Πίτσα με ...βαλσαμικό ξίδι και φράουλες

Καλησπέρα σας!! Τί κάνετε;;; Ελπίζω να είστε καλά!!! Ελαφρώς ανοιξιάτικος ο καιρός εδώ στη Θεσσαλονίκη και η μέρα σήμερα με καλούσε για κουζινικά πειράματα... ο πειρασμός μεγάλος και οι αντιστάσεις μου μικρές!!!! Το ξέρετε καλά πια ότι όταν περνάω μια περίοδο άγχους, τρέχω στην κουζίνα, μαγειρεύω, πειραματίζομαι, φτιάχνω αλλά και ...καταστρέφω πότε πιάστρες κουζίνας, πότε κανένα φαγητό που καταλήγει ...τσουρουφλισμένο γιατί μου "ξέφυγε' την τελευταία στιγμή και πιο συχνά κανένα δάχτυλο! Όχι δεν παραπονιέμαι ...ίσα ίσα ...όλη αυτή η διαδικασία με χαλαρώνει!!!! 
Πριν μερικές μέρες, λοιπόν, τριγυρνώντας σε διάφορα μπλογκοσπιτάκια έπεσα πάνω σ' αυτό ΕΔΩ και είδα έκθαμβη από την πολύχρωμη φωτογραφία μια πίτσα με ξίδι βαλσαμικό και φράουλες!! Αυτό ήταν... έρωτας με την πρώτη ματιά!!!! Συνειρμικά, ταξίδεψα στην πρώτη φορά που έφαγα μια πίτσα με κοτόπουλο και ανανά και την είχα λατρέψει (κι ακόμα λατρεύω)! Γεύση γλυκόξινη, μακρινή αλλά και φίνα, χωρίς κραυγαλέες εκφάνσεις αλλά με άρωμα παραλίας εξωτικού νησιού...
Βέβαια, από την ανακάλυψη της συγκεκριμένης πίτσας μέχρι την υλοποίησή της... χρειάστηκαν μερικές μέρες γιατί, όπως και για οτιδήποτε άλλο στη ζωή μου, χρειάζομαι το σωστό timing. Κι αυτό ήρθε σήμερα το πρωί... Τα υλικά ήδη με περίμεναν στο ψυγείο κι εγώ, έτσι κι αλλιώς ήθελα να φτιάξω μια πίτσα... γιατί όχι αυτή;;;
Η πίτσα ετοιμάστηκε με λίγο ζόρι γιατί η μικρή μου ανιψούλα βάλθηκε να με αποσπάσει από το στόχο μου μη θέλοντας να φάει τίποτε αλλά το ξεπέρασα "αξιοπρεπώς" και με "διπλωματία" ως κάθε θεία που σέβεται τον εαυτό της...χαχαχαχα (αχχχ! αυτά τα πιτσιρίκια είναι ...μοναδικά όταν θέλουν ή δεν θέλουν κάτι!!!!!!-:)))).
Μετά το ψήσιμο, δε, που, τελικά, έγινε το μεσημέρι η πίτσα διανεμήθηκε σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του τριωρόφου... προς δοκιμή!!!! Κατόπιν, λοιπόν, της βολιδοσκόπησης, κατέληξα να σας δείξω τη συνταγή μιας και άρεσε στην πλειοψηφία (υπήρξε και  η μειοψηφία που έμεινε αδιάφορη!!) αλλά δεν υπήρξαν αρνητικές ψήφοι!!!!!!!!!!! χαχαχα
Η γεύση της... γλυκόξινη και η επίγευσή της ένα μείγμα του μαϊντανού και της φράουλας!! Προσωπικά, δεν έβαλα καπνιστό μπέικον και πρόσθεσα και σάλτσα μπάρμπεκιου. Ελαφριά γεύση, όχι έντονη προσωπικότητα, ανοιξιάτικη θα την χαρακτήριζα που αξίζει να την δοκιμάσει κανείς. Θα αρέσει πολύ σε όποιον αρέσουν τα γλυκόξινα και ο συνδυασμός φρούτου με τυρί και ζαμπόν. Το κοτόπουλο συμπληρώνει το σύνολο και σίγουρα αρέσει αν και δεν υπάρχει η έκρηξη της γεύσης!!! Αξίζει να την δοκιμάσετε όταν θέλετε κάτι γλυκόξινο και διαφορετικό. Φυσικά η δική μου συνταγή είναι προσαρμογή από τη συνταγή που διάβασα... και η ζύμη της πίτσας ουδεμία σχέση έχει με την υπόλοιπη... αμερικανιά (όπως λέει ο καλός μου), μιας και είναι καθαρά ελληνική και αυτοσχέδια.-:)))))))
