Καλαμαράκια φούρνου γεμιστά με τυρί

Καλημέρα σας!!! Για σήμερα... ένα πιάτο με θαλασσινά!!! Ναι, αλλά όχι με ψάρια, με... καλαμαράκια (ξέρετε την "αδυναμία" που έχω στα ψάρια... τρώω 2 φορές τον χρόνο κι αυτό γιατί πρέπει!!!) .
Τα καλαμαράκια (όπως και τα μύδια, τα λατρεύω σε κάθε τους μορφή... τηγανιτά, ψητά, με ρύζι. Είναι από τα πιάτα που μου θυμίζουν καλοκαίρι!!!
Η ιστορία έχει ως εξής: Την προηγούμενη εβδομάδα σκεφτόμουν να αγοράσω καλαμαράκια για γεμιστά με τυρί και ψητά. Δεν πρόλαβα όμως κι έτσι έμεινε. Μια εβδομάδα μετά, τα καλαμαράκια έφτασαν "πεσκέσι" στην αδερφούλα μου!!!!! Απίστευτο κι όμως αληθινό!!! Κάποιος είχε διαβάσει τη σκέψη μου! χαχαχα (κατά Κοέλιο: "όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνομωτεί για να το βρείς" . Λέτε να συνέβη κάτι τέτοιο με τα καλαμαράκια;;;; χαχαχα).
Δείτε, λοιπόν, το πιάτο που ετοιμάστηκε...
ΥΛΙΚΑ
10 μέτρια καλαμαράκια ολόκληρα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
120 γρ. τυρί κρέμα, Φιλαδέλφεια
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες
1/2 κ.γλ. ρίγανη
Πιπέρι ελάχιστο αλάτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Πλένουμε τα καλαμαράκια, κόβουμε τα πλοκάμια τους σε κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Αλατίζουμε ελαφρώς το κυρίως σώμα.
Σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρώς την πιπεριά και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τη ρίγανη, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε τα υλικά.
Γεμίζουμε με ένα μικρό κουταλάκι τα καλαμαράκια και τα βάζουμε στη σειρά στο ταψάκι μας.
Στρώνουμε τις φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο για 70 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν τα καλαμαράκια.
Καλή σας όρεξη!!!

36 σχόλια:

  1. Ποτέ δεν τα έχω φτιάξει στο φούρνο. Πάντα τα κάνω τηγανιτά. Ετσι όμως φαίνονται πολύ νόστιμα και θα τα δοκιμάσω κάποια στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ τα Βάσω μου, κι όχι μόνον για φαγητό αλλά και για μεζέ!!! Είναι τέλεια!!!

      Διαγραφή
  2. Τέλειο φαγητό!!!!Μπράβο Κική μου!!!Λαχταριστό!Καλό βράδυ,φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελένη μου, επίσης καλό βράδυ!!

      Διαγραφή
  3. Δεν τα έχω φτιάξει έτσι ποτέ και τώρα μου έδωσες ιδέα να τα δοκιμάσω κι έτσι,δεν είναι σκληρά;Γιατί όποτε φτιάχνω πάντα τα βάζω στη σόδα πρώτα να μαλακώσουν λίγο και μετά τηγανίζω στο φούρνο δεν ξέρω τι γίνετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ τα Ροδάνθη μου. Εγώ τα συγκεκριμένα επειδή ήταν μικρά δεν τα έβαλα στη σόδα κι έγιναν μια χαρά!!! Δοκίμασε, εάν είναι μεγάλα, να τα ψήσεις για 30 λεπτά κλειστά ή σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για να μαλακώσουν και μετά ανοιχτά! Καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  4. Kαλησπέρα Κικι ...καλαμαράκια...έχω πολύ καιρό να φάω...μμμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΙΚΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΜΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ.
    Υ.Γ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ.ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟ INTERNET ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ e-mail.KALH EBDOMADA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε!! Ό,τι θέλεις, περιμένω το mail σου! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  6. Κική μου δεν έχω δοκιμάσει ποτέ στο φούρνο καλαμαράκια!Καταπληκτική ιδέα, πωπω πρέπει να έγιναν φανταστικά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μ αρεσουν πολυ! Τα ζηλεψα και θα το βαώ στο προγραμμα να φτιαξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ τα και περιμένω εντυπώσεις.-:))))) Καλό βράδυ!!

