Καλημέρα σας!!! Για σήμερα... ένα πιάτο με θαλασσινά!!! Ναι, αλλά όχι με ψάρια, με... καλαμαράκια (ξέρετε την "αδυναμία" που έχω στα ψάρια... τρώω 2 φορές τον χρόνο κι αυτό γιατί πρέπει!!!) .
Τα καλαμαράκια (όπως και τα μύδια, τα λατρεύω σε κάθε τους μορφή... τηγανιτά, ψητά, με ρύζι. Είναι από τα πιάτα που μου θυμίζουν καλοκαίρι!!!
Η ιστορία έχει ως εξής: Την προηγούμενη εβδομάδα σκεφτόμουν να αγοράσω καλαμαράκια για γεμιστά με τυρί και ψητά. Δεν πρόλαβα όμως κι έτσι έμεινε. Μια εβδομάδα μετά, τα καλαμαράκια έφτασαν "πεσκέσι" στην αδερφούλα μου!!!!! Απίστευτο κι όμως αληθινό!!! Κάποιος είχε διαβάσει τη σκέψη μου! χαχαχα (κατά Κοέλιο: "όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνομωτεί για να το βρείς" . Λέτε να συνέβη κάτι τέτοιο με τα καλαμαράκια;;;; χαχαχα).
Δείτε, λοιπόν, το πιάτο που ετοιμάστηκε...
ΥΛΙΚΑ
10 μέτρια καλαμαράκια ολόκληρα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
120 γρ. τυρί κρέμα, Φιλαδέλφεια
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες
1/2 κ.γλ. ρίγανη
Πιπέρι ελάχιστο αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Πλένουμε τα καλαμαράκια, κόβουμε τα πλοκάμια τους σε κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Αλατίζουμε ελαφρώς το κυρίως σώμα.
Σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρώς την πιπεριά και το κρεμμύδι.
Σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρώς την πιπεριά και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τη ρίγανη, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε τα υλικά.
Γεμίζουμε με ένα μικρό κουταλάκι τα καλαμαράκια και τα βάζουμε στη σειρά στο ταψάκι μας.
Στρώνουμε τις φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο για 70 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν τα καλαμαράκια.
Ποτέ δεν τα έχω φτιάξει στο φούρνο. Πάντα τα κάνω τηγανιτά. Ετσι όμως φαίνονται πολύ νόστιμα και θα τα δοκιμάσω κάποια στιγμή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασέ τα Βάσω μου, κι όχι μόνον για φαγητό αλλά και για μεζέ!!! Είναι τέλεια!!!
ΔιαγραφήΤέλειο φαγητό!!!!Μπράβο Κική μου!!!Λαχταριστό!Καλό βράδυ,φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Ελένη μου, επίσης καλό βράδυ!!
ΔιαγραφήΔεν τα έχω φτιάξει έτσι ποτέ και τώρα μου έδωσες ιδέα να τα δοκιμάσω κι έτσι,δεν είναι σκληρά;Γιατί όποτε φτιάχνω πάντα τα βάζω στη σόδα πρώτα να μαλακώσουν λίγο και μετά τηγανίζω στο φούρνο δεν ξέρω τι γίνετε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασέ τα Ροδάνθη μου. Εγώ τα συγκεκριμένα επειδή ήταν μικρά δεν τα έβαλα στη σόδα κι έγιναν μια χαρά!!! Δοκίμασε, εάν είναι μεγάλα, να τα ψήσεις για 30 λεπτά κλειστά ή σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για να μαλακώσουν και μετά ανοιχτά! Καλό βράδυ!!!
ΔιαγραφήKαλησπέρα Κικι ...καλαμαράκια...έχω πολύ καιρό να φάω...μμμμ
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλα να πάρεις....-:))))
ΔιαγραφήΚΙΚΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΜΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ.ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟ INTERNET ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ e-mail.KALH EBDOMADA.
Χαίρομαι που σου άρεσε!! Ό,τι θέλεις, περιμένω το mail σου! Καλό βράδυ!
ΔιαγραφήΚική μου δεν έχω δοκιμάσει ποτέ στο φούρνο καλαμαράκια!Καταπληκτική ιδέα, πωπω πρέπει να έγιναν φανταστικά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι Ελένη μου!! Καλό σου βράδυ!
ΔιαγραφήΜ αρεσουν πολυ! Τα ζηλεψα και θα το βαώ στο προγραμμα να φτιαξω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασέ τα και περιμένω εντυπώσεις.-:))))) Καλό βράδυ!!
