Παγωτό παρφέ χωρίς αβγά, σε δύο γεύσεις: βανίλια και σοκολάτα


Τί θα λέγατε για ένα παγωτό το Σαββατοκύριακο;; Είτε πάνω σε χωνάκι, είτε σε μπολάκι δεν παύει να ασκεί μιαν ακαταμάχητη γοητεία και να αποζητούμε... όχι μόνον τη δροσιά του αλλά και τη νοστιμιά του!!
Ένα παγωτό παρφέ που, αν και δεν έχει αβγά ...δεν έχει και κρυστάλλους και είναι πεντανόστιμο. Τα μειονεκτήματά του;;;; Εξαφανίζεται σε χρόνο ρεκόρ, από μικρούς και μεγάλους αδιάκριτα και... έχει λίγες παραπάνω θερμίδες. 
Τί να γίνει όμως;;;;; Αυτά έχει η ζωή ...κάποιες φορές δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα!!! Ωστόσο όλοι οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι, όταν κάνουμε δίαιτα, είναι προτιμότερο να φάμε μικρή ποσότητα από ένα γλυκό ή φαγητό που έχει όλη του τη γεύση παρά από ένα αντίστοιχο light από το οποίο να φάμε μεγάλη ποσότητα. Εντάξει, να μην ακούω σχόλια και γελάκια!!!! Το ξέρετε ότι ισχύει αυτό και δεν το λέω για να μην νιώθω ένοχη και όχι δεν θέλω να παχύνουμε... το αντίθετο μάλιστα!!! Αλλά πώς να γίνει κι ένα μικρούλι, τόσο δα παγωτούλι το δικαιούμαστε... έστω ...μια φορά την εβδομάδα!!! -:)))) 
Το συγκεκριμένο παγωτό όμως έχει ακόμα ένα προτέρημα που το κάνει μοναδικό!!! Εκείνα τα φρουτένια κομματάκια από γλυκό του κουταλιού ή τις σταγόνες σοκολάτας ή τα αποξηραμένα βυσσινάκια ή κερασάκια που... το κάνουν ακόμα πιο λαχταριστό (αν και όταν ήμουν μικρή  το σιχαινόμουν ακριβώς γι αυτά τα κομματάκια φρούτων που είχε μέσα!!)!!!! Μπλιάαααχ! έλεγα πάντα όταν έβλεπα το παγωτό παρφέ... κι ούτε συζήτηση για να το δοκιμάσω!!!! Πώς αλλάζει ο καιρός!!!! Και νάμαι τώρα foodblogger, εγώ η άλλοτε ...μίζερη στο φαγητό, που όλοι με ρωτούσαν αν είναι νόστιμες οι οδοντογλυφίδες γιατί ήταν το μόνο που έβαζα στο στόμα!!!! έτσι έλεγαν... χαχαχαχα τους διέψευσα (ή αλλιώς τους την "έπεσα"!!!!! χιχιχι).
Γλύκα και δροσιά μαζί, λοιπόν, σ' έναν δροσερό συνδυασμό που κάμπτει και τις πιο γερές αντιστάσεις!!!! Ας δούμε πώς το φτιάχνουμε και σας έχω μια πρόταση... φτιάξτε το για την Κυριακή το βράδυ και απολαύστε το όσο θα βλέπετε τα αποτελέσματα των εκλογών, καλέ, όχι των καλλιστείων!!!! Ξέρετε τώρα... πώς βλέπουμε σε κάποιες αμερικάνικες ταινίες, τις κυρίες στενοχωρημένες να εκτονώνονται με ...έναν "κουβά" παγωτό μπροστά τους!!!! προσοχή όμως, είπαμε για να μην με κατηγορείτε μετά... μια μπαλίτσα παγωτό όχι τον κουβά εμείς!!!!!!!
ΥΛΙΚΑ
Για τη βανίλια
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
400 γρ. κρύο γάλα φρέσκο πλήρες (ή εβαπορέ πλήρες)
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
3-4 κ.σ. βύσσινα αποξηραμένα ή κερασάκια γλυκό ή άλλο γλυκό του κουταλιού κομμένο σε κομματάκια
Για τη σοκολάτα
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
400 γρ. κρύο γάλα φρέσκο πλήρες (ή εβαπορέ πλήρες)
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικά)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τη βανίλια
Βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια και το κρύο γάλα στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε για 5 λεπτά ή έως ότου η κρέμα γίνει πηχτή.
Σιγά-σιγά, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τα  αποξηραμένα  ή  τα κερασάκια γλυκό ή όποιο άλλο γλυκό του κουταλιού μας αρέσει.
Βάζουμε το παγωτό σε μπολ μεταλλικό στην κατάψυξη για να παγώσει.
Για τη σοκολάτα
Βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια και το κρύο γάλα στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε για 5 λεπτά ή έως ότου η κρέμα γίνει πηχτή.
Σιγά-σιγά, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τις σταγόνες κουβερτούρας (εάν θέλουμε).
Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για να παγώσει.
Όταν είναι να σερβίρουμε, βγάζουμε από την κατάψυξη και αφήνουμε το παγωτό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 10 λεπτά.

Γαρνίρουμε με φιστίκια Αιγίνης και σιρόπι σοκολάτας για την απόλυτα σοκολατένια απόλαυση.


Tante Kiki
49 Comments
No