ΥΛΙΚΑ 
Για τη ζύμη
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
225 γρ. χλιαρό γάλα
2 κ.σ. πεκορίνο Αμφιλοχίας
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
Για τη σάλτσα
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. σάλτσα τσίλι καυτερή
2 κ.σ. σάλτσα μπάρμπεκιου
Για τη γέμιση
7-8 φέτες ζαμπόν
8-10 φέτες κασέρι
150 γρ. ψητό κοτόπουλο σε κομματάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
8-9 φράουλες ψιλοκομμένες
1 πρέζα αλάτι
Η διαδικασία της πίτσας και η πρώτη σοδειά από τις φράουλες του κήπου μας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τη ζύμη
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το μισό, χλιαρό γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε, ζυμώνοντας και το υπόλοιπο γάλα και έχουμε μια ζύμη που κολλάει ελαφρά στα χέρια.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα για 5-6 λεπτά.
Η ζύμη μας δεν κολλάει πια και είναι μαλακή και αφράτη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα και τα υλικά της γέμισης.
Για τη σάλτσα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις τρεις σάλτσες και τη μαρμελάδα.
Για τη γέμιση
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι το κομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Μόλις μαραθεί, το σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι και το αποσύρουμε από τη φωτιά αφού το ανακατώσουμε για λίγο έτσι ώστε το ξίδι να εξατμιστεί.  
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σύνθεση της πίτσας
Απλώνουμε τη ζύμη μας σ' ένα ταψάκι, με διάμετρο 28-30 εκατοστά, που το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο ή το έχουμε καλύψει (αυτό είναι πιο εύκολο) με αντικολλητικό χαρτί.
Αλείφουμε με τη σάλτσα και επάνω τοποθετούμε τις φέτες του τυριού.
Ύστερα καλύπτουμε με το ζαμπόν (ή το μπέικον) και το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε το καραμελωμένο κρεμμύδι και τις 5 φράουλες ψιλοκομμένες.
Πασπαλίζουμε με λίγο πεκορίνο.
Ψήνουμε την πίτσα για 30-40 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο μας.
Μόλις ψηθεί, τη γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες ωμές φράουλες και απολαμβάνουμε τη λεπτή γεύση της.

