Παγωτό παρφέ χωρίς αβγά, σε δύο γεύσεις: βανίλια και σοκολάτα

Τί θα λέγατε για ένα παγωτό το Σαββατοκύριακο;; Είτε πάνω σε χωνάκι, είτε σε μπολάκι δεν παύει να ασκεί μιαν ακαταμάχητη γοητεία και να αποζητούμε... όχι μόνον τη δροσιά του αλλά και τη νοστιμιά του!!
Ένα παγωτό παρφέ που, αν και δεν έχει αβγά ...δεν έχει και κρυστάλλους και είναι πεντανόστιμο. Τα μειονεκτήματά του;;;; Εξαφανίζεται σε χρόνο ρεκόρ, από μικρούς και μεγάλους αδιάκριτα και... έχει λίγες παραπάνω θερμίδες. 
Τί να γίνει όμως;;;;; Αυτά έχει η ζωή ...κάποιες φορές δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα!!! Ωστόσο όλοι οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι, όταν κάνουμε δίαιτα, είναι προτιμότερο να φάμε μικρή ποσότητα από ένα γλυκό ή φαγητό που έχει όλη του τη γεύση παρά από ένα αντίστοιχο light από το οποίο να φάμε μεγάλη ποσότητα. Εντάξει, να μην ακούω σχόλια και γελάκια!!!! Το ξέρετε ότι ισχύει αυτό και δεν το λέω για να μην νιώθω ένοχη και όχι δεν θέλω να παχύνουμε... το αντίθετο μάλιστα!!! Αλλά πώς να γίνει κι ένα μικρούλι, τόσο δα παγωτούλι το δικαιούμαστε... έστω ...μια φορά την εβδομάδα!!! -:)))) 
Το συγκεκριμένο παγωτό όμως έχει ακόμα ένα προτέρημα που το κάνει μοναδικό!!! Εκείνα τα φρουτένια κομματάκια από γλυκό του κουταλιού ή τις σταγόνες σοκολάτας ή τα αποξηραμένα βυσσινάκια ή κερασάκια που... το κάνουν ακόμα πιο λαχταριστό (αν και όταν ήμουν μικρή  το σιχαινόμουν ακριβώς γι αυτά τα κομματάκια φρούτων που είχε μέσα!!)!!!! Μπλιάαααχ! έλεγα πάντα όταν έβλεπα το παγωτό παρφέ... κι ούτε συζήτηση για να το δοκιμάσω!!!! Πώς αλλάζει ο καιρός!!!! Και νάμαι τώρα foodblogger, εγώ η άλλοτε ...μίζερη στο φαγητό, που όλοι με ρωτούσαν αν είναι νόστιμες οι οδοντογλυφίδες γιατί ήταν το μόνο που έβαζα στο στόμα!!!! έτσι έλεγαν... χαχαχαχα τους διέψευσα (ή αλλιώς τους την "έπεσα"!!!!! χιχιχι).
Γλύκα και δροσιά μαζί, λοιπόν, σ' έναν δροσερό συνδυασμό που κάμπτει και τις πιο γερές αντιστάσεις!!!! Ας δούμε πώς το φτιάχνουμε και σας έχω μια πρόταση... φτιάξτε το για την Κυριακή το βράδυ και απολαύστε το όσο θα βλέπετε τα αποτελέσματα των εκλογών, καλέ, όχι των καλλιστείων!!!! Ξέρετε τώρα... πώς βλέπουμε σε κάποιες αμερικάνικες ταινίες, τις κυρίες στενοχωρημένες να εκτονώνονται με ...έναν "κουβά" παγωτό μπροστά τους!!!! προσοχή όμως, είπαμε για να μην με κατηγορείτε μετά... μια μπαλίτσα παγωτό όχι τον κουβά εμείς!!!!!!!
ΥΛΙΚΑ
Για τη βανίλια
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
400 γρ. κρύο γάλα φρέσκο πλήρες (ή εβαπορέ πλήρες)
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
3-4 κ.σ. βύσσινα αποξηραμένα ή κερασάκια γλυκό ή άλλο γλυκό του κουταλιού κομμένο σε κομματάκια
Για τη σοκολάτα
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
400 γρ. κρύο γάλα φρέσκο πλήρες (ή εβαπορέ πλήρες)
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τη βανίλια
Βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια και το κρύο γάλα στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε για 5 λεπτά ή έως ότου η κρέμα γίνει πηχτή.
Σιγά-σιγά, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τα  αποξηραμένα  ή  τα κερασάκια γλυκό ή όποιο άλλο γλυκό του κουταλιού μας αρέσει.
Βάζουμε το παγωτό σε μπολ μεταλλικό στην κατάψυξη για να παγώσει.
Για τη σοκολάτα
Βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια και το κρύο γάλα στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε για 5 λεπτά ή έως ότου η κρέμα γίνει πηχτή.
Σιγά-σιγά, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τις σταγόνες κουβερτούρας (εάν θέλουμε).
Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για να παγώσει.
Όταν είναι να σερβίρουμε, βγάζουμε από την κατάψυξη και αφήνουμε το παγωτό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 10 λεπτά.

