Κοτόπουλο παναρισμένο με κριτσίνια καλαμποκιού και σάλτσα καυτερής πιπεριάς

Καιρό είχα να φτιάξω κοτόπουλο εεεεεεεεεεεε;;; Αστειεύομαι φυσικά, μιας και ξέρετε την αδυναμία που του έχω!!! Αφού πλέον με αποκαλούν... αλεπού!!!!! Αλλά τί να κάνω, το κοτοπουλάκι έχει άπειρα πλεονεκτήματα: είναι πιο υγιεινό από τα άλλα κρέατα, είναι εύκολο στο μαγείρεμα, ταιριάζει με πολλά υλικά και επιπλέον μπορεί να μαγειρευτεί με χίλιους δύο διαφορετικούς τρόπους.  
Μπουτάκι κοτόπουλου σήμερα και λίγη μαγειρική οικονομία μιας και τα κριτσίνια που μπαγιάτεψαν ...θρυμματίστηκαν στο multi κι έγιναν πολύ ωραία "γαλέτα" για πανάρισμα!
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
2 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
2 κ.σ. σάλτσα καυτερής πιπεριάς
2 κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
1 κ.σ. μουστάρδα
100 γρ. κριτσίνια καλαμποκιού ψιλοθρυμματισμένα στο multi
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κομματάκια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Τα υλικά
Το πανάρισμα και το τηγάνισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα καυτερής πιπεριάς, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα.
Σε άλλο μπολ έχουμε βάλει τα θρυμματισμένα κριτσίνια.
Πλένουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα αλείφουμε με το μείγμα της σάλτσας και μουσταρδομαγιονέζας.
Ύστερα τα πανάρουμε στα θρυμματισμένα κριτσίνια και τα βάζουμε, μαζί με τα κρεμμύδια, σε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε βάλει το ελαιόλαδο.
Αφήνουμε να σοταριστούν για 7-8 λεπτά και από τις δύο πλευρές και πολύ προσεκτικά, προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο να καλυφθούν τα 3/4 από το κοτόπουλο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: το νερό δεν πρέπει να το ρίξουμε επάνω στο κοτόπουλο αλλά στο πλάι.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά το κοτόπουλο να γίνει από τη μία πλευρά (χρειάζεται περίπου 10 λεπτά) και μετά το γυρίζουμε και από την άλλη.
Εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό (συνήθως δεν χρειάζεται) και το ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά έως ότου το κοτόπουλο μαλακώσει και το νερό εξατμιστεί.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Με το νερό, ένα μέρος από το πανάρισμα του κοτόπουλου πέφτει στο τηγάνι και γίνεται μια σάλτσα παχύρρευστη που είναι πεντανόστιμη.

10 σχόλια:

  1. Από το τίτλο κ μονο το ερωτευτηκα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω με το Βικάκι και εγώ απο τον τίτλο το λαχτάρησα! Τέλειο Κική μου! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κική μου γεια σου και να είσαι καλά να μας φτιάχνεις τέτοιες νοστιμιές. Και σε εμάς αρέσει πολύ το κοτόπουλο, εδώ που είμαι στο νησί μαγειρεύουν πολύ νόστιμα, τρώω τουλάχιστον ένα γεύμα κοτόπουλο την ημέρα! Καλό ξημέρωμα για ένα τέλειο Σ-Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα!Υπέροχο και το φαγητό και η παρουσίαση!Λατρεύω το κοτόπουλο κι αυτό πρέπει να είναι εξαιρετικό!Νόστιμο και ιδιαίτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοτοπουλάκι αγαπημένο. Το πανάρισμα είναι τέλειο, όμως αν μπορούσα να αποφύγω το τηγάνι θα το προτιμούσα.
    Την καλημέρα μου και τα φιλιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο τίτλος τελικά Κική είναι όλα τα λεφτά!! Και μόνο που τον διάβασα με κέρδισε το πιάτο σου!! Εύκολο, πρωτότυπο και νόστιμο!! Μπράβο αλεπουδάκι μας!!! Φιλιά καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είσαι μια ... αλεπού εσύ!!!!
    Τι νόστιμο πιάτο μας ετοίμασες και πάλι!!
    Πρωτότυπο και πολύ νόστιμο!
    Καλό Σαββατοκύριακο Κικίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι mouth drooling το κοτοπουλάκι σου.
    Τα μπουτάκια είναι τα αγαπημένα του γιού μου.
    Θα σας δοκιμάσουμε λοιπόν και μ' αυτόν τον τρόπο ωραία μπουτάκια.
    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε καταλαβαίνω και εμένα μου αρέσει πολύ το κοτόπουλο!
    Φαίνεται πολύ νόστιμο και λαχταριστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό μήνα!!! Έχεις βραβειάκι! Πέρνα μια βόλτα... http://glykoparamithenia.blogspot.com/2012/04/o.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!