Χοιρινή μπριζόλα λαιμού μαριναρισμένη σε γλυκό κρασί

Η νοστιμιά της απλότητας!!
Καλησπέρα σας!!! Πάει και η σημερινή μέρα!!!! Τέλειωσαν τα μαθήματα και νάμαι μπροστά στο laptopάκι μου για να τα πούμε!!! Πωπωωω!! Έφτασε και η 25η Μαρτίου κι αισθάνομαι ένα μόλις βήμα από το Πάσχα!!! Και μόνον που το σκέφτομαι μ'αρέσει, και όχι για τις διακοπές του Πάσχα γιατί εγώ δεν έχω ποτέ το Πάσχα κανονικές διακοπές μιας και 11 και 12 Μαϊου έχουμε εξεταστική για τα πτυχία των Γαλλικών. Αλλά μου αρέσει η σκέψη ότι η άνοιξη προχωράει κι έρχεται το καλοκαίρι!!!!!!!! Καλά εεεεεε;;; Δεν παίζομαι!!! Ξεκίνησα να σκέφτομαι ότι τελείωσα τα μαθήματα κι έφτασα στο καλοκαίρι! χαχαχαχα.  Επανέρχομαι στην τάξη κι εννοώ στην συνταγή!!!!!
Ο ανοιξιάτικος μαϊντανός μου που θέλει... μάζεμα!!
Για σήμερα, μια μελωμένη χοιρινή μπριζόλα, που λιώνει στο στόμα και που μαγνητίζει το νου και τον ουρανίσκο με το άρωμα των εσπεριδοειδών και τη γλύκα του Σαμιώτικου κρασιού.
Μια μοναδική γεύση που, κανείς δεν θέλει να τελειώσει!!! Ο απόλυτος συνδυασμός με έναν ουδέτερο πουρέ πατάτας που υποστηρίζει και τονίζει τη γλύκα του κρέατος και σε κάνει να την νιώθεις πιο έντονα!!! Μετά την πρώτη δοκιμή, το πιάτο αυτό εισβάλλει για τα καλά στα άδυτα της κουζίνας μας!!!!! 
Εάν, λοιπόν, έχετε την περιέργεια να δείτε λεπτομέρειες ...ελάτε μαζί μου...
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
4 μπριζόλες λαιμού
Για τη μαρινάδα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
Χυμό από 2 πορτοκάλια, 1 μανταρίνι και 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσ. γλυκό κρασί Σάμος
μερικά σπυριά μπαχάρι
1 πρέζα ρίγανη
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι
Για συνοδευτικό
Πουρέ πατάτας, πατάτες σε "κυδωνάτες" φέτες που τις έχουμε ψήσει στο φούρνο μαζί με τις μπριζόλες ή αρωματικό ρύζι μπασμάτι.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε όλα τα υλικά στη γάστρα, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τις μπριζόλες.
Τις αφήνουμε για μια νύχτα ή το λιγότερο για 5-6 ώρες.
Ύστερα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Προσθέτουμε στη γάστρα 1 ποτήρι νερό και τη βάζουμε κλειστή, στο φούρνο.
Ψήνουμε για 50 λεπτά και μετά γυρίζουμε τις μπριζόλες από την άλλη πλευρά. 
Τις ψήνουμε για άλλα 50 λεπτά.
Εάν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από το φούρνο... εάν όχι, τις ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, περίπου.
Καλή  όρεξη!! 

26 σχόλια:

  1. Τσα.... σε βρήκα!
    Έχω τρελαθεί να ψάχνω στους αναγνώστες μου ποια σπιτάκια βλέπω και ποια δε βλέπω!!!!
    Αυτή η σημερινή γεύση πρέπει να είναι Θεϊκή!!!!
    Θα εφαρμοστεί συντόμως...
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Φιλία!! Μου αρέσει το όνομά σου και χαίρομαι που σου άρεσε η πρότασή μου!!! Εάν και όταν τη δοκιμάσεις, στείλε μου εντυπώσεις!!! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Υπέροχη συνταγή!!!Και πολύ γευστική!!!Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε...είναι νόστιμη και εύκολη! Επίσης, καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  3. Χα χα χαααα.... εφτασες κιόλας στο καλοκαιράκι??
    Τι καλά που θα ήταν!!!!
    Η μπριζολίτσα σου φαίνεται λουκούμι, τόσο όμορφα μελωμένη!
    Φιλάκια, καλό βράδυ Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού δεν έφτασα στα επόμενα Χριστούγεννα έτσι που είχα πάρει φόρα Ελενάκι μου, πάλι καλά!!!!!!!! Χαίρομαι που σου άρεσε η μελωμένη μου μπριζόλα...Επίσης καλό βράδυ και φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Είδες Κική τι γρήγορα που τρέχει το μυαλό ;
    Η συνταγή σου......τέρψη για τον ουρανίσκο μας.Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Σωσώ μου!!! Δεν πειράζει όμως!!!! Δεν κοστίζει!!!! Χαίρομαι που σου άρεσε η μαριναρισμένη μπριζόλα!!! Επίσης, καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  5. Υπέροχο το πιάτο σου... το ζήλεψα και θέλω να το δοκιμάσω και θα το κάνω.
    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε και όταν το δοκιμάσεις... περιμένω εντυπώσεις!! Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  6. Δε σου μιλάω! Νηστεύω! δε φτάνει που τραβάς τις φωτογραφίες καλά και θέλω να τα φαω από την οθόνη! Κάνεις και περιγραφή του Διακογιάννη!!!!!!!!!! Πόσο να αντέξω η γυναίκα! και ξέρεις τι συμβαίνει μαυτά τα ασυμβίβαστα! το πρωί περπάτημα στην παραλία, το απόγευμα ποδήλατο στο σπίτι, το βράδυ μαρτύριο με την Κική!!!!!!!!!!!!!!Ε! πού θα μου πας! θα βρω τρόπο να βασανίσω κι εγώ εσένα!!!!!!!φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζένη, έχεις κάτι με το Διακογιάννη;;;; Λοιπόν, σου αφιερώνω τη σημερινή ανάρτηση για να μου ξαναμιλήσεις!!! Όχι, όχι τις μπριζόλες αλλά τη σαλάτα!!!! Αν και νηστεύεις... τότε κάτι θα σκεφτώ να σου φτιάξω για να εξιλεωθώ!!! Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  7. Ήρθα,είδα και έφυγα γιατί νηστεύω...Έλεοοοοοοοος...Καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέεεεε, έχω και νηστίσιμα!!! Μην μου φεύγεις!!!

      Διαγραφή
  8. Μούρλια! Αυτό μου ήρθε πρώτο-πρώτο στο μυαλό χαζεύοντας τις εικόνες και διαβάζοντας υλικά και συνταγή!
    Όλα τα καλά του κόσμου έχει αυτή η μπριζολίτσα! Είναι κλασική περίπτωση πιάτου που μόλις φτάνεις στη μέση του, φρενάρεις απότομα το ρυθμό κατανάλωσης για να μην τελειώσει!
    Φιλιά Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι έτσι είναι Ερμιόνη μου ή δεν φρενάρεις και τρέχεις για δεύτερη μερίδα!!!! Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα!Υπέροχη συνταγή και οι φωτογραφίες τέλειες!Φαίνετε τόσο λαχταριστή!Θα τη δοκιμάσω σύντομα!Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Όταν τη δοκιμάσεις...αν θέλεις στείλε μου εντυπώσεις!! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  10. Υπέροχη και μελωμένη... πωπω Κική μου τέλεια είναι!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Ελένη μου! Φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Ουάου τόσο λαχταριστές! Οπωσδήποτε θα τις δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία! Αχ αχ στη γάστρα αχ αχ
    Φιλάκια Κική μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Λίτσα μου ...στη γάστρα!! Όταν και εάν τις δοκιμάσεις πες μου εντυπώσεις!

      Διαγραφή
  12. Αχ βρε Κική...μου άνοιξες την όρεξη! Τι μπριζόλα είναι αυτή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου είναι ωραία πράγματι! Φιλιά!

      Διαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!