Γαρνίρουμε με φιστίκια Αιγίνης και σιρόπι σοκολάτας για την απόλυτα σοκολατένια απόλαυση.


49 σχόλια:

  1. Πολύ λαχταριστό το παγωτό σου Κικίτσα. Τα φρούτα δε μου αρέσουν, αν έβαζα ξηρούς καρπούς θα ήταν εντάξει λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου και τίποτε να μην βάλεις πάλι ωραίο είναι αλλά και οι ξηροί καρποί του ταιριάζουν τέλειααααα!!! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  2. Κική μου υπέροχο, θα το έτρωγα πολύ ευχαρίστως και τώρα, παρόλο που είναι λίγο αργά!!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου τί πειράζει που είναι αργά;;;;; Ένα μικρούλι παγωτάκι είναι... εντελώς αθώο!!!!! Φιλιά και καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραίο το παγωτό σου, θα το φτιάξω το συντομότερο. Τα παγωτά είναι η αδυναμία μου. Μου αρέσουν χειμώνα καλοκαίρι.
    καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ τα λατρεύω τα ...άτιμα τα παγωτά!!!! Άσε που κι εμείς τα τρώμε χειμώνα καλοκαίρι οικογενειακώς. Χαίρομαι που σου άρεσε κι ευχαριστώ για την επίσκεψη! Καλή σου μέρα και καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  4. Θα το φτιάξω οποσδήποτε και ξέρεις τι θα βάλω μέσα στην βανίλια?
    Γλυκό περγαμόντο που πήρα την συνταγή σου και το έφτιαξα!!Δεν σου λέω τίποτα!!Φτάνει να σου πω ότι έφτιαξα 2 κιλά γλυκό και έχει μείνει ένα μικρό βαζάκι?????Ίσα που το προλαβαίνω να το βάλω στο παγωτό!Να είσαι καλά και πάντα να μας δίνεις τόσο πετυχημένες συνταγές!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω πω, τι μας κάνεις τώρα νυχτιάτικα!
    Στεναχωρημένη δεν είμαι, τον κουβά όμως άνετα τον τσάκιζα !

    Πολύ ωραία και τα δύο. Και στα παλιά μας τα παπούτσια οι θερμίδες.
    Εδώ μιλάμε για ΠΑΓΩΤΟ!! Ποιος σκέφτεται τις θερμίδες?? Εγώ πάντως όχι!

