Ομελέτα φούρνου με καλαμπόκι και ζαμπόν


Καλησπέρα σας! Ό,τι κι αν πούμε, ο χρόνος μας πλέον είναι λιγοστός κι αν όχι όλες τις ημέρες της εβδομάδας, τουλάχιστον κάποιες. Για τον λόγο αυτό, καλό είναι να έχουμε κατά μέρος και κάποιες συνταγές για φαγητά εύκολα κι απλά, νόστιμα όμως και υγιεινά και να μην χρειάζεται... ούτε να σκεφτόμαστε το junk food!!!
Με σωστή οργάνωση μπορούμε να έχουμε καθημερινό φαγητό από τα χεράκια μας, για μας και τους αγαπημένους μας, φροντίζοντας έτσι πρώτα απ' όλα την υγεία μας αλλά και την ικανοποίηση του ...ουρανίσκου μας... γιατί το καλύτερο junk food δεν συγκρίνεται με ένα δικό μας πιάτο! Από την άλλη, τα γρήγορα, εύκολα και οικονομικά φαγητά είναι απαραίτητα όχι μόνον για πολυάσχολες γυναίκες που προσπαθούν να προλάβουν τα πάντα με την "ψυχή στο στόμα" (όπως συνηθίζουμε να λέμε) αλλά και για άτομα που μένουν μόνα τους και για φοιτητές που ζουν μακριά από την "οικογενειακή εστία". 
Σήμερα, λοιπόν, μια τέτοια συνταγή για μια απλή ομελέτα φούρνου που είναι πεντανόστιμη και αν χρησιμοποιήσουμε και υλικά με λίγα λιπαρά έχει και περιορισμένες θερμίδες.
Εκλογές αύριο κι αν δεν προλάβετε να μαγειρέψετε να μια γρήγορη ιδέα...
Πάμε να δούμε τί έχει μέσα;;;; Κι αν θέλετε ...βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και προσθέστε ή αφαιρέστε υλικά, μυρωδικά και αρωματικά!!!
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
8 αβγά
5 κ.σ. γάλα
2 φλ. τσ.  καλαμπόκι βρασμένο
6 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
6 φέτες γραβιέρα, ψιλοκομμένες 
6 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα + 2 κ.σ. για το άλειμμα του ταψιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, να σοταριστούν έως ότου μαραθούν.
Ύστερα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τη γραβιέρα και το ζαμπόν σε μικρά τετραγωνάκια.
Χτυπάμε καλά τα αβγά με το γάλα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το καλαμπόκι, το ζαμπόν και τη γραβιέρα.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο το ταψάκι μας  και γεμίζουμε με το μείγμα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά, περίπου ανάλογα με το πάχος της ομελέτας και το φούρνο μας.
Δοκιμάζουμε εάν έχει ψηθεί, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού που πρέπει να είναι καθαρό όταν το βγάλουμε.
Tante Kiki
15 Comments
No