Πίτσα με ...βαλσαμικό ξίδι και φράουλες


Καλησπέρα σας!! Τί κάνετε;;; Ελπίζω να είστε καλά!!! Ελαφρώς ανοιξιάτικος ο καιρός εδώ στη Θεσσαλονίκη και η μέρα σήμερα με καλούσε για κουζινικά πειράματα... ο πειρασμός μεγάλος και οι αντιστάσεις μου μικρές!!!! Το ξέρετε καλά πια ότι όταν περνάω μια περίοδο άγχους, τρέχω στην κουζίνα, μαγειρεύω, πειραματίζομαι, φτιάχνω αλλά και ...καταστρέφω πότε πιάστρες κουζίνας, πότε κανένα φαγητό που καταλήγει ...τσουρουφλισμένο γιατί μου "ξέφυγε' την τελευταία στιγμή και πιο συχνά κανένα δάχτυλο! Όχι δεν παραπονιέμαι ...ίσα ίσα ...όλη αυτή η διαδικασία με χαλαρώνει!!!! 
Πριν μερικές μέρες, λοιπόν, τριγυρνώντας σε διάφορα μπλογκοσπιτάκια έπεσα πάνω σ' αυτό ΕΔΩ και είδα έκθαμβη από την πολύχρωμη φωτογραφία μια πίτσα με ξίδι βαλσαμικό και φράουλες!! Αυτό ήταν... έρωτας με την πρώτη ματιά!!!! Συνειρμικά, ταξίδεψα στην πρώτη φορά που έφαγα μια πίτσα με κοτόπουλο και ανανά και την είχα λατρέψει (κι ακόμα λατρεύω)! Γεύση γλυκόξινη, μακρινή αλλά και φίνα, χωρίς κραυγαλέες εκφάνσεις αλλά με άρωμα παραλίας εξωτικού νησιού...
Βέβαια, από την ανακάλυψη της συγκεκριμένης πίτσας μέχρι την υλοποίησή της... χρειάστηκαν μερικές μέρες γιατί, όπως και για οτιδήποτε άλλο στη ζωή μου, χρειάζομαι το σωστό timing. Κι αυτό ήρθε σήμερα το πρωί... Τα υλικά ήδη με περίμεναν στο ψυγείο κι εγώ, έτσι κι αλλιώς ήθελα να φτιάξω μια πίτσα... γιατί όχι αυτή;;;
Η πίτσα ετοιμάστηκε με λίγο ζόρι γιατί η μικρή μου ανιψούλα βάλθηκε να με αποσπάσει από το στόχο μου μη θέλοντας να φάει τίποτε αλλά το ξεπέρασα "αξιοπρεπώς" και με "διπλωματία" ως κάθε θεία που σέβεται τον εαυτό της...χαχαχαχα (αχχχ! αυτά τα πιτσιρίκια είναι ...μοναδικά όταν θέλουν ή δεν θέλουν κάτι!!!!!!-:)))).
Μετά το ψήσιμο, δε, που, τελικά, έγινε το μεσημέρι η πίτσα διανεμήθηκε σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του τριωρόφου... προς δοκιμή!!!! Κατόπιν, λοιπόν, της βολιδοσκόπησης, κατέληξα να σας δείξω τη συνταγή μιας και άρεσε στην πλειοψηφία (υπήρξε και  η μειοψηφία που έμεινε αδιάφορη!!) αλλά δεν υπήρξαν αρνητικές ψήφοι!!!!!!!!!!! χαχαχα
Η γεύση της... γλυκόξινη και η επίγευσή της ένα μείγμα του μαϊντανού και της φράουλας!! Προσωπικά, δεν έβαλα καπνιστό μπέικον και πρόσθεσα και σάλτσα μπάρμπεκιου. Ελαφριά γεύση, όχι έντονη προσωπικότητα, ανοιξιάτικη θα την χαρακτήριζα που αξίζει να την δοκιμάσει κανείς. Θα αρέσει πολύ σε όποιον αρέσουν τα γλυκόξινα και ο συνδυασμός φρούτου με τυρί και ζαμπόν. Το κοτόπουλο συμπληρώνει το σύνολο και σίγουρα αρέσει αν και δεν υπάρχει η έκρηξη της γεύσης!!! Αξίζει να την δοκιμάσετε όταν θέλετε κάτι γλυκόξινο και διαφορετικό. Φυσικά η δική μου συνταγή είναι προσαρμογή από τη συνταγή που διάβασα... και η ζύμη της πίτσας ουδεμία σχέση έχει με την υπόλοιπη... αμερικανιά (όπως λέει ο καλός μου), μιας και είναι καθαρά ελληνική και αυτοσχέδια.-:)))))))
ΥΛΙΚΑ 
Για τη ζύμη
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
225 γρ. χλιαρό γάλα
2 κ.σ. πεκορίνο Αμφιλοχίας
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
Για τη σάλτσα
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. σάλτσα τσίλι καυτερή
2 κ.σ. σάλτσα μπάρμπεκιου
Για τη γέμιση
7-8 φέτες ζαμπόν
8-10 φέτες κασέρι
150 γρ. ψητό κοτόπουλο σε κομματάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
8-9 φράουλες ψιλοκομμένες
1 πρέζα αλάτι
Η διαδικασία της πίτσας και η πρώτη σοδειά από τις φράουλες του κήπου μας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τη ζύμη
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το μισό, χλιαρό γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε, ζυμώνοντας και το υπόλοιπο γάλα και έχουμε μια ζύμη που κολλάει ελαφρά στα χέρια.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα για 5-6 λεπτά.
Η ζύμη μας δεν κολλάει πια και είναι μαλακή και αφράτη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα και τα υλικά της γέμισης.
Για τη σάλτσα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις τρεις σάλτσες και τη μαρμελάδα.
Για τη γέμιση
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι το κομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Μόλις μαραθεί, το σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι και το αποσύρουμε από τη φωτιά αφού το ανακατώσουμε για λίγο έτσι ώστε το ξίδι να εξατμιστεί.  
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σύνθεση της πίτσας
Απλώνουμε τη ζύμη μας σ' ένα ταψάκι, με διάμετρο 28-30 εκατοστά, που το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο ή το έχουμε καλύψει (αυτό είναι πιο εύκολο) με αντικολλητικό χαρτί.
Αλείφουμε με τη σάλτσα και επάνω τοποθετούμε τις φέτες του τυριού.
Ύστερα καλύπτουμε με το ζαμπόν (ή το μπέικον) και το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε το καραμελωμένο κρεμμύδι και τις 5 φράουλες ψιλοκομμένες.
Πασπαλίζουμε με λίγο πεκορίνο.
Ψήνουμε την πίτσα για 30-40 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο μας.
Μόλις ψηθεί, τη γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες ωμές φράουλες και απολαμβάνουμε τη λεπτή γεύση της.
Tante Kiki
38 Comments
No