    Κρατώ τις συνταγές σου !
    Καληνυχτίζω Κική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσαυγή μου είσαι τυχερή που δεν σκέφτεσαι τις θερμίδες... γιατί εγώ δεν ανήκω στις τυχερές (πάντα προσέχω να μην ξεφεύγω) αλλά εδώ που τα λέμε προτιμώ να φάω ένα παγωτό και να στερηθώ κάτι άλλο μια φορά την εβδομάδα!!-:)))))) Χαίρομαι που σου άρεσαν οι συνταγές μου!!! Καλή σου μέρα και καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Σου άρεσε Μάγια μου;;;;; Ευχαριστώ για την επίσκεψη!!! Καλό Σ/Κ

      Διαγραφή
    2. αν μου άρεσε;;;;;;το βλέπω και μου τρέχουν τα σάλια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!χαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!επίσης!!!!!!!!!!!! :)))

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα, Κικίτσα!
    Εξαιρετικές και οι δύο εκδοχές. Θα τις δοκιμάσω οπωσδήποτε!
    Τις κρατώ.
    Φιλάκια, καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ τες Ελένη μου και πες μου εντυπώσεις!!! Πολλά φιλάκια και καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  8. Υπέροχα και τα δυο,Κικίτσα!Έχω πράγματι λαχταρήσει το παρφέ,δεν υπάρχει εδώ..Το θέμα είναι τώρα, που μπορώ να βρω κρέμα ζαχαροπλαστικής...Φιλιά,καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Χαρά μου και χαίρομαι που είσαι στο σπιτάκι μου. Να σου στείλω;;;; Όσο για κρέμα ζαχαροπλαστικής μπορείς να κάνεις μόνη σου την κλασσική και να κάνεις μ' εκείνη το παγωτό (δεν το δοκίμασα αλλά τώρα που το σκέφτομαι θα το κάνω)!!!!
      Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. Κι εγώ πάντα ψάχνω να βρίσκω παγωτά που να μην έχουν αυγά και φτιάχνω ένα με τρία απλά υλικά:ένα κουτί γάλα εβαπορέ,ένα κουτί ζαχαρούχο και ένα κουτί φυτική σαντιγή,τα χτυπάς όλα μαζί να γίνουν αφρός προσθέτεις ότι σου αρέσει και έτοιμο!!!βγάζει δύο λίτρα παγωτό!!το έχω δείξει και στο μπλογκ μου!!!το δικό σου θα το φτιάξω οποσδήποτε!!!!φιλιά καλό σκ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Δέσποινα. Το παγωτό που φτιάχνεις είναι το πρώτο παγωτό που έβαλα γιατί είναι και μια κλασσική συνταγή της Μόρφατ, που έφτιαχνε πάντα η μαμά μου και η θεία μου. Γίνεται πολύ ωραίο απλά αν δεν το χτυπήσεις 2-3 φορές ή σε παγωτομηχανή έχει λίγους κρυστάλλους αλλά είναι ωραίο παγωτό. Δοκίμασε κι αυτό και στείλε μου εντυπώσεις!! Φιλιά κι επίσης καλό Κ/Σ!

      Διαγραφή
  10. Πήρε το μάτι μου παγωτάκι και μπήκα.

    Παίρνω μερικές μπαλίτσες και πάω να τις εξαφανίσω.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρε όσες μπαλίτσες θέλεις Conna μου!!! Φιλιά

      Διαγραφή
  11. Υπέροχα και τα δύο παγωτά!Το παρφέ δεν είναι η αδυναμία μου αλλά σπιτικό παρφέ δεν έχω δοκιμάσει ποτέ οπότε θα το κάνω τώρα!!!Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δοκίμασέ το Σπυριδούλα μου, βέβαια το κανονικό παρφέ έχει αβγά και άρα και ελαφρώς διαφορετική υφή αλλά και χωρίς αβγά είναι πολύ ωραίο! Φιλάκια κι επίσης καλό Σ/Κ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φαίνεται υπέροχο! Θα το δοκιμάσω σίγουρα! Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε και ναι, δοκίμασέ το γιατί είναι εύκολο και πολύ νόστιμο! Φιλιά και καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  14. Το βλέπω και το λαχταράω...αχ και να ζωντάνευε η εικόνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κική μου την δροσιά του να χεις, ότι πρέπει ένα δροσερό παγωτάκι αυτές τις μέρες!
    Να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Έλενα, επίσης! Τώρα θα είναι δροσερό, θα είναι καυτό...ποιός ξέρει;;;;;;;;;;;; Φιλάκια

