Καλημέρα από τη βροχερή Θεσσαλονίκη. Βρέχει από το πρωί σήμερα και δεν λέει να σταματήσει. Ο ήλιος δεν ξεπρόβαλε ούτε μια στιγμή!!! Μια συνηθισμένη μέρα κατά τα άλλα, που αποφεύγω να δω ειδήσεις και ασχολούμαι με διόρθωμα γραπτών αλλά και τις κλασσικές δουλειές του σπιτιού.
Είναι από 'κείνες τις άχρωμες μέρες που, αν μπορούσα, θα τις χρωμάτιζα πολύχρωμες ή μάλλον με το κίτρινο του ήλιου και το σιελ του ουρανού και της θάλασσας για να ομορφύνουν. Από την άλλη, σκέφτομαι ότι αν είχαμε συνεχώς ηλιοφάνεια θα ήταν βαρετό. Έτσι, δεν παραπονιέμαι!!!
Ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι κι ένα μπισκοτάκι, αλλά προσοχή ...μόνον ένα, είναι ό,τι πρέπει... κι αν δεν έχουμε πολλές δουλειές μια κουβερτούλα κι ένα βιβλίο είναι ...παράδεισος, τέτοιες μέρες.
Ας μαγειρέψουμε, λοιπόν, γρήγορα γρήγορα κι ας απολαύσουμε το απόγευμα και το βραδάκι μας δίπλα στο τζάκι ή δίπλα στο παράθυρο γιατί και η γεμάτη στάλες βροχής φύση είναι ...πανέμορφη!!!
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
2 φλ. ρύζι Καρολίνα
3 φλ. λάχανο ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1/2 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα κόλιανδρο
5 φλ. ζεστό νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το λάχανο, τη πιπεριά και το καρότο.
Τα αφήνουμε να σωταριστούν για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντάς τα συχνά για να μην καούν.
Προσθέτουμε και το ρύζι και το σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το μισό νερό και αφήνουμε το ριζότο να βράσει σε σιγανή προς μέτρια φωτιά.
Μόλις το νερό μειωθεί προσθέτουμε και το άλλο μισό και αφήνουμε το ριζότο μας να βράσει έως ότου απορροφηθεί όλο το νερό.
Σερβίρουμε χλιαρό σκέτο ή με γιαούρτι.
Καλή όρεξη και καλό σας απόγευμα!!