Τα αμυγδαλωτά μου... μέρος δεύτερο!

Καλησπέρα σας!!! Αμυγδαλωτών συνέχεια (τώρα μένουν μόνον τα macarons...). Τα αμυγδαλωτά μου, λοιπόν, είναι ο νικητής των εκλογών!!!!!! χαχαχα 
Το λέω γιατί τα δεύτερα αμυγδαλωτά μου έγιναν τελικά όπως ακριβώς τα ήθελα... σαν τα αμυγδαλωτά που τρώμε στα ζαχαροπλαστεία, την ημέρα των εκλογών!!!!!! Σίγουρη συνταγή, εξίσου νόστιμα με τα προηγούμενα αμυγδαλωτά, πολύ πιο απλά από άποψη προετοιμασίας, με ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο από τη στιγμή που θα προετοιμάσουμε τα υλικά έως τη στιγμή που θα τα απολαύσουμε και θα μας χαρίσουν απλόχερα τη νοστιμιά τους!!!!
Λαχταριστά, εύκολα, γρήγορα ...ίσως όχι τόσο οικονομικά αλλά ένα πολύ καλό δώρο για τις επισκέψεις μας σε φίλους και συγγενείς.
ΥΛΙΚΑ για 12-15 κομμάτια
2 ασπράδια αυγών large
260 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
160-170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κ.γλ. άρωμα πικραμύγδαλου
1 βανίλια
15 αμύγδαλα ολόκληρα για το γαρνίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πολτοποιούμε τα αμύγδαλα στο multi.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ, τα δύο ασπράδια, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το πικραμύγδαλο.
Τα χτυπάμε έως ότου το μείγμα ασπρίσει και γίνει σαν μαρέγκα (όχι υποχρεωτικά σφιχτή).
Προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Έχουμε ένα μείγμα ελαφρώς σφιχτό που πλάθουμε με τα χέρια μας σε μπαλάκια που τα πιέζουμε λίγο και τα κάνουμε ελαφρώς πλατιά (όχι όμως πολύ λεπτά) αφού τα βρέξουμε πρώτα με λίγο νερό.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα φούρνου και τοποθετούμε τα αμυγδαλωτά.
Τα γαρνίρουμε με ένα αμύγδαλο ολόκληρο από πάνω.
Ψήνουμε για 15 λεπτά ή έως ότου τα αμυγδαλωτά μας χρυσίσουν ελαφρά ή μέτρια.
Τα απολαμβάνουμε σκέτα ή ενωμένα με μια υπέροχη σοκολατένια ganache.
Προσοχή: είναι πολύ σημαντικό να μην παραψηθούν τα αμυγδαλωτά γιατί γίνονται πολύ σκληρά και χάνουν όλη την εσωτερική τους υγρασία και τη νοστιμιά τους.

37 σχόλια:

  1. Λοιπόν, το....."μέρος δεύτερο" μου αρέσει αλλά και μου φαίνεται καλύτερο από το "μέρος πρώτο". Αυτά που περιμένω, είναι το macarons που δεν έχω επιχειρήσει μέχρι τώρα να φτιάξω.Λες να μου αρέσουν αυτά περισσότερο και από το "μέρος δεύτερο";Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά είναι λίγο διαφορετικά όχι τόσο σε γεύση όσο στην υφή τους... τα πρώτα είναι πιο αφράτα ενώ τα δεύτερα είναι οι παραδοσιακοί "εργολάβοι" των ζαχαροπλαστείων που είναι πιο "λαστιχωτοί" (ας πούμε). Καλό βράδυ και φιλιά Σωσώ!

      Διαγραφή
  2. Αααααα και αυτά τα θέλω Κική μου!!!!!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρε Ελένη μου... όσα θέλεις! Καλό βράδυ και φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Αχ Κική μου, έχω να φάω τόσα πολλά χρόνια! Τα λάτρευα όταν ήμουν μικρή! Θα το επιχειρήσω! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έρη μου είναι πανεύκολα αμυγδαλωτά... Μπορείς να τα κάνεις πολύ εύκολα και αξίζει τον κόπο!!! Φιλιά

      Διαγραφή
  4. mmm...μ αρεσουν πάρα πολύυυ..αλλά να σου πω δεν έχουν σχέση με αυτό που λέμε εργολάβοι..ή όχι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τάνια μου, αυτοί είναι οι "εργολάβοι" των ζαχαροπλαστείων...

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Κική μου τέλειο γλυκάκι και πολύ μυρωδάτο,κάπως έτσι κάνουμε κι εμείς τ΄αμυγδαλωτά μας αλλά σε σχήμα μικρού κουραμπιέ,όπως και να είναι το σχήμα τους πάντως είναι πάρα πολύ ωραία,να είσαι καλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο Ροδάνθη μου και είναι από τα αγαπημένα μου!!! Άντε μετά να κάνεις διατροφή!!! Η συνταγή με τα δικά σας αμυγδαλωτά μοιάζει ή μήπως έχουν κι άλλα υλικά;;;; Καλό σου βράδυ και φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Ερμιόνη μου!!! Φιλιά και καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  7. Υπέροχα και αυτά τα αμυγδαλωτά!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Σπυριδούλα, ελπίζω να κεράστηκες πριν φύγεις! Καλό σου βράδυ!!!