      Διαγραφή
  8. Κάτι τέτοια φαγάκια είναι που με κάνουν να γυρνώ τη πλάτη στα όποια κρεατικά. Αν είχα μπροστά μου δύο επιλογές μια καλοψημένη μπριζόλα με ωραία σαλάτα και τα καλαμαράκια σου Κική μου. ΣΑΦΩΣ και θα επέλεγα τα καλαμαράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Πηνελόπη μου!!! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  9. Κική εμείς είμαστε των ψαριών και των θαλασσινών, τα καλαμαράκια συνήθως τα κάνω γεμιστά με ρύζι σταφίδες κλπ ή ψητά. Με τυρί μια φορά νομίζω ότι τα έκανα, ωραία ιδέα για το Σάββατο.
    Καλό μήνα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. This looks awesome..Yummy Recipe

    Aarthi
    http://yummytummy-aarthi.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρώτον θα σε μαλώσω που δεν τρως ψάρια, αλλά όμως θα σε συγχωρέσω για το τόσο νόστιμο πιάτο που μας σερβίρεις σήμερα!
    Καλό μήνα Κική μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ Έλενάκι μου, μη με μαλλώνεις, εγώ προσπαθώ να σώσω τα ψαράκια από τον αφανισμό, να προλάβω οικολογική καταστροφή, γι αυτό το κάνω....-:))))) Φιλιά!!! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  12. Καλό μήνα Κική μου!!! πολύ ωραίο το φαγάκι σου! για τον Κοέλιο τι να πω...τόσα χρόνια από τότε που διάβασα τον Αλχημιστη περιμένω να βγει αληθινός αλλά εμένα μέχρι τώρα το σύμπαν συνωμοτεί κυρίως εναντίον μου! τεσπα...think positive...!! σε φιλώωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα πάντως Πέλα μου το σύμπαν με βοήθησε αλλά ΜΟΝΟΝ στα καλαμαράκια!!!!!! Σε όλα τα άλλα είμαι μαζί σου και το σύμπαν είναι απέναντί μας!!!! Τώρα μετράει η θετική σκέψη;;;;;;;;
      Καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  13. απο τα αγαπημενα μου..Συγχαρητηρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kαλό μήνα ωραίο το φαγητάκι σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για να δούμε, ίσως αν τα σκεφτώ και εγώ ίσως το σύμπαν συνομωτήσει και για μένα Κική μου και τα βρω και εγώ μαγειρεμένα τόσο όμορφα όπως τα δικά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Κατερίνα μου! Καλό βράδυ!!

      Διαγραφή
  16. ωωωω...ωωωω ( δις )
    μιά για τα καλαμαράκια και μιά για τα μύδια...μαζί σου και εγώ...!!!!
    αυτό που βλέπω μπροστά μου τώρα,πάει για παρασκευή αύριο...
    ωραία πρόταση,ωραία ιδέα...
    φιλιά και καλό μήνα...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. στα μέτρα μου Κικίτσα η συνταγή σου, δηλώνω και εγώ λάτρης των καλαμαρακίως !!!!!!! πεντανόστιμα φαίνονται, γειά στα χεράκια σου!!

    καλη σου μέρα και καλό σ/κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κική μου πριν λίγο καιρό εφτιαξα γεμιστά καλαμαράκια με τυριά κλπ και τα σέρβιρα επάνω σε μακαρόνακια κοφτα ηταν νοστιμα αλλά θα την βελτιώσω τη συνταγή ακολουθώντας τις δικές σου οδηγίες και ετσι θα τα απογειώσω φαντάζομαι. Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το κρεμμύδι δεν αναφέρεται πουθενά. Το βάζουμε ωμό στη γέμιση?
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με συγχωρείς, εκ παραδρομής δεν το ανέφερα αλλά το διόρθωσα.
      Καλή επιτυχία!!

      Διαγραφή
  20. Έγιναν τέλεια!!Ευχαριστώ πολύ και Καλή Ανάσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για ακόμα μια φορά λέω να κάνω ατασθαλία στη μαμά μου... όπως και με το πρασοσέλινο,χαχα (shhh, μην της το πεις όμως)!!! Εφυγαν για σήμερα το βράδυ που έχω κόσμο... κι ο θεός βοηθός!!! Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!