Πουτίγκα σοκολάτας με σάλτσα κόκκινων φρούτων από την Αγγλία


Πουτίγκα σοκολάτας με σάλτσα κόκκινων φρούτων από την Αγγλία
Καλησπέρα σας! Η πρώτη ανάρτηση του χρόνου πρέπει να είναι γλυκιά... για να σας γλυκάνει και να είναι πάντα γλυκιές οι μέρες σας το 2012!! Η αγγλική πουτίγκα σοκολάτας που θα σας δώσω είναι ό,τι πρέπει!!! Γλυκιά, αμαρτωλά σοκολατένια, υγρή και ζουμερή  και με το φινίρισμα των κόκκινων φρούτων που τρελλαίνει την γλώσσα και τον ουρανίσκο μας. Δεν ξεχνιέται η γεύση της πουτίγκας αυτής, είναι σαν να αφήνει ανεξίτηλα το αποτύπωμά της και θέλεις κι άλλη, κι άλλη. Προσοχή όμως!!!Μη ξεγελιέστε!!! Ένα μικρό κομμάτι της ικανοποιεί τόσο τη γεύση που σε καλύπτει, άρα... είναι μια πουτίγκα ...διαίτης!!!!!!!! -:))))))) Εντάξει, αστειεύομαι!!!! Αλλά, πρωτοχρονιά σήμερα, ας απολαύσουμε την σοκολατο-αμαρτία αυτή χωρίς τύψεις!!! Από αύριο, περιορισμός στις θερμίδες!!!!
Και τώρα η συνταγή:
ΥΛΙΚΑ για 8-10 άτομα
Για την πουτίγκα
85 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
85 γρ. ζάχαρη μαύρη muscovado
2 μεγάλα αβγά, ελαφρά χτυπημένα
1 φακελάκι φυσική βανίλια
2 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
25 γρ. κακάο
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
100 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα σε σκόνη
1 κ.γλ. μπέικιν
120 ml γάλα
1 σακουλάκι τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας πικρής
Πουτίγκα σοκολάτας με σάλτσα κόκκινων φρούτων από την Αγγλία
Για τη σάλτσα κόκκινων φρούτων
Χυμός από 1 πορτοκάλι μεγάλο
200 γρ. μαρμελάδα με τέσσερα φρούτα ή βατόμουρο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
25 γρ. αποξηραμένα βύσσινα
25 γρ. αποξηραμένα cranberries
100 γρ. κατεψυγμένα βατόμουρα
50 γρ. κερασάκια μαρασκίνο, χωρίς ζουμί
2 κ.σ. ζάχαρη
Πουτίγκα σοκολάτας με σάλτσα κόκκινων φρούτων από την Αγγλία
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για την πουτίγκα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε και την αμυγδαλόψιχα και την τρούφα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε έως ότου αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ύστερα, προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα, το ρούμι ή το κονιάκ και τέλος σταματούμε το χτύπημα και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι (με τα υπόλοιπα υλικά: κακάο, μπέικιν, αμυγδαλόψιχα) και το γάλα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Αλείφουμε με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι μια φόρμα για σαρλότ.
Βάζουμε στη φόρμα το μείγμα του κέικ και την καλύπτουμε πρώτα με αντικολλητικό χαρτί και μετά με αλουμινόχαρτο.
Για το ψήσιμο υπάρχουν 2 επιλογές:
[Α] Ψήσιμο στο φούρνο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Γεμίζουμε ένα βαθύ ταψί με νερό και βάζουμε μέσα τη φόρμα με το μείγμα.
Το νερό πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση της φόρμας.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά. 
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και ελέγχουμε εάν η πουτίγκα είναι έτοιμη όπως ελέγχουμε τα κέικ (δηλαδή η λάμα ενός μαχαιριού που θα βυθίσουμε στο κέντρο της πουτίγκας πρέπει να βγει καθαρή).
Εάν δεν είναι έτοιμη, την αφήνουμε όπως είναι (χωρίς να την ξανασκεπάσουμε) για 6-7 ακόμη λεπτά.
[Β] Ψήσιμο στην χύτρα ταχύτητας: Βάζουμε μέσα στη χύτρα 2 ποτήρια νερό και την ειδική βάση για βράσιμο στον ατμό. 
Τοποθετούμε επάνω τη φόρμα και προσθέτουμε νερό έως τη μέση της φόρμας.
Κλείνουμε το καπάκι της χύτρας και ανάβουμε την εστία.
Βράζουμε για 35 λεπτά, μετά από το σφύριγμα της βαλβίδας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά τη χύτρα.
Πουτίγκα σοκολάτας με σάλτσα κόκκινων φρούτων από την Αγγλία
Για τη σάλτσα κόκκινων φρούτων
Βάζουμε το χυμό του πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κόκκινα φρούτα και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και γαρνίρουμε την πουτίγκα με την σάλτσα κόκκινων φρούτων.
Πουτίγκα σοκολάτας με σάλτσα κόκκινων φρούτων από την Αγγλία
Tante Kiki
Tante Kiki
13 Comments
No