Θράψαλα με αρωματικό σπανακόρυζο

Καλησπέρα! Ελπίζω να περάσατε όλοι ένα όμορφο ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο!
Προσωπικά, απόλαυσα τον κήπο μου... που άρχισε να γίνεται ανοιξιάτικος αν και χρειάζεται δουλειά ακόμη. Μερικά από τα πολυετή φυτά μου γέμισαν μπουμπούκια, ο μαϊντανός και η ρόκα μου θέριεψαν, μιας και είχα καιρό να τα "θερίσω", ο δυόσμος άρχισε κι εκείνος να κάνει αισθητή την παρουσία του και μερικά από τα λουλουδάκια μου "έσκασαν μύτη" και χαιρέτησαν τον ήλιο και την ανοιξιάτικη θερμοκρασία!!! Βέβαια, θέλει τακτοποίηση και φύτεμα νέων λουλουδιών... κάτι που προγραμματίζω για το ερχόμενο Σάββατο. Είμαι χαρούμενη κάθε χρόνο όταν ασχολούμαι μαζί του μιας και με χαλαρώνει!
Επιτέλους!!!!!!!!!!! Η άνοιξη είναι εδώ!!!!!
Όσο για φαγητό, εεεεε... είπα σήμερα να κάνω τη διαφορά!!! Να σας βάλω ένα φαγητό με ...θαλασσινά που δεν είναι και το δυνατό μου σημείο αλλά που για κάποιο λόγο είχε καρφωθεί στο μυαλό μου, εδώ και πολλές μέρες και ήθελα να το μαγειρέψω. Εύκολο και οικονομικό πιάτο, χωρίς ιδιαίτερη διαδικασία.
Τελικά, μου φαίνεται ότι αρχίζω να ...ψάχνω και τις γεύσεις με τα θαλασσινά!! Το γιατί δεν το γνωρίζω ακριβώς αλλά το σημαντικό είναι ότι, το συγκεκριμένο πιάτο, έγινε νόστιμο!!! Όποιος αγαπάει τα θαλασσινά, νομίζω ότι θα το λατρέψει!!!
Πάμε να δούμε τί ετοίμασα;;;;;
ΥΛΙΚΑ
650 γρ. θράψαλα κατεψυγμένα σε ροδέλες
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 φρέσκα κρεμμύδια
350 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
1 φλ. τσ. ρύζι Καρολίνα
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.γλ. σόδα
2+1 ποτήρια νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεπλένουμε τα θράψαλα και τα βάζουμε σε νερό με 1 κ.γλ. σόδα για 10 λεπτά για να μαλακώσουν και να βράσουν πιο εύκολα.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τα θράψαλα και τα αφήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά, να σωταριστούν.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις πάρουν μια βράση προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα 2 ποτήρια νερό.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν για 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, πλένουμε το ρύζι με τρεχούμενο νερό.*
Ύστερα, προσθέτουμε το σπανάκι, το ρύζι και 1 ακόμη ποτήρι νερό.
Αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας για 20-25 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
Ελέγχουμε εάν το ρύζι είναι έτοιμο και εάν ναι, το αποσύρουμε από τη φωτιά και καλύπτουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα κουζίνας για να τραβήξει τους ατμούς και να κάνει το ρύζι πιο σπυρωτό. 
Αφήνουμε έτσι για 10 λεπτά και σερβίρουμε με μια ροδέλα λεμονιού.
TIPS
*Όταν χρησιμοποιούμε ρύζι Καρολίνα ή νυχάκι καλό είναι να πλένουμε το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό, έτσι ώστε να απομακρύνουμε σημαντική ποσότητα από το άμυλο των κόκκων του για να έχουμε ένα αποτέλεσμα χυλωμένο αλλά όχι λασπωμένο.
Καλή εβδομάδα!!!!

