Η καρμπονάρα μου


Καλησπέρα σας! Υπάρχει κανείς που να μην αγαπάει τα ζυμαρικά;;; Εύκολο υλικό για δημιουργικές αναζητήσεις στα άδυτα της κουζίνας με σύμμαχους λαχανικά, αλλαντικά, γαλακτοκομικά, τυροκομικά αλλά και μπαχαρικά.
Είναι σαν να βρίσκεσαι σε ένα απέραντο λιβάδι όπου όλοι είναι αγαπημένοι και μπορούν ειρηνικά και ευχάριστα να ...κάνουν παρέα! Ωραία εικόνα, εεεεε;;;;  Καμία σχέση με την σκληρή, ανθρώπινη πραγματικότητα!!!  Δεν πειράζει όμως γιατί ακόμη και η μαγειρική πραγματικότητα, αποτελεί μέρος της καθημερινής μας ζωής και μας βοηθάει να αντέξουμε την άλλη πραγματικότητα.
Έτσι, ανάμεσα σε κατσαρόλες, μπαχάρια, μπολ και μυρωδικά, ένα πρωί, μ' ένα πακέτο σπαγγέτι στο χέρι αναζητούσα την καθημερινή μου αλήθεια μπροστά από την ανυπόμονη ηλεκτρική κουζίνα και το υπομονετικά σιωπηλό ψυγείο. Στην κατσαρόλα το νερό κόχλαζε κι εγώ... έριξα το σπαγγέτι και... άνοιξα το ψυγείο. Με την επιθυμία μιας γεύσης ήπιας, σίγουρης αλλά και μοναδικά υπέροχης που θα βοηθούσε την οικογένεια να "ταξιδέψει" αφήνοντας πίσω της τη μέρα που πέρασε εκεί "έξω" στον σκληρό πλανήτη Γη, τα αλλαντικά αλλά και μια κρέμα γάλακτος προσφέρθηκαν να κάνουν  καλή παρέα στα σπαγγέτι. Κάποια αβγά ακολούθησαν μαζί με ένα κομμάτι πεκορίνο που πίστευε ότι χωρίς αυτό τα υπόλοιπα δεν μπορούσαν να πάνε μακριά!!! Το αποτέλεσμα;;;  Πάμε να το δούμε μαζί...
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 10
150ml κρέμα γάλακτος
2 αβγά
100 γρ. ζαμπόν
100 γρ. σαλάμι αέρος
50 γρ. μπέικον
2 σκελίδες σκόρδο
150 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο ψιλοτριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο τρίχρωμο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν, το μπέικον και το σαλάμι αέρος.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε τα ψιλοκομμένα αλλαντικά και το σκόρδο και αφήνουμε για 3-4 λεπτά να σοταριστούν.
Χτυπάμε τα αβγά μαζί με την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι.
Όπως είναι τα ζυμαρικά ζεστά, προσθέτουμε το μείγμα των αλλαντικών με το σκόρδο και το μείγμα των αβγών με την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύοντας προσεκτικά τα ζυμαρικά, αφήνουμε για 3-4 λεπτά, σε σιγανή φωτιά, για να ψηθούν τα αβγά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ψιλοτριμμένο τυρί (πεκορίνο ή παρμεζάνα).
Σερβίρουμε σε πιάτα και απολαμβάνουμε μια πλούσια παραλλαγή της αυθεντικής ιταλικής καρμπονάρας.
Προσωπικά, την καρμπονάρα δεν την συνοδεύω με καμία σαλάτα γιατί μου φαίνεται ότι η λεπτή γεύση της καλύπτεται... εσείς;;; Καλή σας όρεξη!
Tante Kiki
32 Comments
No