Ραβιόλια με καραμελωμένα κρεμμύδια και λιαστές ντομάτες

Καλησπέρα σας!! Μετά από τόσες γιορτές και γιορτινά φαγητά, νοστιμότατα αλλά και πολύπλοκα, σήμερα ένα φαγητό απλό, εύκολο αλλά νόστιμο και ...απαραίτητο για αποτοξίνωση!!! 
Δεν ξέρω εσείς αλλά εγώ λατρεύω τα ζυμαρικά και πάντα, μετά από γιορτινές ημέρες κραιπάλης, επιστρέφω σ' ένα απλό και λιτό πιάτο με ζυμαρικά.
Εάν, λοιπόν, σας αρέσουν τα ζυμαρικά, τα κρεμμύδια και οι λιαστές ντομάτες... γρήγορα στην κουζίνα! Δεν απαιτεί χρόνο, ούτε κόπο αλλά σας προσφέρει απλόχερα τη νοστιμιά του και την ...ελαφρότητα του είναι του!!! Ας δούμε την απλούστατη συνταγή...
ΥΛΙΚΑ 
1 πακέτο ραβιόλια (ή τορτελίνια με όποια γέμιση προτιμάτε)
2 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτοκομμένες φέτες
8 φέτες λιαστής ντομάτας σε λάδι, κομμένες σε κυβάκια
150 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας ή κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο 
2 κ.σ. σπορέλαιο από το βάζο με τις λιαστές ντομάτες
1 πρέζα ρίγανη
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα ραβιόλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και το λάδι από τις λιαστές ντομάτες και προσθέτουμε τις φέτες των κρεμμυδιών.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, ζάχαρη και ρίγανη και αφήνουμε να σοταριστούν σε σιγανή φωτιά, για 6-7 λεπτά έως ότου μαραθούν.
Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
Τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι και τα ραβιόλια, ανακινούμε το τηγάνι έτσι ώστε να ανακατευτούν λαχανικά, ζυμαρικά και ελαιόλαδο και σερβίρουμε σε πιάτα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή πεκορίνο και απολαμβάνουμε τη μοναδική γεύση της απλότητας του πιάτου αυτού!!!
TIPS
* Εάν θέλουμε, μπορούμε να σβήσουμε τα κρεμμύδια και τις λιαστές ντομάτες με 1-2 κουταλιές λευκό ξίδι βαλσαμικό για να μην αλλάξει το χρώμα των λαχανικών.
* Επίσης, εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στα κρεμμύδια και τις λιαστές ντομάτες και μανιτάρια.
Καλή όρεξη!!

7 σχόλια:

  1. Eπιστροφή στη καθημερινότητα!!!!! Όντως καιρός για αποτοξίνωση καλά τα γλυκά καλές και οι γαλοπούλες αλλά και τα πιο απλά και καθημερινά αξίζουν,να είσαι καλά Κική μου καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι. Κάτι νόστιμο και απλό!!!Μπράβο Κική μου!Χρειάζεται αποτοξίνωση επιτέλους μετά απο τόσα γιορτινά φαγητά, έχεις δίκιο.Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καθώς δεν είμαι λάτρης των κρεατικών, τούτες οι μέρες είναι από τις πιο δύσκολες για μένα, τα ραβιολάκια σου θα τα "χτύπαγα" με μεγάλη λαχτάρα αλλά καθώς έκανα κόκκορα κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι για την Πρωτοχρονιά, δεν με "παίρνει" για άλλα ζυμαρικά άμεσα Κική μου, αλλά κρατώ την όρεξή μου για αργότερα :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μμμμμμμ νόστιμο φαίνεται. Δε θα μπορούσε να γίνει με απλά ζυμαρικά; γιατί είμαι μακαρονού τι να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ!!!! ΚΙΚΙ μου τι μου κάνεις!!!! ότι έχει μέσα μακαρόνι δεν λέω όχι η γυναικα ...ακόμη και να τα τρώω κάθε μέρα.... η σνταγή...κατασχεται!!! χι..χι.. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με όμορφα και νόστιμα.. μαγειρέματα...φιλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό φαίνεται τόσο νόστιμο! Καλή Χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κικίτσα μου υπέροχο το πιάτο σου, τόσο εύκολο αλλά και τόσο νόστιμο!!
    Οτι πρέπει για τους λάτρεις των ζυμαρικών!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!