28 σχόλια:

  1. Κική μου τα λουλούδια σου είναι τέλεια μου αρέσουν πολύ!!!Για το φαγητό τι να πω ...καταπληκτικό ,φοβερή η φωτογράφηση! Λατρεύω τα θαλασσινά!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ελένη μου!!! Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  2. Πάρα πολύ ωραίο Κική μου και οι φωτογραφίες σου φανταστικές! Πόσο θα ήθελ ανα ημουν κ εγώ στον κήπο σου και να πίναμε καφεδάκι! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Έρη μου και... θα χαιρόμουν πολύ να ήσουν εδώ και να πίναμε καφεδάκι στον κήπο! Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα και από εμένα γλυκιά μου, μμμμμ μιαμ μιαμ, νοστιμότατο!!! Μπράβο για την ιδέα και thanks for sharing...........φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Εβίτα και χαίρομαι που σου άρεσε ο συνδυασμός μου!

      Διαγραφή
  4. geia soy kikhhhh...μου αρέσει πολύ το φαγητό αυτό!!!είναι νοστιμότατο!!!!φιλιααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νόστιμα τα συνδύασες Κική μου και έφτιαξες νηστίσμο φαγάκι λαχταριστό!!!!
    Φιλάκια, καλή ανοιξιάτικη εβδομάδα να έχουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ωραία υλικά σχεδόν πάντα γίνεται λαχταριστό φαγάκι!!!

      Διαγραφή
  6. Parece tão delicioso!
    Amo espinafre.
    Suas flores estão muito bonitas.

    º°❤ Boa semana!
    °º✿ Beijinhos.
    º° ✿ ✿⊱╮Brasil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα Κική μου!
    Ευχαριστούμε για τις υπέροχες ανοιξιάτικες φωτογραγίες αλλά και για το νοστιμότατο πιάτο που μας ετοίμασες! Φανταστικός συνδυασμός!
    Φιλάκια, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ελενίτσα μου!!! Χαίρομαι που σου άρεσε!!! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Το αγάπησα με την πρώτη ματιά το πιάτο σου!!! Υπέροχα και ο συνδιασμός, εξαιρετικός πιστεύω!!!
    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν σου αρέσουν τα θαλασσινά Ελένη μου, είναι υπέροχο!!!

      Διαγραφή
  9. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά η ιδέα είναι εξαιρετική και η συνταγή το ίδιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ πέρα από το πιατάκι μου, θα φέρω μαζί και την καρεκλίτσα μου του κήπου ... μια ακρούλα δεν μπορεί, θα υπάρχει και για μένα να την τοποθετήσω :-)))
    Και στο δικό μπαλκόνι έφτασε η άνοιξη Κική μου. Τι παρηγοριά είναι να τα βλέπεις να σκάνε ένα-ένα τα όμορφα πεταλά τους.
    Καλή εβδομάδα καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς να ορίσεις Πηνελόπη και ...μην ανησυχείς έχει χώρο!!!! Είναι υπέροχα να βλέπεις να γεμίζει ο τόπος λουλούδια!!! Επίσης καλή εβδομάδα!!!

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!Νοστιμότατο το πιάτο που μας ετοίμασες και οι φωτογραφίες καταπληκτικές.Δεν έχω ξαναφάει κάτι ανάλογο και λατρεύω τα θαλασσινά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Σπυριδούλα μου! Χαίρομαι που σου άρεσε! Δοκίμασέ το κι ελπίζω να σου αρέσει!! Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  12. Τι νοστιμιά είναι αυτή ???? Δύο αγαπημένα μου μαζί! Αν σε παρηγορεί, ούτε για μένα τα θαλασσινά είναι το δυνατό μου σημείο...χαχχαχ!!!
    Ξέρω όμως να τα τσακίζω όπου τα βρω...
    Ελα από το μπλογκ, έχει παιχνίδι. Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Εφούλα μου που σου άρεσε!!! Εγώ πάντως δεν τα τσακίζω μιας και δεν τα λατρεύω!!!! Από πέρυσι κάνω προσπάθειες να αρχίσω να τα τρώω!!!!! Οκ σε λίγο σου έρχομαι!!! Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  13. καλημερουδια τελειο το φαγακι αλλα ελλειψη σπανακιου εβαλα πρασο δοκιμαστε το συγχαρητηρια κυρια κικη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα Βιβή! Να είσαι σίγουρη ότι όχι μόνον θα το δοκιμάσω αλλα θα του δώσω και το όνομά σου! :-) Ευχαριστώ για την πρόταση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πεντανοστιμο! Ευχαριστούμε για την συνταγη! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!