38 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Κική μου τι ωραίο και πρωτότυπο είναι αυτό;Απο περιέργια θα το φτιάξω να δω πως είναι,να είσαι καλά καλό βράδυ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ροδάνθη μου, εάν σου αρέσει ο συνδυασμός λαχανικών, τυριού, φρούτου και ζαμπόν...θα τη λατρέψεις. Δοκίμασέ την και πες μου! Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  2. Κική τί πρωτοτυπίες είναι αυτές; Οντως φαίνεται δελεαστική η πρόταση και θα συμφωνήσω με τη Ροδάνθη, η περιέργεια για το αποτέλεσμα είναι μεγάλη. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ωραία Ευγενία μου, ειδικά αν σου αρέσει ο γλυκόξινος συνδυασμός! Φιλάκια

      Διαγραφή
  3. Αχα χα χα αμερικανια!!! Την φτιάχνω κι εγώ Κική μου και μάλιστα προσθέτω ελληνική φέτα που πηγαίνει πολύ με τις φράουλες και το βαλσαμικό ξίδι.

    Να είσαι πάντα καλά, σου στέλλω την αγάπη μου από ένα πολύ ζεστό Τορόντο, έχει φοβερές ζέστες κι έχω όρεξη μόνο για μπάρμπεκιου. Καληνύχτα γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπα να κάνω κι εγώ μιαν αμερικανιά...χαχαχαχα!!!!! Αλήθεια;;; Τί σύμπτωση!!! Θα την δοκιμάσω κι όπως λες, σίγουρα θα γίνεται υπέροχη!!! Φιλάκια πολλά και καλώς επέστρεψες στο Τορόντο!

      Διαγραφή
  4. Αυτό θα πει πρωτότυπο πιάτο!! Πίτσα με φράουλες! Έχω πάθει σοκ! Από την μια θέλω τόσο πολύ να δοκιμάσω.. κι από την άλλη κάτι με σταματά! Αν την είχα μπροστά μου θα έτρωγα σίγουρα, όμως! Έτσι για να δοκιμάσω τί γεύση θα έχει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Taelia μου, δεν την έκανα για να πάθεις σοκ!!!!!!!-:)))))))
      Μη σε σταματά τίποτε...μπορείς να κάνεις το εξής::: κάνε την πίτσα με τα υπόλοιπα υλικά και σε ένα μικρό κομμάτι βάλε 2 φράουλες κομμένες... δοκίμασέ την και θα καταλάβεις αμέσως εάν σου αρέσει ή όχι!!!

      Διαγραφή
  5. Κική μου θα συμφωνήσω και γω με τη Ροδάνθη, θα τη φτιάξω να δω πως είναι, έχω μεγάλη περιέργεια!Πάντως οι φωτογραφίες τη δείχνουν πολύ λαχταριστή!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ της Ελένη μου και πες μου!!!-:)))) Φιλάκια

      Διαγραφή
  6. Ενα μεγάλο κομμάτι σε μένα παρακαλώ!
    Λατρεύω τις γλυκόξινες γεύσεις και τους περίεργους συνδυασμούς στην πίτσα. Η πίτσα με ανανά και κάρυ να φανταστείς είναι από τις αγαπημένες μου!
    Οπωσδήποτε θα δοκιμάσω την δική σου Κική μου!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο θέλεις Ελενάκι μου!!! Χαίρομαι που σου αρέσουν οι ...αμερικανιές που λέει και η Εύη!-:))))))Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή
  7. Μάλιστα!!
    Ζαμπόν, κασέρι και φράουλες, όλα σε ένα;
    Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα αρνιούμουν να τη δοκιμάσω.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ναι Στέλλα μου... όλα σε ένα!!! Πράγματι, της αξίζει μια δοκιμή!!! Φιλιά

      Διαγραφή
  8. Wow Κική μου! Κάπου την έχω ξαναδεί νομίζω.. θα την κάνω σίγουρα αλά με τελείως λεπτή ζύμη. φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και την έχεις ξαναδεί Έρη μου... εξ άλλου το έχω και σε παραπομπή!!!! Πράγματι γι αυτές τις πίτσες η τελείως λεπτή ζύμη είναι αυτή που ταιριάζει αλλά εγώ είμαι...λάτρης του ψωμιού...τί να κάνουμε!!! Φιλάκια

      Διαγραφή
  9. Καλήμέρα, Κική μου!
    Πρωτότυπη συνταγή και ο συνδυασμός υλικών της.
    Ευχαρίστως θα τη δοκίμαζα αλλά είσαι μακριά!
    Φιλάκια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που θα τη δοκίμαζες Ελένη μου και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα σου άρεσε!!! Φιλιά

