Thumbprints με φουντούκι και μαρμελάδα βερίκοκο

Η φωτό είναι από την πρώτη φορά που τα έφτιαξα, τα Χριστούγεννα
Καλησπέρα σας! Ελπίζω  όλοι να είστε καλά! Σάββατο απόγευμα, ένα απόγευμα όμορφα κρύο εδώ στη Θεσσαλονίκη, χωρίς βροχή ή κακοκαιρία (ακόμη τουλάχιστον). Ό,τι πρέπει για ένα ήρεμο βράδυ, με καλή παρέα, κουβεντούλα και ξεκούραση. Τώρα, βέβαια, θα μου πείτε... τί μας λες για βράδυ ακόμη απόγευμα είναι, καφέ πίνουμε! Συμφωνώ απόλυτα, γι αυτό  λέω να σας δώσω ένα μικρούλι, πεντανόστιμο και λαχταριστό μπισκοτάκι με μια μικρή λακουβίτσα στη μέση γεμάτη ζουμερή και γλυκιά μαρμελάδα ή και σοκολάτα για όσους δεν μπορούν χωρίς αυτή (ξέρετε ποιούς εννοώ, εεεεε;;; Είμαι σίγουρη ...κι εγώ εκεί ανήκω χαχαχα)! Βέβαια, θα είναι για τον αυριανό σας καφέ ή το ήρεμο πρωινό σας αλλά δεν πειράζει... κάλλιο αργά παρά ποτέ!!!! Τα μπισκοτάκια αυτά είναι, πράγματι, εθιστικά! Προσωπικά, πρώτη φορά τα έφτιαξα τα Χριστούγεννα και μετά τα έφτιαξα άλλες δύο φορές!!! Δείτε τί πρέπει να κάνετε και ποια ...μαγικά συστατικά πρέπει να ανακαλύψετε στα άδυτα της κουζίνας σας για τη μικροσκοπική γλυκιά μπουκίτσα...
ΥΛΙΚΑ για 24 μικρά μπισκοτάκια
150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. ζάχαρη
2 κρόκους αβγών
2 καψουλάκια βανιλίνης (ή 1 φακελάκι φυσική βανίλια)
1 πρέζα αλάτι
210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
Για την επικάλυψη
2 ασπράδια αβγών
100 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια (ή καρύδια)
90 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Καλύπτουμε 2 λαμαρίνες φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν.
Προσθέτουμε έναν έναν τους δύο κρόκους, τη βανίλια και το αλάτι.
Τέλος, προσθέτουμε σταδιακά και το αλεύρι.
Η τελική ζύμη είναι μαλακή αλλά δεν κολλάει στα χέρια.
Την βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Βάζουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια σε ένα μπολ.
Χτυπάμε ελαφρά τα δύο ασπράδια με 1 κ.γλ. νερό.
Όταν την βγάλουμε από το ψυγείο, παίρνουμε λίγη ζύμη και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια που τα πιέζουμε λίγο με την παλάμη μας για να γίνουν ελαφρώς πλατιά αλλά όχι πολύ λεπτά.
Βουτάμε τα μπισκοτάκια κι από τις δύο πλευρές στα χτυπημένα ασπράδια των αβγών και μετά στο μπολ με τα ψιλοκομμένα φουντούκια.
Τα μπισκοτάκια γεμίζουν φουντούκια γύρω γύρω.
Πιέζουμε με το δαχτυλό μας στο κέντρο κάθε μπισκότου για να σχηματιστεί μια μικρή λακούβα, την οποία γεμίζουμε με την μαρμελάδα.
Ψήνουμε για 15-17 λεπτά, έως ότου ροδοκοκκινήσουν.
Τα αφήνουμε στο ταψί για 10 λεπτά να κρυώσουν και μετά τα βάζουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

27 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Κική μου!!!Τέλεια τα μπισκοτάκια σου ότι πρέπει με τον καφέ!Πάιρνω ένα και φεύγω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄Οσα θέλεις Ελένη μου, χαίρομαι που σου άρεσαν!!! Καλό βράδυ!!

