτα σου είναι μια πολύ καλή ιδέα για να ξεπεράσει κανείς το σκόπελο της ώρας! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καταλαβαίνω Κατερίνα μου κι εδώ που τα λέμε είναι δύσκολο να σου λείπει συνεχώς ο χρόνος!!! Σκέφτομαι πού πήγαν οι εποχές που ήμουν ξένοιαστη και είχα άπλετο χρόνο στη διάθεσή μου!!! Χαίρομαι πάντως που σου άρεσε η ομελέτα! Είναι μια καλή λύση!!! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!