Αλμυρό κέικ με λουκάνικα


Καλησπέρα σας!! Ένα κέικ αλμυρό με μια κρύα μπύρα και μια ωραία καταπράσινη ή χωριάτικη σαλάτα είναι πάντα ευπρόσδεκτα! Ένα σνακ αλλά κι ένα ελαφρύ δείπνο για μια πρόσκληση σε φίλους για παρεούλα και κουβεντούλα, χωρίς να κουραστούμε αλλά και χωρίς να κάνουμε πολλά έξοδα... για να μην ξεχνούμε και την εποχή που ζούμε!!! 
Υλικά καθημερινά αυτά που χρειάζονται για το συγκεκριμένο κέικ και 15 λεπτά από τον χρόνο μας για την προετοιμασία του. Εάν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα υλικά και να το κάνουμε πιο ...πλούσιο σε αλλαντικά... τα πάντα είναι θέμα διάθεσης και φαντασίας.
Προσωπικά έβαλα μόνον 2 λουκάνικα αλλά μετά είδα ότι με ακόμα 2 θα ήταν καλύτερο και πιο μεστό. Εσείς, "παίξτε" με το συγκεκριμένο κέικ, προσθαφαιρέστε υλικά κατά πώς το επιθυμείτε... η βάση του μένει πάντα ωραία, αφράτη και λαχταριστή, τόσο χλιαρό όσο και κρύο. 
Και ...εάν περισσέψει κάποιο κομμάτι, διατηρήστε το στο ψυγείο γιατί έχει αλλαντικά που είναι πάντα ευαίσθητα.
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
2 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης (ή άλλα λουκάνικα της αρεσκείας μας)
250 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της, κοσκινισμένη
165 γρ. κρέμα γάλακτος 
3 αβγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
1 πρέζα σκόνη μουστάρδας (ή 1/2 κ.γλ. μουστάρδα κανονική)
1 πρέζα αλάτι
λίγο φρεσκοτριμμένο τρίχρωμο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Κοσκινίζουμε τη φαρίνα και την αναμιγνύουμε με το μπέικιν, τη σκόνη μουστάρδας (εάν βάλουμε κανονική μουστάρδα τη διαλύουμε στην κρέμα γάλακτος) και το αλάτι.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά με το μίξερ χειρός έως ότου αφρίσουν.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (σκέτη ή με την κανονική μουστάρδα) για 3 λεπτά ακόμη.
Ανακατεύοντας με μια σπάτουλα προσθέτουμε το μείγμα της φαρίνας με το μπέικιν και τη σκόνη μουστάρδας.
Η ζύμη μας είναι πηχτή και ελαφρώς "λαστιχωτή" και όχι, σχετικά αραιή, όπως στα γλυκά κέικ.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα του κέικ και τη γεμίζουμε με τη ζύμη.
Βυθίζουμε τα 2 λουκάνικα  και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Πριν βγάλουμε το κέικ, βυθίζουμε τη λάμα ενός μαχαιριού και εάν είναι στεγνή όταν την βγάλουμε τότε το κέικ είναι έτοιμο, αλλιώς χρειάζεται λίγο περισσότερο ψήσιμο.
TIPS
* Εάν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερα λουκάνικα αλλά και κομμένο σαλάμι αέρος, και ζαμπόν. Οπότε έχουμε ένα ωραιότατο κέικ αλλαντικών.
Tante Kiki
37 Comments
No