      Διαγραφή
  10. Αυτός ο "εσωτερικός κανονισμός του τριωρόφου" έχει και σε μας εφαρμογή βρε φιλενάδα! Πολύ γέλασα πρωί-πρωί. Αλλά δεν ξέρω αν τους έβαζα φραουλίτσες μέσα στην πίτσα τι θα έκαναν οι κάτοικοι του τριωρόφου!! Τους έχει "φοβηθεί" το μάτι μου σου λέω...αλλά από την άλλη αξίζει μια δοκιμή για να έχουμε και ουσιαστική άποψη επί του θέματος :-))
    Kαλημέρα καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες Πηνελόπη μου... τί "τραβάμε";;;;;;; Όλο κανονισμούς που τηρούνται είμαστε...όχι σαν κάτι άλλους στην Ελλάδα!!!! Τέλος πάντων ...μη νομίζεις ότι οι δικοί μου δοκιμάζουν ασχολίαστα τα πάντα... σε καταλαβαίνω λοιπόν φιλενάδα... Έχεις δίκιο όμως ...της αξίζει μια δοκιμή! Φιλιά

      Διαγραφή
  11. So happy to hear you enjoyed this pizza - it's still one of our favorites!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάρα πολύ πρωτότυπη και τολμηρή πρόταση!
    Φαίνεται πολύ εντυπωσιακή, αξίζει να δοκιμαστεί!
    Φιλιά Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τολμηρή μου φάνηκε κι εμένα Ερμιόνη μου στην αρχή (πού να δεις τους υπόλοιπους στο σπίτι όταν την είδαν στο τραπέζι... ένα ψιλοσόκ το έπαθαν...χαχαχαχα)!! Όταν όμως την δοκίμασαν τους άρεσε! Φιλιά

      Διαγραφή
  13. Απιστευτη συνταγη την εχω δοκιμασει με μια μικρη παραλλαγη και εκανε μεγαλο μπαμ στο στομα!!!!χιλια μπραβο και μονο που την σκεφτηκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πράγματι νοστιμότατη!!! Χαίρομαι που την έχεις ήδη δοκιμάσει και σου άρεσε!

      Διαγραφή
  14. Πρωτότυπη πίτσα.... έχω περιέργεια το πως θα είανι... δείχνει πολύ καλή όμως!!!
    Φιλιά Κική μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ την και θα δεις... είναι παρόμοια μ' αυτή που είναι με κοτόπουλο και ανανά! Φιλιά

      Διαγραφή
  15. Πολύ πρωτότυπη συνταγή!!! Θα την φτιάξω σίγουρα Κική μου, γιατί μ'αρέσει να δοκιμάζω νέες γεύσεις με διάφορα υλικά! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε 'Ελενα και ναι, να την δοκιμάσεις!!Φιλάκια

      Διαγραφή
  16. Τι πρωτότυπη πίτσα είναι αυτή καλέ? Βαλσάμικο καιφράουλες????? Πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσουμε μόνο και μόνο από περιέργεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα εκπλαγείς με τη γεύση του συγκεκριμένου συνδυασμού Βάσω μου!!! Αξίζει τη δοκιμή!

      Διαγραφή
  17. Τρελλαίνομαι για πίτσα είτε αυτή είναι γλυκιά είτε είναι αλμυρή! Θα έτρωγα ευχαρίστως μερικά κομμάτια από τη γλυκύτατη πίτσα σου Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου στείλω Κατερίνα μου!!! Όση θέλεις!!!! Φιλιά

      Διαγραφή
  18. πρωτοτυπη,πρεπει οπωςδηποτε να δοκιμαστει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τολμηρή σε βρήσκω Κική !
    Η πίτσα με τον ανανά μου αρέσει. Έχοντας λοιπόν αυτή στο μυαλό μου θα τη δοκίμαζα ευχαρίστως αυτή με τις φράουλες. Η σάλτσα μπάρμπεκιου μου αρέσει πάρα πολύ και πιστεύω ότι ταιριάζει πολύ στις πίτσες.
    Ενδιαφέρουσα η συνταγή σου και όντως είναι πολύχρωμη!!

    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού σου αρέσει η πίτσα με τον ανανά, θα σου αρέσει κι αυτή Χρυσαυγή μου! Όσο για την μπάρμπεκιου...έχεις απόλυτο δίκιο!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!