      Διαγραφή
  16. θα το πάρω το παγωτάκι μου Κικη μου, έτσι όπως το θέλω ανάμικτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο θέλεις Έρη μου!!! Πάρτο να το ευχαριστηθείς... Φιλιά

      Διαγραφή
  17. Καλησπέρα Κική και καλώς σε βρήκα!!!Ζημιά μου έκανες!!!Λατρεύω τα παγωτά αν και πρέπει να τα ελλαττώσω :) Τέλεια και λαχταριστή πάντως η συνταγή σου και λέω να κάνω μια εξαίρεση ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Γιώτα! Καλέ το μόνο που δεν ήθελα είναι να σου κάνω είναι ζημιά! Μια μικρή εξαίρεση δεν βλάπτει ποτέ...-:))) Καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
  18. Αχ έχουν αρχίσει τα παγωτά και εγώ απλά, τα κοιτώ!!! Ε σε κανένα μήνα με κόβω να τα αρχίσω...
    Τέλειες και οι 2 γεύσεις Κική μου!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μάλλον πρέπει να βγάλω την παγωτομηχανή από το ντουλάπι και να αρχίσω να ετοιμάζομαι για τρελές γεύσεις! Τα αυγά δεν τα συμπαθώ καθόλου στο παγωτό, αν και χρησιμοποιούνται για να έχει καλύτερη υφή! Ψηφίζω παρφέ, και τις δύο εκδοχές!!! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βανίλια παρφέ!!!το αγαπημένο μου... σ`ευχαριστώ για την συνταγή!...
    Να περνάς όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. το εφτιαξα και το συνιστω ανεπιφυλακτα!!!!τελειο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε... αυτό το παγωτό το φτιάχνει η μαμά μου και το έφτιαχνε και η θεία μου εδώ και πολλά πολλά χρόνια... εγώ απλώς το εμπλούτισα!!-:))

      Διαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Γωγώ... η συγκεκριμένη συνταγή είναι αυτοσχέδια γι αυτό και δεν έχω κάποια αναφορά σε πηγή... ΟΠΩς ΚΑΝΩ ΠΑΝΤΑ! Εξ άλλου, αν προσέξεις είναι ουσιαστικά η συνταγή που δίνει το φακελάκι της κρέμας βανίλιας και σοκολάτας απ' έξω με δικές μου προσθέσεις των άλλων υλικών μιας και εκείνη την περίοδο πειραματιζόμουν μ' αυτές τις κρέμες!
      Γιατί ρωτάς;;;;;; Δεν βάζω ποτέ ξένες συνταγές χωρίς να αναφέρω πηγή κι αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι με παρακολουθούν γιατί το θεωρώ γελοίο να κλέψω συνταγή... καθηγήτρια είμαι όχι μαγείρισσα!!!!!!!!!!!! Εξ άλλου σ' αυτό το μπλογκ έχω βάλει πάρα πολύ κόπο και χρόνο για να κάνω τέτοιες ΑΗΔΙΕΣ!!!
      Καλή σου μέρα κι ελπίζω να σε κάλυψα.

      Διαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Aαααχ...τι κρίμα να τσακώνεστε... από τη στιγμή που όλοι/ες έχετε κάτι να δώσετε σε μας που σας παρακολουθούμε με το μολυβάκι ανα χείρας για σημειώσεις, ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα του "τι θα φάμε πάλι σήμερα"...
    Λοιπόν, επιτρέψτε μου, να σας παραπέμψω EΔΩ όπου δεν έχω διαβάσει καλύτερη εξήγηση (κι επεξήγηση) για το copyright των συνταγών.

    Να είστε καλά! Να προσέχετε τους εαυτούς σας (ειδικά εσύ καλή μου Tante Kiki, που σε παρακολουθώ και σ' ακολουθώ, και σε προτείνω στο blog μου), και μη μου συγχίζεστε! Είναι τόσα τα σοβαρά προβλήματα...που δεν αξίζει...

