Ρυζόγαλο γιαουρτιού με μαρμελάδα ξερών φρούτων


Καλησπέρα σας!!! Τί λέτε ...κάνουμε λίγη εξοικονόμηση θερμίδων;;;;; Σας αρέσει το ρυζόγαλο;;;; Ήταν ένα από τα αγαπημένα σας γλυκά όταν ήσασταν παιδιά;;;;; Εάν απαντήσατε "ναι" και στις τρεις ερωτήσεις, τότε ελάτε μαζί μου ...στο "κουζινοεργαστήρι" μου για να... απολαύσετε το αποτέλεσμα ενός μικρού πειράματος. Το αν είναι πετυχημένο ή όχι, θα ...μου το πείτε εσείς (αν κι εγώ θα το επαναλάβω).
Είναι ένα απλό γλυκό, με υλικά που υπάρχουν πάντα στην κουζίνα μας αλλά και με λίγες θερμίδες... έτσι, για να ικανοποιηθεί μια "μικρή κρίση υπογλυκαιμίας" όταν κάνουμε δίαιτα ή απλά όταν κάνουμε "εξοικονόμηση θερμίδων" (είναι ο καινούργιος όρος της λέξης "δίαιτα").
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
100 γρ. ρύζι καρολίνα
320 ml νερό
200 γρ. γιαούρτι με 2 % λιπαρά (1 κεσεδάκι)
1 1/2 κ.σ. μέλι
120 ml γάλα με 1.5% λιπαρά 
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με το αλάτι και το νερό για 20 λεπτά, σε  σιγανή φωτιά.
Προσθέτουμε το γάλα, το μέλι και το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά έως ότου λιώσει το μέλι και αφήνουμε το ρυζόγαλο να συνεχίσει το βρασμό του, σε σιγανή φωτιά έως ότου γίνει όσο παχύρρευστο θέλουμε (προσωπικά, το ρυζόγαλο το θέλω πηχτό).
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια.
Ανακατεύουμε ξανά και βάζουμε σε μπολάκια για να κρυώσει.
Σερβίρουμε με μια μαρμελάδα με λίγη ζάχαρη, όπως η μαρμελάδα με ξερά φρούτα που θα βρείτε ΕΔΩ.
Μπορούμε επίσης να σερβίρουμε με μια ελαφριά σάλτσα βατόμουρου που θα φτιάξουμε εάν πολτοποιήσουμε 1 φλ. τσ. κατεψυγμένα βατόμουρα και θα τα βράσουμε με 2 κ.σ. ζάχαρη για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Καλό Σαββατοκύριακο!
Tante Kiki
10 Comments
No