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα! Πολύ ωραία ακούγονται! Και εύκολα! Πάω στη κουζίνα να τα φτιάξω ΤΩΡΑ!!! ευχαριστώ, Αννε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που τα έφτιαξες anna και που σου άρεσαν κι ευχαριστώ πολύ για το feedback σου!!!! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Κική!!Πολύ ωραία τα μπισκοτάκια σου!!!!Καλό Σαβ/κο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ eleni και τώρα πια ...καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  4. awesome recipe...Thanks for posting

    Aarthi
    http://yummytummy-aarthi.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ό,τι πρέπει για το απογευματινό τσαγάκι Κική μου!!! Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι δε θα σταματήσω στο ένα.....γι΄αυτό άστο καλύτερα.....θα το φτιάξω μετά από 15ανταριά μέρες που θα έχω αποτοξινωθεί από τα Χριστουγεννιάτικα!!
    Φιλιά και βγες και για μένα μια χειμωνιάτικη κρύα βόλτα στη Τσιμισκή, Αγ. Σοφίας, Μητροπόλεως (άρχισαν οι εκπτώσεις)!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείς Μπέττυ μου ...μικρούλια είναι τα καημένα!!! Όσο για τη βόλτα στη Τσιμισκή θα το κάνω αν και δεν είναι πια η Τσιμισκή που ήξερες, ούτε με τις εκπτώσεις, μιας και έχει αρκετά κλειστά καταστήματα! Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Μμμ, έτσι όπως βλέπω να τρέχει η μαρμελάδα από το πλάι δείχνουν ακαταμάχητα! Καλό Σαββατοκύριακο Κική μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Κατερίνα μου και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  7. μέσα σε 20 μέρες . τα έφτιαξες 3 φορές?????
    με βάζεις σε σκέψεις......να τα φτιάξω άμεσα!!!

    σε φιλώ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γρήγορα στην κουζίνα Ζαχαρούλα μου, χαχαχα... πάντως δοκίμασέ τα και πες μου... Φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  8. Σας τα συνιστώ!!!!!!!!!!!!!!!! έγιναν γρήγορα και ΠΕΝΤΑΝΟΣΗΜΑ!!! Ευχαριστώ για την συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ...ΣΥΓΟΥΡΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ!!!!ΚΙΚΙΤΣΑ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΤΣΑΚΙΣΑΝ!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Νάσια μου που τους άρεσαν τα μπουρεκοφακελάκια! Κάνε και τα μπισκοτάκια και ...περιμένω νέααααα!! Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  10. Καλημερούδια!! αχ τέλεια είναι και τα μπισκοτάκια και η φωτο!!!! παίρνω μερικά για να συνοδέψω τον latte macchiato μου!! φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσα θέλεις πάρε και για καφέ και για τσάι αλλά και σκέτο γάλα είναι ό,τι πρέπει!!!!! Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  11. Αμάν βρε Κική μου πάλι σε μπελάδες θα με βάλεις αλλά δεν πειράζει χαλάλι σου,φιλιά να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ροδάνθη μου, μπελάδες αλλά γλυκούς μπελάδες εεεεε;;;;; Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  12. Πραγματικά εθιστικά, άντε να σταματήσεις στο ένα άμα ξεκινήσεις να μασουλάς τούτα τα μπισκοτάκια!!
    Φιλιά Κικίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ΕΛΕΝΑ μου ότι άμα ξεκινήσεις δεν μπορείς να σταματήσεις αλλά δεν πειράζει, σ' αυτό να είναι!!!! Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  13. Κικήηηη! κάνω πως δεν βλέπω! έτσι και τα έχω μπροστά μου θα τα εξαφανίσω..κρατώ τη συνταγή για όταν χάσω τα κιλά που πήρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεωργία μου μόλις βρεθούμε θα σου τα φτιάξωω!!! Φρόντισε ή να μην βρεθούμε τώρα κοντά ή να χάσεις γρήγορα τα κιλά! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κική αν και δεν πολυσυμπαθώ τη μαρμελάδα, το γλυκό σου θα το έτρωγα ευχαρίστως! Πρώτον γιατί φαίνεται λαχταριστό στην όψη και δεύτερον γιατί περιέχει ξηρούς καρπούς που τους λατρεύω!! Να σαι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!