Μακαρόνια με μεθυσμένα κεφτεδάκια κοκκινιστά


Σας αρέσει το ούζο;;; Τί περιμένετε τότε, μπορείτε να το απολαύσετε μέσα στα μεθυσμένα κεφτεδάκια!!! Μια μοναδική γεύση και ένας υπέροχος συνδυασμός με σπαγγέτι!!!
Φαγητό καθημερινό, εύκολο και για όλη την οικογένεια και, σχεδόν, παραδοσιακό μια που στο οικογενειακό μας τραπέζι έκανε την εμφάνισή του συχνά πυκνά! Τότε ήταν που, εμείς τα παιδιά, είχαμε γιορτή γεύσης! Τόσο το λατρεύαμε!!!
Πάμε να το φτιάξουμε μαζί τώρα; Κι αν το φιλοξενήσετε στο τραπέζι σας θα δείτε τους αγαπημένους σας να το απολαμβάνουν όσο κανένα άλλο πιάτο! :)
ΥΛΙΚΑ
Για τα μεθυσμένα κεφτεδάκια
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
200 γρ. κιμά χοιρινό
2 φέτες ψωμί του τοστ, μουλιασμένες και καλά στιμμένες
1 αβγό
1 μεγάλο κρεμμύδι + 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένα στο multi
1 μικρό καρότο πολτοποιημένο στο multi
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πρέζα σόδα φαγητού
1 κ.σ. μηλόξιδο
3 κ.σ. ούζο
1 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. ρίγανη
1 πρέζα κίμινο (προαιρετικό)
Αλεύρι για το αλεύρωμα (προαιρετικό)
Για τη σάλτσα
400 ml ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 μεγάλη ντομάτα, πολτοποιημένη στο multi
1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης, πολτοποιημένη στο multi
1 κ.γλ. ζάχαρη
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ούζο
1 κ.γλ. αλάτι
Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Για τα μακαρόνια
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 10
4-5 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε το σπαγγέτι 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο (της σάλτσας) και βάζουμε στην εστία της κουζίνας να ζεσταθεί μόλις πλάσουμε τα κεφτεδάκια. 
Για τα κεφτεδάκια
Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί για 8-10 λεπτά, έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν καλά.
Βάζουμε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο για 20 λεπτά, έτσι ώστε να σφίξει.
Μετά, πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και, εάν θέλουμε, τα αλευρώνουμε πριν τα ρίξουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο της σάλτσας.
Φυσικά, μπορούμε να τα βάλουμε έτσι στην κατσαρόλα χωρίς αλεύρωμα.
Τα αφήνουμε να σοταριστούν για μερικά λεπτά (4-5 λεπτά) κουνώντας πότε πότε κυκλικά την κατσαρόλα για να σοταριστούν απ' όλες τις πλευρές.
Προσπαθούμε να μην τα γυρίσουμε με κουτάλα ή πηρούνι για να μην διαλυθούν.
Σβήνουμε με το χυμό ντομάτας.
Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, την πιπεριά, το ούζο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και 2 ποτήρια νερό.
Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά, προσέχοντας να μην μείνουν χωρίς νερό.
Ελέγχουμε εάν είναι έτοιμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στη φάση αυτή, στην κατσαρόλα πρέπει να υπάρχει σάλτσα ζουμερή.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα έτοιμα σπαγγέτι και τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά ακόμη σε σιγανή φωτιά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό μας, πασπαλίζοντάς το με λίγο κεφαλοτύρι.
Καλή όρεξη!
Tante Kiki
38 Comments
No