ΔιαγραφήΚάτι τέτοια φαγάκια είναι που με κάνουν να γυρνώ τη πλάτη στα όποια κρεατικά. Αν είχα μπροστά μου δύο επιλογές μια καλοψημένη μπριζόλα με ωραία σαλάτα και τα καλαμαράκια σου Κική μου. ΣΑΦΩΣ και θα επέλεγα τα καλαμαράκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε Πηνελόπη μου!!! Καλό βράδυ!
ΔιαγραφήΚική εμείς είμαστε των ψαριών και των θαλασσινών, τα καλαμαράκια συνήθως τα κάνω γεμιστά με ρύζι σταφίδες κλπ ή ψητά. Με τυρί μια φορά νομίζω ότι τα έκανα, ωραία ιδέα για το Σάββατο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα .
This looks awesome..Yummy Recipe
ΑπάντησηΔιαγραφήAarthi
http://yummytummy-aarthi.blogspot.com/
Thanks a lot!!!
ΔιαγραφήΠρώτον θα σε μαλώσω που δεν τρως ψάρια, αλλά όμως θα σε συγχωρέσω για το τόσο νόστιμο πιάτο που μας σερβίρεις σήμερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα Κική μου, φιλιά!
Καλέ Έλενάκι μου, μη με μαλλώνεις, εγώ προσπαθώ να σώσω τα ψαράκια από τον αφανισμό, να προλάβω οικολογική καταστροφή, γι αυτό το κάνω....-:))))) Φιλιά!!! Καλό βράδυ!
ΔιαγραφήΚαλό μήνα Κική μου!!! πολύ ωραίο το φαγάκι σου! για τον Κοέλιο τι να πω...τόσα χρόνια από τότε που διάβασα τον Αλχημιστη περιμένω να βγει αληθινός αλλά εμένα μέχρι τώρα το σύμπαν συνωμοτεί κυρίως εναντίον μου! τεσπα...think positive...!! σε φιλώωωωωω
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα πάντως Πέλα μου το σύμπαν με βοήθησε αλλά ΜΟΝΟΝ στα καλαμαράκια!!!!!! Σε όλα τα άλλα είμαι μαζί σου και το σύμπαν είναι απέναντί μας!!!! Τώρα μετράει η θετική σκέψη;;;;;;;;
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!!
απο τα αγαπημενα μου..Συγχαρητηρια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά!! Καλό βράδυ!
ΔιαγραφήKαλό μήνα ωραίο το φαγητάκι σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά! Καλό βράδυ!
ΔιαγραφήΓια να δούμε, ίσως αν τα σκεφτώ και εγώ ίσως το σύμπαν συνομωτήσει και για μένα Κική μου και τα βρω και εγώ μαγειρεμένα τόσο όμορφα όπως τα δικά σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά Κατερίνα μου! Καλό βράδυ!!
Διαγραφήωωωω...ωωωω ( δις )
ΑπάντησηΔιαγραφήμιά για τα καλαμαράκια και μιά για τα μύδια...μαζί σου και εγώ...!!!!
αυτό που βλέπω μπροστά μου τώρα,πάει για παρασκευή αύριο...
ωραία πρόταση,ωραία ιδέα...
φιλιά και καλό μήνα...-:))
στα μέτρα μου Κικίτσα η συνταγή σου, δηλώνω και εγώ λάτρης των καλαμαρακίως !!!!!!! πεντανόστιμα φαίνονται, γειά στα χεράκια σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη σου μέρα και καλό σ/κ.
Κική μου πριν λίγο καιρό εφτιαξα γεμιστά καλαμαράκια με τυριά κλπ και τα σέρβιρα επάνω σε μακαρόνακια κοφτα ηταν νοστιμα αλλά θα την βελτιώσω τη συνταγή ακολουθώντας τις δικές σου οδηγίες και ετσι θα τα απογειώσω φαντάζομαι. Φιλάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κρεμμύδι δεν αναφέρεται πουθενά. Το βάζουμε ωμό στη γέμιση?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ!
Με συγχωρείς, εκ παραδρομής δεν το ανέφερα αλλά το διόρθωσα.
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία!!
Έγιναν τέλεια!!Ευχαριστώ πολύ και Καλή Ανάσταση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια ακόμα μια φορά λέω να κάνω ατασθαλία στη μαμά μου... όπως και με το πρασοσέλινο,χαχα (shhh, μην της το πεις όμως)!!! Εφυγαν για σήμερα το βράδυ που έχω κόσμο... κι ο θεός βοηθός!!! Callie by Anthomeli
ΑπάντησηΔιαγραφή