    Φιλάκι γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εύα μου δεν τσακώνομαι με κανέναν... είμαι πάντα πολύ σαφής γιατί πάντα βάζω παραπομπή και αναφορά πηγής όταν η συνταγή είναι από κάπου αλλού... δεν έχω ποτέ κοπιάρει συνταγή στα κρυφά και πολύ περισσότερο φωτογραφία! Από την άλλη, όταν σου πετούν τέτοια υπονοούμενα και ειδικά όταν οι δύο συνταγές το μόνο κοινό που έχουν είναι γάλα (τί πρωτότυπο και μή αναμενόμενο υλικό για παγωτό!!!!) τότε ενοχλούμαι γιατί το κάνουν για προφανείς λόγους αναγνωσιμότητας.
    Πράγματι είναι πολλά τα προβλήματα και δεν θεωρώ τις συνταγές κάτι το ιδιαίτερο ...από την άλλη το να σε κατηγορούν και μάλιστα αναίτια για κάτι τόσο αναξιοπρεπές ...το θεωρώ πολύ σημαντικό για την υπόστασή μου ως άτομο και ως επαγγελματία καθηγήτρια!!!!
    Καλό σου βράδυ και σ' ευχαριστώ πολύ που με παρακολουθείς... να ξέρεις ότι δεν θα έκανα ποτέ κάτι που θα χαρακτηριζόταν ως έλλειψη σεβασμού σε σας που με παρακολουθείτε αλλά και στους συναδέλφους μπλόγκερ!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα,
    αυτό το παγοτό είναι τέλειο. το εφτιαξα και θα το ξανακάνω. ευχαριστώ πολύ για την σνταγή και γενικά για τις συνταγές.

    άσχετο, πρέπει να είναι από μοναδικά σχόλεια από άνδρα.
    και Κική άμα μπορέσες να έβαζες μερικά θέματα με συνταγές για φοιτητές.
    καλή σου μέρα και με ιδέες πολλές
    Μάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπέρα αγαπητέ Μάκη. Χαίρομαι που σου άρεσε το παγωτό κι ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
    Μη σε απασχολεί για το ότι είναι σχόλιο από άνδρα γιατί υπάρχουν κι άλλα... αν και γενικά είναι λίγα. -:)))
    Όσο για τις συνταγές για φοιτητές υπάρχουν κάτω από τον τίτλο: "Φαγητά εύκολα κι απλά". Κάνε κλικ στον τίτλο που θα βρείς δεξιά στη στήλη "Οι συνταγές μου" και θα βρεις όλο τέτοιες συνταγές.
    Ευχαριστώ για το σχόλιο και αν χρειαστείς βοήθεια για κάποια συνταγή στείλε μου μέιλ. -:))
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΩΠΩΠΩΠΩΠΩ ΤΙ ΠΑΓΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΙΚΗ ΜΟΥ. ΙΔΙΩΣ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΝΣΗ. ΕΤΣΙ ΜΟΥΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΩ ΛΙΓΟ. ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΤΣΙ? ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΣΤΑΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το εφτιαξα σημερα αλλα μου φανηκε οτι ηταν περισσοτερο γλυκο απ'οτι επρεπε. Μηπως επειδη το ζαχαρουχο γαλα το εφτιαξα μονη μου γιατι δεν ειχα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανά να είναι το ζαχαρούχο που έφτιαξες αν και δεν έχω φτιάξει ποτέ ζαχαρούχο για να μπορώ να σου πω... πάντως αν κάνεις ακριβώς τη συνταγή είναι κανονικό στη γλύκα!! Μήπως να το ξαναδοκιμάσεις με κανονικό ζαχαρούχο;; Κι αυτό μπορείς να το κάνεις όλο σοκολατένιο για να εξισορροπήσεις τη γλύκα!! :)

      Διαγραφή
  30. Το γαλα που χρησιμοποιεις ειναι φρεσκο η εβαπορε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!