      Διαγραφή
  8. Για συνέχισε...για συνέχισε...σε καλό δρόμο είσαι καλή μου Κική μιας και εγώ ακόμη δεν έχω αποφασίσει τι θα διαλέξω τελικά :-)) να φτιάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά πόσα ακόμη θέλεις για να διαλέξεις εεεεεεε;;; Ούτε κυβέρνηση να διάλεγες φιλενάδα!!!! χαχαχαχα Ας είναι θα φτιάξω για χάρη σου και τα macarons και μετά αποφασίζεις....
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  9. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΙΑ!!!!!!!!!
    ΚΙΚΗ ΜΟΥ ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Έφη μου!!! Χαίρομαι που σου άρεσαν κι ευχαριστώ που ήρθες!!! Καλό βράδυ και φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Αααα.... μα εσύ καλό μου έχεις κάνει διατριβή στα αμυγδαλωτά!
    Το κακό είναι ότι μας βάζεις σε διλλήματα, ποια να διαλέξουμε!
    Φιλιά Κικίτσα μου, καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοντεύω να την τελειώσω τη διατριβή!!!!-:))))))))))) Καλέ δεν θέλω να σας βάζω σε διλήμματα αλλά να έχετε πολλές επιλογές (κάτι σαν τα πολλά κόμματα που έχουμε στη βουλή)!!
      Καλό βράδυ και φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Κική μου και τα δυο υπέροχα είναι!!!Αχ τι μου κάνεις τώρα και μου αρέσουν πολύ!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν Ελένη μου!!! Ευχαριστώ που πέρασες κι ελπίζω να ...κεράστηκες! -:))))) Καλό σου βράδυ και φιλιά!

      Διαγραφή
  12. Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Βάσω, ό,τι πρέπει για ...υπογλυκαιμίες!!!!!-:)))))))))
      Καλό σου βράδυ κι ευχαριστώ που ήρθες!!

      Διαγραφή
  13. Εμένα και τα προηγούμενα μου άρεσαν πάντως.
    Κι αυτά φαίνονται τέλεια.
    Τα αγαπημένα της μαμάς μου είναι.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τα δύο είναι ωραία... καθένα με τη χάρη του!!! Ετοίμασέ τα και πήγαινέ τα δώρο-έκπληξη στη μαμά σου, την Κυριακή που είναι και η γιορτή της μητέρας!!! -:))))))))
      Καλό σου βράδυ και φιλιά!

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα Κική η συνταγή είναι ίδια μόνο που εμείς αφού τα ψήσουμε τα βουτάμε στο ανθόνερο να τραβήξουν καλά μέσα και τέλος τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα Κική...τα έκανα,μου άπλωσαν,δεν πλαθόντουσαν έκανα διπλή δόση και αυτό που πιστεύω εγώ όπως τα είδα φταίει το ασπράδι...μάλλον μου βγήκε πολύ απο 4 μεγαλούτσικα αυγουλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλησπέρα και από εμένα!!!!! Κική πρώτη φορά βρήκα τη σελίδα σου!!! δοκίμασα απόψε να φτιάξω και εγώ τα αμυγδαλωτα για πρώτη φορά, αλλά και εμένα μου άπλωσαν! Από γεύση μια χαρά είναι αλλά με το άπλωμα έχω θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Τα αμυγδαλωτά πάντα απλώνουν ...αν προσέξεις και στην φωτογραφία τα έπλασα μπαλίτσες σχεδόν κι έγιναν πλατιά. Αν σου άπλωσαν πολύ σημαίνει ότι τα ασπράδια ήταν μεγαλύτερα οπότε ίσως ήθελαν λίγο ακόμη αμύγδαλο. Το τελικό μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ αραιό... αλλά να πλάθεται! :)

      Διαγραφή
  17. καλησπέρα και από εμενα!!!! δοκίμασα να φτιάξω αμυγδαλωτά απόψε με μια συνταγή από περιοδικό τηλεόρασης αλλά και εμένα μου άπλωσαν! θα δοκιμάσω και την δική σου Κική και ελπίζω να μην απλώσουν επίσης! Θα την πάω κατά γράμμα και θα σας πω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Σπίθα μου διάβασε την απάντηση που σου έγραψα στο προηγούμενο σου σχόλιο... να προσέξεις το τελικό σου μείγμα να μην είναι ιδιαίτερα αραιό αλλά ούτε και πολύ σφιχτό.
      Τα αμυγδαλωτά έτσι κι αλλιώς απλώνουν. Εάν το μείγμα σου είναι πολύ αραιό πρόσθεσε λίγο ακόμη αμύγδαλο .
      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  18. καλησπερα σας. Εχω φτιαξει τα αμυγδαλωτα και κατοπιν πειραματων τα πετυχα να μην απλωσουν πολυ. Ειχα εφεδρικο τρυμμενο αμύγδαλο και ερειχνα μέχρι που έφτιαξα την ζύμη που ήθελα. Μήπως πρέπει να αναφερθεί πόσα γρ πρέπει να είναι τα ασπράδια?Εγώ δυστυχώς αμελησα να τα ζυγίσω. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χαιρετώ. Κι εγώ αυτή την συνταγη κανω αλλα παντα μου απλωνουν και γινονται λεπτα και μη αφρατα. Τα δικα σου Κικη δειχνουν φουσκωτα και ωραια στη φωτο. Δεν ειχα σκεφτει να προσθεσω κι αλλο αμυγδαλο μεχρι να ειναι πιο πυκτο το μειγμα. Θα δοκιμασω την επομενη φορα, διαφορετικα μπορουμε να βαλουμε λιγο μπεικιν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να βάλεις μπέικιν γιατί αν προσθέσεις λίγο ακόμα αμύγδαλο θα είναι εντάξει. Δεν έχω δοκιμάσει με μπέικιν αλλά αν θέλεις να δοκιμάσεις βάλε σόδα φαγητού και όχι μπέικιν.

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!