Καλημέρα σας!!! Για σήμερα... ένα πιάτο με θαλασσινά!!! Ναι, αλλά όχι με ψάρια, με... καλαμαράκια (ξέρετε την "αδυναμία" που έχω στα ψάρια... τρώω 2 φορές τον χρόνο κι αυτό γιατί πρέπει!!!) .
Τα καλαμαράκια (όπως και τα μύδια, τα λατρεύω σε κάθε τους μορφή... τηγανιτά, ψητά, με ρύζι. Είναι από τα πιάτα που μου θυμίζουν καλοκαίρι!!!
Η ιστορία έχει ως εξής: Την προηγούμενη εβδομάδα σκεφτόμουν να αγοράσω καλαμαράκια για γεμιστά με τυρί και ψητά. Δεν πρόλαβα όμως κι έτσι έμεινε. Μια εβδομάδα μετά, τα καλαμαράκια έφτασαν "πεσκέσι" στην αδερφούλα μου!!!!! Απίστευτο κι όμως αληθινό!!! Κάποιος είχε διαβάσει τη σκέψη μου! χαχαχα (κατά Κοέλιο: "όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνομωτεί για να το βρείς" . Λέτε να συνέβη κάτι τέτοιο με τα καλαμαράκια;;;; χαχαχα).
Δείτε, λοιπόν, το πιάτο που ετοιμάστηκε...
ΥΛΙΚΑ
10 μέτρια καλαμαράκια ολόκληρα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
120 γρ. τυρί κρέμα, Φιλαδέλφεια
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες
1/2 κ.γλ. ρίγανη
Πιπέρι ελάχιστο αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Πλένουμε τα καλαμαράκια, κόβουμε τα πλοκάμια τους σε κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Αλατίζουμε ελαφρώς το κυρίως σώμα.
Σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρώς την πιπεριά και το κρεμμύδι.
Σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρώς την πιπεριά και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τη ρίγανη, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε τα υλικά.
Γεμίζουμε με ένα μικρό κουταλάκι τα καλαμαράκια και τα βάζουμε στη σειρά στο ταψάκι μας.
Στρώνουμε τις φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο για 70 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν τα καλαμαράκια.