Thumbprints με φουντούκι και μαρμελάδα βερίκοκο


Η φωτό είναι από την πρώτη φορά που τα έφτιαξα, τα Χριστούγεννα
Καλησπέρα σας! Ελπίζω  όλοι να είστε καλά! Σάββατο απόγευμα, ένα απόγευμα όμορφα κρύο εδώ στη Θεσσαλονίκη, χωρίς βροχή ή κακοκαιρία (ακόμη τουλάχιστον). Ό,τι πρέπει για ένα ήρεμο βράδυ, με καλή παρέα, κουβεντούλα και ξεκούραση. Τώρα, βέβαια, θα μου πείτε... τί μας λες για βράδυ ακόμη απόγευμα είναι, καφέ πίνουμε! Συμφωνώ απόλυτα, γι αυτό  λέω να σας δώσω ένα μικρούλι, πεντανόστιμο και λαχταριστό μπισκοτάκι με μια μικρή λακουβίτσα στη μέση γεμάτη ζουμερή και γλυκιά μαρμελάδα ή και σοκολάτα για όσους δεν μπορούν χωρίς αυτή (ξέρετε ποιούς εννοώ, εεεεε;;; Είμαι σίγουρη ...κι εγώ εκεί ανήκω χαχαχα)! Βέβαια, θα είναι για τον αυριανό σας καφέ ή το ήρεμο πρωινό σας αλλά δεν πειράζει... κάλλιο αργά παρά ποτέ!!!! Τα μπισκοτάκια αυτά είναι, πράγματι, εθιστικά! Προσωπικά, πρώτη φορά τα έφτιαξα τα Χριστούγεννα και μετά τα έφτιαξα άλλες δύο φορές!!! Δείτε τί πρέπει να κάνετε και ποια ...μαγικά συστατικά πρέπει να ανακαλύψετε στα άδυτα της κουζίνας σας για τη μικροσκοπική γλυκιά μπουκίτσα...
ΥΛΙΚΑ για 24 μικρά μπισκοτάκια
150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. ζάχαρη
2 κρόκους αβγών
2 καψουλάκια βανιλίνης (ή 1 φακελάκι φυσική βανίλια)
1 πρέζα αλάτι
210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
Για την επικάλυψη
2 ασπράδια αβγών
100 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια (ή καρύδια)
90 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Καλύπτουμε 2 λαμαρίνες φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν.
Προσθέτουμε έναν έναν τους δύο κρόκους, τη βανίλια και το αλάτι.
Τέλος, προσθέτουμε σταδιακά και το αλεύρι.
Η τελική ζύμη είναι μαλακή αλλά δεν κολλάει στα χέρια.
Την βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Βάζουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια σε ένα μπολ.
Χτυπάμε ελαφρά τα δύο ασπράδια με 1 κ.γλ. νερό.
Όταν την βγάλουμε από το ψυγείο, παίρνουμε λίγη ζύμη και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια που τα πιέζουμε λίγο με την παλάμη μας για να γίνουν ελαφρώς πλατιά αλλά όχι πολύ λεπτά.
Βουτάμε τα μπισκοτάκια κι από τις δύο πλευρές στα χτυπημένα ασπράδια των αβγών και μετά στο μπολ με τα ψιλοκομμένα φουντούκια.
Τα μπισκοτάκια γεμίζουν φουντούκια γύρω γύρω.
Πιέζουμε με το δαχτυλό μας στο κέντρο κάθε μπισκότου για να σχηματιστεί μια μικρή λακούβα, την οποία γεμίζουμε με την μαρμελάδα.
Ψήνουμε για 15-17 λεπτά, έως ότου ροδοκοκκινήσουν.
Τα αφήνουμε στο ταψί για 10 λεπτά να κρυώσουν και μετά τα βάζουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Tante Kiki
26 Comments
No