Τα αμυγδαλωτά μου... μέρος δεύτερο!


Καλησπέρα σας!!! Αμυγδαλωτών συνέχεια (τώρα μένουν μόνον τα macarons...). Τα αμυγδαλωτά μου, λοιπόν, είναι ο νικητής των εκλογών!!!!!! χαχαχα 
Το λέω γιατί τα δεύτερα αμυγδαλωτά μου έγιναν τελικά όπως ακριβώς τα ήθελα... σαν τα αμυγδαλωτά που τρώμε στα ζαχαροπλαστεία, την ημέρα των εκλογών!!!!!! Σίγουρη συνταγή, εξίσου νόστιμα με τα προηγούμενα αμυγδαλωτά, πολύ πιο απλά από άποψη προετοιμασίας, με ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο από τη στιγμή που θα προετοιμάσουμε τα υλικά έως τη στιγμή που θα τα απολαύσουμε και θα μας χαρίσουν απλόχερα τη νοστιμιά τους!!!!
Λαχταριστά, εύκολα, γρήγορα ...ίσως όχι τόσο οικονομικά αλλά ένα πολύ καλό δώρο για τις επισκέψεις μας σε φίλους και συγγενείς.
ΥΛΙΚΑ για 12-15 κομμάτια
2 ασπράδια αυγών large
260 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
160-170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κ.γλ. άρωμα πικραμύγδαλου
1 βανίλια
15 αμύγδαλα ολόκληρα για το γαρνίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πολτοποιούμε τα αμύγδαλα στο multi.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ, τα δύο ασπράδια, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το πικραμύγδαλο.
Τα χτυπάμε έως ότου το μείγμα ασπρίσει και γίνει σαν μαρέγκα (όχι υποχρεωτικά σφιχτή).
Προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Έχουμε ένα μείγμα ελαφρώς σφιχτό που πλάθουμε με τα χέρια μας σε μπαλάκια που τα πιέζουμε λίγο και τα κάνουμε ελαφρώς πλατιά (όχι όμως πολύ λεπτά) αφού τα βρέξουμε πρώτα με λίγο νερό.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα φούρνου και τοποθετούμε τα αμυγδαλωτά.
Τα γαρνίρουμε με ένα αμύγδαλο ολόκληρο από πάνω.
Ψήνουμε για 15 λεπτά ή έως ότου τα αμυγδαλωτά μας χρυσίσουν ελαφρά ή μέτρια.
Τα απολαμβάνουμε σκέτα ή ενωμένα με μια υπέροχη σοκολατένια ganache.
Προσοχή: είναι πολύ σημαντικό να μην παραψηθούν τα αμυγδαλωτά γιατί γίνονται πολύ σκληρά και χάνουν όλη την εσωτερική τους υγρασία και τη νοστιμιά τους.
Tante Kiki
37 Comments
No